icon

Ako sa riešia prípady nenablokovaného tovaru pri samooblužných pokladniach?

29. dec 2024

Ahojte, dnes predomnou platil v Kauflande parik, ktory nakupoval skenovanim tovaru cez appku. Pri nahodnej kontrole predavac zistil, ze 3 ks nemali nablokovane a zavolal ich bokom. Oni sa samozrejme tvarili prekvapene, mali plny kosik nakupu, ale nejdem sudit ci to bolo omylom alebo naschval. Vie mi niekto povedat, ako sa riesi takyto pripad? Rata sa to ako kradez? Ja si appku pre istotu vzdy 2x pozriem ci mam vsetko, ale aj tak mam vzdy “stres” pri nahodnej kontrole 😂 ako ked mam elektricenku a pride revizor

janai1
29. dec 2024

Samoobslužné pokladne a scanery sú hlavne 2 úplne odlišné veci

tom_i
29. dec 2024

@maranco no neviem. Mne pani čo robí v SBS v jednom obchode povedala, že áno. Netuším. Nehadam sa.

mondolina
29. dec 2024

@tom_i
krádeže sa nespočítavajú🙈🙈

mondolina
29. dec 2024

@tom_i
pani sbs nech doštuduje...

mondolina
29. dec 2024

@maranco
ani predtým sa nespočítavala suma odcudzeného tovaru.
nemohol si mať 2 x krádež za 12 mesiacov.

dominima
29. dec 2024

U nás ti dajú zablokovať nákup od znova na pokladni 🙂

xenia65
29. dec 2024

@martinka13 a a to ste si ešte nikdy nekúpili nábytok v demonte a museli robiť robotu za stolára? Fakt?

ema234
29. dec 2024

Mne raz maly hodil omylom parky do kosa a nevsimla som si. Vy ludia hned vidite, ze niekto musi kradnut a hlavne to staranie sa do druhych 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

mk1111111111
30. dec 2024

@ema234 by si sa cudovala, aki su ludia vychcani. Treba kontrolovat namatkovo, ak nekradnes, musi Ti to byt jedno. Ak by si bola majitelka obchodu Ty, tiez by si kontrolovala. Alebo by si im to s graciou z vlastneho zaplatila?

falin
30. dec 2024

@martinka13 takže keď máš full košík asi sama , tak je jednoduchšie dať veci do košíka, potom na pás a potom do tašky 🙈.
So skenerom si tovar rovno pekne ukladám do tašiek a nenatahujem sa s tým X krát hore dole.
V Tescu som to využívala odkedy to zaviedli a je to najužitočnejšie čo zaviedli.

radkasswe
30. dec 2024

Ak vieš ako na to tak je super na samoobslužných napr. Ja mám vždy ovocie a zeleninu za pár centov ,z 20 rožkov zaplatím 15 a z kartónu mlieka nablokujem len jedno... Max . Si niekedy prídu pripočítať rožky a doplatíme 5 ale väčšinou sú všetci lenivý a ani sa nezodvihnú zo stoličky a len zakricím na predavačku nech to potvrdí

martinka13
30. dec 2024

@xenia65 osobne toto nie je na porovnávanie. Cena takého nábytku je neporovnateľne nižšia, ako nábytku vyrábaného na mieru. Keď mi dajú 10% zľavu, že robím prácu pokladníčky, tak v poriadku. Ale veď každému ako vyhovuje. O chvíľu budeme vyberať potraviny rovno z krabíc, aby ušetrili na ľuďoch, ktorí dokladajú tovar. Podľa mňa je to choré.

martinka13
30. dec 2024

@falin pre mňa to teda jednoduchšie nie je. Jednak sú tie miesta na odkladanie tovaru veľmi malé a častokrát nenasnima, že som tam tovar položila. Určite si to radšej pekne ukladám do tasiek pripravených v košíku.

acsa
30. dec 2024

Pracujem v Kauflande, vcera ,,zabudli" naskenovať nakup v hodnote 180 eur . Volala sa policia. Ale toto je asi iny pripad lebo tam bol zamer. Naskenovali veci za 6 euro a tovar za 180 nechali v kosiku.

kiki68
30. dec 2024

@acsa tak to je jasne iny level, opacne je, ked kupis za 180 a nenablokujes za tych 6 eur ( tam je jasne, ze jednu polozku nevzal scanner). Toto normalne ze chceli takto obist s plnym kosom system

acsa
30. dec 2024

@kiki68 oni vlastne boli na samoobsluznej, mali plný ten malý košík, na spodku plno tovaru, prekryli ho taškou a na vrchu mali tiež tovar, ten zaplatili a mysleli si, že si to baby na infe nevšimnú. No mali smolu

jankalukasova
30. dec 2024

@slniecko3108 tak ale to je trošku rozdiel, keď to urobí zamestnanec, kde je teda zjavne zámer to ukradnúť. Ja som tam bola so zámerom nakúpiť, nie kradnúť. Keby na mňa volali políciu, tak na kamere by bolo úplne zreteľne vidno, že tovar som scanovala. To, že im ten systém nefunguje, nie je moja chyba... Ale poviem rovno, že celkovo Tesco, ktoré mám na dosah je katastrofa. Predávajúci sú protivní a arogantní. Výber tovaru zúfalý a scanerom sa vyhýbam. Vlastne tam nakupujem, len výnimočne. Od brexitu je to s Tescom bieda.

iwesska
30. dec 2024

@martinka13 A to sa ti chce ten velky nakup z kosika zase vykladat na pas,potom zas naspat do kosika,potom do auta?? Takto v momente ako beriem tovar,ho aj nascanuhem,hned aj vidim,ci je cena spravna,pridem k pokladni. Urobim 2 kliky,zaplatim kartou a zdrzim sa tam s nakupom asi 2 min.,ked netreba kontrolu kosika a odchadzam. Pri pokladni cakam a cakam,potom tovar hore,dole skladat....Aky to ma prinos pre cloveka okrem toho,ze ocakava peniaze za nablokovanie vlastneho nakupu?🤔

enya00
30. dec 2024

@radkasswe to vazne sa tu chvalis s rym, ze to mas za par centov, lebo kradnes? 🤦‍♀️

martin96321
30. dec 2024

O chvilu si uz budeme aj sami dokladat do regalov))) Vzdy ked vyskoci chyba,tak musi chudak pani z pokladne vyjst k samoobsluznej....takze v klasickej pokladni ludia cakaju a pindaju........paradicka. Keby bolo na mne,tak stale funguju obchody ako davno.....pani za pultom,opytas si co potrebujes a ides domov. Neminoes nic navyse za somariny

maranco
30. dec 2024

@martin96321 vidíš a také obchody s pani za pultom v konkurencii lacných samoobslužných marketov zanikajú, lebo ľudia idú nakúpiť do supermarketu kde majú všetko pod jednou strechou a trochu lacnejšie ako by podporili maličký a drahší obchodík kde čakajú pred pultom na obslúženie a potom ísť do ďalšieho obchodíka po iný tovar

v budúcnosti budú obchody bez prítomnosti ľudskej obsluhy vojdeš, vyberieš, zaplatíš a zavrieš za sebou dvere, už takto začínajú fungovať v Číne

liliblacky
30. dec 2024

nám sa to stáva relatívne často, keďže chodíme nakupovať s 2 ročnou a tá buď omylom čosi prihodí do košíka a nevšimneme si alebo sa stalo, že sme si mysleli, že to ten druhý nablokoval.. nikdy som samozrejme nekradla ale tak oni musia rátať s ľudskou chybou pri takomto type nakupu… a vždy nám tu položku len doblokovali… samozrejme bola to 1 veci na cely obrovský košík, nie 1/2 nakupu… ale kebyže niekto po mne pre to zjape alebo nedajbože vola políciu, tak by som v živote do toho obchodu už nevkročila.. ja mám tie scanery rada, že nemusím znova vykladať / nakladať tovar, pri dieťaťi mi to setri čas ale zase je to služba pre obchod svojim sposobom

martinka13
30. dec 2024

@iwesska aj tak ho musíš vykladať, ukladať pri pokladňu a potom dávať do tašky. Keď je taška plná a chcela by som ju dat do košíka, začne na mňa vykrikovať, že som vzala tovar z odkladacieho priestoru. A to nehovorím o situácii, keď som omylom nahodila 2 šišky namiesto 3. Nesedela hmotnosť tak som 1 šišku musela vybrať zo sáčku , znova nahodiť vrátiť ju do sáčku. Je to cele nezmysel a jediné o čo im ide je ušetriť náklady na pracovnú silu. Ako som písala vyššie, nie som zamestnaná ako pokladníčka . Čiže nebudem robiť ich prácu. Ak to niekomu vyhovuje, nech sa páči...

zuna89
30. dec 2024

@maranco nielen v Číne. U nás v Nemecku už také máme pár rokov. A niečo sa mi marí, že už sú aj na Slovensku.

maranco
30. dec 2024

@zuna89 áno Jednota to skúšala na dedine a vyšlo že sa im to oplatí a budú rozširovať také predajne
https://www.startitup.sk/samoobsluznych-potravi...
https://www.startitup.sk/coop-jednota-otvara-da...

duppka13
30. dec 2024

Ked nakupujem s dietatom tak sa mi vzdy pokazde stane ze nieco nenaskenujem, a takmer vzdy mam aj nahodnu kontrolu kosika. Normalne mi to doblokuje a idem dalej, uz sa mi to stalo asi 10x nikdy z toho nerobili problem. Neisla som nikdy do obchodu s tym ze idem nieco dat do kosika a nezaplatit. Uz sa mi aj stalo ze som nieco drahsie omylom nablokovala dvakrat a ked som si po zaplateni pozrela blok tak mi bez problemov aj vratili peniaze. Skenujem len v kauflande, v tescu sa mi ta ich citacka nepaci.

valikasikulova
30. dec 2024

@adri266 ako si prosím ta nakupovala tych 20-30 rokov predtym kym neboli samoobslužné pokladne?

adri266
30. dec 2024

@valikasikulova Ved rovnako ako Ty. Preto hovorim, ze chvala Bohu, ze sa to zmenilo a ze to niekto vymyslel.
Chces povedat, ze Ty robis vsetko rovnako ako pred 30 rokmi? TEda nepouzivas mobil, volas z pevnej linky? Nepouzivas mycku alebo susicku, lebo ani pred 30 rokmi neboli?
Dievca, doba sa meni 🙂

lilinka88
30. dec 2024

@martinka13 nič nemusíš vykladať z vozíka na váhu. Bavíme sa o scanaroch, kedy si načítavaš nákup a dávaš rovno do tašky. Na pokladni druhým scanarom načítava kód z toho prvého, načíta ti nákup na pokladňu a iba zaplatíš. Občas je náhodná kontrola nákupu, kedy opäť nemusíš nič vykladať, iba tí predavačka oskebuje z nákupu náhodne pár vecí. Čiže pri veľkých nákupoch je to podľa mňa omnoho jednoduchšie a rýchlejšie a je mi úplne jedno,že nie som predavačka. Nie som ani policajný pes a v robote došetrujem toľko veci a robím toho toľko za účtovníčky a ľudí, že keby to beriem takto vždy, som asi aj bez práce...

martinka13
30. dec 2024

@lilinka88 každému ako vyhovuje.