icon

Som tehotná? Skúsenosť s oneskorenou menštruáciou

zanetanna
6. nov 2024

Zdravím všetky žienky ( tak sa to tu hovorí nie?), neprišla som si sem po žiadne rady chcem sa len podeliť o moju skúsenosť v nádeji že pomozem ostatnym babám ktoré tu hľadajú odpoved na tuto otázku a dúfajú že bude znieť: určite nie. Aj ja som bola vo vašej koži.

Päť dni pred očakávanou menštruáciou sa nám s priateľom počas styku roztrhol prezervativ a všimli sme si to samozrejme až keď už bolo neskoro… Hneď ráno som poslala priateľa kúpiť do lekárne známu “ tabletku po” konkrétne escapell. Po tom čo sa vrátil s tým že ho pani lekárnička obvinila z toho že tabletku kupuje kvôli tomu že niekoho znásilnil a že je to veľmi silná dávka ktorá sa využívala pri takýchto prípadoch ostala som znechutená. Nie len z jej správania ale aj z toho koľko chémie dokázali napratať do tak malej tabletky. Po tom ako som si prečítala príbalový leták k tabletke ktorý bol veľký pomaly ako obrus som ho hneď aj roztrhala a zahodila do koša so slovami že toto už nikdy v živote nechcem vidieť. Aby ste ma pochopili mám len 47 kíl a problémy so zníženou funkciou štítnej žľazy na ktorú sa už dlho liečim som veľmi vďačná za to ze mám už niekoľko rokov pravidelný 29 dňový cyklus takze som si to nechcela pokaziť a rozhádzať si hormóny tabletku o ktorej som si nebola istá či by mala pre mna nejaký prínos kedze si sledujem výtok počas cyklu a dni pred stykom bol veľmi hustý čo značí koniec ovulácie a prechod do ďalšej fázy cyklu. Po dohode s priateľom sme sa rozhodli ze si tabletku nevezmem. O 4 dni mi mala prísť menstruacia a mne menska maximálne 3 dni. Raz sa mi stalo že mi meškala 6 dni ale to v obdobi kedy som brala silne antibiotiká na močové cesty.

Nestalo teda obdobie čakania sa a modlenia aby sa nič nestalo. Ja aj môj priateľ študujeme na vysokých skolach ktoré sa nedajú studovat externe a ani niesme v takej finančnej situácii kedy by sme si mohli dovoliť bábätko.

Prvé štyri dni čakania boli stresujúce ale nie až tak. No prisel deň očakávanej menštruácie a ona nikde. To už som sa začínala veľmi báť ale povedala som si že to sa mi stava bežne. Keď neprišla ani druhy ani treti a dokonca ani štvrtý deň vtedy to prišlo. Panické a úzkostné zachvaty kedy som nevedela prestať plakať inokedy som nevedela dychat. Volala som s palcom priateľovi úplne zufala. Piaty deň som už mala problem ráno vstať umyť si zuby alebo sa ospevovať. Stres ma úplne paralyzoval. Dostala som sa do takého stavu že ľudia okolo mna si už mysleli že mám rakovinu.

Asi sa pýtate prečo som si neurobila tehotenský test a bolo by po obavách. Bolo to preto že som si ho nechcela robit sama a môj priateľ bol odcestovany a mal sa vratit až o dva tyzdne. Vzdy som si prestavovala že keď si budem robit prvý tehotenský test budeme spolu s priateľom u nás v domčeku v kupelni netrpezlivo čakať na pozitívny výsledok a tesili by sme sa na krásnu cestu rodičovstva. Nepredstavovala som si to určite tak že si test budem robit sama na záchodoch na internáte a v prípade pozitívneho výsledku sa zrútim. To pre mna neprichádzalo do úvahy.

Tak som odštartovala misiu s názvom vyvolanie menštruácie. Už od prvých dni po styku som pila rebríčkový caj. Od prvého dňa meškania zas zázvorové shoty, vyžmýkaný citrón, petržlen, škorica no skúšala som všetko čo som vygooglila no nič nefungovalo. Stále som si chodila čuchať ku káve či ma nezačne napínať dokonca som sledovala môjho psa či sa ku mne nezačne spravat viac ochranársky ( lebo predsa psy tehotenstvo vycítia ). Až takto mi z toho strachu hrabalo.

Na šiesty deň meškania uz som mala prečítané asi všetky diskusie tu aj inde o možnosti otehotnenia tesne pred menštruáciou a o interrupciách, mala som nájdené kliniky kam by som volala a založený falošný email cez ktorý som sa informovala. Tie rizika ten priebeh operácie to že už nikdy nebudem chciet s priateľom spat alebo sa len baviť o rodine to ma úplne psychicky polozilo. V tento deň som už nezvladla ani vzťah z postele.

A viete čo? V ten šiesty deň poobede menštruácia prišla. Najprv som si myslela že mám iba implantacne krvácanie pretože sa spúšťala veľmi pomaly a bez bolestí. No do hodiny sa bolest aj krvácanie zintenzívnilo a už to bolo ako klasická menštruácia.

Baby ktoré toto čítate nie každý roztrhnutý prezervatív znamená hneď tehotenstvo. Nestresujte sa kvôli tomuto incidentu tak ako ja že schudnete za týždeň 2 kila a spôsobíte si 6 dňové meškanie menštruácie stresom. Ak máte pri sebe kamratku, rodičov alebo priateľa spravte po meškaní test a budete v klude. A tie čo máte z toho strach ako ja tak aj napriek tomu že západate do všetkých príznakov modrokoníkovskych žien ktoré su už teraz mamičkami neznamená že je to pravda. Áno mala som aj vysoko položený krčok maternice aj uzavretý aj biely vodovy výtok aj som bola unavená ale tehotná som nebola. Toto je pre vás všetky čo sa bojíte. Áno ta neistota a čakanie je náročné. Mne pomohli veľmi aj ľudia na online chate z IPečka napríklad taký mali typ. Ale zvaldnete to. A tie čo sa tehotenstva neobávate sa aspoň na mne pobavte.

Prajem pekný deň vsetkym

Strana
z2
zanetanna
autor
6. nov 2024

@doriiis to by som nepovedala skôr to že zo strachu človek nerozmýšľa racionálne presne ako ja vtedy

zanetanna
autor
6. nov 2024

@oceanahory presne 😂 som dilina

kitycat
6. nov 2024

Ci ste v pisteli robili ze sa roztrhol? 🫣

crazy_cat_lady
7. nov 2024

takato litania kvoli jednej roztrhnutej gume... :D

sofia1979
7. nov 2024

@zanetanna nerozumiem prečo si sa tak dokázala vystresovat stačilo urobiť test. Je asi čas na antiku budeš to mať istejšie

zobaka
7. nov 2024

mne sa este a byvalym toto stalo, nastastie si to vsimol a nic specialne sme nerobili, ked sa to stalo 2 x pri Durexe zacal kupovat obycajne a odvtedy v poriadku.

hendikep
7. nov 2024

@zanetanna mna pobavilo ze pribalovy letak bol ako obrus :D ako v takejto situacii sa ocitla takmer kazda, presne poznam ten pocit ked vsetko Ti pride ako priznak… a najhorsie je ze priznaky pred menstruaciou su rovnake ako pocas tehotenstva. Inak vtipne ako sa telo s nami zahrava. ze meska presne vtedy ked to cakas… mozno koli stresu 🤷‍♀️. Btw uznavam ze neberies HAK, odporucam masinku Lady Comp… ja natom fungujem a je to top!

okm221
7. nov 2024

Ja sa čudujem celkom ako ta tu ženy zhadzuje, ja som si to precitala celé a chápem pointe aj celej tvojej situácii..

Strana
z2