icon

Silne kŕče v podbrušku. Súvisí to s tehotenstvom?

mona333
7. okt 2011

Ahojte,
mam taky "problém". Už 4. deň mi mešká ms, ale test ukazuje len takú druhu čiarku, že neviem či je tam,alebo je len v mojej hlave. No posledne 2 dni ma trápia silné kŕče v podbrušku. Nie sú vždy, ale keď chytí kŕč,tak sa až zobudim a potrebujem si sadnúť alebo sa nejako zohnúť,aby povolil. Najčastejšie sa vyskytujú keď si ľahnem na chrbát. A taktiež mi kolíše krvný tlak a tep mam okolo 103. Može to súvisieť s tehotenstvom?

purina12345
•
7. okt 2011

@mona333 a kedy si si robila test? najlepšie je robiť ráno , vtedy je najväčšia koncentrácia HCG v moči a tiež záleží akú má test citlivosť

mona333
autor
•
7. okt 2011

robila som si hneď ráno

purina12345
•
7. okt 2011

@mona333 no skús zajtra ak bude silnejšia tak to je jasné, ináč by som ti rada pomôhla ale nemám ešte skúsenosti ☹ Držím veľmi palce, daj potom vediteť, ok? 😉

marianax
•
7. okt 2011

no moze to mat suvis s tehotenstvom moja na zaciatku tehotenstva byvaju bolesti az pichanie v okoli bruska to sa maternica roztahuje tym tehotenstvom, no ak mas tie bolesti silne mala by si ist k lekarovi aby ta vysetril urobil aj ultrazvuk. Boli ta to po celom bruchu ci na nejakom konktretnom mieste?

dominika1988
•
Autor odpoveď zmazal
•
fliacik
•
7. okt 2011

Ahoj, aj ja mam take strasne krce, takmer na odpadnutie, zabera len Novalgin..a MS mi meska uz 7 dni, test negat...skor sa obavam cysty ☹

nikuska265
•
7. okt 2011

@mona333 ahoj! ja som mala na začiatku tehu tiež bolesti v podbrušku,ale tak isto ako písala dominika,nie až tak silné. Môže i nemusí to mať súvis s tehu,to je ťažko takto povedať, skús si spraviť ďalší test zajtra/pozajtra. Ja dostávam teraz veľmi silné kŕče v brušku a mne všetci radili brať magnézium na to,ale ja som v 21.tt, a to mi pomohlo. Ale určite by som po víkende zašla k Dr. ak by sa to zhoršovalo tak aj skôr-aby ťa pre istotu nejaký odborník prezrel. Držím palce a daj vedieť ako sa to vyvinie 🙂

feb13
•
7. okt 2011

@mona333 Ahoj ja som s prvym mala cely prvy trimester taky menstruacny pocit, najsilnejsie krce som mala v den ked som ju mala dostat. Ked sa testujes opakovane, odporucam najskor obden a musis pouzivat ten isty druh testu.

mona333
autor
•
8. okt 2011

Tak dnes mi je už oveľa lepšie a aj som konečne prespala celú noc. Na test sa chystám zajtra ráno, tak dufam, že už konečne bude jasný výsledok 🙂.
A chcem sa ešte opýtať, ak by som bola ozaj tehotna, môžem piť kávu?

dominika1988
•
Autor odpoveď zmazal
•
mona333
autor
•
8. okt 2011

tak ja kávu pijem stále s mliekom 🙂 a jedna do dňa mi úplne stačí

leeenka26
•
8. okt 2011

@mona333 odpoviem ti len na ten tep. Ja som mala tiez vyssi a to som este nevedela ze som tehu. Vsetko ostatne, na co sa pytas je do ruk lekara, pretoze sa moze jednat aj o ine ako tehotenstvo.

nelicefo
•
8. okt 2011

@mona333 Mala si ducha? Podla mna mozes byt tehu 😕 Chuda,ale ten tep ti nezavidim ☹ Skus testnut zajtra. 😉

lussy211
•
8. okt 2011

@mona333 CHOĎ K LEKÁROVI!Taký tep sa mi nezdá normálny, aby to nebolo niečo vážnejšie a pichanie v podbrušku môže mať súvis so všeličím.

purina12345
•
9. okt 2011

@mona333 ahoj, tak čo robila si si už test?

lucka1987
•
9. okt 2011

ak ti meska a mas len slabu ciarku a silne bolesti treba ist za lekarom.... moze ist aj o mimomaternicove tehotenstvo

asma
•
9. okt 2011

nooooooooooo ja som mala na teste iba takeho ducha xi a dnes je to uz 14tt

mona333
autor
•
9. okt 2011

tak dnes dosla ms...takze nie som tehu

vejula
•
30. máj 2012

čavte kočky. MAm posledne dni krče v bruchu, nie stale a nie nejake extra silne. mam už synčeka, ktore ho dosť nosim na rukach, tak rozmyšlam či nemam to brucho nejako preťažene. Nemate s tymto skusenosti v tom alebo podobnom tyždni tehotenstva? Ďakujem