Príznaky tehotenstva. Príbehy mamičiek
Napíš svoj príbeh, ako si zistila, že si tehotná, aké si mala príznaky, ako si to preživala, aké si mala pocity a aké to bolo, keď si to už vedela naisto.
Tým, že to budeš zdieľať s budúcimi tehuľkami, môžeš im pomôcť preživať tento moment bez zbytočných starostí a príjemnejšie.
Sama vieš, aké to bolo. Možno ak by si vtedy vedela niečoč čo už teraz vieš, prežívalo by sa ti to obdobie ľahšie.

@patricia00 ahoj....toto je otazka skor na gynekologa ako na nas laikov....pokial Ti lekar nepovedal, ze to nie je v poriadku, tak by som sa nestresovala....
Lekarka mi povedala, že počkáme na ultrazvuk. Čo mám načítané tak hcg by sa mala zdvojnásobiť každé dva dni, t.j. hcg podľa tohto výpočtu by som mala mať nad 5000. Ja som sa len opýtala či niektorá z vás nemáte skúsenosti s pomalším nárastom hcg.
Myslíte že keď som si robila test v piatok a bola tam druhá čiarka slabá, ďalší by som si mohla spravit zajtra? .bude to tretí deň. Som nedockava ale nechcem aby mi vyšiel zbytocne rovnaký výsledok.nemám s tým ešte skúsenosť tak preto sa pýtam. Mala by byť už silnejšia? Či nemusí..ďakujem vaaam
Mile zienky, som tu nova, ale citam vase starosti aj radosti. Ja by som tymto rada pomohla zenickam, ktore sa uz dlho snazia a nic, aby nezufali, lebo zazraky sa naozaj deju! Fajn Ja som sa snazila otehotniet vyse 5 rokov, ak nie viac. U vsetkych gynekologov vysledky v poriadku. Skusala som to s dvomi partnermi. S prvym sme sa neskor rozisli, mal potom deti...s druhym som to tiez skusala viac ako 3 roky a nic. Absolvovali sme zakladne testy- vsetko ok. A stale nic. Tak sme sa po rokoch rozhodli pre umele oplodnenie. Laparoskopiu som hned odmietla.Tak som podstupila ine testy s vysledkom nepriechodnost vajcovodov. Vybavovali sme uz papiere na umele. Tyzden pred menstruaciou ma hrozne boleli prsia, ale u mna nic vynimocne. Kramy mi meskali 3 dni, zas u mna nic vynimocne, lebo mi dokonca aj vynechavali. A tak si vravim, ze uz ma fakt nejak dlho bolia, urobila som si test a skoro som odpadla! Krasne dve ciarocky, aj lekarka mi uz potvrdila. Doteraz neviem, ako, co kedy...a priznaky nemam ziadne! Okrem citlivych prs, NEMAM ziadne chute, vone, nie je mi zle ani nie som malatna. Takze nezufajte!!! Drzim vam vsetkym palce a snad aj u nas to bude ok 🙂
Ahojte,pripajam sa aj ja. Praktikujeme prerusovanu suloz,menzes mi meska 9 dni co sa mi este nestalo. Testy som si robila avsak vsetky negativne,inak mam uz par dni pocit ako pred menstruaciou (naliate prsia,nafuknute brucho,pobolievajuce podbrusko/vajecniky). Chodim uz 5 dni s vlozkou a stale nic,iba v nedelu t.j. dva dni dozadu ruzovy fliacik. Lekarovi idem o dva dni - stvrtok... Stalo sa vam nieco podobne? Mam 30 a synatora,pri tehu s nim mi test ukazal pri 4 dni meskania menzesu //,dufam ze to nebude nic vazne,aj ked babatku by sme sa aj potesili ☺
Baby, moze mi byt tazko aj tri dni pred prichodom menstruacie? Som tak nedockavs. Rada by som bola tehotna, len ci si to uz nenahivaram.
ANo moze, ale moze to byt aj nieco ine.. Urcite to nepripisuj hned tehotenstvu.....
ja mam taketo priznaky bolesti pod bruškom bolesti hlavy bolesti zubov klbov
@nevinka take su aj pri Pms - uz meskas s ms? Nestresuj sa ak ti bude meskat ms tak sprav test inac je to len niejaka zrada od tvojich hormonou 🐱
Pri 2rodenom synovy som vedela cely mesiac ze sa nam to podarilo.muz prisiel na 1rocik prvorodeneho akurat som este spinila nik mi doma neveril ja som vedela lebo po spineni ma zacalo znova brucho boliet presne na den ms test pozitivny.pri 4 tehu tak tam mi to zase dalo vediet srdce hovorim doma no bud som tehotna alebo budem musiet ist doktorovy na srdce moc mi prebuchava.o par dni test pozitivny.
Ahojte. Rada by som vedela, či mala niektorá z vás tehotenské príznaky ako grganie, krce v podbrusku, napinanie na vracanie, hnacku asi tak 10 dní pred ocakavanou MS.V krku mám akoby hrcu a napina ma. Ovulaciu som mala na 10. den cyklu( potvrdena lekarom). dnes som 19. den cyklu...ďakujem za vaše skusenosti
@mirpet sprav si testik a ten ti ukáže ako to je 😇
zdá sa mi to na test ešte veľmi skoro.Ale asi skúsim
ďakujem za rady. Zajtra testnem 🙂
ja som vedela od úplného začiatku, že sa podarilo, ale prvé príznaky boli bolesti brucha ako pred MS a veľmi rýchlo som sa zadýchala, keď som išla peši alebo niečo robila + zjedla by som aj koňa 😀
Ahojte baby môžete mi poradiť malá som už mss ešte minulý mesiac potom natim prišli také pocíti ako keby som to mala dostať zase začali má bolieť prsia potom prišli asi dva až tri dni menšie krvácanie citim sa dajak divne o bábätko sa už snažíme rok neviem či som tehu či nie prosím poraďte mi ďakujem za každú vašu odpoveď
@esterka1234 sprav si test
@jance333 ja to iste.. Kondicka po oplodneni na bode mrazu, brucho akoby som uz mala kramy a strasne mi zacali mastniet vlasy no brutal odkedy som tehotna tak rano umyjem a vecer mozem lisovat olej prisaham... Plus ja som si vsimla na sebe hrozne navaly tepla a preto som tusila ze som tehotna aj ked som nic nerobila-stala som na zastavke a cakala na bus a z nicoho nic akoby na mna horucava prisla no hadam 100 stupnov pocitova teplota az ma studeny pot oblieval a ludia naobliekani v kabatoch a ja ako sibnuta som sa v autobuse vyzliekala a v tricku s kratkym rukavom som sedela co sa to nedalo vydrzat a uz to oar tyzdnov trvalo a manzel aj mama mi vraveli ze to ma nieco s hormonami ze take navaly mam a ked uz som nedostala kramy a urobila test tak bolo jasne kde je pes zakopany :D
Ja mám tiež dakedy také teploty a čo sa týka vlasov tiež mi veľmi mastnú čo umna není zvik uvidím má prísť mss na druhý týždeň uvidím
Babulky,v piatok som mala dostat menzes. Aj som si myslela ze prisiel,no uz treti den len take spinenie. Som fest unavena, test dnes naobed negativny. Co si mam o tomto mysliet? Je mozne ze by som bola tehu?. Uz sa bojim aj.manzelovi nieco povedat, aby mi nepovedal ze som uz uplne na hlavu
Otehotnela som po siedmich mesiacoch snazenia a to som si na zaciatku myslela, ze je to jednoduche a po mesiaci budem v tom. Aj z diskusii na tejto stranke som vsak zistila, ze to nie je jednoduche a ze stvorenie dietatka je naozaj zazrak z vyssej sily. Ked sa ani po troch mesiacoch nepodarilo otehotniet, zacala som uvazovat nad tym, ze zmenim pracu a to mi mozno pomoze, pretoze do prace som dochadzala vlakom kazdy den 1 a pol hod. rano a 2 hod. naspat domov a to ma dost vycerpavalo. Uz od zaciatku snazenia som brala vitaminy (kyselina listova. B6. C. Zelezo. Selen). Po styku som 15 min lezala s nohami opretymi o stenu 🙂 Stale som si urobila test este predtym, nez prisla menstruacia. Co bolo dost zbytocne. Pred mesiacom som sa docitala, ze zenam, ktore maju viac muzskych hormonov sa tazsie podari otehotniet a ze na potlacovanie prolaktinu v tele zeny, ktory brani otehotneniu pomaha rastlinka vitex jahnaci. Zacala som ju teda brat v tabletkach. Po troch mesiacoch v novej praci a mesiac po brani vitexu sa otehotniet podarilo. Netusim, ci to bolo novou pracou, rastlinkou alebo len rozhodnutim Boha. Kazdopadne som za to velmi vdacna. Pocas predchadzajucich mesiacov som si nie jeden krat myslela, ze sa to uz podarilo, ale boli to falosne priznaky. V mesiaci zadareneho oplodnenia som mala bolestivu ovulaciu, ale aj s troskou krvi a o 3-4 dni skor, ako inokedy. (Krvavu ovulaciu som pozorovala pred tym len raz, no nemali sme styk) nikdy som nemala za tych 7 mesiacoch posunutu ovulaciu a teraz, ked manzel odchadzal na tyzden prec a myslela som si, ze tento mesiac to preto nestihneme, tak sa mi ovulacia posunula 🙂 a milovali sme sa teda v den krvavej ovulacie. (Malicko krvi, len stopy na toaletnom papieri) Krv som mala este aj na druhy den a na dalsi den mi stupla teplota, co mi potvrdilo ze som ovulaciu naozaj mala. Pred tymto milovanim sme mali asi 5-dnovu pauzu, aby spermie boli dostatocne dozrete. A co sa tyka tehotenskych priznakov, tak som nezbadala nic specialne. Klasicke menstrucne priznaky. Akurat som sem tam pozorovala pichnutia v podbrusku pri prudkejsom pohybe. Tieto pichnutia pokracuju dalej. Pred dnom, kedy som mala mat menstruaciu, som mala citlive bradavky, ako stale a pobolievanie v brusku presne tak, ako pred menstruaciou. Neviem ci to suviselo s tehotenstvom, ale mala som aj jednodnovu hnacku. Nemam ani ziadne zmeny na krcku maternice podla doterajsieho 7-mesacneho pozorovania sa. Negativny test som mala 6 dni pred menstruaciou. Pozitivny som mala v den menstruacie. Viditelnejsi bol Top test, Pepino ukazal druhu ciarocku slabsie. Okrem obcasneho pichnutia v brusku nemam zatial ziadne dalsie priznaky (som v 6. Tyzdni). Drzim vam silno palce.
Zeny, prosim vas, neviem, ci je tato tema este dostatocne ziva... pri prvom synovi mi v tehotenstve trpli ruky, ale az v neskorsom stadiu. Teraz pred 3 dnami sme mali nechraneny styk (uz som mala po ovulacii, teda aspon som si to myslela), a uz druhu noc mi strasne trpnu ruky, non-stop... mali ste niektora taketo priznaky hned na zaciatku? Pri synovi mi zacali tehu priznaky tiez velmi skoro, na treti den po oplodneni. Je mi to divne, lebo taketo trpnutie ruk som mala len v tehotenstve... moze to byt priznak??

@patricia00 A lekarka ti povedala ze rastie pomaly?