Nechránený styk v 27. deň a menzes mi mešká už 4. deň
Ahojte. Chcem sa spýtať a poradiť. Menštruácia mi mešká 4. deň. S priateľom som mala nechránený pohlavný styk (s vyvrcholením do mňa) deň predtým, ako mi mala menštruácia prísť. Mávam zväčša pravidelný 28 prípadne 29 dňový cyklus. V deň kedy som mala pohlavný styk som sa úplne cítila, ako keby mala menštruácia prísť ďalší deň. Teraz stále čakám a neviem či je možné, aby som bola tehotná.
@ovecka44 napr. meranim bazalnej teploty http://www.elep.sk/meranie-bazalnej-telesnej-te... a taktiez napr. niektore zeny ju aj citia a vedia rozoznat, napr. ja. Vcera som mala ovulku 😉 Jasne som citila taku specificku boelst v lavom boku, taku bolest, aku citim iba raz za mesiac a dnes rano mi to potvrdila aj zvysena teplota, zmeriam ju este zajtra a pozajtra a tym si potvrdim, ze skutocne to bola ovulka 🙂 A od vcera mam 14 dnovu lutealnu fazu, kym pride menzes 🙂
@mima4 je reálne, že viackrát sa nič nestalo pár dní pred menštruáciou, aj keď som mala pohlavný styk a teraz hej? je možné že ovulácia "skáče" zo 15.dňa cyklu až na 27.deň? pritom nikdy som sa nestretla, že by menštruácia takto meškala... mávam realítvne pravidelný cyklus.. 28 dní plus mínus jeden deň
@mima4 - ja tiez citim ovu, len ten jeden raz mi to totalne nevyslo, lebo ten cyklus boli ovulky dve, lebo som mala dve cysty na vajecniku, cele to zblblo... tak som drahemu povedala, ze mrcha predo dvermi, ovu bola, pozor si davat nemusi... no a kde sme... v 30.tt 😀 Popol si mozem na hlavu sypat a pritom nam to fungovalo mesiace az roky 🤐 🤐 🤐
@ovecka44 vies co, zasa ja prsia vobec neregistrujem, ale tu tupu bolest v jednom boku (raz pravy, inokedy lavy) to poznam, ale niekdy to nezachytim, ke je to v noci..a ja tvrdom spim 😀 ale pred menstruaciou sa citim taka "naliata"..vacsia ☹ nervozna, podrazdnena...
@anjelicek26 ale dve ovulky, no funguje to tak, ze ta druha je najneskor do 24 hodin od prvej 😉 preto pri prirodzenych metodach ochrany plati 3 plodne dni po ovulke 😉
Ale vraj divoky sex a super orgazmus mozu sposobit ovulku 😀 ... takze toto vysvtlenie by pasovalo, nie?
ale teraz fakt @anjelicek26 ako dlho ste fungovali s muzom na prirodzenych metodach ochrany?
@mima4 - medzi prvym a druhym dietatom celu dobu - a druhy bol planovany a podaril sa az po par mesiacoch - a teraz medzi druhym a tretim 😀 A nikdy nic.. bud prerusovany styk cez plodne dni (5 dni pred, 3 dni po ovu) a cez neplodne dni naostro... a vsetko ok... clovek sa nauci na to svoje telo aj pocuvat... ale ten september nam akosi nevysiel 🙄 🙄 Alebo vysiel, len trosku mimo plan, budu tri junovciatka 😅
@anjelicek26 inak, vies co je sranda, ze vacsinou surodenci su narodeni v ten isty mesiac alebo hned vedla seba mesiace a to v mnohych rodinkach 🙂
@libela ha ha, Ty si dobra, ze mame info ako skolacky 😀
mila moja, Ty neovladas ucivo zakladnej skoly 😉
otehotniet sa da jedine pocas plodnych dni. preco je to tak?
logicky.
na otehotnenie potrebujes vajicko a spermiu.
vajicko je vo vajecniku. odtial sa dostane len za pomoci homornov a rastuceho folikulu. ked folikul praskne, vypudi vajicko a nastava ovulacia. cize toto je jediny moment, kedy zena moze otehotniet. vajicko je oplodnenia schopne cca 12 hodin. plodne dni su vsak aj par dni pred ovulaciou, kedze spermie v tele zeny nejaky cas vydrzia.
neplodne dni su vtedy, ked je vajicko este vo vajecniku, alebo je uz odumrete.
takze mi prosim Ta vysvetli, ze ako chces v tomto obdobi otehotniet?
spermia sa spari so spermiou? 😀
@mima4 divoky sex a orgazmus urcite ovulaciu nevyvolaju. tam je dolezita funkcia hormonov, ktore rastu a klesaju niekolko dni 🙂
ale podla isteho anglickeho vyskumu maju niektore zeny skutocne dve ovulacie a to v rozpati jedneho tyzdna, cize cca uprostred lutealnej fazy.
tento jav som zaznamenala aj u seba- pocas dvoch cyklov, BT to pekne ukazala 🙂
druha ovulacia bola 5, ci 6 dni po prvej a presne o tolko sa mi v danom cykle aj predlzila LF. 🙂
@soldi
@mima4
no moje zlaté..., nebudem sa vadiť, najlepšie bude ak pri najbližšej kontrole u svojho gyn. sa na túto otázku opýtate. moja dr. tvrdila, že sa dá oteotnieť aj mimo plodných dní, čo sa nám aj stalo. pridávam info z int.:Ak ste sa rozhodli vyžiť metódu plodných a neplodných dní zbystrite pozornosť. I keď vo všeobecnosti by sa dalo povedať, že žena môže otehotnieť len približne v strede menštruačného cyklu. Vtedy totiž prichádza ovulácia. Nič však nie je stopercentné a vy môžete ostať tehotná i vtedy ak máte nechránený pohlavný styk tesne pred menštruáciou, po nej či dokonca práve i vtedy ak práve menštruujete.
Alebo si to môžete vyskúšať sama. Sexovať iba počas neplodných dní bez ochrany... 😀 😀 😀
@libela ale metoda plodnych a neplodnych dni nie je ze pocet dni cyklu delen dvoma a v dany den mas ovulku...
Pozri si http://www.elep.sk/meranie-bazalnej-telesnej-te...
a u vela zien to funguje, ked sa zena vie dobre odsledovat.
No baby ja som v den ovu bola u dr, a povedala mi ze ovu nemam. A ze ani nebude lebo vajecniky nie su zvacsene. 2tyzdne nato som si urobila test a bola som tehotna v 4-5tt takze som mala ovulaciu bud pocas ms alebo tesne po. No a teraz?
Možné to je, môžeš mať posunutú ovuláciu. Aj v období menštruácie môžeš otehotnieť 😝 😲 🙂 😕 😅 .
@ovecka44 aj my sme si davali pozor vzdy...a pozri...som v 17.tyzdni...po prvotnom soku sa strasne tesime na babatko...mohlo to by sice o rok lebo takto mi bude chybat jeden rokcnik mgr studia, ale skola sa da vzdy dokoncit....to male prednost...a uz si anineviem predstavit ze by to malo byt inak....ina vec je u teba ked si fakt velmi mlada...ja mam 24 a uprimne zda sa mi to akurat....hoci neplanovane....nedala by som si ho vziat za nnic na svete
@sisi1503 ako pise olink, mala si posunutu ovulaciu 😉
@cawes och, ti doktori a ich sono. meranie bazalnej teploty je ovela spolahlivejsie nez doktori 🙂
a ovulacia moze byt pocas ms, aj kratko po, o tom tu nikto nedebatuje 🙂
@libela no, moja zlata, s Tebou sa neoplati debatovat, kedze neprijimas ziadne argumenty.
bez ovulacie neotehotnies. to je proste fakt.
a som si istaa, ze to to Ti potvrdi aj Tvoj gyn 😉
@emakiki @cawes lutealna fáza je vždy rovnaka a to 11-14dní +-1 den ak sa posunie ovulacia mešká aj ms kludne aj o týžden pri nepravidelnom cykle sa ovulacia vypočíta spätne tiež cca 11-14 dní pred ms , áno može sa stať že sa vajíčko uvolní cez ms kedy je aj hlien,aj otvorený krčok ale býva to výnimočné a kedže spermie môžu prežiť aj 2-3 dni je možné že k oplodneniu dojde vajíčko kým sa uhniezdi to je cca 5-11 dní už môže byť pripravená nová výstelka maternice ale to sa stáva naozaj v prípadoch jedna zo sto možno tisíc nieje to pravidlo ale je to možné.spolahlivo to budeš vedieť o cca 14 dní či ms nepríde aleo nepríde.

@cottonwomen - lol som sa zasmiala nad tou prvou odpovedou, nasho krpca sme zarobili 26.den cyklu, dva dni pred ocakavanou mesntruaciou na jediny pokus, holt chcelo sa mu k nam 😀 😀 😀