Ako reagovať na blikanie áut na diaľnici?
Aky mate nazor, resp co robite, ked idete v lavom prihu 120-130 km/h, predbiehate a auto za vami vam zacne vyblikavat dialkovymi, nech mu "uhnete"?
@liv1 no to by si musela zazit, doslova kilometre volna cesta od viedne do gyoru, za viednou iba 2 prudovka a vsetci v lavom!!! pruhu. V 2 prudovke inac ako sprava neobehnes a ako vidis na diskusii, je kopec ludi,co este dobrzdia, lebo vsak je 120ka a oni idu 120tkou, tak co chces-nemas co jazdit rychlejsie, postav sa aj na usi,mas ist ako je na tabuli a neobtazovat. Uplne ideal, ak stretnes kamion a vodic auta vlavo ide tiez zarovno s nim, aby si nahodou nesla ty rychlejsie ako sa ma😵😵😵😵priznam, po 4km sme uz blikali, lebo je ine ak ides iba 100ku km a ine, ak mas prejst 3000km. Toto je nejaka novinka, lebo mam za roky najazdene tisice km a toto som doteraz fakt nezazila a v nemecku sa takto nejazdi...
@sono2 jazdim bezpecne a s respektom a nic na to menienim menit ani sa tu nejdem obhajovat. Vyblikavaci su pre mna bezohladni vodici, ktori nedodrziavaju vedome pravidla CP, vidia na ceste v prvom rade samych seba a este inych aj ohrozuju na zivote. Ziadneho vyblikavaca par sekund nezabije, pokial si vodicka vezuca svoju rodinu v aute obehne kamion a zaradi sa. Je ohladuplne vediet citat situaciu na ceste a dovolit aj inym aby sa bezpecne dostali tam kam chcu.
@sono2 inak, kedysi sa mi v AT veľmi dobre jazdilo. Ale teraz máme elektromobil, takže pre nás spomaľovacia značka “IG-L 110” neplatí. Môžeme ísť 130. A až teraz som si všimla, koľko vodičov nás úmyselne spomaľuje - celý čas idú v pravom pruhu, keď sa priblížime, dajú sa doľava, pribrzdia a obiehajú rýchlosťou len o kúsok rýchlejšou ako obiehané auto… Neviem, či to robia naschval, alebo si to neuvedomujú…
@sono2 mas velmi rada slovo "evidentne" 😀 ale prepac, velmi pomylenu logiku aspon co sa tyka mna, avsak neberem ti to, tvoj nazor. Uz len vetou "chce akurat predbehnut, ked ja sa rutim"...neviem ci som citala vacsiu sebeckost a grc na MK....Keby som vedela ze za volantom sedi osoba s mozgom ako ty na just by som dupla na brzdu, nech ta aj rozdrapi 😀
@sono2 ty samozvany "rychly jazdec" zo srdca ti prajem vela pokut a aby si nikomu nevinnemu na ceste neublizila, dakujem 🙏❤️
Tak, ohľadom tej brzdy, moje auto eviduje takýchto brzdičov a nedovolí priblížiť sa.
Vyblikavat normálne obiehajúce auto je znak arogantného šoféra. Jazdiť v ľavom pruhu na diaľnici alebo obmedzovať premávku suchtavym obiehanim je aroganciou šoféra pomalsieho auta. A áno, kľudne budem vyblikavat riaditeľa vesmíru, ktorý ide v ľavom pruhu na prázdnej diaľnici. A bude mať šťastie, že tam nebudú policajti, ktorí konečne týmto polovodicom zacali dávať pokuty. Hovorím o prázdnej diaľnici a nie o hustej premávke.
@vevesh toto co popisujes je naozaj absolutne na dennom poriadku od neviem kadial (ja vychadzam na dialnicu pred melkom) az po slovenske hranice... je to masaker...
@sono2 aspon ze to
@tiezjedna ked je rychly a nedodrziava bezpecnostnu vzdialenost, tak uz nie je opatrny ako tvrdis.
Keď na mňa niekto bliká v akejkoľvek situácii, väčšinou si pomyslím, že nech si bliká. A ešte si myslím, že asi mu treba cikať. Jazdím väčšinou predpisovo, prípadne pridám keď sa niekto na mňa zozadu rúti, snažím sa nezdržiavať, no ale neviem to vytlačiť na 200, bohužiaľ nemám také auto (alebo je zmätok predomnou, alebo decká robia rámus v aute a nezareagujem svižne, atď atp). Tak si možno občas niekto za mnou cvrkne, čo narobím 🤷. Ale na diaľnici sa mi to stáva zriedka to vyblikovanie. Skôr v meste sa im nezdá 50tka dostatočne rýchla. Ale stáva sa to zriedka a keď sa dá, tak blikačovi uhnem, plný mechúr je nepríjemná vec.
@janai1 ako môže niekto obmedzovať keď ide maximálnou povolenou rýchlosťou ?
@autorka ty si evidentne fakt príšerný šofér, lebo si strašne pohoršená nad každým, ktorý ide rýchlejšie ako 130, ale zároveň v pohode napíšeš, že just dupneš na brzdu??? Vieš o tom, že takéto vybrzdenie je extrémne nebezpečné nielen pre to auto ale aj pre teba a autá za vami?? To môže byť reťazovka. Verzus človek idúci 150 na poloprázdnej diaľnici, ktorý naozaj nikoho neohrozuje....
Normálne mu ukážem .... stredný prst.... aj ja som účastník cestnej premávky a keď obieham na diaľnici najvyššou povolenou rýchlosťou, nezaujíma ma, že mi nejaký imbecil bliká....
@petracandle tu je pohorseny kazdy na toho, kto ide 130 v lavom 😀
@klaridka presne tak
@petracandle dotknut sa brzd nam radili na skole smyku v pripade, ze je za nami nejaky lepič 😁. Ze je to vraj vynikajuco ucinne. Ja na to ale gule zatial nemam
@deborahzelenkava bla bla bla, dakujem za prevychovu, pa
@tiezjedna nie som" jediny priestupca" ze?
@deborahzelenkava Zlatá 😀 Tak ale, nech ani mňa nikto nevychováva, tiež nie som povinná sa mu uhnúť, pokiaľ predbieham a idem max.povolenou rýchlosťou... nech si bliká, koľko chce... "sedláčka" 😂
@tiezjedna ok, takze ked do mna v rychlosti napali zozadu auto pri prudkom zabrzdeni, som na vine ja, ano? Budu to tvrdit aj policajti?

@twinflame no no no. Tak potom ideš rovnako rýchlo ako ten kamión, tým trvá kým sa obehnú. Keď nevidíš auto a zrazu je už za tebou. Veď to nemá logiku. Koľko obiehaš ten kamión? 5 Minut?