Lekár nezoberie hCG z krvi, lebo poisťovňa to nepreplatí
Ma niekto skúsenosť s tým, že lekár nezoberie hcg z krvi pretože to poisťovňa nepreplatí a preto to musí byť ako vyšetrenie? Mešká mi Menzes, teda mala som len jednodňové špinenie pred týždňom. Testy sú všelijaké aj negatívne aj "pozitívne" a tak som včera volala lekárke že teda či by mi odobrala krv na hcg. Povedala že nie, musí mi lekárka urobiť sono. Takže ma objednala na budúci týždeň. Tehotenstvo na 99% vylučujem, krv však je istota. Idem tam skôr kvôli tomu špineniu. Len ma zarazilo že krv samostatne neberie pretože jej to poisťovňa nepreplatí. Ukáže sa na sone niečo ak mi mešká menzes už cez týždeň? Čiže by som mala byť začiatok 6 týždna. Menzes som skúšala privolať, horúcim kúpeľom, vínom aj sexom a nič.
Tiez som nikdy nebola na zistenie hcg z krvi, ale bolo to vidiet, ze ta nieco je.
Už by ti mal test ukázať koľajnice. 2dni pred príchodom menzesu mi už ukázal test riadne koľajnice. Na dome som bola 6t a bolo už vidieť vak
Mne gyn.vzdy vzal krv na zistenie tehotenstva,ci stupa hcg a bral mi krv aj 2-3x behom tyzdna aby si bol isty,sam povedal,ze testy nie su spolahlive,na 100% sa da tehotenstvo urcit len z krvi. Pri oboch tehotenstvach.. takze pristup tvojej dr mi pride divný
Nevyznam sa v poustovniach, ale mne bral krv na hcg bez vysetrenia.
Mne vzdy bral najprv krv
A nemohla si mať anovulačný cyklus? Vtedy menštruácia môže meškať ... alebo byt veľmi slabá...ako v Tvojom prípade.
@tinkavvv tiež mám zato, že poisťovňa by to mala preplatiť teda hlavne u lekara. Veď to si rovno môžem dať zaplatiť sama ako samoplatca 🤷♀️
@zltalienka To si myslím, že som mala anovulačný cyklus. Od začiatku minulého cyklus až po toto krvácanie som mala neustále hustý neplodny hlien čo sa mi raz stalo a vtedy mi tiež prišlo len špinenie.
Zajtra dám vedieť že na čom som
V 6.tyzdni ti gynekolog uplne spolahlivo potvrdi alebo vyvrati tehu..ziadne obavy
Nikdy nebol problém s odberom krvi na HCG,lekár si to môže vykazat ako vyšetrenie.Takze neviem čo to máš za lekárku 🤦🏼♀️
@penelope2066 no nemoze ak to chce mat preplatene ,,uz bolo x presetreni o postupoch lekarov,ked si vykazali to co neurobili ,,a preto to uz maloktory riskne
No ak su testy negativne,odber je uplne zbytocny,ak stale neprisla ms,nech doktor spravi sono,potom pichne vyvolavacku
@penelope2066 volala som len so sestričkou s tým že by som chcela len zobrať krv. Povedala že sa musí spýtať doktorky a tá povedala, že urobí sono. To že to nepreplatí poisťovňa mi vravela sama sestrička od seba. Čiže to si ona asi nevie vykázať. Majú novú sestričku tak neviem či nevie ako to chodí alebo sú nové pravidlá. Ešte sa má pýtala či je možnosť tehotenstva, teda či sa nedá vylúčiť tak som jej povedala, že šanca tam je minimálna ale neviem na čom preto by som bola rada ak by mi zobrali krv na hcg
A prečo to nenecháš tak?? Ja som nemala ani len ducha, keď som nebola tehotná.
Aj cysty robia duchov, máš problém asi s cyklom, keď aj myslíš, že nebudeš tehotná, aj testy kadejaké? Nechápem, aj miesto ms len špinenie.
Počkaj, a nechaj sa kompletne vyšetriť možno nemáš prvýkrát problém s cyklom či?
@sono2 nenechám to tak, veď to chcem poriešiť. Iba na dvoch testoch som mikro duchov. Ktorí nezosilneli, možno to bol len kanálik. Pretože ďalšie 4 testy boli negat. Už som raz mala ducha na teste a tehotná som nebola.
@sono2 ms som mala jednodňovú, síce silnejšie špinenie ale zato boli aj krvné zrazeniny veľké. Chránim sa dosť spoľahlivo čiže ak to bude tehotenstvo tak ma porazí. Som študentka a teraz si nemôžem mať dovoliť dieťa.
Ked Vam zoberu krv a vysledok bude negativny,tak to bude dostacujuca info?mna by skor zaujimalo sono,ci je vsetko ok a ci nie je nejaka cysta.ak je test negativny bude na 100% aj krv
@bejbs123 samozrejme, že to bude dostačujúca info ak bude krv negatívna a aj keď sono bude negat.
Doktorka vie aj sonom vylucit tehotenstvo a nepotrebuje zobrat krv
Mne tiez nebrala krv na hcg. Nevidim v tom zmysel. Pokial sa na usg objavi gestacny vak a tehotensvo sa potvrdi neskor aj srdc.aktivitou, nie je dovod brat krv na hcg, kedze ide o prosperujuce teh. Hcg sa berie pri nejasnosti tehotenstva, ak sa plod neukaze, testy su pozitivne a sleduje sa vtedy narast hcg, ktore uz lekarovi napovie, ako sa to vyvija a ci tam nie je podozrenie za mimomaternicove napr. Alebo biochemicke.
@bejbs123 čiže ak neuvidí vôbec nič, nebudem mať napríklad vysokú výstelku maternice a žiaden gestacny vak tak už môžem byť kľudná?
Vykazat si to vie
Ano presne tak
@bejbs123 ďakujem.
je to normalne, lekarka ta vysetri, urobi sono, v poistovni budu mat ze si bola vysetrena a zaroven s tym ti urobi co treba, ci vyvolavacku alebo ti vezme krv na hcg.
Tak hlásim, že maternicu mám bezo zmien. Nevidela žiaden gestacny vak ani nič. Krv mi zobrala a mám zajtra volať o výsledky.
daj vediet, ale na tehu to veru skor nevypada,a ko vypada.
@majamat sám, tak už by som mal byť v 7 týždni od poslednej menštruácie a ak by som bola tehotná a to by hádam už aspoň gestacny vak by mal byť vidieť. Zajtra sa dozviem viac

Keď mi meskala ms 2 dní...už bol vacok v maternici 3mm...čiže krv sa mi nemusela brat ...