Ako reagovať na blikanie áut na diaľnici?
Aky mate nazor, resp co robite, ked idete v lavom prihu 120-130 km/h, predbiehate a auto za vami vam zacne vyblikavat dialkovymi, nech mu "uhnete"?
@marsmykkok ty nevieš prečo s a ponáhľaju, riešiš tu pi...viny.
@maciatkolulu v takom nemecku možeš ist aj 200 , takze neporovnavaj SK a A. a keď už porovnávaš, tak aj D .
@deborahzelenkava 100% súhlasím
@vevesh nikde som nespominala, ze niekomu vleziem do cesty, to si tu sliepky postupne vymysleli. Ak idem 120/130 v lavom lebo predbieham, za mnou auto, pribrzdim a napali do mna je na vine len a len on. Ale tu je kazdy mudry
Najväčšou hrozbou v cestnej premávke sú moralistky - sudkyne z ľudu, ktoré majú pocit, že ich svätou povinnosťou je zabezpečovat dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.
Ja jazdím podľa predpisov, za cu aktívnu šoférskú kariéru (vyše tridsať ročnú) som platila iba štyri pokuty.
Ale nikdy nebudem z princípu brániť predbiehaniu.
To robia iba hlupane
A vies vysvetliť, prečo chceš prbrzdiť, keď na teba niekto bliká, aby si ihla...keď ide za tebou niekto rýchlejšie a chce ťa predbehnúť ??
@nyusika nevytrhavaj z kontextu, a 4 pokuty no fakt mas sa cim chvalit 👍
4 pokuty za 30 rokov je veľa ?
Štyri dokopy, nie za rýchlosť
@tiezjedna to nie su uvahy, bavime sa, kto porusil zakon v pripade ak do mna narazi. A je to jednoznacne
No nie je on na vine- ak chces obehnut a v obehovacom manevri alebo po nom v lavom pruhu este pribrzdis a predtym obehovacim manevrom vlezies rychlejsiemu autu do cesty, si ty vinna. Ty mas odhadnut svoju a jeho rychlost a bud rychlo obehnut alebo sa nepliect do cesty a obehnut neskor, kde bude priestor.
@vevesh no to sa velmi mylis, ja nie som povinna odhadovat rychlost auta za mnou.
Musela som absolvovať cestu naprieč Slovenskom, doslova z jedného konca na druhý, na otočku, na konkrétny termín, išlo o veľmi dôležitú pracovnú vec. Vyrážali sme skoro ráno, dali sme si viac ako 2 hodinovú rezervu, ale i tak kvôli rôznym obmedzeniam na ceste od nehôd po kolóny a zaseknuté kamióny sme mali čo robiť stihnúť to v rozumnom čase, a preto, aj keď nenávidím rýchlu jazdu aj ako spolujazdec sme blikali aj my, ak sme potrebovali predbehnúť a blokovali nás, ale ani náhodou to neboli autá, čo by išli v ľavom pruhu 130, ale menej a zbytočne sa v tom pruhu zdržiavali.
@tiezjedna nie, nie som.On za mnou je povinny dodrziavat bezpecnu vzdialenost, aby mohol vcas zareagovat aj zabrzdit. Ak to do mna zozadu napali, je na vine on.
@prasiatko30 prosim ta co je ten tailgating? To su ti lepiči? 😁 a pekne ta pokuta, bez ohladu za co🙈
Tak ak ides normalne predbiehat a nikomu sa nepichnes do cesty a on ta dobehne a nedobrzdi lebo ide az tak rychlo, na vine je samozrejme on. Drviva vacsina pripadov kde narazia zozadu su na vine oni, maju dodrziavat vzdialenost, aby mali cas zareagovat. Tebe ako vodicovi sa na ceste moze pritrafit cokolvek preco brzdis, on nema byt tak blizko aby nestihol reagovat.
Manželovi pred dvomi týždňami volali z nemocnice, že jeho otec prehráva boj a má sa prísť rozlúčiť. Boli sme 2 hodiny od nemocnice.
Manžel šiel 150 určite a blikal na všetkých, len aby otca stihol vidieť..
Otec ho počkal. 15 minút po tom ako prišiel, odišiel tam hore.. 😔
A boli taký idioti, čo ho nechceli pustiť ani za nič.
Vtedy som ozaj pochopila, aký vieme byť ľudia sprostí a sebeckí, že myslíme len na seba.
Strašne sa muž trápil.
Autorka, si povinna brat ohlad na rychle auto, vid zakon:
)
Účastník cestnej premávky je ďalej povinný
a)
správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky, pritom je povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam,
A
k)
neprekážať v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovať plynulosť cestnej premávky,
Autorka, nejazdi! Pre dobro vsetkych... to co je za blbost, ze nie si povinna odhadovat rychlost auta ZA tebou. Ty si POVINNA riesit auta pred tebou, vedla teba a aj za sebou. Vezmi si, ze ide za tebou auto konstatne 135km/h a neriesi, ze ty z nejakeho dovodu ides 80 (mas napr rezervu, lebo si dostala defekt) a vybura ta odzadu. Preco? Nie je povinny odhadovat tvoju rychlost.
autorka, ty asi jazdis len v nedelu, kedze mas menej ako 4 pokuty za desatročia , keby si jazdila viac....ja mam za 30rokov 2 za rýchlost, jednu za nerespektovanie dopr.značenia...Nemás pravdu, ty si povinna sledovat situaciu na ceste !
Ak niekoho nepustíš obehnúť, v zmysle, že ideš svojou rýchlosťou, nevybrzduješ ho, tak tam nie je problém. Mam osobnú skúsenosť, kedy sa takto jeden pán pokúšal obehnúť - bola to klasická cesta. Nestihol, a tak to chcel riešiť na polícii, že vraj mal mať prednosť na obehnutie. Nakoniec nič neriešil, lebo sa dozvedel, že by on dostal pokutu za prekročenie rýchlosti a ohrozenie plynulej premávky.
A áno, keď niekto len tak z ničoho nič zabrzdí, lebo chce inému zle - tak dostane pokutu za ohrozenie za ním idúcich ľudí. Ale ak zabrzdí, lebo mu napr vbehla mačka pod kolesá, a ten za ním ho naberie, tak ten za ním dostane pokutu za to že si nedržal dostatočný odstup.
Nech sa páci zakon o cestnej premávke: podľa par. 4 ods. 2 písm. k) Vodič nesmie prekážať v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovať plynulosť cestnej premávky,
a písm. l) znížiť náhle rýchlosť jazdy alebo náhle zastaviť, ak to nevyžaduje bezpečnosť cestnej premávky.
Čo viac k tebe dodať už...
@domini404 iba to, aby radsej nejazdila po dialnici...
@vevesh toto co si poslala je mimo tejto temy, nakolko 130 v lavom nie prekazanie v pripade, ze predbieham.
@domini404 pre teba tiez plati vyssie pisane
@domini404 ísť 120km/h pri predbiehaní v ľavom pruhu nie je na Slovensku považované za obmedzovanie plynulosti prevádzky. To môže byť tak bráne, keď by v tom pruhu šiel kamión v 90tke. 10km/h je rozsah, ktorý sa nerieši.
130km/hod je maximálna povolená rýchlosť na slovenských diaľniciach
@guiseppinka aj toto bolo mimo, lebo nebavime za tu o 80km na dialnici, to uz pleties.
Nechápem o co ti vlastne ide. Obehni, zarad sa a nezavadzaj. Ty neries kto ide koľko, každý si sám znáša následky za svoju jazdu a ty nesmieš na diaľnici zavádzať rýchlejším autám. Ani im vbhenut do dráhy, keď idú rýchlejšie. Za mňa najväčšie zlo na ceste sú spomaleni vystresovani šoféri, ktorí brzdia premavku a spôsobujú nervozitu ľudí na cestách. Z toho je najviac nehôd nie z rýchlosti.

Autorka, zelezi od situacie a svedkov. Ak niekomu "vlezies" do cesty 120kou, ano si na vine ty, ak ti napare kufor. On dostane max. pokutu za rychlost, ty za nedodrzanie zakona, ze si mu do cesty vliezt nemala a mozes zacalovat aj cele sudne trovy k skode k tomu👌👌takisto, ak mu v rychlosti bez dovodu pribrzdis a on do teba narazi, budes vinna ty (to, ze on ide rychlo a ty pomaly nie je dovod, aj ked on ide nad ramec povolenej rychlosti...) -to len priklady...