Ako reagovať na blikanie áut na diaľnici?
Aky mate nazor, resp co robite, ked idete v lavom prihu 120-130 km/h, predbiehate a auto za vami vam zacne vyblikavat dialkovymi, nech mu "uhnete"?
To som dala ako priklad🙄 na tvoju poznamku, ze nemusis odhadovat rychlost. Jazdi v meste, po okreskach... na dialnicu nechod. Pre dobro vsetkych
Sedem stran o predchadzani🙈.Tu je vyhlaska,ak sa teda nezmenila😉
https://www.lewik.org/term/3458/predchadzanie-c...
@guiseppinka "ako priklad" ktory zasadne meni situaciu, nakolko 130 a 80 je rozdiel. 80 nema na dialnici co robit
@tundra nechce sa mi to citat, ale je tam spominane, ze som povinna pridat rychlost, lebo sliepka na mna vyblikuje?
Mozeeeee ale ide vpravo, ako ty!
Čo si nebola v autoškole? Je minimálna a max na cestách 1 triedy aj dialnici
Autorka povolena najnizsia rychlost na dialnici je od 80…
@autorka svoje pofidérne správanie za volantom si môžeš obhajovať koľko chceš. Ak niekoho zámerne vybrzdíš, na vine budeš ty. Je to to isté, akoby si sa niekomu narvala do jazdného pruhu na poslednú chvíľu a potom tvrdila, že ty za to nemôžeš... Ty si rovnako povinná sledovať a odhadovať ako ten rýchly.
Ja obcas aj zatrubim na tych, co sa v lavom vlecu. Je to dost nebezpecne sa don preradit a nezaradit sa naspat. U nas jazdim zvacsa do 150km/h, v Nemecku idem aj 170.
@sono2 a akou max sa moze ist vlavo?
@tiezjedna pleties 2 na 3. Stale sa tu bavime o tom, ze si idem konstantnou rychlostou, pribrzdim a auto za mnou nabura do mna. Nikde nespominam, ze niekomu vbehnem do cesty. Nie je to to iste a je to velky rozdiel.
@tundra 130 nie je vyrazne nizsia rychlost 😘
@tundra to po prve a po druhe, bavime sa o pripade, ze ja uz predbieham jedno auto a priruti sa za mnou druhe. Cize, JA som zacala ukon predbiehania skor. Takze si vyznacuj kolko chces, je to opat mimo.
No suma sumárum, či ideš MPR alebo nie, si typ vodiča, ktorého na ceste nechcem stretnúť. Ja keď vidím blázna ako sa rúti 170 si poviem, dúfam, že prídeš v poriadku tam, kam sa tak ponáhľas, neprajem mu pokutu, hoci by sa mu zišla. Nikdy som zámerne pred nikým nedupla na brzdu a ani by som to neurobila, nech by ma nahneval akokolvek.
@sono2 130 nie je "priliz pomaly" a nie, nie je povolene na nich trubit.
@autorka pozri,mne to je jedno,ako jazdis,ide hlavne o tvoju bezpecnost.X soferov skoncili tragicky,lebo boli na hlavnej a mali prednost,ale zabudli na predvidavost.Kazdy ucastnik cestnej premavky,by mal jazdit bezpecne a ohladuplne.To je vsetko,co som ti chcel napisat.Kolizia v 130km rychlosti,ma fatalne nasledky,pre vsetkych zucastnenych.Prajem ti z celeho ❤️ vela km bez nehody.Dnes je piatok 13.,tak opatrne.
@sono2 a ty si dost vymyslas, aby sa ti to hodilo do poucania.
Autorka, si zatrpknutá ženská, ktorá si ide svoje štýlom JA, JA a len JA 😀 ktorá nevie rozdýchať, že po nej niekto blikal na diaľnici a potrebuje to riešiť na MK 😂 po mne tiež už blikali, aj ja som už blikala a predstav si, ani jeden z nás auto neodstavil a nešli sme sa hádať do krvi, kto má a kto nie právo blikať 😂 jazdi hlavne bezpečne a nezavadzaj 😀
@domini404 mne raz blikali a nechapali sme s muzom preco, lebo teda pomaly som nesla... nakoniec som zistila, ze som mala zapnutu zadnu hmlovku. Ako som nastupovala, tak som kolenom buchla do nej a zapla ju🤣
@guiseppinka nám minule blikali autá oproti, ale mali sme správne osvetlenie, išli sme predpisovo a hliadku sme nestretli, takže veľká záhada, prečo asi 3 autá na nás blikli 😀
S tým brzdením na diaľnici pri obiehacom manévri nemáš pravdu. Ty nemôžeš len tak ledabolo zabrzdiť/pribrzdiť na diaľnici, lebo chceš niekoho vyškoliť. Dnes sú autá vybavené aj kamerovým systémom. Takže by bolo vidno, prečo si brzdila. My sme mali v sobotu nehodu, chalan do nás odzadu nabúral. Policajt sa pýtal, prečo sme na rovnej hlavnej ceste zabrzdili. Našťastie, sme mali videozáznam, kde pred nami zastavilo auto, aby dal prednosť oproti idúcemu, ktoré chcelo odbočiť na vedľajšiu cestu. Ten za nami ani nebrzdil.
A potom, píšeš, že máš slabé auto, predpokladám, že aj malé. Ak do teba zozadu napáli silné auto, možno nejaké ťažké SÚV, asi ti bude jedno, či on zaplatí pokutu 40e za nedodržanie dostatočného rozostupu. Takže len tak ďalej, maj si svoju pravdu. 👍

@lenkakravcova presne tak