icon

Mám pocit, že prenajímateľ chodí do bytu počas našej neprítomnosti

18. apr 2022

Dobry den, mam taky zvlastny pocit ze nas prenajimatel nam chodi do bytu ked tu nie sme. Ideme v stredu na par dni prec a nestiham kupit malu kameru na overenie si tejto domienky. Existuje mozno iny sposob ako to zistit? Mate nejake rady ?😎😎

Strana
z2
vroni
18. apr 2022

@jaskolka, áno, ak by tam mal trvalý pobyt, tak ano. Inak (to len nahlas uvažujem) to vlastne majiteľ vôbec zistiť nemôže, sam vstúpiť nemôže, len po dohode, takže mimo núdze sa vlastne nemá ako dozvedieť, že bol vymenený zámok... (určite to nie je odporúčanie ci návod, len uvaha)

juliet86
18. apr 2022

@viestta to je aky coolovy typ

bobrina1
18. apr 2022

@vroni presne tak, a prave preto nemoze najomca vymenit zamok bez toho, aby o tom vedel majitel bytu. Keby doslo k havarijnej situacii, tak sa nedostane so vlastneho bytu.

jaskolka
18. apr 2022

@vroni áno, práve o to ide.Vravi sa, že čert nikdy nespi.
uvediem konkrétnu situáciu, aká sa stala v bytovke, kde som bývala. Oproti byt sa prenajímal.Byval tam mladý pár, odcestovali na dovolenku a v tom čase prasklo v tom byte potrubie. Havarijná situácia, celá bytovka bez vody (správca vypol) a volal majiteľku. Našťastie bývalá v tom istom meste, len na inom sídlisku. Prišla, odomkla byt a okamžite inštalatér to riešil.
Predstav si, keby nemala kľúč. Jedine hasiči by museli vylomit dvere. Bezpečnostne inak to boli, protipožiarne, drahé ako čert. Čiže škoda by bola oveľa väčšia, keby ona nemá kľúč.

laurika999
Autor odpoveď zmazal
laurika999
18. apr 2022

@slovakboy Ten byt nie je jeho majetok. Zámok meniť iba tak nemôže. Je to závažné porušenie nájomnej zmluvy a dôvod na okamžitý vyhadzov. A aj na súdne konanie.

kik3677
18. apr 2022

@zanetakovacsova prenajíma byt, samozrejme nikdy som tam nebola bez vedomia prenájomcu... Ale toto keby urobia tak ich vyrazím, ak stratia kľúče stačí zavolať mám este jedny, ak by bez môjho vedomia/dovolenia vymenili zámky tak vypovedam zmluvu a pôjdu preč, toto nerobia dospely normálny ľudia

tomi97
Odpoveď bola odstránená
bobrina1
18. apr 2022

@tomi97 ano, dobra zmluva to obsahuje . Tie je v zmluve zvycajne uvedene, ze najomca nemoze bez suhlasu majitela robit ziadne zmeny, stavebne upravy a byt sa vracia po ukonceni zmluvy v povodnom stave. Vymena zamku na byte, ktory mi nepatri, toto by ma ani len nenapadlo, ved to je cudzi majetok. V mojom byte nemoze najomca ani pribit obraz na stenu bez mojho suhlasu.

laurika999
18. apr 2022

@tomi97 Ak je zmluva spravená cez realitnú kanceláriu, v takýchto zmluvách to 100% ošetrené je.

tomi97
Odpoveď bola odstránená
bobrina1
18. apr 2022

@tomi97 ja predsa nikde nepisem, ze chodim do bytu, kde mam najomcu?!

autor
23. apr 2022

Tak dala som papierok do vchodovych dveri a do dveri do spalne a ked sme dnes prisli domov papieriky boli spadnute…

beata_k
23. apr 2022

Nemohli spadnut same?

surama
23. apr 2022

Uff, tak asi je to viac menej jasne, ked na dvoch dverach sa to stalo. Bud nabuduce skusis inu fintu, co ti tu baby radili a potvrdis si to alebo ho s tym rovno konfrontujes

autor
23. apr 2022

@beata_k pochybujem. Jeden bol napevno vo vchodovych dverach prichyteny. Pochybujem ze by sam spadol.. a presne ako pise @surama na dvoch dverach by to bola velka nahoda. Manzel dnes hodi rec s nimi. Sama som zvedava ale je mi zle z toho lebo mame tam svoje veci sukromie proste ich do tychto veci je prd

surama
23. apr 2022

Hovorim o tom manzelovi a on vravi, ze on by dal fotopascu a ked by majitel vosiel, cvak a mate ho.

beata_k
23. apr 2022

Bude to slovo proti slovu, ale drzim prst.

autor
23. apr 2022

@surama ach ale dokym zase niekam pojdeme dovtedy tazko s tym budem vediet zit. A ano dnes ibjednam malu kameru.

autor
23. apr 2022

@beata_k bude ale co uz. Bude to priama konfrontacia a som zvedava ako to dopadne. Z mojej strany tam dovera uz nie je a je to hrube prekrocenie nasho sukromka

autor
23. apr 2022

Priznal sa.. samozrejme s vyhovorkou ale u mna je to cez.

loginexistuje
23. apr 2022

A co teda hladate iny podnajom ? Ci ako

autor
23. apr 2022

@loginexistuje nie zatial nie. Nie je to jednoduche a o chvilu este aj rodim.. kupime kameru a uvidime ci sa to bude opakovat. Ale pre mna oni po moralnej stranke skoncili. Prezivam to viac ako manzel ale pre mna to bol velky zasah do sukromia. O to horsie ze byvame pri sebe cize kontaktu s nimi sa neviem vzdy vyhnut

Strana
z2