Menzes mi mešká 3 dni. Kedy mám oznámiť tehotenstvo?
Ahojte maminky. Vyzera to tak ze cakam bábätko, robila som si 4baby testy a vsetky vysli pozitivne.Menstruacia mi meska iba 3.den., vychadza mi to tak ze som v nejakom druhom tt. Velmi sa z toho tesime lebo.sme bábätko velmi chceli.Mam obcasne bolesti v podbrusku.(krce ako ked idu kramy)'K lekarovi tak skoro este nemozem ist, musim pockat este nejkaky ten mesiac. Mam strach ci je vsetko vporiadku a ci je babo.na spravnom mieste. Chcem.sa opytat kedy ste vy oznamili vase tehotenstvo rodine. Najradsej by som to vykricala do celeho sveta no nechcem nic zakriknut,predsa je to velmi skoro..
Dakujem pekne za vsetky vase odpovede a rady 🙂
baby, tak sa pomylila, resp nevedela, ako sa rata tyzden tehotenstva, ratala to od sexu, teraz uz vie, ze od terminu ms. problem???
@lujzinka000 mne moja robila sono az po 10 tt a dala aj prvu foto hned. skor ma nevysetrovala. a bola som spokojna.
drzim palce.
inac hovorila som to postupne, ale nikomu nie skor ako po tom vysetreni.
Mne mešká dva týždne, test mi tehotenstvo potvrdil už 5.12 - 6 dní pred ms. K lekárovi sa chystám až začiatkom roka, to už bude aj srdiečko. Zatiaľ to nevie nikto, manžel sa to dozvie dnes pri stromčeku a ostatná rodina až po prvom trimestri. Ak má bruško neprezradí skôr 😉
@lujzinka000 ja by som pockala,kym ti to lekar potvrdi a snad nejake prve tyzdne.U nas to vedel iba muz a ja.Az v 11.tt sme to oznamili aj rodine s priatelom.Sefovi uz v 5.tt.,predlozila som atest.Ak mas za sebou viacero biochemickych tehu ci potrat,tak este pockaj ....
@ukulela dakujem.pekne za tvoju odpoved 🙂 urcite pockam este par tyzdnov
@lujzinka000 Minimálne prvé 2 mesiace... Áno, riziko je vždy, ale percentuálne do 3 mesiaca je najvyššie, potom rýchlo klesá a muselo by sa stať naozaj niečo výnimočné... Hlavne kvôli sebe to zatial nerob. Po oznámení sa strhne lavína otázok, ktoré ti postupne budú liezť na nervy, a keby to (nedajbože) nedopadlo dobre, zase všetkým vysvetľuj ako sa veci majú... Ver mi, je to potom o to bolestnejšie. Užívaj si "sladké tajomstvo"... Kľudne aj 3 mesiace. Ja som v tomto aj trochu poverčivá (a po 2 potratoch) ľuďom, ktorým veľmi nedôverujem, som to prezradila až po 4 mesiaci. Na svoju FB stránku som dala fotku kde už vidno že mám pod tričkom basketbalku 🙂 až na konci 7 mesiaca 😉
Minimalne po 1 trimestri. Ja to neoznamujem kazdy uvidi o chvilu sam a mama si vsimla hned. 🙂
A
Prve dve tehu som oznamovala hned po potvrdeni tehotenstva lekarom. Tretie tehu som mala MA v 13.tyzdni...vsetci vedeli, ze som tehu, mama a svokra sa pochvalili vsetkym svojim znamym... A ked som potratila, bolo pre mna velmi bolestive vsetkym vysvetlovat, co sa stalo. Stvrte tehotenstvo sme oznamili az 15 tyzden.

@lujzinka000 ja som šla k lekárovi až v 11.tt pri prvom bezproblémovom tehotenstve. Skôr to aj tak nemá význam, neuvidí nič poriadne.
Pri druhom tehotenstve som šla v nejakom 8.tt aj to len preto, že som mala drobný problém.