Tehotenstvo po potrate
Ahojte dievcata, som uz treti mesiac po kyretazi (MA v 7tt 😢 ) a momenalne mam 43. den cyklu, menstr. nikde a dokonca mam pocit, ze by som mohla byt tehu, no vsetky testy su stale negativne... Prvy pozakrokovy cyklus mi trval az 55 dni a tak sa vas chcem spytat - aky dlhy ste mali cyklus po strate dietatka/kyretazi? A trochu na inu temu - moze byt test negatvny aj pri niekolko dnovom alebo tyzdnovom meskani cyklu ak je zena tehotna? Bojim sa ist k dr., ze mi da vyvolavacku, lebo co ak nahodou som predsa tehu...ah jaj🙂
@mamamonika ukazkovy 28dnovy? 🙂 ja som ani vo sne neratala s takym dlhym cyklom, prve nechranene tutumutu sme mali az cca na 25ty den, to som myslela, ze je uz davno po ovulacii, ale asi nebolo, ked je teraz 43. a stale nic...ah jaj, stale nejake kompliakcie, uz ma to nebavi...pred tym tehotenstvom som mala zase menstr. pomaly bez prestavky a teraz zase toto, ah jaj🙂
nemyslim si zeby si bola tehotna....a aj keby tak vyvolavacka babu neublizi...aspon pokial ja viem....a ja som otehotnela mesiac po MA a zatial je vsetko ok 🙂 drzim palceky 🙂
ja som samovolne potratila v 10. týždni, po čistení v nemocnici som dostala menzes po mesiaci a o tri mesiace som otehotnela a v pohode mám 11 ročného syna a aktuálne 2 ročnú bambulu
možno aj budeš mať, mne odporučili lekári otehotnieť najskôr tak 3-4 mesiace po zákroku a vyšlo to
Ahoj ja som mala kyret v 11tt v septembri cykly boli 24; 25;32;28 dnove
a potom uz neprisiel teraz som v 6tt otehotnies ked bude tvoje telo pripravene ja som sa snazila robila som si ovue testy doslova som uhanala muza uz som bola zrela na cvokara no a cez vianoce som bola v kostole na pokec dala som si spoved a utriedila som si myslienky a teraz to vyslo 😵
@sabina1975 dakujem za odpoved...trochu ma desi ta dlzka, najprv 55 a teraz 44 a zatial nic, je to vobec normalne? Bezprostredne po kyrete asi ano ale zase? ...sice aspon mam pokoj od zenskych dni😉, no mam podobny pocit ako opisujes, zrela na cvokara je ten spravny vyraz 😀
@mamamonika ..ahoj..ja som po kyrete asi týždeň...:(..jediným liekom pre mňa bude ďalšie tehotenstvo..len sa bojím to uponáhľať! Vy ste už začali so snažením?? a v koľkom týždni si bola?? ja 10tt..Aj ti robili nejaké testy, aby zistili prečo sa to stalo?
@livocka21 jee to je super že sa vám to tak skoro podarilo!!! nebála si sa komplikácií?? držím strašne moc palčeky nech všetko krásne vyjde a ono určite vyjde!!...v ktorom týždni si potratila?? aj ste prišli na dôvod prečo sa to stalo?? ako reagoval tvoj doki keď si po mesiaci prišla že si opäť tehotná???
@emma93 ja som čítala že po MA je najlepšie do pol roka otehotnieť, vtedy je telo najlepšie pripravené prijať nový život. Mne sa to podarilo 3 mesiace po ale môj lekár nebol veľmi nadšený. Tvrdil, že sme mali aspon pol roka počkať. Ale ja som rada, že sme dlhšie nečakali, teraz mám krásneho 3-mesačného chlapčeka. Tak držím palčeky 😉
@megies777 ..veľmi ma teší keď si prečítam, že sa to dievčatám po tej strašnej skúsenosti v krátkom čase podarilo!..veľmi ti to prajem a strašne túžim tešiť sa z drobčeka ako ty!! tzn. že si dostala menštruáciu po potrate (fuj neznášam to slovo ) len 2x a potom už si zistila, že si tehotná??
@emma93 ano 23.januára 2012 som bola na čistení, 12.marca prváM, 12.apríla druháM a potom už čiarka na teste 😎 Neboj určite to vyjde počkaj na prvú menštruáciu aby si vedela že je všetko o.k. a potom šupšup do práce 🙂 Ja už mám doma 3 kúsky, takže môj by si už mal spraviť uzlík :D
@emma93 ja som mávala odjakživa rozhádzaný cyklus nikdy som nemala 28 dňový. Dokonca si pamätám, že som nemala menzes aj pol roka a vedela som, že nie som tehotná. Ale také bežné u mňa bolo raz za 2 mesiace 🙂 Ešte pred tým ako som prvý krát otehotnela mi lekár hovoril že budem mať veľké problémy keď budeme chcieť bábätko, ale našťastie sa mýlil. Kedy sme si zmysleli, vtedy som otehotnela - len s tým jedným to nevyšlo.
@emma93 no 3x to bolo v 9-tom tyzdni....no doktorka ma poslala na hematologiu a dovodom bola zvysena zrazanlivost krvi....k babu sa nedostavala vyziva, tak som barala injekcie, no ani tie na 1x nezabrali.... no bala som sa ze je to skoro, ale tak maximalne by sa len opakovalo to, co som prezila uz 3x, tak treba skusit vsetko a zatial je vsetko ok tak sa radujem 🙂 drzim ti palceky 🙂 ... naozaj nie je treba cakat 3 mesiace len treba dostat prvu MS... 🙂
@livocka21 Ďakujem ti pekne za info. Vieš, keď ma lekár nechce poslať na žiadne vyšetrenia☹..vraj po prvom potrate sa to nerobí, ale ja nechcem čakať až sa to zopakuje☹...Objednala som sa na vyšetrenie štítnej žlazi..a asi by bodla aj tá hemotológia. Skúsim poprosiť moju pani doktorku obvodnú či by mi toto vyšetrenie nemohla urobiť.
@emma93 ano... viem...je to hrozne...aj u mna sa to riesilo az po druhom potrate a neschvalujem tento pristup vrrr! 😒 urobis dobre ak na tie vysetrenia pojdes...ak sa nic nenajde tak o to lepsie, no ale aspon budes vediet...20% prvych tehotenstiev konci potratom, no nie je spravne veci riesit az ked sa to opakuje...drz sa...uvidis bude to dobre 🙂
Ahojte.15.11. som absolvovala kyret kôli MA.Bola som v 9 tt. Bolo mi doporučené čakať 3 mesiace,a potom sa začať snažiť, keďže už nie som najmladšia.Osobne som presvedčená,že žena po kyrete otehotnie ľahšie.Sú o tom rôzne štúdie, ktoré hovoria aj to, že ženy po potrate majú lepšie šance na bezproblémové tehotenstvo, ako tie,čo predtým nepotratili.Toľko štatistiky a čo moja osobná skúsenosť?Po potrate som prvú menštruáciu dostala po 33 dňoch, druhú tiež presne po 33 dňoch a tretia už neprišla.Po MA sme si vôbec nedávali pozor, bola som presvedčená, že keď telo bude pripravené, podarí sa to.Pred tým MA sme sa pokúšali presne 1 rok kým sa zadarilo.Ak žena prekoná potrat, určite by som jej odporúčala absolvovať hematologické a interné/štítna žľaza/vyšetrenie.Mne tak zistili trombofilný stav a od začiatku tehotnosti si pichám inekcie na riedenie krvi.Všetký snažilkám držím prsty.
@livocka21 ..a tebe kto robil testy na zrážanlivosť krvi?? Mne brali krv vtedy keď som bola hospitalizovaná a akurát čítam čo mi všetko vyšetrovali...neviem ako sa označuje zrážanlivosť krvi..no myslím, že INR a to som mala 1,02...neviem, či je to dobre alebo zle..ty aké si mala hodnoty ak si pamätáš?? môj lekár sa na tie výsledky ani nepozrel, nikto nič nepovie:((
@sisi31 ďakujem že si sa s nami podelila o tvoju skúsenosť. Ja si to stále myslím a každý deň sa o tom presviedčam viac a viac, že netreba čakať!..Toto bolo naše prvé tehotenstvo, skoro po 2 rokoch snaženia:(..preto bolo to sklamanie obrovské keď sme o dieťatko prišli:(...dúfam, že teraz to pôjde lahšie a už s dobrým koncom!..ja si tiež idem dať vyšetriť štítnu žlazu, mám aj Rh negatívny faktor, čo by mohlo tiež spôsobovať problémy a čo sa týka tej zrážanlivosti tak neviem..INR my vyšlo 1,2..neviem či to s tým súvisí..
@lucinocka Ďakujem ti, takže tvoj problém bolo zrejme ochorenie štítnej žlazy a poruchy zrážanlivosti? A vyšetrenie porúch zrážanlivosti - hematologické vyšetrenie ti kto urobil?? lebo pre môjho gynekológa je to zbytočné☹....neviem teda za kým ísť, kto mi toto vyšetrenie urobí??..vaša princeznička je milučká!!.veľmi sa vám podarila🙂...nech vám robí len radosť🙂

Ja som mala po kyrete cyklus 28 dnovy ,ale je to individualne a o tom tehu neviem odpovedat,lebo az tento mesiac sa zaciname snazit.