Môžem byť tehotná po roztrhnutí kondómu?
ahojte,mala som 16 a včera som mala sex... priateľ mi povedal že sa mi roztrhol kondom,ale že sa nemám báť,pretože si to hneď všimol(2-3 min) mám dostať menzes o 3-4 dni,no nemám ju 100% pravidelnú. urobila som ho až potom ako sa roztrhol,takže je možné že budem tehotná? nechcem veľmi antikoncepciu,alebo aby o tom vedeli rodičia
@klarissa25 nemyslíš vážne túto odpoveď.... Vygoogli si to aspoň keď už základné vedomosti zlyhávajú - kondóm JE barierová antikoncepcia
Minimalna sanca v takom vysokom datume. Do buducnosti sa mozes poistit nejakym kremom / penou / capikom so spermicidnym ucinkom v kombinacii s kondomom.
@klarissa25 nemyslíš vážne túto odpoveď.... Vygoogli si to aspoň keď už základné vedomosti zlyhávajú - kondóm JE barierová antikoncepcia
@anonym_1a518c preto som to zmazala. Myslela som to trochu inak 😉
Minimalna sanca v takom vysokom datume. Do buducnosti sa mozes poistit nejakym kremom / penou / capikom so spermicidnym ucinkom v kombinacii s kondomom.
@patrike toto ďalšia super rada. Takéto prípravky práve trhajú kondóm...
@anonym_b07162 je to aspoň na 80% prosím? žiaľ neviem kedy presne mi skončila ovulácia,no menzes mi meska fakt že max 3-4 dni
@miska2121 na aký deň cyklu si mala sex ? Cykus sa ráta že prvý deň je dňom poslednej menštruácie keď začala
Kludne mozes ovulovat aj 3-4 dni pred MS. Ved o mesiac uvidis,ci sa zadariko,ci nie🤷♀️
Ak si chces byt istejsia, existuje tabletka po, ale moze ti velmi rozhadzat cyklus, tak je to na tebe
Daj si predpísať antikoncepciu. Máš istotu.
@iwesska to je akoze ako mozne keď sa vajicko vyplavuje práve cez menzes?
@miska2121 Ovulácia sa môže posúvať keď si napr. chorá. Čo sa týka "vyplavenia" vajíčka, počas ovulácie sa uvolní vajíčko z vaječníka a putuje do vajcovodu, ak sa neoplodní, vyplaví sa počas menštruácie, len pre informáciu, môžeš mať menštruáciu aj počas tehotenstva, ale o tom potom 😉
ked mas dostat menstruaciu, tak medzi ovulaciou a menstruaciou nemozu byt 3-4 dni, tehotna nebudes
@miska2121 nepanikar. Pockaj na menzes o tie 3-4 dni. Daj k tomu este plus 2 dni, lebo stres vie tiez posunut ms.
Nabuduce z volne dostupnej antiko v lekarni (okrem kondomu) su spermicidne capiky, alebo mast (v tube). Ked to skombinujete, tak si este viac zvysite bezpecnost.
Skus odsledovat svoje telo, ako sa chova, ked mas plodne dni, aby ste sexovali podla moznosti mimo nich.
No stale to ale nie je vsetko na 100% bezpecne, na to pamataj. Tak prilis nehazardujte.
Kedze cely problem znasas hlavne ty (tehotenstvo), uvedom si, ze ty mas pravo povedat sexu nie, ak mas pocit, ze to nie je zrovna v tej chvili bezpecne, napr. nie si si ista plodnymi dnami a podobne. Ak ta ma naozaj rad, bude to respektovat a nebude na teba kadejako tlacit, len aby dosiahol svoje (a tiez bude zodpovedny, lebo sa mu nebude chciet riesit dosledky - dieta).
No a podla toho, co pises, najskor tentoraz tehotna nebudes.
Nikto ti nepovie percentá. Ja mám bežne posunutú ovuláciu. Niekto ju nemá posunutú takmer nikdy. Ak ti nepríde menštruácia 2 tyždne od styku tak si urob preventívne test. Ale objektívne nie je tak vysoká šanca, že ti bude ovulácia toľko meškať ak mávaš bežne pravidelné cykly. Ale nič nie je istota. Existuje aj tabletka po, ale nemám s ňou skúsenosti, neviem ako je to v tomto veku možné si ju kúpiť, takže viac ti radšej ohľadom nej nejdem radiť.
Kludne mozes ovulovat aj 3-4 dni pred MS. Ved o mesiac uvidis,ci sa zadariko,ci nie🤷♀️
@iwesska ale čo ju tu strasite....áno je to možné ale z čoho by otehotnela? Keď sa do nej netoto? Z tých 3 spermii čo MOŽNO tam vôbec boli ? Z tohto sa fakt nedá otehotnieť a v tomto čase tu je 1% nahoda
@iwesska ale čo ju tu strasite....áno je to možné ale z čoho by otehotnela? Keď sa do nej netoto? Z tých 3 spermii čo MOŽNO tam vôbec boli ? Z tohto sa fakt nedá otehotnieť a v tomto čase tu je 1% nahoda
@anonym_b07162 ja sa len bojím že fakt otehotniem... keďže mám rodičov akych mám,nemôžem si predpísať ani antikoncepciu a sam priateľ mi povedal že udajne mal penis suchy,no ja to osobne neviem. keďže menzes mi prišiel aj mesiac predtým na správny dátum,dúfam,že nie som. taktiež som mala ráno fakt že extrémne malé krce,no myslím si,že som si to skôr domyslela. bojim sa aj tak tabletky po,pretože fakt môže veľmi rozhadzat menzes a neviem čo je horsie,či dúfať že nie som tehotná,alebo si ju vziat a modlit sa že mi meska kvôli tabletke
@anonym_b07162 ja sa len bojím že fakt otehotniem... keďže mám rodičov akych mám,nemôžem si predpísať ani antikoncepciu a sam priateľ mi povedal že udajne mal penis suchy,no ja to osobne neviem. keďže menzes mi prišiel aj mesiac predtým na správny dátum,dúfam,že nie som. taktiež som mala ráno fakt že extrémne malé krce,no myslím si,že som si to skôr domyslela. bojim sa aj tak tabletky po,pretože fakt môže veľmi rozhadzat menzes a neviem čo je horsie,či dúfať že nie som tehotná,alebo si ju vziat a modlit sa že mi meska kvôli tabletke
@miska2121 Dufam, ze toto je len fake. Lebo take mlade baby a uz pohlavne ziju. Ja nie som zas taka stara teta😁ale aby si si potom nic nevycitala. Ze to bolo moc rychlo a mohlo to byt s niekym specialnejsim a dalej je tu aj nejaka trestnopravna rovina, ak ten chlapec bol starsi ako ty (18+) Ak by si aj uzila tabletku po, tak cyklus ti urcite rozhadze ale aby to malo zmysel, tak ju musis uzit ak sa nemylim idealne do 3 dni. Ak nevyvrcholil tak by som sa az tak neobavala, aj ked pred vyvrcholenim su caste “kvapky lasky” ktore obsahuju spermie. Byt tebou tak ak to dopadne tak, ze nebudes tehotna tak zvazim antikoncepciu. Ak ste “zodpovedni” za taketo frajeriny treba ju prebrat aj v tomto smere. Antikoncepcia nie je taky strasiak. Ja som ju brala dlhe roky. Bola som na tromboteste, bola som na hematologii. Ano, antikoncepcia sposobuje trombofilne stavy, ale to aj dlhe lety. Treba byt vo vsetkom opatrny. Ale ma aj ine benefity, predchadza rakovine vajecnikov atď. nič nie je cierne alebo biele. Miesto tik toku a instagramu si treba pozrieť co hovoria gynekologovia/gynekologicky.
@miska2121 ak sa bojis chod do lekarne kupit tabletku po...dost to rozhadze cyklus ale lepsie ako riesit nezelane tehotenstvo
@miska2121 ak sa bojis chod do lekarne kupit tabletku po...dost to rozhadze cyklus ale lepsie ako riesit nezelane tehotenstvo
@anonym_ab0e17 ale zas tam je pravdepodobnosť že mi to zaberie a neotehotniem... o dva dni mi majú prísť a rozmýšľam či počkať alebo nie a potom si kúpiť. bojím sa ale že to je už neskoro a nezaberie mi to keďže včera poobede sa to stalo...
@anonym_1a518c inak tu na koni si vela zien mysli, ze antikoncepcia = tabletky. Minule sa so mnou jedna hadala, ze ja som blba lebo neviem, ze kondom nie je antikoncepcia, ale ochrana 🤦♀️
@belllinka tak to bude asi tá istá čo mne vyššie písala lebo tiež v tom zmazanom komentári napísala, že to nie je antikoncepcia ale ochrana 😂
Ale tak čo už, hlavne že sexuálnu výchovu netreba
@anonym_ab0e17 ale zas tam je pravdepodobnosť že mi to zaberie a neotehotniem... o dva dni mi majú prísť a rozmýšľam či počkať alebo nie a potom si kúpiť. bojím sa ale že to je už neskoro a nezaberie mi to keďže včera poobede sa to stalo...
@miska2121 Ak máš taký strach, daj si tabletku po. Tiež som raz musela užiť tabletku po a žiadne problémy som nemala. Otehotnieť by si nemala ale tak pre pokoj na duši ju uži.
ked mas dostat menstruaciu, tak medzi ovulaciou a menstruaciou nemozu byt 3-4 dni, tehotna nebudes
@anonym_525c32 Hlupost,opakovane mam gynekologom potvrdenu ovulaciu 3-4 dni pred MS.
@miska2121 Ak máš taký strach, daj si tabletku po. Tiež som raz musela užiť tabletku po a žiadne problémy som nemala. Otehotnieť by si nemala ale tak pre pokoj na duši ju uži.
@anonym_8924ec dostavila sa vám tak ako mala,či meškala? boli dáke komplikácie či chvalabohu nie? len sa fakt bojím že budem aj keď mi sam povedal že mal suchy penis... no rozmýšľala som žeby som počkala do 27. keď mi má prísť,ak nepríde,pôjdem si kúpiť. lenze sú to cca 3-3,5 dňa od sexu a neviem či by to bolo účinné
@anonym_525c32 Hlupost,opakovane mam gynekologom potvrdenu ovulaciu 3-4 dni pred MS.
@iwesska Na základe čoho potom čakáš ms? Ms prichádza najskôr 10-ty deň po ovulácii, ovuluješ v jednom cykle dvakrát? Či ms čakáš len na základe predpokladu, že prešlo 28 dní, tak by mala prísť?
@anonym_b07162 je to aspoň na 80% prosím? žiaľ neviem kedy presne mi skončila ovulácia,no menzes mi meska fakt že max 3-4 dni
@miska2121 samozrejme že môžeš otehotnieť.....dokonca aj keď je sex počas menzesu aj vtedy sa dá otehotnieť.....nízka šanca je vždy reálna šanca a to bez ohľadu na percentá......je jedno že sa urobil až po alebo pred....otehotnieť môžeš aj "z kvapôčiek lásky"

@miska2121 kondom je antikoncepcia len tak mimochodom 😉