icon

Tehotenstvo bez pohlavného styku

ninafigurova
17. jún 2023

Dobrý deň, chcem vas požiadať o pomoc .
Moju dobrú kamaratku vcera jej priateľ vyprstoval, mal na rukách spermie ktoré ale vytrel do paplona pred tým ako sa jeho ruky dostali do posvy, mala ale ovulaciu, v ten den kedy sa to stalo, mala najvyššiu šancu na otehotnenie. Je možné že by z toho otehotnela ?! P.s: potrebujem odpovede čo najskôr. Ďakujem.

slovakboy
17. jún 2023

@ninafigurova nemala by byť tehotná. Tolko tých spermií tam nemal. To neprejdú k vajíčku ako baktérie ktoré sa posúvajú množením a vedia nakaziť aj z dotyku. Si urcite mladá a mladí nemajú skúsenosť s týmto takze sa nedivím otázke.

ninafigurova
autor
17. jún 2023

@petamich áno, samozrejme že vedela. Išlo len o to, že sa chcela ujistit aj u niekoho normálneho, a nie len cez internet…. Pretože tam častokrát sú bludy popísané.

bessie12
17. jún 2023

@ninafigurova netusim, v ktorom presne rocniku sa to uci. Zo ZS som uz davno vysla. Kazdopadne bolo by dobre si to znovu precitat.

ninafigurova
autor
17. jún 2023

@bessie12 tak zbytočne nepíšete, keď neviete v ktorom rovinku sa to učí. Mám mladšiu sestru ktorá je v sedmičke, a častokrát jej pomáham sa naučiť biológiu. V uc. Nie je nič také popísané.

bessie12
17. jún 2023

@ninafigurova zs som ukoncila pred cca 15 rokmi. Ty si myslis, ze sa to vsetko da pamatat co kde a kedy sa to uci ???
Apropo, ked jej pomahas ucit sa biologiu, tak preco taka stupidna otazka ohladom otehotnenia ?? 🤔

iwesska
17. jún 2023

Nato,ze sa to stalo "kamoske", mas o celom priebehu dost detailne informacie...😁 Nabuduce,ked vies,ze mas ovulku,tak posli svojho leniveho frajera si tie ruky umyt aj s mydlom. Je to nielen bezpecnejsie,ale tiez zaklad hygieny,nevytierat semeno kade tade. A po styku ist za mamou potom o periny prosit😂

laila22
17. jún 2023

@bessie12 možno boli na dištancku.

bessie12
17. jún 2023

@laila22 ale to neospravedlnuje. Na nete je vela o tom napisane

ninafigurova
autor
17. jún 2023

@deti95060810 nebojte sa, nemáme 13nast 😉

laila22
17. jún 2023

@bessie12 to bol žart . 🙂

stellarstar
17. jún 2023

@iwesska na dezinfekciu nezabudnúť 🤣🤣

ninafigurova
autor
17. jún 2023

@bessie12 tak ako som spomínala, v uc. Nie je nič ohľadom toho nejako popísané. Namiesto toho čo by ste sa možno snažili pomocst tak tu riešite v ktorom ročníku ZŠ sa to učí. Nechápem🤷‍♀️

ninafigurova
autor
17. jún 2023

@bessie12 dosť bludov, na to aby z toho človek vyšiel.

ninafigurova
autor
17. jún 2023

@iwesska tej kamoske, sa to naozaj stalo. Áno, viem dosť podrobne informácie, pretože sme dlhoročne kamarátky, a takéto veci medzi sebou riešime 🙂

bessie12
17. jún 2023

@ninafigurova a co chces pocut ??? nabuduce nerobte hovadiny a nebude ziaden stres. Tehotna z toho byt nemozes... A preco to riesim ? Lebo je to ucivo zakladnej skoly, ktore by mal kazdy ovladat.

@laila22 a vraj sexualna vychova na skolach nie je potrebna .. 🙈

ninafigurova
autor
17. jún 2023

@bessie12 podotýkam, nestalo sa to mne, ale kamarátke. Učivo základky ovládam, no ako ste spomenuli, týka sa to SEXUÁLNEJ VÝCHOVY, nie biológie 🙂 no ďakujem za odpoved.

bessie12
17. jún 2023

@ninafigurova novsak na nete je toho viac nez dost popisane. Spermie na vzduchu nepreziju a tak isto ani vo vode. Nemusi sa bat, ze otehotnie ..

iwesska
17. jún 2023

@ninafigurova Dobre tak mate 15-16, viac nie. Nikto dospeli si semeno do perin utierat nebude.

stellarstar
17. jún 2023

@bessie12 fuu to budú otázky v lete 🤣🤣🤣 " boli sme pri jazere môžem vo vode otehotnieť?? " 🙈

ninafigurova
autor
17. jún 2023

@stellarstar jasne😎 budú to otázky typu “ keď zjem slnečnicu, tak mi v bruchu vyrastie slnečica?”😜 nechápem načo tu poniektorí píšete také správy, ak by ste mali takto na otázky reagovať. Tak na nich radšej ani neodpovedajte, zbytočne. Ďakujem 🙂

stellarstar
17. jún 2023

@ninafigurova nebolo to na tebe mierené resp označila som si ťa? Nie

bessie12
17. jún 2023

@ninafigurova to by si sa cudovala, ake otazky sa tu ludia vedia opytat. Ty si tu len 1 den, ale tie, ktore tu su uz nejaky ten piatok, tak vedia o com @stellarstar pise 😉

nika_val
17. jún 2023

@bessie12 nechcem sa nejak extra zastavat autorky a jej kamaratov ale z učiva zakladnej školy sa o oplodňovaní fakt malo naučí..
A ked pride žena do praxe tak z tolkych moznych situacii co sa deju bežne akurat ten "modelový" učebnicovy nastane len fakt výnimočne..
Ja sama čo som zo školy (a nie zakladnej) už zopar rokov som sa mala čo doúčať (lebo v čase ked som ja chodila do školy pojem sexualna vychova ešte nikto nepoužíval, nie to ešte vysvetloval)..
Čo ja viem tak v klasickej biologii sa učí len o tom že žena ma plodne dni a ovuláciu a v tomto období je najpravdepodobnejšia možnost otehotnenia..
Tym že sa spermia spojí s vajíčkom..
A to je všetko.. žiadne vysvetlenia k tomu a myslim si že pri bežnom praktizovaní sexualneho života je to hrozne hrozne malo 😕

bessie12
17. jún 2023

@nika_val zaklady su v ucebnici. Zvysok sa da naucit z internetu. Za mojich skolskych cias som ziaden internet nemala. Vsetky info som cerpala z ucebnic a encyklopedii.

nika_val
17. jún 2023

@bessie12 jasne ze internet je už dnes plny toho.. iba som chcela poukazat na to že v tej učebnici je toho žalostne malo.. ako som vyššie písala

bessie12
17. jún 2023

@nika_val je tam sice toho malo, ale nejake tie zaklady su.

ninafigurova
autor
17. jún 2023

@nika_val tak nejako by som sa k tomu celému vyjadrila ja. Keby som si vedela informácie o tom zistiť sama, a nepotrebovala by som pomoc… nepísala by som tu. Ale ako bolo v správe napísané, v učebniciach je toho naozaj malo…. Základy tam nejaké sú, no hlavne je popísané ohľadom pohlavných orgánov, a tak. Sú tam síce aj nejaké tie vety o rozmozovacej sústave, no nie ako čo sa musí stat aby žena otehotnela. Skôr, pri akých situáciách. Popísané veci o tom ako žena otehotnie, sú hlavne čo sa so spermiami deje už keď vzniknú do zeny. No nie akými spôsobmi môže žena otehotnieť….

ninafigurova
autor
17. jún 2023

@bessie12 modrý koník sledujem už nejakú dobu ;), no nebola som prihlasena…. Takže v celku viem, o čom asi je reč. Ale zbytočne sú také kometare k tomu… bud priama odpoved na otázku, alebo nie. Nikoho nezaujímajú odpovede mimo témy…

ninafigurova
autor
17. jún 2023

@stellarstar máte pravdu, nepznacili ste ma. Ale komentár je pod mojou témou, čiže ste určite nejakým štýlom narážali aj na moju otázku.

nika_val
17. jún 2023

@ninafigurova v tomto s tebou uplne suhlasim..
V učebniciach su popísane organy a potom už samotny proces oplodnenia..
Ako jasne da sa z toho odvodiť čo a ako sa má stať ale predsa v praxi sa deje tolko veci že človek potom nevie ..
Ja sa priznám že som tu tiež pokladala viac krat otazky ohladom ovulacie, krčka maternice a pod ked som si nebola istá určitych veci a to som predtym naozaj odctivo googlila .. no niekedy to človek potrebuje počuť aj uplne po lopate vysvetlene 🙂