icon

Som tehotná? Skúsenosť s oneskorenou menštruáciou

zanetanna
6. nov 2024

Zdravím všetky žienky ( tak sa to tu hovorí nie?), neprišla som si sem po žiadne rady chcem sa len podeliť o moju skúsenosť v nádeji že pomozem ostatnym babám ktoré tu hľadajú odpoved na tuto otázku a dúfajú že bude znieť: určite nie. Aj ja som bola vo vašej koži.

Päť dni pred očakávanou menštruáciou sa nám s priateľom počas styku roztrhol prezervativ a všimli sme si to samozrejme až keď už bolo neskoro… Hneď ráno som poslala priateľa kúpiť do lekárne známu “ tabletku po” konkrétne escapell. Po tom čo sa vrátil s tým že ho pani lekárnička obvinila z toho že tabletku kupuje kvôli tomu že niekoho znásilnil a že je to veľmi silná dávka ktorá sa využívala pri takýchto prípadoch ostala som znechutená. Nie len z jej správania ale aj z toho koľko chémie dokázali napratať do tak malej tabletky. Po tom ako som si prečítala príbalový leták k tabletke ktorý bol veľký pomaly ako obrus som ho hneď aj roztrhala a zahodila do koša so slovami že toto už nikdy v živote nechcem vidieť. Aby ste ma pochopili mám len 47 kíl a problémy so zníženou funkciou štítnej žľazy na ktorú sa už dlho liečim som veľmi vďačná za to ze mám už niekoľko rokov pravidelný 29 dňový cyklus takze som si to nechcela pokaziť a rozhádzať si hormóny tabletku o ktorej som si nebola istá či by mala pre mna nejaký prínos kedze si sledujem výtok počas cyklu a dni pred stykom bol veľmi hustý čo značí koniec ovulácie a prechod do ďalšej fázy cyklu. Po dohode s priateľom sme sa rozhodli ze si tabletku nevezmem. O 4 dni mi mala prísť menstruacia a mne menska maximálne 3 dni. Raz sa mi stalo že mi meškala 6 dni ale to v obdobi kedy som brala silne antibiotiká na močové cesty.

Nestalo teda obdobie čakania sa a modlenia aby sa nič nestalo. Ja aj môj priateľ študujeme na vysokých skolach ktoré sa nedajú studovat externe a ani niesme v takej finančnej situácii kedy by sme si mohli dovoliť bábätko.

Prvé štyri dni čakania boli stresujúce ale nie až tak. No prisel deň očakávanej menštruácie a ona nikde. To už som sa začínala veľmi báť ale povedala som si že to sa mi stava bežne. Keď neprišla ani druhy ani treti a dokonca ani štvrtý deň vtedy to prišlo. Panické a úzkostné zachvaty kedy som nevedela prestať plakať inokedy som nevedela dychat. Volala som s palcom priateľovi úplne zufala. Piaty deň som už mala problem ráno vstať umyť si zuby alebo sa ospevovať. Stres ma úplne paralyzoval. Dostala som sa do takého stavu že ľudia okolo mna si už mysleli že mám rakovinu.

Asi sa pýtate prečo som si neurobila tehotenský test a bolo by po obavách. Bolo to preto že som si ho nechcela robit sama a môj priateľ bol odcestovany a mal sa vratit až o dva tyzdne. Vzdy som si prestavovala že keď si budem robit prvý tehotenský test budeme spolu s priateľom u nás v domčeku v kupelni netrpezlivo čakať na pozitívny výsledok a tesili by sme sa na krásnu cestu rodičovstva. Nepredstavovala som si to určite tak že si test budem robit sama na záchodoch na internáte a v prípade pozitívneho výsledku sa zrútim. To pre mna neprichádzalo do úvahy.

Tak som odštartovala misiu s názvom vyvolanie menštruácie. Už od prvých dni po styku som pila rebríčkový caj. Od prvého dňa meškania zas zázvorové shoty, vyžmýkaný citrón, petržlen, škorica no skúšala som všetko čo som vygooglila no nič nefungovalo. Stále som si chodila čuchať ku káve či ma nezačne napínať dokonca som sledovala môjho psa či sa ku mne nezačne spravat viac ochranársky ( lebo predsa psy tehotenstvo vycítia ). Až takto mi z toho strachu hrabalo.

Na šiesty deň meškania uz som mala prečítané asi všetky diskusie tu aj inde o možnosti otehotnenia tesne pred menštruáciou a o interrupciách, mala som nájdené kliniky kam by som volala a založený falošný email cez ktorý som sa informovala. Tie rizika ten priebeh operácie to že už nikdy nebudem chciet s priateľom spat alebo sa len baviť o rodine to ma úplne psychicky polozilo. V tento deň som už nezvladla ani vzťah z postele.

A viete čo? V ten šiesty deň poobede menštruácia prišla. Najprv som si myslela že mám iba implantacne krvácanie pretože sa spúšťala veľmi pomaly a bez bolestí. No do hodiny sa bolest aj krvácanie zintenzívnilo a už to bolo ako klasická menštruácia.

Baby ktoré toto čítate nie každý roztrhnutý prezervatív znamená hneď tehotenstvo. Nestresujte sa kvôli tomuto incidentu tak ako ja že schudnete za týždeň 2 kila a spôsobíte si 6 dňové meškanie menštruácie stresom. Ak máte pri sebe kamratku, rodičov alebo priateľa spravte po meškaní test a budete v klude. A tie čo máte z toho strach ako ja tak aj napriek tomu že západate do všetkých príznakov modrokoníkovskych žien ktoré su už teraz mamičkami neznamená že je to pravda. Áno mala som aj vysoko položený krčok maternice aj uzavretý aj biely vodovy výtok aj som bola unavená ale tehotná som nebola. Toto je pre vás všetky čo sa bojíte. Áno ta neistota a čakanie je náročné. Mne pomohli veľmi aj ľudia na online chate z IPečka napríklad taký mali typ. Ale zvaldnete to. A tie čo sa tehotenstva neobávate sa aspoň na mne pobavte.

Prajem pekný deň vsetkym

Strana
z2
really8
6. nov 2024

Kokos aky elaborat. Inak vsimli ste si ze uz davno sa neozvala ta pisacka nekonecnych uvah o tom ako nechce deti? Jankafresova ci jak.

stellarstar
6. nov 2024

Nedokázala som to cele prečítať 🙈

deti95060810
6. nov 2024

skončila som po vyhodení tabl. do koša. 😉
autorka nič v zlom, ale nedalo sa to troška napísať stručnejšie?

really8
6. nov 2024

@deti95060810 asi sa chcela aj trochu vypisat

stanulienkat
6. nov 2024

Ani som nedocitala. Kup si test. Ja nechápem nielenze týmto elaborátom, ja nerozumiem ani tomu, že niekto dokáže na Modrý koník dat otázku, ci je tehotny. Však musím byť blbá jak bota, aby som to nevedela sama zistiť. Kúpim test a urobím si ho.

zanetanna
autor
6. nov 2024

@stellarstar v pohode ja keď som bola v strese by som prečítala aj knihu o tom XD

zanetanna
autor
6. nov 2024

@deti95060810 tabletku som nevyhodila to je jasne že nie iba príbalový leták

zanetanna
autor
6. nov 2024

@really8 áno je to tak 🙂

lenka098123
6. nov 2024

@zanetanna ja len k tomu:”…aj som bola unavená ale nebola som tehotná” to či si bola/nebola tehotná sa už nedozvieš. Kľudne si aj mohla byť, ale po tých rebríčkoch a škorici atď. už veru určite nie si.

zanetanna
autor
6. nov 2024

@stanulienkat prečo som si test neurobila som vysvetlila jednoducho zo strachu lebo som nemala pri sebe monetárne nikoho kto by ma podržal

zanetanna
autor
6. nov 2024

@lenka098123 áno kludne to mohlo tak byť ale to už sa nedozvieme

larinka552
6. nov 2024

Kto toto zvladne precitat si zasluzi jedno velke bezvyznamne plus 👍
Spoiler: Je to uplne bez pointy.

zanetanna
autor
6. nov 2024

@larinka552 pointa: vzdy je tu nadej že tehotná nebudete
A áno aj ja davam plus každému kto prečíta cele 😂 a kto chce tak je to tu plne kratších príspevkov

spanielka44
6. nov 2024

Parádny napínavý pribeh najskôr hororového typu a nakoniec sa všetko dobre skoncilo takze happy end sa konal 😃 inak veľa zien tu na MK skôr dúfa v to, že tehotna bude.. ale tak teda gratulujem k úspešne dorazenej MS a nabudúce menej stresov 🙂

zanetanna
autor
6. nov 2024

@spanielka44 ďakujem vám ❤️

ivik4
6. nov 2024

Ak dnes nebudem moct zaspat tak si to zacnem citat

sisska96
6. nov 2024

Koľko máš rokov 16? Že si bola taká vystrašená?

sisa_s
6. nov 2024

Fascinuje ma, ze si niekto kvoli tomuto zalozi profil 😀 a teda logika - nezobrat si tabletku po, lebo si rozhadzem cyklus, ale na potrat v pohode pojdem 😀

domka222
6. nov 2024

@sisa_s tabletku nezoberiem,lebo mi rozhádže cyklus,ale ak náhodou sa stalo,tak potrat zase nerozhádže mňa 😀

lenka098123
6. nov 2024

@sisa_s a keď aj na potrat nepôjdem, tak si ho babskými kúzlami aspoň vyvolám a uisťujem sa, že som tehotná nebola 🤯

la_dolce_vita
6. nov 2024

Stacilo urobit si ten test, hoci sama na intraku 🙂... ale urcite mensie zlo ako tolko (zbytocneho) stresu a pritom normalny logicky ukon... ach jaaaj.

zobaka
6. nov 2024

ja ti uplne rozumiem a aj tu radost, ked menstruacia dorazila, no nie vsetky pribehy su take, dokonca aj pri davani si pozor moze zena otehotniet a to cele zrutenie je potom tisickrat horsie, asi je najlepsie mat aspon dve antikoncepcne metody, ja mam uplnu uzkost z toho, ze co ked je prezervativ poskodeny a clovek si to nevsimne, niekedy uz rozmyslam nad tym, ze zivot bez sexu by bol menej v nervoch

larinka552
6. nov 2024

Tak nadej... Nadej je vzdy na vsetko. Aj na tehotenstvo aj ze tehotenstvo nebude. Je to hop alebo trop. 50 na 50. Ako pisem- bez pointy 😃
Ale ok, dakujeme za prispevok na spestrenie vecera 😁

doriiis
6. nov 2024

Nato,že si študentkou VŠ si strašne nedospela

ns994
6. nov 2024

Ja to nechápem 🤣 proste nie. Nerobit si test lebo si sama na intraku? Mohla si mat odpoved hned prvy den a takto si sa triznila dalsie dni dokym neprisla ms a pchala do seba vsetko mozne. Stal ten niekoľko dňovy stres zato ? Miesto chvíľky stresu samej?
Beriem, ze si este studentka, a ze si sa mega vystresovala a bala si sa. Ale prave preto by som hned letela po test a rychlo ho urobila bars aj sama na intraku nech viem odpoved. Kliniky na potrat vybrane. Ale test nie. Mne to hlava nebere toto

kristie571
6. nov 2024

Ak viete, ze by ste teraz nedokazali prijat a vychovat dieta, zvaz ci je vporiadku mat styk, kedze sa to s tou pokazenou ochranou moze aj nemusi zopakovat. Jedina 100% antikoncepcia je nemat sex... Vyhnes sa takemu blbemu a zbytocnemu sialenemu stresu ze preco ti meska ms. Meskala ti podla mna z toho stresu co si si tym vyvolala…
Sleduj si cyklus, studuj ine bezpecne metody antikoncepcie. Ak vies ze mas cyklus pravidelny, tak uz az 5 dni pred ocakavanou ms neotehotnies.. to by si mala byt davno po ovulacii.. ale najlepsie sama vies aky mas cyklus.. nastuduj, odsleduj, hned budes kludnejsia kazdy mesiac ak zistis ako tvoje telo funguje.

gulicka277
6. nov 2024

@zanetanna dočítala som dokonca a krásne povedané a aj keď teda tehotná nie som tak keby mi toto niekto napisal keď som sa koľkokrát bála že budem a dostala som menštruáciu až po teste tak som mohla kopu peňazí ušetriť

zanetanna
autor
6. nov 2024

@kristie571 ďakujem pekne za užitočné rady

zanetanna
autor
6. nov 2024

@gulicka277 ❤️

oceanahory
6. nov 2024

Som vystresovana, ze som tehotna, ale neurobim si test, aby som bola dalsie dni este viacej vystresovana 🤔 👍 ...hej to dava zmysel.

Strana
z2