icon

Požičali by ste byt?

12. júl 2022

Ahojte,
odchadzame na dovolenku a svagor chce pozicat nas byt, aby tu s rodinou mohli prespat dve noci a cez den si robit vylety v okoli.
Nas byt je dvojizbovy, oni by prisli siesti.
Pozicali by ste?

majlo1234
12. júl 2022

My poziciavame bezne, mame dom dajme tomu v atraktivnej lokalite(bratislavska stvrt😃), psa a macky a zide sa nam krmic😃 zatial bol takto u nas moja sestra s kamoskami, muzovi kamarati s rodinkou aj muzovi rodicia. Ale ja som extrovert, nemam problem s tym, ze niekoho zaujima moj bordel v skrini a suflikoch, a nemam moc vztah k mojim veciam, a ani nemam v sebe tu bunku “co by povedali” a “patrilo by sa” nic som vacsinou neupratovala zvlast, postelne pradlo som nechala na posteliach a bolo. A vzdy sme prisli do krasne vyupratovaneho domu😃takze pre nas je to win win

soldi
12. júl 2022

Uplne bez problemov. Ja tu byvam so styrmi detmi, vacsi bordel tu uz byt nemoze 🤣

eeffka
12. júl 2022

Nuz ja svagrine a jej detom nie, kamoskam 2 ano

kittykat22
12. júl 2022

@viestta tak to, ze ty to mas nejako nastavene neznamena, ze vsetci ostatni sme mimo. Ja ti tvoj nazor a pristup neberiem. A ty by si tiez uz mohla pochopit, ze svet sa netoci ako ty dupes nohou.

jana_eyre_2
12. júl 2022

Jemine, to je teda diskusia.. podľa mňa je úplne normálne ak niekto byt pozicia a niekto zase nie.. veď je to jeho majetok, tak prečo by mu to nemohlo byť proste nepríjemne.. ja by som požičala, lebo poznám svojich súrodencov a súrodencov môjho muža, niekto zase pozná svojich súrodencov, tak jasne že to berie inak, lebo proste ide o iných ľudí.. (sama som toto leto ponukla sestre či nechce dôjsť k nám keď budeme pri mori, že si môže užívať bazen a zahradu.. nechcela, lebo doma jej je pohodlnejšie)

každý nech robí to čo mu je príjemné a nie to čo povedia ženy na modrom koniku.. keď Zuza pozícia neznamená že Lena musí požičať tiež.. autorka, keď ti to je proste nepríjemne treba mu to povedať, že či by im nebolo príjemnejšie nájsť si v danej oblasti niečo cez booking lebo tvoj byt je pre nich malý . A že si pomyslí že mu ho požičať nechceš? No a čo, snáď kvôli tomu nebude páliť mosty..

kkovacovak
12. júl 2022

Nie nepožičala. Je to byt, nie bicykel

oblecenie99
12. júl 2022

Ja asi aj hej, ale poviem na rovinu,že iba pre pokoj v rodine, ináč vôbec nie rada. Najviac by ma štvalo,že pred dovolenkou namiesto balenia môžem ešte riešiť aj extra upratovanie bytu a jeho prípravu pre toľkých ľudí a po dovolenke zase extra upratovanie po toľkých ľuďoch,prezliekať periny, dať prať a pod. Ja som typ človeka,čo ak aj ide na dovolenku na miesto, kde nas volá rodina/známi, ktorí tam aj bývajú,radšej sa ubytujem v hoteli, nikdy nie u nich doma,aj keby neviem ako veľmi pozývali... Jednoducho mám rada svoj pokoj a priestor,a kľud. Cez deň sa stretneme,môžeme byť večer aj do noci spolu,ale keď idem spať, tak si chcem dať sprchu a ísť si ľahnúť "vo vlastnom"

andreatytler
13. júl 2022

Jasne ze by som pozicala.
Pred par rokmi sme boli s muzom na dovolenke na Slovensku a moj brat vybavil byty dvoch svojich kamaratov, ktore boli akurat prazdne na prespanie. Prislo mi to velmi mile a priatelske a pohostinne aj ked sme nemali problem si zaobstarat hotel.

andreatytler
13. júl 2022

@soldi ha, ha
Spravni hostia aj upracu.😀

radacak
13. júl 2022

Požičala... nám tak tiež švagor požičal a nie raz.My sme stredné Slovensko a boli sme u neho v Bratislave 🤗

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
h2
13. júl 2022

Samozrejme, že požičala. A ešte by som sa potešila. Ja dokonca vždy zháňam, kto z rodiny by bol taký dobrý a prišiel k nám "bývať", keď ideme na dovolenku. Máme mačky a treba ich kŕmiť, poliať kvety... Absolútne nemám problém s tým, že v mojej domácnosti budú iní ľudia, veď vždy je to blízka rodina, nevolám k sebe cudzích ľudí. Ani auto nemám problém požičať a aj som to už viackrát spravila, o čom viem, že je tiež pre mnohých ľudí neprijateľné.

marse
13. júl 2022

jasne ak su dobre vzťahy, neni problem.

karolinakr
13. júl 2022

Ja nie, ale našťastie nikto taku požiadavku na mňa nemal.Ked som doma nech tu prespia, kolkí chcú

karolinakr
13. júl 2022

Tal ale zas nikto mi to ani neponukol ( dat mne byt k dispozícii)

travelllerka
13. júl 2022

Mne to príde byť úplne normálne, rodine požičať. Hlavne keď píšeš, že je poriadkumilovna, to duplom. Možno by som sa aj ja chvíľu cítila nekomfortne, že bude vidieť u mňa tie detaily neupratane, ale tak by som ju na to upozornila, že pred dovolenkou nebudeme stíhať, zrejme to nebude doma dokonale.

mladenca
13. júl 2022

Co ja viem..asi by som sa bala..je to tak ved dobre rodina ale clovek nemoze vediet.

majlo1234
13. júl 2022

@karolinakr mne zas viac vadi, ked u nas spia, ked sme doma😃to sa furt len o seba potkyname, najradsej mam navstevy, ktore odidu v rovnaky den, ako prisli😃

mimikas
13. júl 2022

Nie,

veronikastrickova
13. júl 2022

Bez vahania

zuzikak
13. júl 2022

jezisinko ved je to svagor. Ho bezne nepoznas ? Ved k vam chodia normalne na navstevu nie ? Ta ohovara alebo ta kritizuje za to ako vedies domacnost ? Ak nie svagrovi tak bratovi/sestre by si nepozicala ? - ved je to surodenec tvojho manzela. Tak isto by sa aj on mohol pozerat na tvojho surodenca. Ja by som pozicala. Ak mas niekde vzacne veci, tak si ich zamkni, schovaj. Ake upratovanie ? Normalne bezne poutieram prach a povysavam, co este treba ? Ak sa mu nebude pacit a bude ta ohovarat tak by som mu to vytkla s tym, ze nabuduce to nemusi mat zadarmo a nech ide do hotela. Ak je vsak ok tak to nie je poziciavanie cudziemu. Preco nepomoct rodine ? Ved vedia, ze 6 idu do 2i a ak to nevadi im....ake upratovanie po nich ? Myslis, ze ti tam spravia neviem aky bordel ? Ved tam idu len prespat, nie zurovat. Strasne sme citlivy na svoje majetky ale ak by sme my potrebovali alebo by nam to pomohlo tak sa budeme vyhovarat a ocakavat ustretovost. Nechapem toto....

beronsche
13. júl 2022

zalezi od toho, co su to za ludia.. 🙂 ak su vztahy dobre, nemam problem..
Uz som tak pozicala dom kamaratke a jej rodine. My sme boli odcestovani a oni prespavali u nas.

lululilien
13. júl 2022

Byvame v Taliansku a keď niekto chce prísť ku nám dovolenkovať v našej neprítomnosti, žiadny problém. Alebo sa dohodneme tak, že prídu za nami, trávime niekoľko dní spolu, potom my ideme preč na dovolenku a oni zostanú v našom dome dlhšie. Celý deň sú preč, chodia po pamiatkach, alebo sú pri vode. Ja som aj rada (kvôli zlodejom). Domácnosť som našla vždy upratanú.

silvike
13. júl 2022

Nam tak tiez pozicala svagrina ( manzelova sestra) byt v BA zatial co oni ( ona s manzelom a 2 detmi) boli vtedy tusim na dovolenke v Chorvatsku. My sme teda boli velmi vdacni ze mozme zadarmo byvat par dni u nich. Ale nespali sme s manzelom u nich v spalni, len na rozkladacom gauci v obyvke. A nase 2 deti spali normalne v ich detskej izbe na posteliach sesternice a bratranca . Vobec sme im po byte nesnorili, vieme co sa patri a ani deti nesnorili. Mali sme vlastne osusky, normalne sme si rano urobili ranajky, zjedli, spratali a sli si po svojom. Prisli sme vecer, osprsili a hajde spat. Ale teda my mame vsetci v pohode vztahy, poznaju nas, vedia ze sme normalni a spolahlivi. No a teda nam to prislo velmi vhod usetrit za 4 noci. Nie sme nejaki prachaci. Tak ze to bola parada. Nikto neutrpel ujmu ;)

andreagajewska
13. júl 2022

Naši kamaráti a rodina u nás často prespávajú alebo ostanú na pár dní, ale neviem si predstaviť aby tu niekto býval počas našej neprítomnosti. Nejde o to, či by boli celý deň preč na výletoch, ani o to či by som riešila alebo neriešila upratovanie, ani o to či nechtiac niečo rozbijú a bude sa riešiť či to bolo/nebolo…Proste je to naše najintímnejšie súkromie a keď tu niesme, nedelíme sa oň. Raz som to urobila, požičali sme náš domov rodine a cítila som sa veľmi nepríjemne. Samozrejme nič sa nestalo, ale ten pocit bol veľmi čudný... Myslím že to vôbec nieje o tom či človek chce/nechce pomôcť. Proste keby sa niečo vážne stalo, tak jasne poskytneme ubytovanie, ale len aby ušetrili pár desiatok EUR, tak sa 6 ľudí natlačí do 2 izbového bytu? Keď nemám na dovolenku, tak na ňu nejdem.

vilsonka
13. júl 2022

Požičiaš raz a druhýkrát to budú brať ako samozrejmosť. Už teraz ti to je proti vôli. My máme
dom a hosťovskú izbu, ale ak by sme
nemali , neviem si predstaviť aby mi spal niekto iný v mojej posteli, nebodaj v posteliach mojích detí. Nato som háklivá.

nikuska_1303
13. júl 2022

Áno my sme tak sestre požičali, oni boli radi že mohli Tatry a okolie povedať a my sme boli radi že nám niekto kvety popolieva

danulicek
13. júl 2022

Takto: môjmu bratovi by som nepožičala, pretože viem, že by sa tu strhla párty 🙈 muzovej sestre s rodinou áno. Aj kamarátke, aj rodicom (byvame v rovnakom meste, cize cisto teoreticky). Ale s rukou na srdci priznávam, že by som mala fakt mega zmiešané pocity - nie kvôli nim, ale kvôli sebe samej, pretože ja som mimon a moja postel je moja postel, moj bordel v sufliku je môj bordel v sufliku atd., celkovo moja domácnosť je moje miesto, útočisko, kde sa citim naozaj ako na jedinom mieste isto - proste môj domov 🙈😇 ale to sú len moje asi divne pocity, kazdopadne, problém poskytnúť byt by som nemala. Ale je tam to ale… 😂🙈

ivankagemini
13. júl 2022

Ano, rodine ano, ak máte dobré vzťahy tak áno, ak im veríš, su "normálny" tak kludne, treba si pomôcť keď sa dá

majka1921
13. júl 2022

Toto je taka diskusia, ze pochybujem ze ti pomoze sa realne rozhodnut. Kazda sme ina, kazda mame inu potrebu sukromia, ine rodinne vztahy - podla toho ti tu aj napiseme ze ci ano/nie. Rozhodni sa sama - ak s tym mas naozaj velky problem a malo by ti to priniest len nepokoj, tak to nasilu nerob a hotovo. Hadam sa neurazia za taku blbost ;) mozno sa len tak opytali, ze co ak.
Inak @viesta, skoro som si zobudila spiace dieta pri tejto vete :D :D "naozaj si neviem predstaviť takú paranoju, že by som celé dni myslela na to, že mi príbuzenstvo kontroluje menštruačný kalendár"

luckynat
13. júl 2022

Zalezi ake su vztahy, ale ak dobre tak by som pozicala. Ale nasrana by som bola riadne, lebo jednak si vyuupratujes byt pred dovcou (kvoli navsteve), prezlecies im periny (akoze to je fakt posledne, co by som chcela robit, nez odletime), atd….a co budes robit ako prve po navrate domov? Znova prezliekat periny a upratovat po rodine. A vybalovat vase kufre atd…no dakujem pekne….nasrata by som bola riadne, ze ich vobec napadla taka somarina ako sa nasackovat k nam domov, a este 6 ludi do dvojizbaku. Dakujem pekne za taku rodinu. Ale teda pozicala by som, aby som nebola za kravu v rodine.