Menštruácia v tehotenstve
ahojte mamičky a budúce mamičky. Mali ste niektorá menštruáciu tesne po otehotnení? Mám pozitívny test aj pozorujem nejaké príznaky ale menzes som dostala....
Tak sa baby pridavam do tejto temy.. Menstruacia mi meskala 4 dni, co sa mi nikdy nestava (robila som si testy a boli negativne). Potom na moje nesmierne sklamanie prislo najprv spinenie a potom aj krvacanie. To vsak trvalo len max. 1,5 dna a potom akoby utal - nic. Nejako mi to cele nedalo a spravila som si test a tam zrazu 2 ciarky. Testovacia je sice slaba, ale je riadne viditelna (dnes rano som test opakovala a dtto). Viem, ze mi tu neodpoviete, ci som tehotna, len som sa chcela spytat, ci to niekto nemal podobne a nebola to napr. cysta?
@vege1 ahoj, mne ked test ukazal 2 ciarky tak to bola cysta, nachladnutie, vsetko mozne podla mojho vysvetlenia. Nakolko mi lekari stanovili diagnozu neplodnost, tak som si tehotenstvo nepripustala. Hlavne, ak som absolvovala 2x IVF neuspesne. Ale realita je ta, ze som prave v 13TT (prirodzene). Drzim palec 🙂))))
@alikaxx dakujem 🙂 ja som v maji potratila nase prve ☹ Psychicky s tym este nie som vysporiadana a citim strasne obavy o toto dietatko. Ja sa najma bojim, ze mi test nameral nejake "zvyskove" HCG a je po vsetkom, len som na to dodatocne prisla ☹ No musim len pockat a drzat si palce. Este raz dakujem
@vege1 To mi je uprimne luto s prvym babatkom. Dufam, ze coskoro bude vsetko v poriadku. Co sa tyka zostatkoveho HCG tak si myslim, ze ostava nejakych 10 dni. Od maja by to bolo dlho. Ale to neviem na 100%.
Viem, ze je skoro ist k lekarovi, no krv by Ti mohli vziat, aspon by Ti vedeli povedat ake hodnoty HCG su 🙂) Nikdy nevies 🙂)))
@alikaxx pri prvom potrate mi v nemocnici a potom na kontrolach odsledovali pokles HCG az k nule. S tym zvyskovym HCG som to myslela tak, ze mozno som bola tento mesiac tehotna (ako smutne sa to pise..), len mohlo dojst k mikropotratu a test ukazuje uz len pozostatky po mikropotrate.. Ale to uz veeeelmi spekulujem. Pisala som uz doktorke celu genezu, tak potom pripadne dam vediet. Zatial mi je akurat tak dost zle od zaludka a robila som si dalsi test, ktory je uz trosku tmavsi..
Aj ja ti drzim palce! Vidim, ze si sa tiez natrapila, nech sa vam dari a ste zdravi 🙂
bohužiaľ, prišla som o bábo v piatom mesiaci :(
Ahojte zeny. Mate niektora sksusenost? S manzelom sa snazime o babo ale kramy mi dosli od skoncenia mam strasne naliate prsia a vcera som sa zobudila so strasnou bolestou hlavy a bolo mi zle aj na zaludku dokonca z cistej vody ma napinalo, v poslednych tyzdnoch citim ze som Akokeby pribrala. Mozem byt tehotna?
Ahojte napisem sem, oznacim aj konkretne vas
@vege1
@kzanka
aby sa mi mal kto k tomu vyjadrit, chcem pocut nazor tych, co maju nieco podobne za sebou zrejme, lebo som strasne nervozna z toho a na vazkach. Bola som uz 2 x tehotna, ale nikdy sa mi toto nestalo. Ms som dostala 1.10., s tym ze 18.10. som mala podla vsetkeho ovulku. Meriam si bazalnu teplotu. Dalsia ms prisla velmi skoro a to uz 26.10. Nikdy som nemala az takto kratky cyklus. Ale prikladala som to hormonalnej nerovnovahe. Ani vo sne by ma nenapadlo ze som tehotna. Po skonceni ms, ktora trvala 5 dni a bola slabsia ako zvycajne, som par dni na to mala spinenie. Take jednorazove po utreti. Na druhy den znova. Preto som si spravila test, lebo mi to nedalo ze co to ma znamenat ale prve co ma napadlo na druhy den ze asi to moze byt uhniezdovanie. A test mi vysiel pozitivny, s tym, ze tam bol slaby duch. Test som opakovala aj opakujem a ciarock neslabne. Keby slabla, tak si pomyslim, ze islo o minipotrat a oplodnene vajicko sa vyplavilo von. Vo stvrtok 6.11. som bola na krvi a hcg som mala v krvi 50,5 MIU. Vcera aj dnes som znova testovala a zase duch ale pekny na teste 25MIU. Na utz samozrejme pri tejto hodnote nic nevidno. Akurat co viem ze maternica je mierne zvacsena a endometrium ma 8mm, co je na tehotenstvo malo, ale snazim sa mysliet pozitivne a tym, ze nie vserko sa tabulkovat. Je mozne ze by som mala takuto hodnotu daleko po ms, kedy sa mohlo teoreticky ukoncit biochemicke tehu? Cely cas odvtedy sa citim inak, proste viem ze som tehotna, je mi inak uplne. Akurat co ma znepokojuje je to, ze ak yb som bola teraz tehotna, mala by som tak casto spinenie a sem tam hlienovy vytok s primesou hnedej krvi alebo cerstvj krvi? Je to sem tam len kvapka. Ak by som potrecala, preco by este nevideli nic na sone? Nebolo by sa to uz vyplavilo? Dakujem za vas nazor. V pondelok idem znova na hcg.
@leeenka26 osobne si myslim,ze si tehu a mali by pre istotu nasadit nejaky ten duphaston a poistit to. Ale myslim,ze keby potratis tak by si dostala zrazu silne kramy,ale fakt silne az nezvycajne. Ak mas pocit,ze si tehu a su tam II tak si tehu a jasne,ze este na USG nic nebude vidiet, ved keby mas tu dutinku moc velku a bez plodu tak by to nebolo dobre. Takze podla mna to mas v pohode. Biochemicke tehu vyzera inak,toto bude podla mna normalne tehu so stupajucim HCG a potom aj plodikom vo vacku,ale to ma este cas.
@1angelika ahoj, presne toto bolo u mňa asi pred 4 mesiacmi...pred mms som mala // čiarky, samozrejme ešte slabé, dostala som mms, bola síce slabšia ako obvykle,ale krvácala som....po mms boli tt ešte silnejšie.....príznaky. bolesti prs,hlavne bradavky, išlo mi ich až "vytrhnúť" a nevolnosti, ale nevracala som....tehu som mala potvrdené aj z krvičky, žial u mňa sa to skončilo tak ako som nechcela ☹ , je ale vela báb,ktoré majú popri tehu aj mms.....želám ti,aby to bol aj tvoj prípad 😉
@mimka11111 ďakujem, už sa to nedozviem ako to vlastne bolo lebo som začala krvácať a potom už hcg nebolo...ale ďakujem za info aj tak 🙂
@1angelika ☹ juuuj, tak to ma velmi mrzí...užívaš aj nejaké tabl. na podporu otehotnenia?
@mimka11111 áno femibion aj kyselinu samotnú som skúšala ale zatiaľ nič....
ja užívam už tretí mesiac inofolik - 2xdenne jeden sáčok a femibion 800, a už je aj novinka pre mužov FOLANDROL- na kvalitu spermií, je to podobné ako inofolic,tzn. sáčky.....treba vyskúšať, možno to vyjde 😉
@leeenka26 lebo biochemicke tehu vacsinou zanikne velmi rychlo a dostane zena prave tu silnu ms, az taku,ze jej je nevolno. Zazila som jedno,ked som bola mlada, bohate mi stacilo. Hlavne by prestalo stupat HCG a rast by sa zastavil, zacalo by naopak postupne klesat.
Preco nie mimomaternicove? neviem ak si bola na USG, tak mne lekar pre istotu pozeral hned aj vajecniky a vajickovody, kde by malo byt vidiet,ak by sa tam nieco uchytilo,co tam nema byt. Na toto si vacsina lekarov da pozor a taketo veci zasekne hned ako sa na to pride. Nemyslim si,ze by islo o mimomaternicove,ak si predtym nemala tiez mimomaternicove tehu.
Hlavne nerob zbytocnu paniku, do 12tt ju ani nemas preco robit,lebo je to bud alebo. To uz si zariadi priroda. Neviem naco uvazovat tym smerom,ze by to malo byt nejake tehu,co neskonci dobre uz v prvom trimestri. Co budes robit potom,ked Ti nahodou v 20tt bude chvilu tvrdnut brusko...ved sa zblaznis. Proste neries veci,co neexistuju. Uzivaj si tehu.
holky, inak moje dve zname mali ms do 20tt, takze priroda je divna vec. Uz potom ani nerobili paniku. Jedna vdaka tomu vobec netusila ze je tehu, zistili to koncom 4. mes. ze sa nieco deje. Lebo to uz malo ine znaky nez vynechanie ms. Druha tam sice vedela,ze je tehu,ale ms mala do toho 20tt tiez. Ako sa to deje nechapem,ale maju zdrave a krasne deti. Obidve decka uz su v teenage veku asi 16 rocne. Mne tiez nejde do hlavy ze co sa tam potom vlastne odlupuje,alebo ci telo zblbne a mysli si,ze to ma spustit tak si to spusti aj bez dovodu.
normalnu som mala az ked mi v zrazu neprisla tak ahaaa ideme testovat a ja uz v 12tt sok ale mily takze moze zena menstruovat som toho prikladom a mam z toho 4 rocnu dcerku priroda je fakt divna robi si co chce ani ja nechapem ze preco .....
ja som mala menštruáciu na deň presne aj v tehotenstve, nepriberala som, žiadna nevoľnosť teda som nič neriešila a to až do 4. mesiaca trval tento "normálny" stav, až keď mi to meškalo 3 dni tak som si spravila test a zistila som, že som tehotná a až u gynekologičky som zistila, že som už v 16, týždni
Baby ja som mala to iste mala som slabu druhu ciarku a spinila som nie vela len ked som sa utrela (toto som mala aj na zaciatku prveho tehu aj ma hospitalizovali) tak som zasla k zenskej ta povedala ze tam nič nevidi len cystu tak mi pichla vyvolavacku na druhy den sa mi spustili kramy v nedelu som bola vo vani ( u dr som bola v piatok) a vypadla zo mna zrazenina asi 5 cm a obalena sv priesvitnom obale dosla som k dr na kontrolu a ta ze vy ste asi potratila a zacala na mna utocit a este jedna blba poznamka od nej "a vy ste si to chceli nechat " (sa bala ze jej vyvodim z toho dosledky) ze to nemam hned utekat az za niejaky mesiac ale ja som jej vravela ze som spinila a bala som sa aby som o neprisla o "babo" a ona aj tak svoje a ze to ma nemoze este vysetrovat s prstami ze to mohlo koli tom nastat ale ved ona je dr ona mala vediet co a ako mala mi spravit odber krvy na hcg a nie blba do mna ruku vrazi jak do kravy aj som to chcela riesit lenze v karte som nemala o tom žiadny zaznam tak som to nechala tak vzala sinkartu a odisla teraz chodim k mojmu porodnikovi a som velmi spokojna uz som v 16 tt tak dufam ze bude vsetko v poriadku
@evuliceeek wwau, tak takto by som to brala aj ja :DDD prve mesiace ani nevediet a citit sa super :DD a potom cakat na baby uz len 5 mesiacov 🙂) a teploty si si nemerala?

@1angelika ahoj,ja som bola pred niekoľkými rokmi tehotná...,menštruáciu som mala do piateho mesiaca ☹