Vo februári som potratila a teraz mi menzes mešká 24 dní
Ahojte, som tu nová a píšem lebo sa dosť bojím.
28.2.2020 som utekala na pohotovosť lebo som začala silno krvácať a podali zo mňa ako také hrudy, poslali ma hneď ku gynekológovy bola som tehotná 5+2tt ale potratila som (samovoľne). S priateľom sa snažíme o bábo... Poslednú menštruáciu som mala 9.4.2020. Menštruáciu som mala dostať 7.5.2020 ale už mi mešká 24 dní. Včera som bola u gynekológa a podľa doktora by som mala byť už v 8tt ale na sone videl len takú menšiu guličku a nemôže vylúčiť ani určiť tehotenstvo. Povedal že teoreticky by som mohla otehotnieť neskvôr a som iba asi v 3tt.
Dosť ma vystrašil ale aj stým že to môže byť mimomaternicové tehotenstvo. Zobral mi na moje prianie krv aby zistil hodnotu HCG. Dnes mi majú prísť výsledky ale dosť sa bojím... :(
Zabudla som povedať že mám všetky príznaky že som tehotná ako bolesť prsníkov, pichanie v podbrušku, bolesť hlavy, inú pachuť v ústach, ranné nevolnosti, časté močenie, hnačku... A proste cítim sa inak.
Baby ak to máte podobné ako ja alebo poznáte niekoho tak by som bola vdačná za každú odozvu a pomoc. Ďakujem 🙂
@zdencaaaa Test som si robila naposledy pred 2 dňami ráno ale nič len 1 čiarka. Jednoducho viem že niečo nieje somnou v poriadku... Ranné nevolnosti, včera mi bolo celý deň na zvracanie a ráno ma poslala vedúca z práce domov lebo mi bolo na zvracanie a všetko mi smrdelo, strašne ma bolia prisia úplne ich mám naliate, náladovosť, pichanie v podbrušku, bolesť hlavy, časté cikanie, všetko mi smrdí dokonca aj môjho voňavka čo som mu kúpila na narodeniny. A dosť sa bojím že či to naozaj nieje to mimomaternicové tehotenstvo. Ale môj ma ujistuje stále že sa nemám báť, stresovať a že teraz bude všetko už v poriadku 🙂 Myslíš že by som mohla otehotnieť neskvôr a som a začiatku tehu? Ale to by na teste bolo už vidieť nie?
@niki810 držím palce nech všetko dobre dopadne 🙏
@niki810 Ja som mala veľmi podobnú situáciu. Bola som po zamlčanom potrate (v 14 tt). Potom som otehotnela, čiarky na teste slabé, nesilneli.Tiež som sa bála, že mám mimomaternicové tehotenstvo. Zobrali mi krv na kontrolu HCG a zistenie stavu, či klesá alebo stúpa. Bola som si sitá, že niečo nie je v poriadku. Nakoniec to u mňa bolo normálne fyziologické tehotenstvo, akurát som musela otehotnieť neskôr, akoby tesne pred menštruáciou.Tehotenstvo bolo úplne normálne, bezproblémové. Je ťažké čakať na výsledky, ale stáva sa naozaj všeličo. Držím palce, aby bolo všetko v poriadku!
@nikapuggioni Ďakujem 🙂
@eca12 Akurát mi volala sestrička že niesom tehotná že mám 2HCG... Vôbec tomu nechápem... Ako to je všetko čo mi k tomu povedia?! Pritom mi doktor povedal že mohla som otehotnieť o mnoho neskvôr, alebo že možem mať mimomaternicové tehotenstvo... Pritom mám všetky príznaky že tehotná som už tak 2 týždne, včera začali aj ranné nevolnosti, nechutenstvo a všetko mi smrdí...
Ja som toto mala po druhom pôrode. Moje telo akoby simulovalo tehotenstvo, meškal mi menzes, bolesti prsníkov, bolo mi zle, hlava sa mi tocila. Nakoniec to boli hormóny. Ak nie si tehotná, dala by som si urobiť hormonálny profil. A keď tam lekár niečo videl, aby to nebol myom, aj pri Tom ti môže meškať.
@niki810 Mne to skôr príde ako že si bábo veľmi praješ.... psychika dokáže divy. Ak si neni spokojná, zmeň doktora. Z krvi by ti zistil hormón, ktorý vylučuje embrio - zárodok. Pokiaľ tam hormón nebol, nie si tehotná. Dajte sa s partnerom do pohody a nestresuj sa kvôli tomu.
@niki810 podľa mna je to vsetko v hlave... možno priveľmi chceš to babo a mysľou si to telo tak nastavila... ja som počas tehotenstva ani raz nemala žiadne príznaky, kebyže mi nemešká ms ani mi nenapadne si robiť test ... lekára mozes meniť, ale keď nie si tehotná, na stave to nemení 😕 a hlavne keby si aj otehotnela neskôr, hcg by ti už malo stúpať a už by boli nejaké hodnoty ... moja rada: prestaň myslieť na bábo, privodzovat si stavy tehotenstva a uvidis ani nevieš ako a podarí sa to 😉
@niki810 moze to byt v hlave ver mi presla som si tiez potratom po unelom potom po 8 mesiacoch som otehotnela prirodzene meskala mi ms 16 dni u mna normalne az lym som nemusela s bolestami na pohotovost a tam bolo vidiet malu podku ze zaciatok 5tt hcg 37 000 az vtedy mi zacalo byt priserne zle

Podla mna si otehu neskor a preto videl len "gulicku" na sone. Ak by to bolo mimomaternicove nevidel by nic. Neviem preco toto robia snad vsetci gynekologovia ze na zaciatku tehu strasia mamky vzdy mimomaternicovym. Mna tiez a pritom som mala krasne tehotenstvo od zaciatku. Pockaj na vysledky z krvi. Test si necikala?