icon

Bábätka v kočíkoch večer v nákupných centrách

bibap
26. nov 2011

A rodicia to zjavne neriesia?
Ja som sa od porodnice snazila aby sme malu o 18.00 kupali a o 19.00 aby uz v postielke spinkala. Viac menej sa nam to krasne podarilo. Nestacim sa cudovat, ked vidim po 20.00 hod. vecer mnoho rodicov, co maju malilinke babatka ktore im v kocikoch spinkaju a oni nakupuju 😖
som ja divna, ze mi to pride nezodpovedne?

anelehka
27. nov 2011

to uz co je za problem?My tiez chodime vecer,nakolko som nevodic a manzel pracuje do vecera a byvame na dedine,zial aj ked boli deti male,nedalo sa niekedy inak,ved boli v kociku,v pohodli,keby len toto trapil svet... 😒

atrami
27. nov 2011

@dida38 tu išlo skor o extrém- neskoro večer a podobne.
Ja som v Tescu v kabínke dokonca kojila 😉

poleva
27. nov 2011

@atrami fasa

macamac
27. nov 2011

ako-ja som neutrál, nikoho neosočujem a neposudzujem za jeho život
len sa znova vrátim k myšlienke- ako preboha riešili nákupy naše mamy za socíka? keď obchody boli v pondelok až piatok do 18h a cez sobotu len do 12? a tiež boli ich mm v práci, nemali pomoc...a hladní sme neboli....neviem, no
a jasné-že dnes doba ponúka nákupy nonstop....netvrdím,že nechodím s deťmi do NC, to nie, ale nie v neskorých "nočných" hodinách, nie pravidelne-a hlavne, nie ako nedeľná kultúra /vychádzka,.../
preto nechápem otázky typu: a čo mám robiť po večeroch,keď je skoro tma? 😕 ja neviem-čo robili naši rodičia s nami po večeroch trištvrte roka v roku - lebo okrem leta je tu skoro tma- neviete? treba sa ich asi na to spýtať
možno boli pozrieť s nami starých rodičov, ktorých dnes už mnohé deti skoro ani nepoznajú....ale poznajú všetky reklamy a čo je kde v akcii 😅 😒

neviem....som za to- všetko s mierou 😉
a nech deti poznajú aj inú pravidelnú kultúru 😉

sme sa včera s mm smiali-ale bolo to aj na zaplakanie... v televíznych novinách dávali, ako USA rieši krízu-dávali veľké zľavy v NC....bitka ľudí o tovar, striekanie si papriky do očí, streľba na ženu, čo vyšla z NC a dávala si tovar do auta,.....
komentátor to vystihol presne- to nie je nič iné, ako morálny úpadok ľudí......

jabadaba
27. nov 2011

@baby2 no v nakupnom centre velmi chrumkavy vzduch nie je, je kapanek rozdiel kde sa s kojencom v kociku promenadujes. Ine je byt vonku, tam tie deticky naozaj chrumkavucko hahaju. V NC povacsine viac ako chrumkavo jacia cele brunatne. 😀

nibiru
27. nov 2011

mi tiez mame ritual ale stalo sa tiez ze o 20.00 smne boli kedze nebol cas a auto mal napr.priatel no nebolo to casto kedze mala ked nieje doma okolo tej 19.00 je umrncana no v lete sme boli vonku aj do tej 20.00 ale nie v centre kedze som robila predavačku skor ma zarazilo ked pred zaverečnou 22.00 sa nam tam premavali mamičky s detmi a to myslim naozaj prechadzali nie rychlo nakupovali.predca to je ine ako 20.00

matsches
27. nov 2011

@bibap Myslím si, že sa všetko dá riešiť. Keď mám dieťa tak sa na to pripravím a ak na istý čas zabudnem na potulovanie sa NC. Ja to riešim tak, že nákup urobím počas dennej prechádzky, alebo cez víkend ideme všetci, ale cez deň. Ak potrebujem ísť sama tak to urobím večer, keď už spinká v posteli. Je to len o organizovaní času, nemyslím si, že sa to všetko do 17:00 nedá stihnúť. A ak sa naozaj nedá, tak treba si to všetko dať priniesť a ak potrebujem čas na vypnutie tak to urobím v čase, keď to spinká a ocino varuje.

kamilka22
27. nov 2011

az sa cudujem, co dnes trapi dnesne mamicky, ved kazda si robime podla seba, tak na co o tomto tocit.... ved ked sa to Tebe nepaci, tak do nakup. centier nechod a mas to vybavene. Moje deticky tiez potrebuju rezim a zaspia sladko len doma v znamom prostredi, ale su deti, ktorym je jedno kde spinkaju, tak neviem, preco by mali byt prave v postielkach. Zavisi to cisto od maminky a babatka.

fairynika
27. nov 2011

@atrami tam som kojila aj ja v kabinke 🙂 🙂 este ze su take velke 🙂

monika15
27. nov 2011

hmmm nejako citam od zaciatku po nkonec ale vobec mi to nesedi ze vsetky zacinate ze joj co dnes trapi mamicky akoze fakt, zakladatelka temy si si to vsimla.... a potom ze joj tak narychlo neni su potraviny neni su plienky...
no ale v NC so satami tieto veci ani nekupite ne ... 🙂 heheheheh
jaaaaj hruza... raz ma clovek inu myslienku alebo nazor tak dajme ukamenujme ju a este si z ej robme P.....
:( smutne........
ale temy co su tu otvorene ze joj som tehotna, joj kedy mozem zase skusat, joj nepapa mi z lavej ceci joj... takych je tu habadej .............

vodnarky
27. nov 2011

@didiana333
@winona24 -suhlasim s vami...moja rec.. 😉 🙂

luy
27. nov 2011

nečítala som všetko,ale nevidím dôvod ,prečo sa pýtate poniektoré že čo je to za otázka?Tak dala otázku a čaká odpoveď,čo sa na tom nedá pochopiť.A už vôbec nevidím priestor na hádku.Ja ale celkovo nerada chodím do NC.A ak tak len doobeda na niečo čo je nutné,alebo manžel stráži malú poobede a ja si odskočím.
Ak mám pravdu povedať tiež to nechápem čo tam v neskorých hodinách robia,ale ešte som nejak nad tým neuvažovala.Je pravda že v zime nie je až tak čo robiť ,ale však aj nás nejak vychovali rodičia aj v zime a NC vtedy neboli.

Jedine čo chápem a podporujem sú rôzne divadelné predstavnia v NC a akcie pre detičky,ale len preto,lebo viem ako je maminkám na MD alebo na rodičovskom ťažké finančne ísť do bábkového divadla a na nejaké kultúrne podujatie.Ale to je už iná téma,je smutné ,že sa kultúra presťahovala do obchoďákov.

berenika39
27. nov 2011

@luy to není kultura, to je marketing, děti se tam dají, zbytek rodiny utratí peníze, které by jinak neutratili, protože by tam nešli. i kdyby tam šli i bez divadélka, nenakoupili by tolik, s dětmi v patách...takže to není nic "pro maminky a děti", to je pro obchod. mě tyhle šaškárny v oc přivádějí k šílenství, ale zase - je to každého věc, komu se líbí, at se koukne. jenom jsem chtěla, aby byl i protinázor k tomu, že se kultura přestěhovala do obchodáků. je fajn, že to tam je, hodně lidí to saozřejmě využije, ale .....

berenika39
27. nov 2011

Jinak jsem to pečlivě všechno dočetla🙂. A pořád si myslím to samé, nikdo mě nepřesvědčil. Čas strávený někde v nákupáku je to poslední, co bych vyhledávala, ale ani mě nenapadne mít výčitky , když tam zajdu, nota bene někoho hodnotit, proč tam je večer a s kočárkem. Dál asi nemá cenu se k tomu vyjadřovat.

abbey1
27. nov 2011

@majka35 Vieš čítať? Napísala som deti bez dozoru v detských kútikoch! Moje deti tam tiež chodia a užívajú si ich. Ale vytáčajú ma deti, ktoré majú problémy s chovaním, alebo deti ešte dosť malé, ktoré tam rodičia nechajú samé. Potom si dávam pozor na svoje dieťa a aj na to osamotené a pojašené, ktoré ohrozuje seba i iných. O tom som písala. Skôr ako reaguješ, skús si poriadne prečítať.

dreamgirlxxx
27. nov 2011

Nerozumiem takymto ani inym podobnym temam, ktore sa snazia nejakym sposobom hodnotit a posudzovat styl vychovy a zivota niekoho ineho. Aky to ma zmysel, debatovat o tom, co si myslime o matkach, ktore veci robia inak? Zi a nechaj zit, clovece.....

luy
27. nov 2011

@berenika39 ano ved o tom hovorím že je to smutné že sa to tam presťahovalo,ale žial aspoň u nás na východe je finančná situácia zlá a tak aspoň môže maminka ísť tam keď na vstupné do divadla nemá,tak som to myslela

pink_lady
27. nov 2011

jaj boze tu sa riesia veci uz 😀 to ci matka vezme vecer dieta do nakupneho centra, to je jej vec, nemienim ju sudit, neviem aky maju rezim, preco boli vecer a nie cez den...
za to ze moje dieta je nachylejsie na choroby a dr povedal ze do zariadeni typu laugaricio sa v obdobi chripkovych epidemii a pod vyhybat beriem ako dobru radu ...to je ina vec...
apropo ovela radsej vezmem to dieta do toho lesa, aj v zime...preco nie ...co sme robili my ako decka? behali po nakupnych centrach? 😀 sedeli pri pocitacoch, mobilovali, kukali telku? o veci ako mobil, pocitac, NC, ci milion programov v telke sa nam ani nesnivalo :- 😅 (ale to len k tomu ako tu niektora pisala ze co ho ma vziat do lesa ...)

anjelicek26
27. nov 2011

@macamac - kedysi, no kedysi boli na kazdom rohu malinke potraviny, dobre zasobene a nie predrazene, dostupne kocikom. To dnes uz nefunguje, na sidlisku je maximalne vecierka a trepat sa s dietatom na obrovsky nakup - to u mna nehrozi. Riesime to cez vikendy, ked ma manzel cas, na maly nakup vybehnem, ale ja mam auto vzdy k dispozicii, tak je to tiez ine ako sa teraz pri 5 stupnoch trepat s kocikom a nakupom 😕

Manzelia "kedysi" byvali o tretej stvrtej z prace doma, pevne pracovne doby, tak sli vtedy. To sa odvtedy sakra zmenilo. Ja toho mojho pred siedmou nevidim hadam nikdy, o sluzobkach, na ktorych je hadam 1/3 mesiaca ani nehovorim.

Dnes si musime maminy vystacit same, postarat sa o vsetko. A nie kazda z nas ma babku, kde dieta odlozi a vybehne na nakup. No uznajte, ktora mate mamu na dochodku??? Ked pojdeme vsetci na dochodok v 67 rokoch, tak ziadne strazenie vnucat tak ci tak fungovat nebude 🙄

Neviem, riesenie nakupnych centier sa mi zda zbytocne. Ci je ci nie je to vhodne miesto pre dieta. Dieta ma byt pri mame, nema byt hladne, smädne, neprebalene, nespokojne... to jedine ma byt splnene... mna by ani nenapadlo riesit kludne spiace babatko v kociku, nech je jedna hodina popoludni, ci jedna hodina v noci. Ved spi a je mu fakt suma fuk, kde je 😕 Hlavne, ze je s mamou.

macamac
27. nov 2011

@anjelicek26 no hlavne,že je s mamou-ale v akom prostredí....hluk, smrad,neóny......
to je jedno
mne je to fakt jedno, ako kto trávi čas s deťmi
som za všetko-s mierou 😉
aj ako si riešia rodiny nákupy....
ono aj kedysi boli rodiny s mužmi, čo chodili na týždňovky alebo viac týždňov z domu a ženy nemali babky a nikoho po ruke a predsa stihli nakúpiť do tej 18h 😉
ale tu je téma o inom 😉 to ja len na porovnanie
že to už zachádza do divných otázok typu: a čo mám robiť s dieťaťom večer doma,keď je skoro tma ? 😅 😉

macamac
27. nov 2011

@matsches 😉 správne 😉 aj tak sa dá 😉
je to o organizácii času 🙂
súhlasím 😉

gumimaci
27. nov 2011

@macamac no moji rodicia pracovali do druhej, a potraviny sme mali tusim na kazdej strane ulice. Tiez fungovali babky (aj ked vacsinou ina na vikendove strazenie).
Ja byvam v relativne novej stvrti. Najblizsi obchod mam 15minut chodze peso. 😝 O nieco bliezsie mam akurat benzinovu pumpu. A strazit dieta nema kto, kedze jedna babka je 500km a druha 70km ...

Este som si spomenula, ze ked som bola tehu, tak som sa tak trochu priestorovo zvacsila a ani po porode to nejak neislo tak rychlo dolu ako by som chcela. Ale vaha mi skakala, tak bolo treba aj nejake oblecenie kupit. Maly mal 2 mesiace a dojcila som ho snad kazde 2 hodiny. Preto netreba sa hned nad niecim pozastavovat a odsudzovat...

anjelicek26
27. nov 2011

@macamac - no ano, co robis s dietatom doma, ked je vonku skoro tma a zima 😅 My sme dokupili indoor trampolinu do herne a verime, ze to nejako zvladneme 😀 Najblizsie nakupne centrum je od nasho krtinca minimalne 20 minut autom a to sme lenivy 😅

gumimaci
27. nov 2011

@macamac jasne ze vsetko s mierou, ani mna by nebavilo chodit pravidelne do NC... ale naozaj sa nad tym hlavne starsia generacia stale pozastavuje, ked 2x do mesiaca vybehnem do auparku a dam si s muzom, alebo kamoskou kavu, ze aky to sme neschopni rodicia, ked vlacime decko po obchodakoch...

macamac
27. nov 2011

@gumimaci 😅 ja odsudzujem??? čítaj prosím pozorne 😉
stále zdôrazňujem, že nesúdim!!!!
ale názor si snáď tu každá môžeme "beztrestne" napísať 😉

gumimaci
27. nov 2011

@macamac to nebolo myslene tebe... preto som dala druhy odsek. radsej dam druhy x rovno novy prispevok 😅

macamac
27. nov 2011

@gumimaci súhlasím, o tom to je 😉
raz za čas vybehneme aj my
ale niektoré to berú ako vysokohorskú turistiku 😀 😉

macamac
27. nov 2011

@gumimaci 😉 som neskoro pochopila, soryyyyyyyyyyyyyyyyy 😉 🙂

gumimaci
27. nov 2011

@macamac v pohode, hlavne ze sme sa pochopili 😀

macamac