icon

Mám strach že som tehotná. Čo robiť?

women4
28. dec 2011

Ahojte,prosím vás,chcem sa vás veľmi spýtať,že čo mám robiť... Vysvetlím to takto:
Spala som so svojím chalanom s ochranou a neužívam tabletky. A mám pocit že praskol,takže sa veľmi bojím.. 😢 To bolo 7.12
ďalší krát sme spolu spali 12:12 a zase som mala pocit že sa nám to stalo...
a 16.12 praskol naozaj, a urobil sa do mňa.
A teraz... sú toto príznaky? V noci nemôžem spať,všetky jedlá mi smrdia,točí sa mi hlava,a je mi zle.

Prosím vás,dajte mi vedieť,potrebujem vaše názory. Ďakujem vám veľmi pekne. 🙂

benne
28. dec 2011

@janinah 16ročné telíčko ale môže smelo porodiť dalšie telíčko?

women4
autor
28. dec 2011

@anjelicek26 ďakujem. krásne si to napísala... 🙂

tina7729
28. dec 2011

@women4 nestresuj este,tym ze budes stresovat sa ti moze menzes este oddialit , snaz sa byt v klude. viem ta pochopit podobne som prezivala.

janinah
28. dec 2011

@anjelicek26 tak to je vizitka aj matiek a ich výchovy 😒 13ročná a ani 15ročná nemá čo sexovať,je to nezrelé decko 😠

women4
autor
28. dec 2011

@benne ................. jejda :(

women4
autor
28. dec 2011

@janinah tvoj názor ma nezaujíma 🙂

anjelicek26
28. dec 2011

@janinah - nie HAK urcite nie pre tak mladu zenu. Ale abstinencia cez plodne dni je pri relativne pravidelnom cykle je mozna, sledovat hlien + samozrejme kondom + aj tak vytiahnut von nez sa jej priatel urobi... chce to disciplinu, ale je to potom bomba bezpecne...

women4
autor
28. dec 2011

@tina7729 Si zlatá,ďakujem 🙂

women4
autor
28. dec 2011

@benne čo by si robila ty?

janinah
28. dec 2011

@benne 16ročné telíčko ak už "musí sexovať" môže použiť iné fotmy antikoncepcie ako hak...napr. Pharmatex v kombinácii s kondomom a nesexovať cez plodné dni

women4
autor
28. dec 2011

áno.tiež sa tomu divím,mamina mi radila že si mám dať antikoncepciu...
@sisaha

tina7729
28. dec 2011

@janinah v dnesnej dobe su deti vyspelejsie a samozrejme sexuju uz zavcasu. ale tiez by mali vediet nasledky a vediet co robia. oni pouzili ochranu,vedeli nasledky ake mozu byt, no hold stalo sa praskol im kondom 😒

janinah
28. dec 2011

@women4 máš smolu,lebo ak niečo také hodíš na net,tak musíš rátať aj s reakciami,ktoré sa ti nemusia páčiť

women4
autor
28. dec 2011

@traktor áno určite 🙂

anjelicek26
28. dec 2011

@janinah - co ma toto o vychove? Dievcatam v 10-11 rokoch rasia prsia, v 11-12 rokoch menstruuju, v 14-15 su to dozrete, vyspele zeny, opticky kazdopadne. Doba sa meni a zatvarat pred tym oci a vyhovarat sa na vychovu.... ak je dieta mimo domu, v inom kolektive je davno mimo tvojho vplyvu a jedine, co mozes ty robit je dialog, podpora, dovera, aby sa ti zverilo a informovat ho o rizikach a moznostiach antikoncepcie. Ked uz to robia, nech vedia, co robia a ako sa chranit. Ja budem radsej "predbiehat" ako potom bude moja dcera od hanby rodit v kupelni, pojde na potrat ci sa zabije (ci dieta), aby ti nedokazovala, ako moc "zlyhala vychova"

sisaha
28. dec 2011

@women4 ano???, cudne, ja som este nepocula, aby 15-rocnej matka odporucila antikoncepciu kvoli 32 dnovemu cyklu....prepac, ale mam pocit, ze sa tu dnes zabavas...

leeenka26
28. dec 2011

@danka.k je to aj vina rodicov, ale poviem ti len tak pre zaujimavost jeden priklad, vobec to neber v zlom, len ma to napadlo, ked som si citala tvoj prispevok. Tiez mame v rodine pripad jedneho dievcata. Rodicia su na nu prisny, vzdy vedia, kam ide, s kym ide, kedy pride, drzia ju na uzde, robi vsetky domace prace a cuduj sa svete, nie je to anjel. Nacapali ju fajcit, doviedla si chalana na chatu, ked dedkovci spali, klame...atd. Ani toto nie je zaruka. A ma 15!

women4
autor
28. dec 2011

@tina7729 proste sa stalo,nemohla som to nejako zastaviť ani predopovedať nie?

martinkatinka
28. dec 2011

@women4 - vezmeš si asi z tohto ponaučenie... a nečuduj sa, ak ťa niekto aj odsudzuje, pretože má dovod.... ty ked budeš staršia, budeš sa tiež čudovať, že deti spolu sexujú....je to proste tak....aj za mojich mladých čias to tak bolo, ale tak ja som si z iných nebrala príklad 😀

women4
autor
28. dec 2011

@leeenka26 na mňa sú tiež takýto. vždy musia vedieť kam idem a ským. a kedy prídem... :/

traktor
28. dec 2011

@women4 tvoja mama vie, ze mas priatela, sexujete spolu, vie ze nemas antikoncepciu a aj napriek tomu dovoli tvojmu priatelovi prist k tebe domov?tak ak toto vsetko vie, tak sa neboj, vnuca ju neprekvapi.. 😅..zvlast..ked ste spolu rok..

danka.k
28. dec 2011

@anjelicek26 nam vtedy tiez rastli prsia, aj sme menstruovali. aj moje kamaratky davno v 15 spavali s chalanmi, lenze mna nasi poucili, verili sme si navzajom, mala som aj frajerov aj v 15 ale nespavala som s nimi... mala som 18 ked som to prvy krat urobila. lenze teraz sa tie matky dceram nevenuju, ja by som v zivote 13 rocne decko nepustila na zabavu medzi opitych a dospelych. vsak o co tej matke ide???? jasne ze jej sprosta dcera ktora vie o zivote velke prd sa da zlakat na nove veci a potom sa mama v 15 tich chyta za hlavu ked jej volaju z policie pridte si po dieta mame ho tu opite... a potom sa chyta za hlavu ze jej decko caka dieta????? sama si za to moze....

women4
autor
28. dec 2011

@sisaha dala mi ju aj preto,lebo som mala také kŕče že sa to nedalo vydržať,predstav si. Aj moja mama ked mala 17,tak si musela zobrať antikoncepciu a kŕče nemala.... je mi jedno že tomu neveríš

sisaha
28. dec 2011

@women4 tak ti ju dala, alebo ti ju iba odporucila? nejak sa zamotavas...

women4
autor
28. dec 2011

@traktor ona nevie že u mňa bol! ak by si čítala,moji rodičia o mne vždy všetko vedia kde som, a toto im uniklo!!!!!!!

danka.k
28. dec 2011

@leeenka26 mozno je to aj tym ze su na nu moc prisny... vsetko je odtial po tial..... nesmu vsetko zakazovat, ale ani nie vsetko dovolovat a vsetko je o tej dovere

women4
autor
28. dec 2011

@sisaha Išla so mnou za tým jej kamarátom gynekológom a predpísal mi ju.

women4
autor
28. dec 2011

@danka.k no,su prísny... vždy všetko chcú vedieť a nedovolia mi ísť ani nikam... možno tak do 14 von pred dom s mojím psom :D

leeenka26
28. dec 2011

@danka.k tak tak, plny suhlas.

traktor
28. dec 2011

@women4 ..no ste spolu rok..odporucila ti antikoncepciu..tak asi jej vela neuniklo.., ze? 😅