icon

Kto kupuje autá nad 35 000 EUR?

noone007
21. jún 2025

Ahojte. Viem ze je dost subjektivne lebo clovek si vsima to na co zameria.vela ludi jazdi na starych vrakoch, mozno aj 90%. napriek tomu vidim vela novych aut s cenou aspon okolo 35- 40 tisic t.j. kodiaky, tutsony, toyoty suv a aj dost aj drahsich q5 q7 bmw7.
To je top 5-10%.
Mame na slovensku imho lepsi vozovy park nez niekde v zahranici.
Ak mate taketo nove auto je to predpokladam na firmu? Kazdy podnikatel a zivnostnik si to berie?
Alebo je to skor o prioritach a kupuju si to aj sukromne FO?

lucia13022023
21. jún 2025

Obaja s mužom sme začínali na starých autách, v dobrom stave. Jeho sen bol kúpiť si čisto nove auto, tak keď na to mal, kúpil Kiu sorento sedem miestnu. Na ňom chodíme po svete, často chodíme do Talianska, vojde sa tam veľa veci a keďže je sedem miestna, zmesti sa tam aj synovec s neterou a veľké auto sedačky, keďže chodíme často aj s nimi.
Ja som si potom kúpila také menšie, mercedes, na bežnu prevádzku, keď chodíme po sk.
A neviem, nevedela som, že na kúpu auta treba mať susedov aby závideli, alebo tak. Proste sme chceli lepšie auta, tak sme si ich kúpili.

petulda333
21. jún 2025

My mame kvoli bezpecnosti. Nase. A poznam vela ludi ktori maju auta aj za viac nez 35000 ,dokonca sa ich cena blizi k 100000. A nie kvoli imidzu. Su to ludia co maju vela penazi,tak nebudu jazdit na niecom lacnom ked nemusia

zuzana76
21. jún 2025

tiez mam take auto, dovody, je velke, bezpecne a dobre sa mi na nom jazdi

noone007
autor
21. jún 2025

Ok. Dakujem vsetkym ktori odpovedali normalne. Ja mam napr. Auto so silnym motorom lebo mam rad silnejsie sportove auta s akceleraciou a samozrejme dizajn. Zaujimave je ze ma na zaklade beznej otazky niekto posudzuje ze na to nemam alebo som looser. Vidno ake je vnimanie casti Slovak spolonosti. Myslel som ze ma to neprekvapi ale zial ano.dakujem. Majte sa.

natinka36
21. jún 2025
@noone007

Ok. Dakujem vsetkym ktori odpovedali normalne. Ja mam napr. Auto so silnym motorom lebo mam rad silnejsie sportove auta s akceleraciou a samozrejme dizajn. Zaujimave je ze ma na zaklade beznej otazky niekto posudzuje ze na to nemam alebo som looser. Vidno ake je vnimanie casti Slovak spolonosti. Myslel som ze ma to neprekvapi ale zial ano.dakujem. Majte sa.

@noone007 my mame drahe aj lacnejsie auta, mame ich pre radost menime celkom casto😆 motivacia je radost z jazdy a bezpecnost.

kiki68
21. jún 2025

35k je normal cena, ak chces nejaku lepsiu vybavu a trosku bezpecnosti, mas dve deti a viac, tak inak moc nevymyslis.

maranta_leuconeura
21. jún 2025

Lebo ludia maju radi nove drahe veci 🙂 asi ine vysvetlenie to nema, pretoze jazdene do 5 rokov a 50tis km su o dost lacnejsie. My kupujeme len jazdene. A ked raz sadnes do Audi, BMW, tazko sa ti ide spat do Peugeotu alebo Skody 😉 to pohodlie, tlmenie otrasov a zvukov pri vyssich rychlostiach na dialnici a pod je uplne 100 a 1, ale zas je pravda, ze mnoho ludi to nevnima, ked im to poviem, pre nich je auto ako auto.
A s tou splatkou 1000€, hej, na tri roky a potom je auto tvoje. Co je to oproti hypoteke na 500tis dom so splatkou 2000 na 30 rokov 😃

janinah
21. jún 2025

Kto? Ista Martinka a rovno za 158 tisic...však konsolidujeme všetci...
Ked sme kupovali my po korone tak sme brali čo bolo.neviem ako teraz,ale objednavat auto a čakať naň viac ako pol roka mne vôbec nevyhovuje

minenkaa
21. jún 2025

@noone007 my sme boli teraz tiež na Slovensku a vravím mužovi,že slovavaci musia byt strasne bohatí ,veď to samé nové,veľké auta

hederamonstera
21. jún 2025

Poznam vela zubarov, ktory kupuju 80-100tis auto asi aj kazdy rok, aby znizili dane ;)

kristinka92
Autor odpoveď zmazal
nila0622
21. jún 2025

Bezpečnosť, komfort, veľký kufor a dlhé trasy. A je naše 🙂

buberova
21. jún 2025

Podľa mňa ten argument bezpečnosť je skôr taký na oko, hlavná motivácia je že ľudia proste chcú mať drahé a pekné veci 🙂 lebo ak by bolo najbezpečnejšie auto 20 ročný Hilux, ajtak by ľudia skôr chceli nové SUV alebo nejakú prémiovú značku 🙂

Môžte sa do mňa pustiť.

zuzulka558
21. jún 2025

Moji bratia majú ale my nie až tak, nám stačí za 22 000 zmestime sa doňho, je pohodlné a aj tak keď auto vyjde z obchodu, už nemá takú hodnotu za akú ju kúpiš

noone007
autor
21. jún 2025
@buberova

Podľa mňa ten argument bezpečnosť je skôr taký na oko, hlavná motivácia je že ľudia proste chcú mať drahé a pekné veci 🙂 lebo ak by bolo najbezpečnejšie auto 20 ročný Hilux, ajtak by ľudia skôr chceli nové SUV alebo nejakú prémiovú značku 🙂

Môžte sa do mňa pustiť.

@buberova lol. Ty si dala riadnr. vykladam nohy na stol a davam si pukance. Myslim ze sa pojde riadne bomby. Ja si samozejme nemozem dovolit ani chleba s maslom.

tundra
21. jún 2025

@buberova nie vsetci.20 rocny Hilux je legenda,ale na dlhe trasy nie je,teda je,ale komfort o nicom.
Kvalitativne najlepsie auta, podla mna su s normou Euro 4,vsetky nasledne vyrobene,maju kvôli emisiam kopec kurvitiek,ktore su z dlhodobeho hladiska nákladne na udrzbu.

vroni
21. jún 2025

No, ak by mi niekto ponúkol Tuckera (ako jedno z najbezpečnejších áut vôbec), tak by som ho kľudne vzala namiesto mojej nabuchanej a modernej beštie (asi by mi ho musel dotyčný darovať, lebo na kúpu podobného kúska nemám). Takže nie nevyhnutne. Aj bezpečnostné prvky sa vyvíjajú a vylepšujú, neviem si dosť dobre predstaviť dvadsaťplusročné auto, bezpečnejšie ako dnešné. Ale fakt je, že som si obe autá vyberala podľa farby, dizajnu a výkonu (presne v tomto poradí). Značky ani nie, aj keď sa môj muž smeje, že mám slabosť pre mačkovité šelmy.

matusformanek
21. jún 2025
@noone007

@basska_b cize je to o prioritach a prestizi? Preco nie radsej investovat?

@noone007 my máme 10rocne malé auto. A radšej investujem, do etf, než do auta. I tak je to kopa plechu ktorého hodnota ide k nule

30majka71
21. jún 2025
@tenerifka

V dnesnej dobe auto nad 35 000 nie je ziadny luxus, tolko stoji hocijake SUV nie renomovanej znacky, a v ramci bezpecnosti a pohodlia je rozdiel SUV alebo maly chrobak. Na jazdenie po Bratislave to nie je az taka nutnost, ale ak sa jedna o rodinu s detmi, ktora chodi kazdy tyzdeñ na vylety mimo mesta a v lete na dovolenky autom.

@tenerifka a potom s tými suv 90% nevie jazdiť. Chodia pri stredovej čiare a dokonca niektorí vytláčajú z cesty len aby nemuseli s tým svojim obrovským SUV ísť ani trošku na krajnicu. Ale neviem koho bude viac mrzieť, keď sa im niekto neuhne, staré auto ma spätné zrkadlo za 50€, jeho stojí násobne viac.

noone007
autor
21. jún 2025

Inak okrem vo vsetkom uspesnych preminantiek by ma zaujimal aj nazor beznejsej populacie - prvy a druhy stupen narocnosti prace aky ma na to nazor. Ze kolko do toho investuju a na com jazdia. Btw. Teraz ked na jesen zakazu euro5 v italii tak bude kopec tdi 3.0 za lacno.

buberova
21. jún 2025

Môžem sa ti vyjadriť aj ako priemerne zarábajúci človek s priemerne zarábajúcim manželom (ale naozaj priemerne, nie podľa koníkovského priemeru 3000€ brutto/osobu). Jazdíme na starom Chevrolete, 2009 ročník. Má málo nabehaných, máme tam plyn takže náklady na palivo sú príjemne nízke. Nie je to nejaká extra leštenka, ale myslím že na svoj vek nevyzerá až tak zle. Páčilo by sa mi mať nejaké 3-5 ročné auto? Samozrejme. Ale tak ozaj sa snažíme aj investovať a neplánujme dať polovicu ušetrených peňazí na auto a druhú oplieskať na dovolenky

noone007
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzulka558
21. jún 2025
@minenkaa

@noone007 my sme boli teraz tiež na Slovensku a vravím mužovi,že slovavaci musia byt strasne bohatí ,veď to samé nové,veľké auta

@minenkaa to ano, ale párkrát som zažila ako tankoval tak za 30 eur 🤣🤣 a išiel tak aby ho to nezožralo,, môj sa smial, lebo on dáva plnú inak sa hanbil tankovať

betulinka1
21. jún 2025

@noone007 moj nazor je taky, ze ludia pozerajú aj na bezpečnosť aj na pohodlie. A radsej kupia strednu triedu, co je tych 30-40tis. Ked kupia nove maju pokoj s autom na 10 rokov. Nemusia riesit stale nejake dotovanie do stareho auta. Ale to mozem sudit iba podla seba, ze mame dve auta a kupovali sme nove. Staráme sa o ne. Ked som predávala 5 rocnu Vitarku vo výbornom stave, tak realne som ju predala za taku sumu, ze do noveho lepšieho som si doložila iba 10 tis. Ano v mojom pripade sa bavíme o cenách bez DPH, lebo na firmu. Muz ma 6 rocne a uz tento rok som mu povedala, ze treba vymenit, on jazdi viac ako ja, lebo za posledny rok do neho v servise dal 2,5 tis. Co vobec nie je rentabilne. Podla mna uz vela ludi tak premýšľa a nechcu ist do jazdeniek z Nemecka.

buberova
21. jún 2025
@tundra

@buberova nie vsetci.20 rocny Hilux je legenda,ale na dlhe trasy nie je,teda je,ale komfort o nicom.
Kvalitativne najlepsie auta, podla mna su s normou Euro 4,vsetky nasledne vyrobene,maju kvôli emisiam kopec kurvitiek,ktore su z dlhodobeho hladiska nákladne na udrzbu.

@tundra bol to len príklad. Ale dajme tomu že by bolo 20 ročné auto, ktoré by bolo dokázané ako najbezpečnejšie. Myslíš, že by si ho všetci ľudia, ktorí tvrdia, že majú veľké drahé autá kvôli bezpečnosti kúpili? Nie. Tiež si nepriamo naznačila že komfort je viac ako bezpečnosť.. a takto by podľa mňa uvažovala väčšina ľudí a koniec koncov si zvolili to čo je pekné, pohodlné.. a je to v poriadku. Len treba pomenovať veci pravými menami, narovinu.

zuzulka558
21. jún 2025
@betulinka1

@noone007 moj nazor je taky, ze ludia pozerajú aj na bezpečnosť aj na pohodlie. A radsej kupia strednu triedu, co je tych 30-40tis. Ked kupia nove maju pokoj s autom na 10 rokov. Nemusia riesit stale nejake dotovanie do stareho auta. Ale to mozem sudit iba podla seba, ze mame dve auta a kupovali sme nove. Staráme sa o ne. Ked som predávala 5 rocnu Vitarku vo výbornom stave, tak realne som ju predala za taku sumu, ze do noveho lepšieho som si doložila iba 10 tis. Ano v mojom pripade sa bavíme o cenách bez DPH, lebo na firmu. Muz ma 6 rocne a uz tento rok som mu povedala, ze treba vymenit, on jazdi viac ako ja, lebo za posledny rok do neho v servise dal 2,5 tis. Co vobec nie je rentabilne. Podla mna uz vela ludi tak premýšľa a nechcu ist do jazdeniek z Nemecka.

@betulinka1 to je pravda, kupovali sme nové a ešte s nim neboli žiadne problémy a odmietam ho vymeniť, lebo muž chce nové,, kým neskape neexistuje zbaviť sa dobrého auta o ktoré sa staráme a veľa doňho nevrazame

jakubrianka
21. jún 2025
@patta89

lebo sme chceli elektro...mame totiz fotovoltiku, takze si nabijame "zadarmo"....preto si vymenili Kiu, inak to auto sa nam velmi pacilo- len skoda ze nebolo plne elektricke.
Ale casto chodime autom na vylety, takze aj preto...a s Kiou na dlhe trasy sme prejazdili vela na benzine
@noone007

@patta89 môžem sa spýtať akú výkonnú máte fotovoltiku keď si dokážete nabíjať doma elektroauto a ako dlho vám trvá nabitie auta naplno? Ďakujem ☺️

tundra
21. jún 2025
@buberova

@tundra bol to len príklad. Ale dajme tomu že by bolo 20 ročné auto, ktoré by bolo dokázané ako najbezpečnejšie. Myslíš, že by si ho všetci ľudia, ktorí tvrdia, že majú veľké drahé autá kvôli bezpečnosti kúpili? Nie. Tiež si nepriamo naznačila že komfort je viac ako bezpečnosť.. a takto by podľa mňa uvažovala väčšina ľudí a koniec koncov si zvolili to čo je pekné, pohodlné.. a je to v poriadku. Len treba pomenovať veci pravými menami, narovinu.

@buberova moj pohlad je jednostranny,lebo som zatazeny na Toyotu,Lexus.Jazdil som par krat Rakusko -Slovensko práve Hiluxom,preto som reagoval...

espeo
21. jún 2025
@dskjhfdlkdjhl

@noone007 Tiez mame take drahsie auto a je to nase, sukromne. A preco? Rozhodne nie kvoli nejakym susedom. To si vazne niekto mysli, ze si niekto kupi lepsie auto, aby susedia videli? Je to napr. aj kvoli bezpecnosti.

@dskjhfdlkdjhl samozrejme, že ľudia si kupujú tzv " statusove" auta, aby sa ukázali. To znamená, aby sa ukázali.

lossless
21. jún 2025

My sme sa nahodou dostali k starsiemu modelu BMW a velkost kufra, pohodlie pri dlhsich trasách a tlmenie bolo na nezaplatenie a kebyze na to mame kupime si znovu. Najviac ma prekvapilo ako to vsetci naokolo riesili, při tom to auto malo naozaj svoj vek len zvonku to nebolo vidno. Nepoznam nikoho kto by si to kupil lebo susedia, ale ti susedia to paradoxne najviac riesia.