icon

Ako reagovať na blikanie áut na diaľnici?

12. sep 2024

Aky mate nazor, resp co robite, ked idete v lavom prihu 120-130 km/h, predbiehate a auto za vami vam zacne vyblikavat dialkovymi, nech mu "uhnete"?

sono2
12. sep 2024

@twinflame no no no. Tak potom ideš rovnako rýchlo ako ten kamión, tým trvá kým sa obehnú. Keď nevidíš auto a zrazu je už za tebou. Veď to nemá logiku. Koľko obiehaš ten kamión? 5 Minut?

vevesh
12. sep 2024

@liv1 no to by si musela zazit, doslova kilometre volna cesta od viedne do gyoru, za viednou iba 2 prudovka a vsetci v lavom!!! pruhu. V 2 prudovke inac ako sprava neobehnes a ako vidis na diskusii, je kopec ludi,co este dobrzdia, lebo vsak je 120ka a oni idu 120tkou, tak co chces-nemas co jazdit rychlejsie, postav sa aj na usi,mas ist ako je na tabuli a neobtazovat. Uplne ideal, ak stretnes kamion a vodic auta vlavo ide tiez zarovno s nim, aby si nahodou nesla ty rychlejsie ako sa ma😵😵😵😵priznam, po 4km sme uz blikali, lebo je ine ak ides iba 100ku km a ine, ak mas prejst 3000km. Toto je nejaka novinka, lebo mam za roky najazdene tisice km a toto som doteraz fakt nezazila a v nemecku sa takto nejazdi...

twinflame
12. sep 2024

@sono2 jazdim bezpecne a s respektom a nic na to menienim menit ani sa tu nejdem obhajovat. Vyblikavaci su pre mna bezohladni vodici, ktori nedodrziavaju vedome pravidla CP, vidia na ceste v prvom rade samych seba a este inych aj ohrozuju na zivote. Ziadneho vyblikavaca par sekund nezabije, pokial si vodicka vezuca svoju rodinu v aute obehne kamion a zaradi sa. Je ohladuplne vediet citat situaciu na ceste a dovolit aj inym aby sa bezpecne dostali tam kam chcu.

gab1sol
12. sep 2024

@sono2 inak, kedysi sa mi v AT veľmi dobre jazdilo. Ale teraz máme elektromobil, takže pre nás spomaľovacia značka “IG-L 110” neplatí. Môžeme ísť 130. A až teraz som si všimla, koľko vodičov nás úmyselne spomaľuje - celý čas idú v pravom pruhu, keď sa priblížime, dajú sa doľava, pribrzdia a obiehajú rýchlosťou len o kúsok rýchlejšou ako obiehané auto… Neviem, či to robia naschval, alebo si to neuvedomujú…

autor
12. sep 2024

@sono2 mas velmi rada slovo "evidentne" 😀 ale prepac, velmi pomylenu logiku aspon co sa tyka mna, avsak neberem ti to, tvoj nazor. Uz len vetou "chce akurat predbehnut, ked ja sa rutim"...neviem ci som citala vacsiu sebeckost a grc na MK....Keby som vedela ze za volantom sedi osoba s mozgom ako ty na just by som dupla na brzdu, nech ta aj rozdrapi 😀

autor
12. sep 2024

@sono2 ty samozvany "rychly jazdec" zo srdca ti prajem vela pokut a aby si nikomu nevinnemu na ceste neublizila, dakujem 🙏❤️

janai1
Odpoveď bola odstránená
janai1
Odpoveď bola odstránená
sono2
12. sep 2024

@gab1sol presne o tom píšem.

Anonym na diaľnicu nepatríš.

tiezjedna
12. sep 2024

@autorka ty si teda tiež čo slovo to perla, že just dupnem na brzdu 🙄🙄 Opatrný rýchly jazdec je menej nebezpečný ako blázon zmýšľajúci ako ty. Sorry.

sono2
12. sep 2024

Tak, ohľadom tej brzdy, moje auto eviduje takýchto brzdičov a nedovolí priblížiť sa.

vroni
12. sep 2024

Vyblikavat normálne obiehajúce auto je znak arogantného šoféra. Jazdiť v ľavom pruhu na diaľnici alebo obmedzovať premávku suchtavym obiehanim je aroganciou šoféra pomalsieho auta. A áno, kľudne budem vyblikavat riaditeľa vesmíru, ktorý ide v ľavom pruhu na prázdnej diaľnici. A bude mať šťastie, že tam nebudú policajti, ktorí konečne týmto polovodicom zacali dávať pokuty. Hovorím o prázdnej diaľnici a nie o hustej premávke.

guiseppinka
12. sep 2024

@vevesh toto co popisujes je naozaj absolutne na dennom poriadku od neviem kadial (ja vychadzam na dialnicu pred melkom) az po slovenske hranice... je to masaker...

autor
12. sep 2024

@sono2 aspon ze to

autor
12. sep 2024

@tiezjedna ked je rychly a nedodrziava bezpecnostnu vzdialenost, tak uz nie je opatrny ako tvrdis.

mikadooo
12. sep 2024

Keď na mňa niekto bliká v akejkoľvek situácii, väčšinou si pomyslím, že nech si bliká. A ešte si myslím, že asi mu treba cikať. Jazdím väčšinou predpisovo, prípadne pridám keď sa niekto na mňa zozadu rúti, snažím sa nezdržiavať, no ale neviem to vytlačiť na 200, bohužiaľ nemám také auto (alebo je zmätok predomnou, alebo decká robia rámus v aute a nezareagujem svižne, atď atp). Tak si možno občas niekto za mnou cvrkne, čo narobím 🤷. Ale na diaľnici sa mi to stáva zriedka to vyblikovanie. Skôr v meste sa im nezdá 50tka dostatočne rýchla. Ale stáva sa to zriedka a keď sa dá, tak blikačovi uhnem, plný mechúr je nepríjemná vec.

prasiatko30
12. sep 2024

Hned by ich bolo menej

30katrusa40
12. sep 2024

@janai1 ako môže niekto obmedzovať keď ide maximálnou povolenou rýchlosťou ?

tiezjedna
12. sep 2024

@autorka on nebliká až keď ti stojí na kufry, že... Ale tým, že ešte "just spomalíš" si jediný priestupca ty.

petracandle
13. sep 2024

@autorka ty si evidentne fakt príšerný šofér, lebo si strašne pohoršená nad každým, ktorý ide rýchlejšie ako 130, ale zároveň v pohode napíšeš, že just dupneš na brzdu??? Vieš o tom, že takéto vybrzdenie je extrémne nebezpečné nielen pre to auto ale aj pre teba a autá za vami?? To môže byť reťazovka. Verzus človek idúci 150 na poloprázdnej diaľnici, ktorý naozaj nikoho neohrozuje....

klaridka
13. sep 2024

Normálne mu ukážem .... stredný prst.... aj ja som účastník cestnej premávky a keď obieham na diaľnici najvyššou povolenou rýchlosťou, nezaujíma ma, že mi nejaký imbecil bliká....

autor
13. sep 2024

@petracandle tu je pohorseny kazdy na toho, kto ide 130 v lavom 😀

autor
13. sep 2024

@klaridka presne tak

liv1
13. sep 2024

@petracandle dotknut sa brzd nam radili na skole smyku v pripade, ze je za nami nejaky lepič 😁. Ze je to vraj vynikajuco ucinne. Ja na to ale gule zatial nemam

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
autor
13. sep 2024

@deborahzelenkava bla bla bla, dakujem za prevychovu, pa

autor
13. sep 2024

@tiezjedna nie som" jediny priestupca" ze?

tiezjedna
13. sep 2024

@autorka pri vybrzďovaní jednoznačne si. Hoci tebe to v tej popletenej hlavičke tak nepríde.

klaridka
13. sep 2024

@deborahzelenkava Zlatá 😀 Tak ale, nech ani mňa nikto nevychováva, tiež nie som povinná sa mu uhnúť, pokiaľ predbieham a idem max.povolenou rýchlosťou... nech si bliká, koľko chce... "sedláčka" 😂

autor
13. sep 2024

@tiezjedna ok, takze ked do mna v rychlosti napali zozadu auto pri prudkom zabrzdeni, som na vine ja, ano? Budu to tvrdit aj policajti?