Ako vás rozčuľuje správanie ľudí v obchode?
Dneska v obchode pri pokladni som sa zamýšľala nad spravím sa ľudí. Napríklad vy si tovar balíte hneď do tašiek alebo počkáte, zaplatíte a potom si ho vezmete? Strašne ma rozčuľuje, keď sú niektorí akoby spomalení. Ako to máte vy? Čo vás v obchode vie vytočiť? Okrem cien
@lubmar gól je keď si niekto natankuje na pumpe, veselo obsadí stojan a ide si dat kávičku pri pult. Toto nikdy nepochopím
@mischy00 no na toto som celkom zabudla,toto sa nam stalo sice iba raz,ale doteraz nepochopim taketo dementne sebecke konanie, rada na pumpe z kazdej strany a blbec po natankovani zamkne auto a aj so zenou odidu na stvrthodinu na kavu.To sme neverili vlastnym ociam,lebo dovtedy sa nam to nikdy este nestalo. Nastastie odvtedy uz tiez nie.
zaujimava tema, co vsetko moze vytacat ludi. mna stve, ked sa na mna niekto lepi, ked sa chce predbiehat (trpi moj zmysel pre spravodlivost) a to chytanie peciva. ale vacsinou mam dobre zazitky - mam pocit, ze ked som mila ja, je aj okolie 🙂 co sa tyka balenia, som medzi tymi rychlymi, ale myslim na to, ze raz budem starsia a pomalsia...
@martinkatinka Stále rozprávajú. V tescu, v lidli aj v kauflande.
@gribka1 Pokladne. Ide mi to na nervy. Ľudia nech sa pokojne vykecávajú, to mi nevadí, ale hentie stroje ma strašne iritujú, sama neviem prečo.
@zuzitko74 aj mna to ich kecanie vytaca, hlavne v lidli, ale u nas nastastie menili novy softver, tak su ticho. dufam, ze tak ostanu. v tesku mi vadi, ked je nakup zaplateni, lezie blocek, chcem brat nakup a zacne kecat, ze to mam vratit, tak to tam vratim a povie mi: zoberte si tovar, prosim.
tiez mi vadia debatne stretnutia medzi regalmi.
@tairyx Najma ti dochodcovia, co im je zatazko stat by si to mali zariadit lepsie, vsak? Podla mna su to len sebecke vyhovorky. Ja nakupujem a co sa deje za mnou mam v pazi. Ale, ano budme k sebe milsi 👍
@beata_k neviem prečo to tak hrotíš. Nepíšem, že stojím pri pokladni hodinu. Ale proste nebudem si robiť zle, keď viem, že to na mňa zle vplýva, keď som v strese. Snažím sa pobaliť si veci a zaplatiť asi tak normálne, ale pre iných to môže byť pomalé. Tí, ktorí prišli do obchodu už vystresovaní za to ja nemôžem, proste treba to rešpektovať, že nie každý potrebuje byť na behu a zariadiť si to inak. Neviem teda ale ja ľudí s barlami nestretávam v obchode. Bežne nemám problém pomôcť starému človeku s taškami, prejsť cez prechod, nedávno pršalo ako z krhly a pán na dvoch barlách nemal dáždnik a keby ho aj mal, tak by si ho nemal ako držať, tak som s ním 15minút pod mojim dáždnikom išla až po obchod.
Viem, že nakupovanie je otravné, zaberá veľa času, ale tým, že sa budeme v obchodoch vyvršovať na pomalších, sa do neba nedostaneme.
Mňa ľudia nejako nerozčuľujú.Počkám,kým prejdú,uhnem sa alebo sa oni uhnú mne.Keď niekto zavadzia,použijem čarovné slovíčko.
Zdá sa mi,že žiadna z tých,čo sa tu rozčuľuje,nepozná takéto slovíčko.
V obchode mi nevadia ani rady.lebo bývajú aj na samoškách,pretože počítam vždy s tým,že tam rady budú.
Akože ja neviem,už niekto umrel,keď stál 3 minúty v rade?keď vidím,že niekto má pár vecí,tak ho pustím,aj dnes som tak pustila na samoške.Púšťala som aj pri normálnej kase,kým neboli samošky,veď kým ja vyložím svoj veľký nákup,tak on dávno bude mať zaplatené tých pár vecí.
Mne vadí,,keď v Lidli majú tie veľké koše,kam hádžu prázdne krabice a majú ich veľa po ploche,vedľa koša paleta s tovarom a človek sa nevie dostať k nejakým veciam,vtedy ten kôš posuniem.Už sa mi párkrát stalo,že mali aj mäso takto na palete vedľa chladničiek a nikto to nevykladal...Veľakrát sú po obchode aj prázdne nákupné vozíky,nechápem to,veď zoberiem a vyveziem von na stojisko.Ja som to bežne robila,keď som bola ešte zamestnaná.
U nás je strašne malé Tesco a nemajú sklad,iba mraziaky,takže všetok tovar majú v klietkach stále po ploche.K tomu ďalšia klietka,kam hádžu prázdne krabice,toto je ozaj des,sú tam úzke uličky,takže povedľa tej klietky prejde iba jeden človek a obísť sa tam s niekým je nemožné.
Od kedy zaviedli samoobslužky v tescu,a to je min. 10 rokov,chodím len tam,výnimočne idem do normálnej.V kľude si to opípam a v kľude naložím do tašky.
V Lidli detto,odkedy sú samošky,idem tam,málokedy mám s niečím problém.Neznášala som,keď som si tovar musela rýchlo hádzať do košíka,pri samoške si to hneď roztriedim,a potom sa to do tašky dá pekne naukladať.
Len taká poznámka k tým,ktorých strašne vytáčajú ľudia,čo sa šuchcú a zavadzajú a neviem čo....ani sa nenazdáš a budeš taká stará spomalená a zavadzajúca aj ty.
Robila som vyše 15 rokov v Tescu a takýmto ľuďom som sa vždy snažila pomôcť,lebo som si na ich mieste predstavila mojich rodičov...Mala som zákazníkov,ktorí chodili na kasu alebo na samoobslužku vyslovene ku mne
@zuzitko74 aj mna to ich kecanie vytaca, hlavne v lidli, ale u nas nastastie menili novy softver, tak su ticho. dufam, ze tak ostanu. v tesku mi vadi, ked je nakup zaplateni, lezie blocek, chcem brat nakup a zacne kecat, ze to mam vratit, tak to tam vratim a povie mi: zoberte si tovar, prosim.
tiez mi vadia debatne stretnutia medzi regalmi.
@heln ja som praveze ludsky rada, ze sa mozu medzi sebou bavit (aj ked si vzdy myslim, ze hovoria na mna🙂) podla mna to prispieva k ich spokojnosti a mne to nijako neublizuje
@beata_k neviem prečo to tak hrotíš. Nepíšem, že stojím pri pokladni hodinu. Ale proste nebudem si robiť zle, keď viem, že to na mňa zle vplýva, keď som v strese. Snažím sa pobaliť si veci a zaplatiť asi tak normálne, ale pre iných to môže byť pomalé. Tí, ktorí prišli do obchodu už vystresovaní za to ja nemôžem, proste treba to rešpektovať, že nie každý potrebuje byť na behu a zariadiť si to inak. Neviem teda ale ja ľudí s barlami nestretávam v obchode. Bežne nemám problém pomôcť starému človeku s taškami, prejsť cez prechod, nedávno pršalo ako z krhly a pán na dvoch barlách nemal dáždnik a keby ho aj mal, tak by si ho nemal ako držať, tak som s ním 15minút pod mojim dáždnikom išla až po obchod.
Viem, že nakupovanie je otravné, zaberá veľa času, ale tým, že sa budeme v obchodoch vyvršovať na pomalších, sa do neba nedostaneme.
@tairyx To je pekna prihoda.
Ale nie kazdy je vystresovany ked sa ponahla. Len tych ludi jednoducho oberas o cas. A cas je to jedine, co sa za peniaze neda kupit...Ja chapem, ze kazdy je nejaky, ale vysvetlovat dietatu ako sa uklada nakup je ozaj uz trochu zbytocne zdrziavanie.
@tairyx To je pekna prihoda.
Ale nie kazdy je vystresovany ked sa ponahla. Len tych ludi jednoducho oberas o cas. A cas je to jedine, co sa za peniaze neda kupit...Ja chapem, ze kazdy je nejaky, ale vysvetlovat dietatu ako sa uklada nakup je ozaj uz trochu zbytocne zdrziavanie.
@beata_k ako myslíš.
Keď niekto mačká ovocie a zeleninu. Však to sa po zmačknutí pokazí. Niektoré druhy treba nechať doma postáť a zlepší sa ich chuť, ale keď kúpim to čo niekto pomačkal a mne sa to skôr pokazí ako to dôjde, tak nsjradšej by som stála pri ovocí a búchala ľuďom po prstoch, keď to mačkajú. Niekedy to aj personál sype bez citu a obúcha to.
… že keď stojí 10 ľudí v jednej pokladni a otvoria ďalšiu samozrejme do tej otvorenej sa pchá najprv ten, čo prišiel posledný …
@zuzitko74 chápem, ale to je otázka zvyku, v kauflande tiež radšej používam skener, v lidli keď to treba vážiť, zas je to iné
@lina169 Nemám problém s tým, že by som nezvládala obsluhu samoobslužnej pokladne. Ja s ňou robiť viem, keď sa inak nedá, tak v nej platím. Vždy však idem odtiaľ naštvaná. Už len to, že mi povie trikrát počas balenia nákupu ,,odstráňte tovar z baliaceho priestoru" vo mne vyvoláva pocit, že by som jej najradšej niečo odvrkla. Našťastie si uvedomujem, že nemá význam sa hádať s nejakou mašinkou.
tovar sa má okamžite po nablokovaní ukladať naspäť do nákupného košíka a až mimo pokladne baliť do tašiek alebo vonku do auta. Preto sú v marketoch tie pulty na balenie tovaru. Ak chodíte do Hoferu v Rakúsku, tak tam niekedy nestíham ani ukladať späť do košíka, také rýchle sú pokladníčky.
@done kam chodis do hoferu? Ja mam praveze pocit, ze tu su tie predavacky strasne pomale. Aspon teda u nas. Vzdy cakaju, kym zaplatim a vezmem nakup prec
Nakupujem so skenerom a mám pokoj od všetkého,vykladanie a ukladanie,lebo si to v kľude ukladáme do košíka rovno.
Ale čo má hnevajú,sú spomalení ľudia,keď chcem rýchlom nakúpiť a zavádzajú, preto chodíme keď je menej ľudí a mám pokoj.
Nakupujem so skenerom a mám pokoj od všetkého,vykladanie a ukladanie,lebo si to v kľude ukladáme do košíka rovno.
Ale čo má hnevajú,sú spomalení ľudia,keď chcem rýchlom nakúpiť a zavádzajú, preto chodíme keď je menej ľudí a mám pokoj.
@hortenziaj no len tí spomalení ti nevidia do hlavy, že ty chceš rýchlo nakúpiť 😄 to je to isté, ako keď niekto v kľude nakupuje, a zrazu zbadá niekoho ako šialene behá od regálu k regálu, a nechápe, čo tomu človeku je, rozčuluje ho to, lebo on si nemôže v kľude nakúpiť, rozptyľuje ho ako tam niekto behá hore dole..
Proste.. buďme k sebe milší..
Mna rozculuje vsetko tu spomenute (blokovanie uliciek, pomale balenie atd) + este ma strasne irituje, ako sa v Lidli predavaci/cky vykecavaju cez tie sluchatka. Blokuje mi a stale sa nieco pyta a rozprava a ja stale myslim, ze mna sa pyta, 10x sa jej spytam, ze co a ona len hlavou kruti.
Alebo ked predavaci/cky nahlas ohovaraju zakaznikov alebo rozoberaju pred zakaznikmi svoje intimne veci.
Chapem, ze si chcu pokecat, ale pride mi to totalne neprofesionalne sa takto spravat. A to pisem ako clovek, ktory celu VS (5 rokov) brigadoval v roznych predajniach na roznych poziciach, takze to naozaj poznam aj z druhej strany.
@diewcatqoo
diewcatqoo
•
Dnes o 20:26
Mna rozculuje vsetko tu spomenute (blokovanie uliciek, pomale balenie atd) + este ma strasne irituje, ako sa v Lidli predavaci/cky vykecavaju cez tie sluchatka. Blokuje mi a stale sa nieco pyta a rozprava a ja stale myslim, ze mna sa pyta, 10x sa jej spytam, ze co a ona len hlavou kruti.😅
A ako to asi funguje, povedzme je ich 10. na smene a kazdy moze zavolat kazdemu, ci aj kontaktom z mobilu, ci je to len interna lidlovina... Akoby by ich za to platili, ze mne blokuju a s bohviekym cosi hudruju... Starsie oredavacky tento multitasking az tak neovladaju😂
@hortenziaj no len tí spomalení ti nevidia do hlavy, že ty chceš rýchlo nakúpiť 😄 to je to isté, ako keď niekto v kľude nakupuje, a zrazu zbadá niekoho ako šialene behá od regálu k regálu, a nechápe, čo tomu človeku je, rozčuluje ho to, lebo on si nemôže v kľude nakúpiť, rozptyľuje ho ako tam niekto behá hore dole..
Proste.. buďme k sebe milší..
@tairyx hnevá má to,ale nie som agresívna ani nič, prežijem a vyberám si keď je menej ľudí ,lebo viem že správanie ľudí nezmením. Pred sviatkami nenakupujem,prežijeme vždy bez ,lebo by som bola nervozna
90% potravin mi dovezu a teda chodim len na maly rychly nakup rozky sunka a casto nie su male kosiky. Maly kosik je presne pre mna. A nemam rada ajkosik, ktory si mam tahat za sebou, v kaufe byvaju
Ja nemam rada ludi ktori si najskor musia zbalit tovar a az potom platia. Pritom mozu zaplatit a potom si balit, a ja mozem blokovat dalsi nakup… neznas takych ludi…
@klarissa25 ahoj, ja robim len male nakupy a balim si veci naozaj rychlo, pekne si to ulozim uz na pas.a ano,platim az vtedy, ked veci pobalim.
Pretoze ak zaplatim skor, pokladnicka zacne okamzite blokovat dalsieho cloveka a hadze mi jeho veci do mojich veci, alebo ak ma prepazku, posunie tu prepazku, kde hadze nablokovane veci a ten clovek ma musi obist a zacne si balit veci vedla mna a tlacime sa tam. Najviac neznasam, ked zacne za tu prepazku pokladnicka blokovat moj nakup a ja sa musim tlacit s kocikom okolo predosleho zakaznika,ktory si do vozika bali este svoje veci.
Vtedy proste cakam, kym sa pobali a odide a potom si zacnem balit svoj nakup a potom zaplatim
Snazim sa pobalit rychlo ale vadi mi to bleskove blokovanie a hadzanie tovaru pokladnickou ako keby bola na pretekoch v hode granatom.navyse pri blokovani kontrolujem ceny, najma v jednote, lebo sa tam stale menia predavacky a maju chaos v cenovkach.
Vo velkom tescu pouzivam len ten samoskener, nechodim cez klasicku pokladnu
Ja sa snazim co najskor si zbalit veci (samozrejme pocas blokovania) a ist. Mna neskutocne vytacaju ludia v rade (akomkolvek), kt si myslia, ze cim viac sa natlacia na cloveka pred sebou, tak tym skor budu na rade 🙈 nechapem to a neznasam to, ked mi takto niekto narusa osobny priestor a az citim ako vydychuje, pripadne v potravinach drga vozikom do mna 🤷🏼♀️
Vobec ma to nerozculuje a ani sa nestretavam s takymto koloritom, ze by na mna niekto zazeral, ze sa snazim zbalit si do tasiek, alebo ze si vykladam. Predavacky zvycajne pomahaju balit do tasiek, opytaju sa aky bol den, pripadne sa rozprudi debata plynule medzi tymi co odchadzaju, pokladnickou a tym co pristupuje k pokladni 😅😅. V supermarkete nam spravili jeden rad - a monitor diriguje ku ktorej pokladni ides odvtedy clovek naozaj nie je na nerv, lebo sa nesplna murphyho zakon😅😅
Pri normalnej pokladni v potravinách som nebola ani nepamatám. Chodim do samoobsluznych a mavam aj skener,nič nevykladám iba do auta.
Ja priebezne ukladam do tasky, ale niekedy su predavacky velmi rychle, tak nestiham 😁
Urcite viac ma vytoci nejaka arogancia alebo ked maju "stretko" v obchode a neda sa okolo nich prejst 🤦♀️ ...aj ja obcas pokecam s niekym znamym, ale postavime sa tak, aby sme nezavadzali.
Však chod do rýchlej kasy , ja tam idem rada aspoň sa zbavím drobných čo tam nahadzě za nákup čo sa u mňa nazbieraju a nikto ma tam neotravujú a všetko mám hotové rýchlejšie ako v normálnej kase a vermi idem tam aj z veľkým nákupom
ako clovek robiaci cely zivot s ludmi casom sa menim na introverta, asi najviac neznasam priestor Lidl, tie ich hnusne uzke ulicky, kde sa kazdy tlaci a vzdy musite cuvat a cakat, aby ste sa niekde dostali, bud vas blokuju nakupujuci, alebo predavaci, ktori prave vykladaju tovar, nehovoriac o ziadnom priestore na cakanie pri pokladniach, kde ludia stočení do hadikova az do uliciek s potravinami a alkoholom cakaju kym pridu na rad, samozrejme adrenalin, kde rad vznikne a ci sa niekto nepredbehne, to vzdy ked mam uz zaplatene a vypadnem von, akokeby som sa zase narodila
a co mna vytaca na ludoch, je ked typkyna zrazu pri plateni vysype 5 a 10 centovky a rata sa to tam hodinu, alboe zisti, ze nema eura na jednej karte, potom skusa druhu, popripade po pol hodinovom rodeu odkial vziat prachy tam nakoniec necha nakup, kde polovica z toho bola k..., nepotrebne k zivotu
Neviem, či to už niekto písal, ale mňa extrémne vytáča, keď niekto naberá pečivo bez rukavíc a hlavne vtedy, keď vidím ako chytí to pečivo a potom ho vráti späť a ešte ma vytáča, keď nákupné vozíky nedajú jeden do druhého, ale ho len tak strčia hocijako k ostatným košíkom.
Mňa vytočí keď predavačka keca so zákazníckou už po zaplatení a ja čakám kým sa vykecaju.
Vyuzivam male potraviny kde je mala sanca ze stojim dlho v rade, nechodim nakupovat v dni ako napr dnes ze to je den pred volnom, ani cez vikendy, objednavam si potraviny, vyuzivam samoobsluzne pokladne atd
Celkovo sa snazim nakupom stravit co najmenej casu je to pre mna zbytocna strata
V minulosti ma vytacala dochodcovia s nalozenymi palicami v kosiku kedy to trcalo este 15 cm z kosika ako taka puska a razili si tym cestu k akciovemu tovaru, raz ma taka pani s fialovymi vlasmi napadla, lebo som vzala poslednu obliecku na vankus a vytrhla mi ju z ruky,
Par rokov dozadu, odvtedy som svoju rutinu nakupovania vyrazne zmenila
Vadí mi keď chýba elementárna slušnosť a ľudskosť.
Aj zo strany personálu,aj zo strany zákazníkov,či ľudí,kt.potrebuju niečo vyriešiť. Či je niekto pomalší,či niečo robí inak ako ja,to predsa nebudem riešiť.
Minule som na pošte,pri jednej začínajúcej pracovníčke namiesto ozdravenia,či nejakého slovka o chápani,že začína a prosbe o trpezlivosť,či pochopenie dostala krik za to,čo jej nešlo a ja túto záležitosť rovnako riešim už roky.
A vadi mi,keď sa napr.v rade pred pokladňou ľudia rozčuľujú,koľko musia čakať,lebo niekto pred nimi si robí víkendový nákup a oni musia čakať.
Nejako nechápem.....ale v potravinách pred víkendom,či sviatkami asi každý ide s tým,že potrebuje pár dní jesť,variť pre celú rodinu,takže jasné,že viac nakúpi. Čo to každý chodíme aj cez štátne sviatky,všelijaké sviatky jesť do reštaurácií či k rodičom???
Mna minule vytocila maminka s kočíkom. Pustila som ju pred seba a ona ani mu ani bu. A ešte aj zavolala ďalšiu kamarátku s nákupom a ani ta sa nepodakovala. Jak úplne sedlacky. Došli mi vtedy slova, zlatí dôchodcovia, ti sú vždy vďační, keď ich pustím.

@beata_k čo ti budem vysvetľovať.. každý by si to mal zariadiť tak, aby sa v obchode nemusel ponáhľať.. 30minútová pracovná pauza nie je určená na nákupy, tiež som mala malé deti a neobsedeli ale nehromžila som nikdy na pomalších ľudí, všetci sme nejakí... to sú len výhovorky, ako sa nedá byť milším, trpezlivejším.
@tairyx Najma ti dochodcovia, co im je zatazko stat by si to mali zariadit lepsie, vsak? Podla mna su to len sebecke vyhovorky. Ja nakupujem a co sa deje za mnou mam v pazi. Ale, ano budme k sebe milsi 👍