icon

Menštruácia mi mešká 2 týždne a ja sa bojím

11. okt 2023

Bola som u gynekológa s tým, že mi mešká menštruácia už 2 týždne a testy mám celý čas negatívne. Pozrel ma zo spodu a povedal, že to vyzerá na tehotenstvo ale zatiaľ bez akcie srdiečka.
To by nebol problém, môže sa ukázať neskôr ale znepokojujú ma tie negatívne testy celý čas... Za tie 2 týždne som testovala asi 4x a nič..
Bola som v takom šoku, že som sa zabudla čokoľvek spýtať.. O týždeň mám kontrolu ale dovtedy ma šľak trafí..

ellemell
11. okt 2023

Neboj sa, hlavne treba myslieť pozitívne, aj keď sa to ľahšie hovorí ako robí. Stres ešte nikomu v živote nepomohol, ver mi 🙂 Všetko bude dobré, verím, že hej. Nemám síce s týmto skúsenosť, ale pokiaľ lekár tvrdí, že je to ok, tak je to ok.

gejb
11. okt 2023

Skúsila si aj ine značky testov? 🤔

rachel36a
11. okt 2023

Pokial si tehu, tak test ti ukaze poxitivitu. Tam nie nic preco by neukazal ak je v moc hcg. Kup riadny test a hlavne tehotensky. Nedavno tu jedna davala tiez prispevok ze je tehu a testy ze ma take nijake a nwkoniec testovala ovulacnymi a nie tehotenskymi

gejb
11. okt 2023

A čiarky na tehotenskom teste nemusia byť rovnako silné, stačí ze tam ta druha čiarka je....

nevenka
11. okt 2023

A bojis sa coho? Tak Ti aspon mal zobrat krv, sono nerobil? Hoci este by asi nevidel ani tam nic. Tak mal zobrat krv na HCG.

autor
11. okt 2023

Mám 2 deti, poznám tehotensky test. Je negatívny..

gejb
11. okt 2023

Cystu vylúčil? Krv ti nebral na HCG?

nevenka
11. okt 2023

A chces byt tehotna, ci nie? Vies, kedy si aspon priblizne mala ovulaciu? Lebo keby si mala ovu a sex tesne pred terminom MS, tak by Ti uz test mal ukazat tak ci tak...🤔

nika_val
11. okt 2023

A gynekolog ti nebral krv?
V situacii kedy testy negativne, menstruacia nikde ne najidealnejšie zobrat krv a máš 100% vysledok
A nie že pozriet zo spodu.. a povedat vyzerá to na tehotenstvo 🤦‍♀️
To je akoby si prišla ku kardiologičke ta ťa popočúva a povie že hmm..vyzera to na infarkt 🤦‍♀️
Ako to čo je za gynekologa 🙈

jaskolka
11. okt 2023

Čiže videl tam co? Keď to "vyzerá na tehotenstvo?" Lebo to je taka zvláštna formulácia od doktora, veď bud je vidno akciu, alebo aspoň gestačny vak, alebo keď si nie je istý, tak sa berie krv na hcg. To jeiz najpresnejši výsledok.
A zvlášť v prípade negatívnych viacerých testov.
Neviem, ale podľa mňa je toto ozaj divný prístup doktora...

jaskolka
11. okt 2023

@nika_val presne moja reč 👌👌

gejb
11. okt 2023

Ešte to môžeš spraviť tak, ze si ako samotplatca dáš zobrať krv na hcg (napr. V Medirexe) výsledok máš ešte v ten deň.
Ak bude negatívne tak budes vidieť ze tehotná nie si... nech ta neporazi za ten týždeň ..

nevenka
11. okt 2023

@nika_val ved presne...Ale ten kardiolog z toho popocuvania aj vie, ci je to infarkt alebo nie je. Cca. Mojej starkej takto zistili a zachranili ju, ale gynekolog ani krv nezoberie, ani sono nespravi, to je ako z roku 1980, ze pozriem a tusim...😠

gejb
11. okt 2023

@nevenka sono jej zjavne robil keď povedal ze akcia srdiečka zatiaľ nie je.

nevenka
11. okt 2023

@gejb aha, to som prehliahla, len som si vsimla, ze "pozrel ma odspodu", som si predstavila len obycajne vysetrenie. Tak sorry. Ale krv mal zobrat.

nevenka
11. okt 2023

Moj dr. mi nikdy krv nebral, bola som tehptna 4x, ale ja som este pred terminom MS mala riadne ciarky, takze na kontrplu som sla len v cca 9-10.tt.

nika_val
11. okt 2023

@nevenka v tej rychlosti ma nenapadol lepší príklad 😁 ale poitu sme pochopili ako som myslela

Mne sa tato tema nezdá priliš realna..lebo v dnešnej dobe myslim že už sa pristupuje inak k tomu a hlavne ked si vyšetrenim nie je istý tak prečo by nebral krv ?
Inak zase ja mam tiež taku skusenosť že mne moja gyn nezobrala krv, iba sono urobila, potvrdila tehotestvo a menším ale že podla sona a týždnov je plod pozadu.. a o par dni som bola u nej a bolo to MA
Iní dr s ktorými som to potom konzultovala povedali že keby mi zobrala krv, zistila by vyšku hgc a pravdepodobne by videla že niečo nie je v poriadku a mohlo sa stihnúť zasiahnut 😕
A to je 1,5 rok dozadu

kiki68
11. okt 2023

Krv neberu, ked sono nic neukaze, nakolko tie ine neziaduce formy tehu ako mola, alebo nejake cysty, tumory mozu tiez produkovat nielen HCG, ale zial aj onkomarkery. Podla mna cakat aspon dva tyzdne a potom zase sono a vziat krv nielen na HCG je rozumnejsie. Tiez mozno lekar caka, ci si s tym telo neporadi samo.

anjelicek26
11. okt 2023

Okolo 7ho tehotenskeho tyzdna moze nastat "hook effekt", teda hcg je tak vysoke, ze ti vyjde negativny test skus pogooglit "hook effekt HCG"... vtedy sa odporuca zriedit s mocom aspon na 1/3 moc a 2/3 voda ...krv ti nezobral?

Uvidis este, pockaj na dalsie sono.

marticka92
11. okt 2023

@kiki68 ako ze nie mne brali krv aj teraz ked som 4x tehotna, aj pri orvych 3och, vzdy som prisla v takom cca 5tt a vzdy mi kontrolovali hcg ci sa zvysuje ci ide o zdrave tehotenstvo. Neviem co to mate za lekara ale co ja virm vsade beru krv ked na sone nie je nic.

petra92
11. okt 2023

@marticka92 ja som mala v každom tehotenstve iného dr a nikdy mi krv nebral, ale je pravda, že vždy som šla v čase kedy to ma naozaj význam 🤷‍♀️Darmo by som tam vysedavala v 5tt keď je prd vidno a aj keby bol problém, tak skoro ho riešiť nikto nebude lebo je to buď alebo 🤔

kiki68
12. okt 2023

@marticka92 v Rakusku neberu, pre nich do 9tt to ani nie je na nejake vysetrenie by som povedala. Oni davaju tak 2-3 tyzdne od poz testu prvy Termin a potom idete na odbery na vsetko mozne vratane HCG v 9-10tt. Mne robili HCG v 8 tt len na zaklade toho, ze chceli vediet ci ide o dalsiu molu. Inak by to nerobili. A to mam super gyndosa. Ale na krv oni posielaju vzdy do labaku, cize priamo tam odbery nerobia. U nas su predpisane tie datumy, vlastne ani sa neda do nejakeho 15tt ist ofiko na rizikove tehu

marticka92
12. okt 2023

@kiki68 aha nezmienili ste sa ze sijete v rakusku nevedela som🤷‍♀️

kiki68
14. okt 2023

@marticka92 oni su tu v tomto dost tvrdi, mam dojem, ze tak nejak nechcu nieco zachranovat. Podla mna keby nemam sukromneho gyndosa, kde platim strasne sumy, tak by vela veci vobec nespravili. Iba to, co vyzaduju predpisy

luciabasistova
15. okt 2023

Ja som mala takýto test pri 19-dnovom meskani menzesu..a už mám doma skoro 2 a pol ročného synčeka..14 dni mi test neukázal vôbec nič