Ako reagovať na blikanie áut na diaľnici?
Aky mate nazor, resp co robite, ked idete v lavom prihu 120-130 km/h, predbiehate a auto za vami vam zacne vyblikavat dialkovymi, nech mu "uhnete"?
@deborahzelenkava no, ano, ked uz bude nehoda samozrejme, ze je to vina toho za mnou, bavime sa tu cisto z pravneho hladiska.
@gab1sol ok, lenze tu sa bavime, kto by v pripade nehody bol na vine.
Samozrejme, že to nebude automaticky vina toho za tebou.
Skús prekusnut to, že na teba, jazdiaceho/jazdiacej na menšom aute so slabým výkonom proste blikajú, lebo zavadziaš v rýchlom pruhu.
@nyusika pri rychlosti 130 km nemozem nikomu zavadziat, tych par sekund kym nedokoncim obiehanie. Skor by mal on prekusnut, to ze stretne niekoho, kto dodrzuje rychlost.
Inak.. troska mimo debaty, treba premyslat aj nad tym, kto sposobuje viac nervy na cestach a kto smrtelne a ine nehody. No sposobuju ich najma vodici ktori jazdia prirychlo, bezohladne, ktori precenia svoje schopnosti a ktori napriklad riskantne predbiehaju. Je to nepomer podla mna. Ten komótny pomaly vodic zvycajne skor dvihne tlak, nez statistiku vaznych dopravnych nehod..
Ohladuplnost by mala byt obojstranna. Pomale auta snazit sa uhnut ak sa da, rychle zas dodrziavat vzdialenost a byt trpezlivy
Ak bezdôvodne zabrzdíš/pribrzdíš na diaľnici, tak to bude tvoja chyba. A že chceš niekoho preškoliť, či pomstiť sa mu za blikanie, nie je dôvod na brzdenie.
Ak ti trvá predbiehanie len pár sekúnd, ako sama píšeš, a ak sa riadiš tým, že ty nemusíš odhadovať rýchlosť aút za tebou, či vyhodnocovať situáciu za tebou, tiež ako sama píšeš, tak potom si jedna z tých vodičov, ktorí absolútne nesledujú premávku okolo seba (nielen pred sebou) a bez problémov sa prichádzajúcemu autu strčia do cesty s ospravedlnením “však ja mám tiež právo obiehať a prvá začínam obiehací manéver”.
@tiezjedna
@sono2
@tundra
@domini404
@deborahzelenkava
@janai1
@petracandle
Ked uz sa tu vsetky tak ohanate kto "ma a nema pravdu", zakon hovori jasne. 120/130 v lavom pruhu, kym predbieham druhe auto nie je blokovanie premavky, je to len skuska Vasich slabych nervov za volantom, lebo potrebujete ist rychlejsie ako je povolena rychlost a uz nevydrzite par sekund, ale bohuzial damy, cesta nie je len vasa. Su to len slabe nervy nic viac 🙂 Odporucam magnezium. Je to prejav arogancie a ako bonus porusenie zakona.
Kde si isla na akom useku, casto? Nech si davam pozor 😀🫣na auto s rychlostou 120km v lavom pruhu a este aj schvalne brzdiacom, taka ta sama spravodlivost chodiaca.
OK OK nech si jazdí každý ako chce. Každý má totiž iné auto, iné skúsenosti, iné vzdialenosti. Nemôžeme jazdiť každý rovnako, to dá rozum. Každý jazdí, aby sa nič nestalo, podľa svojich schopností.
Je to blokovanie. Sa divim, ze si vobec spravila testy v autoskole.
Samotné predchádzanie pri 120 km/h nie je obmedzovaním, najmä keď ten rýchlojazdec bol v momente začatia predchádzania ešte niekde v diaľke vzadu.
Ale vychovávanie brzdením (nemyslím jemné ťuknutie do pedálu, aby zasvietili brzdové svetlá) je prasačina a taký šofér by mal pre vlastnú aj cudziu bezpečnosť radšej cestovať vlakom...
Vy tu vsetci rozpravate ako keby ste hovorili o nemeckych dialniciach kde neexistuje maximalna povinna rychlost - vsak ta je 130km/h dajme tomu nejakych zdvorilostnych 10% ale aj tak jazdit 150 a este sa tym chvalit na dialnici kde je povolenych 130 mi pride divne. Fakt by uz mohli odsuhlasit nejaky iny system pokutovania a trestania soferova aby sa uvedomili. Taky bodovy system hned skludni vodicske ego a tych 80-90% vodicov sa uz zrazu az tak moc neponahla, ked by ti este naparili, ze od urciteho prekrocenia rychlosti je to uz vlastne trestny cin tak by sa to inaksie bralo to spídovanie.
@autorka a poprosím ťa, neoznačuj ma v tvojich žvástoch, pretože som ti jasne napísala, že mňa za 30 rokov, čo zajdím svetom nikdy nikdo preblikávať nemusel. Na rozdiel od teba sledujem čo sa deje predo mnou, za mnou aj veďla mňa, odhadujem a predvídam. Skús zapracovať na svojich vodičských schopnostiach, nebudeš musieť riskovať život svoj ani nikoho iného✌️
@prasiatko30 často chodím s tempomatom nastaveným na 130-135, ale za 18 rokov, čo mám vodičák, ma nikto nevyblikáva. Ale ak niekto tvrdí, že pravý pruh je pre pomalé autá/kamiony, či nie je povinný sledovať situáciu aj za sebou, alebo ohrozovať premávku na diaľnici úmyselným brzdením pri predbiehaní, nemá, čo za volant sadať a už vôbec nie viesť auto.
@prasiatko30, najvyššia povolená rýchlosť na diaľnici (ťa všeobecná, nie na obmedzených úsekoch) je len prostriedok plnenia štátnej kasy, nemá žiadne technické ani logické opodstatnenie. Takže podobne opatrenie by bolo.cisto buzeracne. Napriek tomu, ako vodič som zodpovedná len a len za viastne správanie. Takze dodrzujem predpisy, prihliadam na cestné a poveternostné podmienky, ale nie som ani dobrovoľný policajt ani vychovávateľ, aby som vybrzdovala, spomaľovala či obmedzovala vodičov, ktorí idú rýchlejšie než najvyššou povolenou rýchlosťou. Môžem tým spôsobiť oveľa viac škody ako ten samozvaný Fitipaldi svojou rýchlosťou.
@dadis 120-130 nie je to blokovanie.
@silvia2013 lenže nemci vedia ,kde si to môžu dovoliť. A čo pri Tom kožu robiť a ver tomu,že lepenie sa na autá do toho nezapadá. Okrem iného píšem o rakúskych policajtoch a štýlu jazdenia slovákov v at,ktorý poznám,takže krajiny ktoré poznám. Rozumieme si? Lebo môžeme skúsiť písať a porovnávať aj spôsoby jazdy v IT,alebo pome aj do Albánska a čo ja viem kam🙃🤣
@vroni na sk sa soferuje velmi agresivne a kto nejde nad limit je looser - je to proste tak. Nehovorim, ze ma niekto brzdit naschval ale take skvosty ako predbiehanie cez dvojitu ciaru lebo nejdes na useku, kde sa ma ist 60 90tkou to som uz tiez videla. Takato agresivita bola vidno na cestach aj inde v eu a ked prisiel system bodoveho VP tak sa vela veci skludnilo - to pchanie sa do kufra auta ktore nejde tak rychlo ako by sa to pozdavalo vodicovi ktory ma rychlostne limity u prdele sa za poslednych 10-15 rokov pekne znizilo. A da sa na tej dialnici existovat - ano este sa najde nejaky geroj, ktoremu je jedno, ze ma len 12 bodov na VP a ak o ne pride musi robit opravne skusky v autoskole ale ta agresivita sa poddtatne znizila
A ešte dodám, že tých autorkiných 120 na tachometri je v skutočnosti ledva 115, a to je naozaj veľmi málo na predbiehanie a zvlášť keď ona je podľa vlastných slov schopná to poslať rovno pred iné auto a ešte ho vybrzdiť za to, že on ide "rýchlo"
@petracandle autorka robila zjavne autoškolu pod volantom. Inak si tie jej stupídne príspevky neviem vysvetliť... S týmto prístupom by jej normálny inštruktor nezveril ani bicykel.
Max.pokuta 850€ za prekrocenie rychlosti je vysmech, pre vsetkych slusnych vodicov.Darmo sa @autorka obhajujes max.rychlostou 130km.Myslim,ze tak 80% vodicov nema problem ubrat plyn,pockat,kym dokoncis predbiehanie a idu svojim tempom dalej.Potom, je tu ten zvysok,ktorym je jedno,ze zaplatia pokutu...A to su ti,na ktorych si davaj pozor.V Rakusku, takmer kazdy tyzden zabavia auto za rychlost,aj napriek tomu,je tam dost vodicov,co jazdia rychlo.Celkom by ma zaujimalo,ako dlho mas vodicak a kolko mas najazdenych kilometrov.
@petracandle z mojich 120-130 je zrazu 115, ale to sa ti hodi poprekrucat fakty, aby to zapasovalo do tvojej teorie.

@tiezjedna napriklad, ked vbehne auto z praveho pruhu mne? Iba priklad. Moze byy xy dovodov