Môžem otehotneť po pôrode s ochranou?
Mám obavy, môžem otehotneť po porode desiatých dní aj z ochranou, vie mi niekto poradiť alebo ma stým niekto skusenosti, ďakujem vopred za každu odpoveď.
@domka222 ja som sa na to lekárky pýtala a povedala mi, že čím skor sa ten sex po pôrode “rozchodí” tym lepšie. My sme s mojim mužom pri prvom dietati sestonedelie dodržali, pri druhom sme to skúšali mesiac po porode - samozrejme opatrne. Ja som ale mala ľahké porody bez poranení a šitia. Veď si len vezmi naše “spoluobčianky”, ktoré doslova utekajú z pôrodnice k svojim chlapom aby ich nezačali podvádzať.
@top_manazerka prosím nezačni ešte do toho ťahať "spoluobčanov". Dobre vieme,aký tam je potom zdravotný stav a choroby.
@catmartina wow, tu sa tváriš ako veľká odborníčka na hojenie po pôrode a v inej teme, ktorú si sama založila sa pýtaš, ake je hojenie po druhom cisárskom a kadial sa vedie druhý cisársky... To by si hádam ako Dr. mala vedieť! Zaujímavé, že si nerodila klasicky, ale vieš, ako sa to hojí a rodila si cisársky a nevieš, ako sa to hojí. Ako lekár by si mala vedieť čo je to 600 nedelie aj načo je. A nepísat tu bludy ako môže sexovať, keď nepociťuje žiadne problémy. By som sa hanbila na tvojom mieste napísať, že som lekárka. To, že spoluobčianky veselo sexujú hned po pôrode neznamená, že nemajú žiadny problém. Ja ti ako lekárnička v meste, kde 80% rodičiek sú spoluobcianky môžem povedať, že veľká väčšina z nich má po pôrode problémy. Prave vďaka tomu, že nedodržiavajú 600 nedelie a hygiena je u nich tiež na nižšej úrovni. Moja mama robila roky na gynekologii tak by ti vedela popísať slohy o problemoch s ktorými sa ženy vracali na gynekologiu.
@catmartina Pozri, mne sa tiez nepacia utocne komentare na autorku. Nezasluzi si sikanu za to, ze nieco nevie. Tym ze si jej na zaklade svojho dr titulu odporucila mat sex takto skoro po porode, si ju ale beries na zodpovednost ak ta ozaj posluchne.
@judmila Porad sa so svojim gynekologom ale garantujem ti, ze ti sex takto kratko po porode neodobri. Neodporuca sa to ani ked je zena po cisarskom.
@judmila tu nejde len o otehotnenie…a ani o to, ci mas situe, alebo nie…zena preboha…ved po porode mas na maternici po placente ranu vo velkosti ranajkoveho taniera. Keby si takuto ranu mala vonku na tele, na viditelnom mieste, ani ti nenapadne sexovat. To ste uz fakt ako zvierata, ci co? A to uz nehovorim o otvorenom krcku-super miesto na infekcie.
@catmartina Tak tu tie dovody, preco ziaden sex 6 tyzdnov po porode este raz:
1. Rana po placente ma hned po porode ca. 19 cm a je to otvorena rana na maternici, ktora sa stahuje ca. 6 tyzdnov
2. Krcok maternice sa stahuje a hoji ca. 6 tyzdnov
3. Vystelka maternice sa rozpadava a odchadza ca. 6 tyzdnov
4. Brusne svaly sa davaju “dokopy” a stahuju, sex v tomto obdobi namaha zbytocne priamy brusny sval
So sondou to porovnavat nemozes-ta je vysoko sterilna (na rozdiel od kondomu, ktory rukou natahujes) 🙈. Si nastuduj trochu biologie predtym, nez tu budes pisat taketo blbosti
@diamondsspaces zase múdry sa našiel akože, nikto sa nepýtal na tvoje zmyslenie o živote a čo si ty vlastne myslíš, ja som chcela len poradiť a áno boli sme nezodpovedný, že sme nepočkali, a ale to neznamená že sme psychický narušeny, neviem či si mala, alebo maš pri sebe človeka čo ho nadovšetko miluješ a nevieš zabraniť citmi, vieš keď miluješ a milujete obaja nadovšetko hoci čo sa stáva a ano priznavám spravily sme chybu ale to neznamená že sa nevieme starať o deti a mimochodom toto je môj druhy prispevok čo, by som chcela aby mi niekto poradil ale to neznamená, že th budem dávať aj prispevok či ma moje dieťa čo jesť a čo stým mám robiť až taký debil niesom, a ak ťa niečo trápi tiež dan prispevok tiež a poradím ti ako viem 🙄
@whatever1 vieš čo moja, asi som stoho vyčerpana máš pravdu bábetko chvála bohu zvladám vieš asi preto som taka lebo je to tak že sme čakali nedočkavo na babetko, no a babetko je na svete chvála bohu zdravé len sa mi narodilo z raštepom dochtory vraveli že sa mu to spravý po po niekoľkych mesiacoch vieš teraz nemam obavy len z toho ako som ja na tom, ale viem spravily sme chybu no že sme nepočkali, ale vieš keď miluješ človeka nadovšetko, a spí pri tebe je to tak no 🥺 ale bojím sa aj toho ako mu to spravia môjmu milačikovi ktorého nadovšetko milujem asi preto som taka som depresií všetko ťažko zvládam
@judmila ja akosi nerozumiem tomu, že čo má spoločné to, že niekoho nadovšetko miluješ a spíš vedľa neho spoločné s tým, že proste 6 týždňov po pôrode sa sexovať nemá. Niektoré ženy majú rizikové tehotenstvo a sex zakázaný počas tehotenstva a na ich láske to nič nemení. Veď sme ľudia a nie zvieratá. Tvoja nekonečná láska ti nijako nepomôže v hojení po pôrode a tehotenstvo je fakt to posledné čoho sa môžeš obávať. Tvoja maternica ešte nieje zahojená. Pár dní po pôrode nemôžeš mať ovuláciu a okrem toho ste použili kondóm.
@judmila xD

Dnes bude písať či otehotnela s kondómom ,o pol roka čo môže/nemôže dať decku žrať a o dva roky, prečo je dieťa spomalené? Zas dôkaz , že ľudia sa množia nekontrolovateľne. Mali by byť na rodičovstvo psychotesty, kurz opatrovania a výchovy detí , financne rezervy aspoň 10000-15000€ , vlastne bývanie bez veľkých hyppo a rodičia by mali byť zdraví, bez dedičných chorôb a psychických poruch a až tak sa mrdat bez ochrany....