Pozitívny test, nič na ultrazvuku

barborka8888
19. jún 2018

Ahojte baby, chcela by som sa poradiť či mala niektorá z Vás podobnú skúsenosť.
Zvyčajne mávam dlhé cykly, cca 40 dňové. Keď som si všimla, že ma pobolieva už dlhšie v podbrušku a menzes neprichádza spravila som si test a bol pozitívny. Druhá čiarka nebola úplne silná ale bola jasná. O dva dni na to som šla ku gynekológovi, ale ten nič na ultrazvuku nevidel. Spravil mi teda krvný test a podľa výsledkov je hladina hCg zvýšená a teda je tam predpoklad tehotenstva.
Po vyšetrení mám však také mierne špinenie (skôr hnedá krv, niečo ako keď končí menzes) Je to normálne po ultrazvuku ?(keď ho vytiahol, bol tiež od krvi)
O dva dni idem opäť na kontrolu...ale bojím sa, aby to nebolo mimomaternicové tehotenstvo. Mala by som byť teoreticky v 6. tom týždni..no myslím, že kvôli tým dlhším cyklom je to skresľujúce a je možno ešte skoro na to aby bolo na ultrazvuku niečo vidno...

Ďakujem za každú radu

zuz0110
19. jún 2018

Ano, je dost pravdepodobne, ze nie si naozaj v 6tt, ked testovacia ciarka nebola uplne silna. Napr. ja som ju mala uz rovnako silnu ako kontrolnu na 4+4tt (hcg nad 2000). Gestacny vak je tiez vidno az nad cca 2000 HCG v krvi a to je velmi variabilne od zeny k zene v tom istom gestacnom veku, ale v priemere ten 5+0tt.
To, ze ti dal kontrolu o dva dni naznacuje, ze ti znova budu brat krv na HCG, aby zistili, ci sa zdvojnasobuje. Ak to tak bude, tak je to vyborny znak, ze sa jedna o zdrave tehotenstvo. A to spinenie po vysetreni je normalne, krcok je v tehotenstve riadne prekrveny a citlivy.

Drzim palce, nech HCG rastie ako ma a o chvilku uz budete vidiet srdiecko na sone 🙂

penelope11
19. jún 2018

Moze to byt, niekedy na zaciatku nemusi byt na ultrazvuku vidno, este pockaj

19radka96
19. jún 2018

U mňa tiež nebolo nič vidno v 6.tt na sone, krv mi zobrali, hladina bola zvýšená, tiež som mala pozitívny test a o 2 týždne už bolo pekne vidno takú malú fazuľku 🙂 takže držím palce, aby si tiež videla vytúženú fazuľku 🙂 a krv mohla byť aj kvôli krčku, mne povedala, že ho mám trošku zakrvavený kvôli nastávajúcemu tehotenstvu a že sa nemám diviť, keď budem trošku špiniť po tom sone, takže kým sa malé uhniezdi tak je to normálne 🙂

diadz
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre