Meno pre chlapca - Kasper
Ahojte, ake myslite ze by boli reakcie na meno Kasper na Slovensku? Zijeme dlhsie v zahranici kde je toto meno uplne bezne- ako u nas peter, pavol, jakub... /dansko/ Vahame lebo hoci teraz neplanujeme navrat na Slovensko nikto nevie co bude o 5 rokov... Prvy syn je Kevin. hladame meno jednoduche, nie dlhe a co sa vyslovuje rovnako vo vacsine jazykov... Zatial jedine co nam padlo do oka je Kasper. Obavame sa vsak reakcie na Slovensku -hlavne u deti ak by sme sa raz vratili na toto meno...
ak pochybuješ, inak by si asi nezistovala nazory iných, tak uvažuj aj o inom mene, kašpar je kašpar, ja by som sa tak volať nechcela, ale je to na tebe a mužovi, ty by si sa chcela volať kašpar alebo on?
@sisaka nehovorim o, stotozneni sa,ale o tom,ze peter,maria su mena,ktore maju.bezne slovenske deti,ale ineho kaspera na sk skor nenajdes ako najdes....a vtedy u inych deti moze byt zdroj posmechu....to.moze pochopit len ten,kto si to prezil...a na koniec,preco by deti mali cely zivot trpiet,preto,ze rodicia chcu byt za kazdu cenu in a originalni.....som zvedava,keby tebe dali rodicia meno lesna vila,ktore by pre nich vtedy bolo to Naj,ci by si sa s hrdostou predstavovala inym
Ja by som dala keby sa mi pacilo ... dnesne deti podla mna rozpravku o duchovi Casper nepoznaju ... to poznaju ti co uz by mali byt rozumovo vyspelu 😉
@zuzicka72 no mozu sa posmievat ale detstvo netrva vecne zato meno mas stale. Dnes je bezne ze ludia vela cestuju, stahuju sa a takemu Jurajovi tiez nieje prijemne ked je z neho v zahranici Churaj alebo Džuraj. Takze aj toto ma dve stranky
Ale ja som tiez dala obvykle celosvetove meno Luciu, to je rovnako ako Peter, Maria, Eva zname vsade
Je to super meno, hodi sa kto bratovi 🙂 uz aj na slovensku su všelijaké mena cudzokrajne aj skomolene zahraničné. Sami teraz vyberame meno pre chlapčeka a keď som dcére(4r) povedala Kasper povedala ze je milucke ze ho budeme volat Kasko ako z rozpravky Kasko vlasko... dieta moze byt spokojne/nespokojne s akymkolvek menom, rovnako ako sa moze deti posmievat akemu kolvek menu... A ak si kladies otazku kde to v detoch vznika tak po prečítaní komentarov mam pocit ze presne pri rodicoch :(
Za mna normalne pekne meno. Da sa lahko vyslovit. Mne pride divne ked slovaci na slovensku si daju bentley a zoe a ani sami to nevedia poriadne vyslovit. A ich rodicia toboz nie. Kevinov stretavam bezne.ja som sice fanusik tradicnejsich mien, tie moderne moc nemusim, ale ste v zahranicnom orostredi a meno fakt ziadna extra exotika. A fakt teraz sa uz davaju take mena ze sdeti neriesia ani ziadnu soohie ani valerie ani phillipeho tak preco by mali kaspera.skor mam pocit ze je vzacnost najst na skrinke mariu ci jozefa
Ak sa paci vam, tak neries. Podla mna je to meno pekne. Niekomu sa nepaci Tomas. Nikdy sa nebude hocijake meno pacit kazdemu. 🙂
@zuzicka72 ak si si nevšimla, žijú v zahraničí, na Slovensko sa nechystajú, otázka je čisto hypoteticka, čo keby sa vrátili. U nich to žiadna exotika nie je, dieťa bude s tým menom vyrastať a nikto sa mu nebude smiať. Ak by predsa len sa vrátili na Sk, dieťa sa bude nanajvýš čudovať, ak by sa mu niekto chcel za take meno posmievať. Mimochodom v dnešnej dobe ma toľko deti žijúcich na Slovensku neslovenské mena, že za 5 rokov to určite nebude cudne ani slovenským deťom, s klasickými slovenskými menami, že sa niekto nevolá Peter, Ján, Michal ale Kasper, Kevin či Nathan. Ako som písala najviac to “trápi” ľudí, ktorých do toho nič a ešte to prenášajú aj na svoje deti.
Ak rodina ostane žiť v Dánsku, tak s menom Kasper to bude mat určite jednoduchšie ako s Miroslavom, Stanislavom či Matúšom
Pri mene Kasper ma hned napadne duch
Ja by som to nedala. Ak predpokladáte návrat na SVK je viac ako isté, že tu bude stredobod pozornosti s takým menom. A nie v dobrom slova zmysle, najmä medzi deťmi nie. Fakt si neviem predstaviť, že by som sa volala Kasper a mám sa tak predstaviť, povedzme v budúcnosti v práci. Teda tu na SVK, v zahraničí kde je to meno bežné je to iné....
@zuzicka72 kazde meno moze byt na posmech Inka-svinka, michal-pichal, marek-parek, peter-sveter a dalsie a dalsie veci, deti si spravia posmech z ineho, iba ked ho k tomu niekto vedie. A prepac, ale ked je rodic rozumny dokaze dietatu vysvetlit, ake je to zle. 🤷 V dnesnej dobr to je normalne, je kopa mien co sa mi naozaj nepacia, ale neodsudzujem ich zato. Pre rodicov, to ma nejaky vyznam a to je najdolezitejsie. Ide len o rodicov/ucitelov/vychovavatelov a ich vychovu, ako deti vedu k naozaj slusnemu zivotu
K menu Kevin sa mi to hodí. Meno Kasper sa mi páči a muž mi práve povedal, nakoľko pracuje v danskej firme, že je fakt úplne bežné 🙂
Mimochodom, svagrina žije v Nemecku a má 2rocne dvojičky Felix a Moritz... 🙂
Kasper je rusko/polsko/skandinavska verzia mena Gašpar s významom nosič pokladu... aj keby hned ziju na slovensku preco by to mal byt problem? Hocikde inde zjavne existuju ludia bez predsudkov k menu ale strach by mal byt prave zo slovenska lebo tu sa deti vysmievaju, a zeny-matky dokazu inaj mamicke napisat ze "jej decko bude urcite trpet"ze meno je "hrozne" alebo vetu ako"co ti to dieta urobilo". Vidite za tym menom ducha ci psa... ale ved je to normalne meno preco tak asi pomenovali rozpravkovu postavicku? Nebudeme davat meno Emanuel lebo sa tak volá motýľ? Nebudeme dávať Zuzanku, Janku a Danku lebo sa tak volaju rozpravkove postavicky?
@nikelca presne, matka ma viest dieta k tomu, ze to je uplne normalne meno a rodic ma pravo vyberu a nie odsudzovat!
U náš v škole sú deti s menami Kajetán, Rita, Elijah, Abigail, Magdaléna Kornélia ... A vieš čo? Každému to príde neobvyklé alebo iné prvých 10 sekúnd. Potom to už nikto nerieši. A už sa nikto nepozastaví čo je to za meno. A po 2 týždnoch ti príde prirodzené spýtať sa svojho dieťaťa ako sa mal v školke, a či je už Kajetán zdravý 🙂
Je to pekné meno, a ja ani nepoznám žiadnu rozprávku o duchovi Kasperovi - neviem, či som moc stará alebo moc mladá... ? 😎
jezismaria kaslite na ludi. ved to je vasa vec ake meno date dietatu. o co lepsie su tu tie blaznovstva? nejdem menovat lebo sa niekto urazi. deti su budu posmesky robit furt. ked nie z mena tak priezviska, ked nie z toho tak z vlasov, zubov atd 😀 klidek a hlavne dajte co sa paci vam
@nikelca ja som napísala vetu čo ti to dieťa urobilo a keďže som tam dala smajlíka,ktorého si ty zrejme prehliadla,tak je zrejmé,že si z toho robím strandu...je úplne smiešne sa vypytovať na meno pre moje dieťa na nete,hádam mám dáke sebavedomie a vlastný názor,ak by som ho nazvala aj bublifuk,tak je to moja vec...a budem ho vychovávať tak,aby sa na prípadných posmeškárov vedelo dívať ako si to oni zaslúžia...neberiem MK tak vážne ako väčšina,že sa tu idú rozdrapiť,lebo ide o čo? dokopy o nič,takže "som za svetový mier"😉
Ak sa aj vratite, stale bude vseobecne zname ze sa narodil v zahranici a tym padom to nebude ze co za divne meno ste dali. Ak by sa niekto cudoval, strucna odpoved narodil sa v dansku, tam je to bezne meno, koniec. Nikto ho nebude komolit, a v triede plnej vanessieka jessic (to ani vysklonovat mi nejde) to podla mne bude aj na sk celkom konzervativne meno. Ja som Radka, ked som bola mala inu som nepoznala, aj tak mi to stale komolili na Katka, aj som si vypocula ze preco take. Teraz zijem v zahranici kde to komolia uplne neuveritelnym sposobom (v robote som Radders, dodavatelia mi bezne pisu Rhadka, Radak a pod.). A pritom si povies ze meno obycajne. Kasper bude "zvlastny" chvilu ale v buducnosti prakticky ale netuctovy, ci budete tu ci tam...
Dnes už aj na Slovensku dávajú deťom také mená, že Kasper bude vedľa nich akoby sa volal Janko .....
Už tu bol aj Aron 😀
Ludia frflu na všetko možné. Preco dala Janko a nie Jozko. Ale veď to je vasa vec. Neexistuje meno, ktore sa bude pacit vsetkym. Ludia si zvyknu. Moj syn ma meno z nasho kalendara a i tak puta pozornost. Ked sme vyberali meno, tak pri tomto mene sme sa s muzom na seba pozreli a vedeli sme, ze je to prave. Navyse sa mi paci jeho vyznam a aj to, ako znie s priezviskom. A tiez kto zo znamych osobnosti ho nosi. A viete co? Pasuje mu po všetkých stránkach. To proste clovek musi citit. Okrem toho, ak by sme ho poslovencili (co je brutus nezmysel) bol by Gašpar (kral, co sa prisiel poklonit Jezisovi). Nie vo vyzname šašo. Ked sa syn predstavi kamaratom ako Kasper, tak ho tak budu volat. A co, ze je o Casperovi rozpravka. Ved kolko nam tu beha Maxov, Maximov a kolko rozpravok je o psikoch s menom Max. Snad kazde meno ma nejaka postavicka. A ked sa nebudu posmievat za meno, tak za nohy, nos, pehy, ze bemaju zelene auto rodicia ale modre. Deti si najdu. Treba len vychovat velkeho cloveka, ktory sa zvladne branit a zastat sa inych, lebo to sa mi vzdy vrati. Good night.
@veronikastrickova naozaj si neviem predstavit,ktory rodic bude viest dieta k tomu,aby sa posmieval inym koli menam....😯...zvlastny nazor...ja tiez nikoho neodsudzujem,ale mam taky pocit,ze na zaciatku chcela mamina vediet nazor ciiii,???

@tana85 bol to len priklad. 🙂