Mám 16 a bojím sa, že som tehotná
Ahojte, mám 16 rokov a na začiatku mája som mala pohlavný styk s priateľom. Kúpil ten ultra safe od durexu a skladoval ho dobre. Keď sme mali pohlavný styk tak ho nasadil na začiatku správne pretože si o tom dopredu hľadal veľa. Trvalo to tak max 5 minút a celý čas sa nevyvliekol ani nepretrhol. Po 5 minútach vytiahol a hovoril že ani nebol blízko urobenia sa a následne ho napustil vodou aby zistil či tam neboli dierky a neboli. Vôbec som sa nestresovala pretože som vedela ze sme boli dobre chránení a nebolo fyzicky možné aby sa mi niečo stalo. Mala som už 4x aj menštruáciu aj ovulaciu. Dokonca som sa aj 4x testovala tieto 2 mesiace a všetky testy boli negatívne. Ale poslednú dobu som videla veľa videí o tom že existuje takzv. Skryté tehotenstvo kde žena krváca každý mesiac a nieje na nej vidno ze je tehotná. Taktiež som vždy nafúknutá po každom vačsom jedle a keď stojím tak mám bruško tvrdšie. Posledné dni som aj cítila pohyby v brušku ako keby mi tade prechádzal červík tak fakt neviem, môže to byť aj žalúdok .Potrebujem poradiť pretože ja som za to že nebolo fyzicky možné aby som bola tehotná. Pomaly sa bojím že všetko je v mojej hlave a budem stresovať do februára.
@elhomia Pre teba je teraz dolezity psycholog. Kedze je uplne evidentne a jasne, ze tehotna nie si, taketo nutkave myslienky ta mozu v zivote stretavat viac krat aj pri inych situaciach. Ked si budes sama nahovarat veci a budu ta zatazovat, budes sa bat niecoho bez nejakeho padneho dovodu a podobne.
Su situacie, ked maju niektori prilisne neopodstatnene obavy, nutkave myslienky a nevedia sa ich zbavit. Moze to prerast do psychickych problemov a to nechces. Mas 16, si rozumna ze ste pouzili zodpovedne ochranu atd atd. Ale toto nie je problem toho ci si vyvinuta, rozumna, alebo vyspela na to aby si mala sex. Toto zazivaju aj niektore ovela starsie zeny. Ten “cervik” v bruchu su tvoje creva ktore sa vovnutri nafukuju, lebo ti nejake jedlo nesadlo. Vela tehotnych zien si mysli ze uz citi pohyby, no ale neciti su to iba creva. Brucho som mala ja uz tolko krat nafuknute ze vyzeralo ako tehotenske, uz by som mala minimalne 50 a viac deti 😁.
Takze este raz. Potrebujes sa naucit pracovat so svojou hlavou a preto je pre teba v tomto velku velmi dolezity psycholog. Popros mamu nech ta tam objedna, pripadne si sama najdi nejake kontakty a urcite sa chod porozpravat. Nasa hlava si vie s nami robit vselico, ked sa naucis to ovladat bude ti lepsie aj do tvojho dalsieho zivota pri akejkolvek inej situacii.
Odporúčam nesexovat ešte....zjavne nie si na to ešte dostatočne mentálne zrela
@h2 Presne som to chcela napisat. Takato panika je uplne normalna u mladych dievcat, a ciastocne preto, lebo s nimi spolocnost jedna tak, ako tu predvadzaju niektore damy. Ja ako 18-rocna som brala HAK, pouzivali sme kondom, nepretrhol sa a aj tak som si dala parkrat pre istotu este pilulku po 🤣 ale tu je asi kazda dokonala a neomylna. Autorka klud, na 100% tehotna nie si. Maximum, co sa moze stat je, ze niektore zeny maju po pocati tzv. “implantacne krvacanie”, co sa da pomylit s menzesom. Ale 4x pravidelny menzes by si urcite nemala, keby si bola tehotna.
@petra92 Pri jeho povysenecko-sebalutostnom pristupe, ktory tu pravidelne predvadza, tazko. A aj keby sa velmi velmi nepravdepodobne nejaka potencialna zaujemkyna aj nasla, on si to ani nevsimne, lebo bude pravdepodobne pisat dalsi sebatryznivo-filozoficky prispevok o zenach a randeni na MK. Nas nepochopeny basnik.
Nečítaj nič na internete, podľa internetu som už mala mať aj 10 deti, rakovinu ebolu a kadečo... Všetko je len o psychike.... Nie si tehotná a nemáš ani skryté tehotenstvo, a to že sú tu podaktore na teba hnusne si nevšímaj, oni zabudli tiež že boli mladé🙂
Bol to tvoj prvy sexualny zazitok. Sama vidis, podla toho ako si zareagovala a cele to vnimas, ze si este nebola mentalne pripravena. Nevadi, klud, neboj, nie je to na psychologa.
To, ze zrazu vnimas svoje telo inak a vsimas si rozne prejavy, je dosledok nedavneho sexu. Tehotna nie si. No mas z otehotnenia velke obavy, preto ten niekolkomesacny stres. Je to pochopitelne, si este mlada, skola...
Odporucam ti pockat so sexom. Nic ti neutecie. Sexuj vtedy, ked budes pripravena na tehotenstvo. Lebo ziadna ochrana nie je 100%. Spoluziackina kamoska otehotnela v 2.rocniku SS a to mala tabletky.
Ked budes pripravena aj mentalne, viac si to potom uzijes. A hlavne budes v klude.
@omg1992 Prosím ta, väčšina žien by panica ani nechcela. Obzvlášť v 30tke to je už maximálne cudne byt panicom. Myslím, že z teba hovorí závisť, keďže si tu písal, ako ti chyba žena, ako si máš niekoho nájsť a podobne. Ale poviem ti, ak toto vypisuješ z detskej izby, ešte veľmi dlho budeš sám a panic.
@omg1992 ja naozaj nechápem, prečo reagujes tak vulgárne
@omg1992 nechodím na birdz, takze nezvaľuj svoje nezvladajuce emócie na niečo iné… a som žena, keďže ma oslovujes v mužskom rode, zamysli si nad sebou, už ta tu upozorňuje naozaj veľa užívateľov, takze chybs bude skôr v tebe, ako vo všetkých ostatných ľuďoch
nvm, co je horsie, ci tie neukojene zenske, co ti zavidia, ze si mala sex, alebo tie, co ta posielaju za psychologom :D sex je super, uzivaj si ho s priatelom co najviac, teraz ste v tom spravnom veku 🙂 z toho, co pises, vidno, ze k tomu pristupujete obaja zodpovedne a tiez je super, ze mas taky otvoreny vztah s mamkou 🙂 stresy su normalne, ked to bolo 1. x a ver mi, ze aj ked budes mat 30, stale budes obcas nervacit, ci nie si tehotna :D btw. spravne nastavene antikoncepcne tabletky ti mozu zdravotne aj pomoct (zbavia ta akne, upravia ti menzes, dokonca ho aj zmiernia...) ale to je uz na debatu na gynde

@elhomia nafukuje ta nejake jedlo, preto to tvrde brucho. Tie pohyby su creva 😉. Asi nejaka potravinová intolerancia napr. Lepok, laktóza, mliečna bielkovina. Skoc za dr, nech ides na testy, kvoli nafúknutému bruchu a pohybu čriev. Nie neboj, tehotna nie si. To by som musela byt tehotna uz 6 rokov🤣🤣🤣. Ale inak naozaj mas pravdu v tom, ze ak zjem nieco mliecne (intolerancia na laktozu) , tak skutocne tie creva pracuju ako ked som bola tehotna. Take pohyby citim. Minule som sa na tom smiala, ze ako ked začínali malemu pohyby. Takze skor si dories na co mas intoleranciu.