Obutá návšteva
Ahojte, prosím Vás preháňam alebo sú moje pocity normálne?
Cez víkend sme mali návštevu, pár (muž, žena), samozrejme som vyluxovala cely dom, urobila pohostenie. Koberce mám svetlé, skoro biele, čisté.
Návšteva vošla dnu obutá so slovami že sa nevyzujú a topánky majú čisté.
Chodili aj po kobercoch. Navyše mám malé deti ktoré sa hrávajú aj na zemi.
No ostala som v nemom úžase. Prišlo mi to vrcholne nevhodné a neslušné. Mala som k dispozícii čistonové papuče ktoré si mohli obuť, ak neradi chodia bosí.
Čo si o tom myslite? Preháňam ak mi to vadilo?
@ckocka vážne? Ale ja si nepýtam radu. Pýtam sa či je to normálne.
🤦♀️ Kedy sa už konečne ženy na MK naučia čítať.
Normálne je to ako kde a ako pre koho, myslím že si tu odpovede dostala.
Raz svagrina urobila pokus ist obuta, opakujem raz.😃
pre mňa nie je normálne najmä to, že doteraz sa u vás vyzúvali a zrazu nie
A to akože vošli a nasledovalo " Ahoj, my sa dnes nevyzujeme, haha hihi?" 😲
U mna sa nevyzuva v lete vobec. V zime a najesen ponukam papuce
Aj tak,poprosila by som ich aby sa vyzuli,ak by to odmietli tak smer vonku
Si im mala odpovedať, že ak im smrdia ponožky, tak si ich kľudne môžu vyzut a umyť nohy v kúpeľni. 😀 Potom by si im naservirovala tie papuče.
A nie, nie je to normálne. Fuj.
Vies,to ci je nieco normalne ci nie,je tazko urcit. Mne to normalne nepride,inym zas ano. Takze toto je zbytocna ota,ka.
Mne to tiež vadí a u cudzích sa automaticky vyzuvam.
Teraz v lete,keď sú sandále,tak si na návštevy nosím ponožky. Lebo mi príde divné byť u niekoho s holými nohami.
Akurát kamoška nevie prekusnut,že k nám nemôže prísť so psom.
Tak,ale nie,nemôže.
Nev
Svokra na 1.navsteve v novostavbe sa nechcela vyzuť a priniesla návleky. Tak som sa ponúkla že ju prezujem keďže je to stará osoba a nechcela,že chce návleky. Tak som jej povedala,že ďalej jednoducho nepôjde. Manžel na ňu nakrical, tak sa vyzula. Máme dubové parkety a chodíme bosí a ona chcela napochodovat v obuvi, len cez moju mŕtvolu. Zhodnotenie návštevy,že to máme ako v krematóriu. Máme minimalizmus, jednoduchosť v dome. Po čase mi nosila vežičky a iné hlúposti, ktoré posúvam ďalej. Vie o tom i napriek......aspoň poteším iných ľudí, ak sa nedá tak sa neda
Vazicky
@jujala keď mala návleky, nevidím problém a nakričať za to na staršiu ženu? My sa tiež doma vyzúvame, ale babka išla samozrejme obutá, sama som jej povedala, nech sa nevyzúva. Cítila by som sa trápne, veď pobehať mopom raz za čas ma nezabije, na koberec nešla
Neprehanas ked ti to vadilo. Mne by to vadilo tiez. Ale tak isto mi vadi ked mi niekto nuka papuce kto mal obute niekto iny. Ano viem, ze ty si nukala ciste papuce. A tak isto mi vadi ked niekto chodi s bosymi nohami.
Nie, nie je to normálne za žiadnych okolností a takú návštevu by som do bytu nepustila...iba ak by mali so sebou návleky. 🤷
Inak,ja nemám problém s papucami u iných ľudí (teda z väčšej časti)majú radi čistotu ako ja,takže viem,že tie papuče budú ok.
Moj svokor ma problemy s nohami. Doma chodi obuty. Prisli k nam, biele dlazky, bledulinke koberce. Bol sychravy oktober. Muz im otvaral, cely cas sedel v papuciach, reku ok, doniesol si svoje. Odchadzali a on v tych papuciach aj prisiel. Skoro ma piclo. Svokra ked prisla v steklach mi obehala cely dom. To su zaxitky, ale oni sa ani doma nevyzuvaju. Ja by som tak zit nevedela.
Ja ešte aj vlastnú svokru domov nepustím kým sa nevyzuje. A to teda u nás topánky ostávajú striktne pred dverami a to bývame v paneláku. Vždy keď frfle tak jej poviem že u nás sa nekradne a ak jej ukradnú tak jej kúpim nové... Bohužiaľ, topánky dnu u nás nejdú a hotovo. Všetky naše komplet topánky sú na spoločnej chodbe 🤭
Zodpovedala si si sama. Nabudúce sa u nich nevyzuješ ani ty!
Ja by som povedala, ze mame male deti, akoze prepacte, u nas sa vyzuva...
Neviem, či je v poriadku sa nevyzut.
Nie, nie je v poriadku neozvat sa.
Čiže, tvoja chyba, že si nič nepovedala. Nabudúce sa poučíš.
Ja to robím tak, že návštevu poprosím, nech si z papucoveho botnika vyberie papuče podľa vlastného výberu. A teda chodí k nám rodina kamoši a známi, aj kopa cudzích ľudí a nikdy som nemala problém.
Necitala som vsetky nazory, popisalo sa tu kadeco. Odpoved na Tvoju otazku...nie, nie je to normalne. A ked niekam pridem, prisposobim sa, opytam sa domacich, pristanem na kompromis...v tomto pripade tie papuce. Bolo to drze nech si vravi kto chce co chce. Osobne by som zostala v šoku a veru neviem, co by som povedala, keby sa mi to odrazu stalo...ale druhy raz by som sa uz pripravila na nich vopred a oznamila im, ze u nas sa vyzuva a ak je s tym problem, tak nech sa neunuvaju...alebo sa mozeme stretnut v restauracii. A u nich doma sa vyzuva, len taka otazka na okraj? Lebo ak ano a ziadaju to aj od svojej navstevy, tak by som si to brala uz osobne...ze asi podla nich nemam doma cisto.
Nepreháňaš, podľa mňa si myslia že keď je sucho a nemajú na topánkach blato tak sú čisté... Ale aj tak chodníky a cesty von nik neumýva a nosí sa dnu napríklad prach a špina. V takej situácii je na tebe či necháš tak a po nich vymopuješ znova alebo im vysvetlíš že von je špina a nosí sa dnu a na vyzuti trváš.
@tenerifka máme dlažbu a linoleum, koberček len pred vaňou a aj tak sa doma vyzuvame stále, dokonca ani po zastrešenej terase nechodím obuta v tej obuvi čo von. Prezujem sa hneď po príchode za schodami na rohožke. Na čo si nosiť všade prach, špinu, baktérie?
@oktoberka nepreháňas. Škoda len, že si nestála na svojom. Mne sa to stalo raz práve na posledné Vianoce. Prišla nepozvaná návšteva 35 ročný chlap. Vošiel obutý a hneď sme mu s manželom povedali nech sa vyzuje. My chodíme vyzutý a naše dieťa zrovna lozilo. On sa vraj nevyzuje lebo sa mu bude ťažko obúvať a mal nedávno zlomenú nohu. Trvali sme aj tak na svojom. Povedal že ho nemáme radi a odišiel. 😅
@marsmykkok ty si môj človek 😊
@basska_b 😂

Muzova starka k nam chodi obuta,ale je to stara zena,tak to chapem a neziadam od nej,aby sa vyzula,aj ked mi to vadi. No nemame koberce,takze poumyvat podlahu po nej je to najmenej. Okrem nej som este nezazila,aby sa u nas niekto nevyzul. Je to vrchol neslusnosti.