Požičali by ste byt?
Ahojte,
odchadzame na dovolenku a svagor chce pozicat nas byt, aby tu s rodinou mohli prespat dve noci a cez den si robit vylety v okoli.
Nas byt je dvojizbovy, oni by prisli siesti.
Pozicali by ste?
Áno...aj my sme požičali neterke manželovej s kamoškami.
Ja by som nepožičala ale nie preto lebo by som sa o byt bala ale pri predstave, ze pred dovolenkou musim byt upratat pre noclaznikov, pripravit im periny, obliecky a pridem z dovolenky a zase vsetko prat po nich. Ja som asi sebecka ale mne by sa to nechcelo.
Jasne... je to manželov brat tak prečo nie??? Ty by si svojmu súrodencovi požičala? 🙂
ak je to rodina, tak asi radsej pozicala... aby bol pokoj.... aj ked mne sa to nepaci.... ani sa k nikomu takto nehrniem ja sama.... ale napr by som ich poprosila, aby vyzliekli periny atd.... ked pojdu prec... zasa nas byt nie je hotel so sluzbami....
To, či by niekto iný svoj byt požičal alebo nie, je irelevantné.
Porozprávaj sa s manželom. Otvorene mu povedz ako to vnímaš, svoje pocity, obavy... Prejdite si hypoteticky ako by to asi prebiehalo. OK, musela by si pred odchodom upratať a odložiť súkromné veci, ktoré si chceš uchrániť... Ale ak je švagriná taká puntičkárka, tak byt nájdeš v poriadku a nebudeš musieť za nimi upratovať.
Urcite by som pozicala, mame dobre vztahy a druha vec, mame dobrych kamaratov aj rodinu, co maju nehnutelnosti pri mori v roznych krajinach alebo mali docasne byt v prahe a vzdy bez priblemov pozicaju. Takze viem ako to dobre padne. A hlavne, su to len veci, postele prezlecies, sukromne veci ked tak odlozis, kde je problem?
pozicala uplne v pohode este by som bol rada ze mi ho postrazia cez dovolenku
Teraz nám takto cez dovolenku v júni strážila dom mužova sestra s rodinou. Oni si to užili a my sme boli radi ze tam niekto je. Rovnako tak prídu ešte v auguste. Ak sú dobré vzťahy nevidím v tom problém, skôr zdieľam názor, že sú to len "veci". Ale nečudujem sa kam tento svet speje, keď aj s týmto ma niekto obrovský problém 😄 a k tomu upratovaniu pred....áno upratala som a rovnako čisto som našla keď sme sa vrátili. Takže za mňa parada 😊
U nas mame pripad ked bratranec chodil k sesternici takto. Ona isla na dovolenku. Tak oni isli “strazit” dom a zaroven si urobili vylety po okoli.
Ja osobne by som kludne dala. Bratovi duplom. Este ako rada.
@betulinka1 Ja som taká istá, takže u mňa tiež neprichádza do úvahy 🤣
Tak ja som asi divna ake idem kupit byt aby brat a otcim mali kde byvat. A to az do konca zivota😬 teda pokial mi ho nezacnu burat lebo zase az taka mila niesom ze im ho necham a budu ho demolovat
Ja by som im to aj sama navrhla a bez problemov. Mama, brat...aj svokra a švagriná. Mame dobre vzťahy, ale to už ty vieš, ako to máte. Mám napríklad druhú švagrinu, ktoru som nevidela 20 rokov, je to fetka a tú by som ani ja, ani muž nepustili cez prah domu ani keby sme v ňom boli.🤷♀️
Určite áno
Určite áno.. bez problémov aj kamarátom, s ktorými dobre vychádzam.. nikdy nevieš kedy budeš potrebovať pomoc ty.. vďaka tomuto prístupu mám vždy dobrých ľudí po ruke.. keď si drobec rozbil hlavu, postrážil mi ho kamarát celý deň, keď nám odišlo auto, prespali sme u kolegu v inej krajine až 2 noci.. je to len byt a aspoň ti ho vyvetrajú 🙂 pre mňa sú dôležitejšie dobré vzťahy 🙂 samozrejme ak švagra nemôžeš ani vystáť, tak zrejme nie.. ale nepíšeš o vzťahu
Áno požičala. Ak by to bola blízka rodina. 6 ľudí v dvojizbovom byte je dosť. Pokiaľ by to boli 2dospely, 4 deti tak v pohode. Dokonca som raz ponúkla svoj dom na prespatie v čase, keď sme boli na dovolenke. Bratovi prišiel švagor a mali zajednané ubytovanie, náhodou sme spolu telefonovali a navrhla som im všetkým vrátane brata a ich návštevy, nech si urobia u mňa grilovačku a kľudne prespia. Za odmenu som mala poliate kvety. Nič nezničili, posteľné si navliekla, všetko po sebe upratali.. Žadny problém.
zvláštna diskusia, príde mi, že už len tým, že si sa rozhodla poradiť na modrom koníku, nemáš z predstavy požičať byt dobrý pocit. Je fajn, že veľa užívateliek má s rodinou dobré vzťahy a nemajú problém na čas prenechať bývanie rodine. Ale to, že oni majú skvelé vzťahy neznamená, že to je tak u každého. Závisí aké vzťahy máš so švagrom a jeho rodinou, ako často sa stretávate. Pomohli ti keď si potrebovala alebo sa vidíte 1-2x do roka a teraz si zrazu spomenuli že existuješ keď chcú ušetriť? Je ich predstava poriadku totožná s tvojou? Nakoľko vychované je ich potomstvo? Sú to deti, ktoré vedia, že na návšteve sa v šuplíkoch snoriť nepatrí? Alebo rozmaznaní spratkovia, ktorým rodičia s roztomilým úsmevom a jemným akože napomenutím dovolia všetko? Určite by som byt nepožičala "pre pokoj v rodine". Dovolenka je o tom, že si ideš oddýchnuť, nie o tom že sa vrátiš uťahaná z letu alebo cesty autom a ideš gruntovať, prezliekať periny (lebo oni mali tak nabití program že to nestihli), čistiť kúpeľňu (lebo ich ani nenapadlo že zafŕkané zrkadlo a ofľusané umývadlo nemá samočistiacu schopnosť) alebo nebodaj pracne odstraňovať šmuhy na nábytku a odstraňovať škvrny od nutely, paradajkovej omáčky a podobne z oblečenia (lebo detičky pred nájazdom na obsah skríň nenapadlo umyť si ruky)? Zrhniem to takto, ak máte dobré vzťahy a vieš, že byť nájdeš v stave v akom si ho požičala, kľudne požičaj. Ak hrozí katastrofický scenár (niečo podobné sa stalo môjmu známemu a to bol doma a len návšteva) tak v žiadnom prípade. A dobré vzťahy v rodine? Nech sa postavia na hlavu. Je to tvoj byt.
Urcite ano 😇 ved neni nic krajsie ako byt mili, dobrosrdecni a takto pomoct rodine ved to neni nikto cudzi a oni usetria nejake korunky a rozhodne sa vam nejako revansuju ❤️ My sme tam boli u mojho svagra na par dni ked oni zili v zahranici a do teraz som mu zato nesmierne vdacna, a samozrejme by som mu to kedykolvek oplatila keby bola moznost.
Ano jasne. A nikdy nevies kedy ty budes potrebovat pozicat.
Ved takto normalne funguje požičiavanie cudzim ludom Airb&b a podobne tak prečo nie rodine…
No jasne,bez problemov. Ked sme boli naposledy na dovolenke,dala som segre s rodinou kluce na dva tyzdne. Prisli aj nasi a robili si tu pohodu,bazen,klima,grilovacky,lebo my mame dom a oni byt. Tak co sa budu tisnut aj s rodicmi na navsteve. Inokedy tu zas bol svagor s rodinou a deckami. Ziaden problem
Ahoj, mojej sestre a svagrovi s detmi ano. Surodencom muzovim nie, ani on. A dokonalej zabezpecenej puntickarskej svagrinej, z ktorej mas tak pri tej predstave blby pocit, uz vobec nie. A bech by sa pokojne sj zduli. Kedisi som robila ooerku a ked isla rodina na dovolenku, opytali sa ma ci chcem prist na ten cas ku nim aj s kamoskou (poznali ju) polievat kvety a v podstate strazit dom. Prisla som rada. Je to o dovere a vztahoch. Ale nikdy by som nikomu nepovedala, ze pridem ku nim ked nebudu doma, to je drzost.
@viestta presne aj mna to napadlo 😃 ja keby som požičala byt (u nás dom), či už sestre, našim, svokrovcom, dokonca aj hocikomu zo širšej rodiny (je nás fakt veľa a máme výborné vzťahy), som si 100% istá, že by sa mi vrátil v ešte cistejsom stave 😃
A nikto by mi do skrine neliezol, prečo by to ktokoľvek z nich robil? 🤦♀️ A ak by aj naaaahodou, nemám čo skrývať pred nimi 😉
Nie len rodine, ale aj kamarátom a aj kamarátom kamarátom a ich známym, vlastne aj ľuďom z couchsurfingu.... Sama mám dvere u niekoho otvorené vo väčšine európskych miest a aj inde. Takto som u niekoho bola týždeň v new Yorku, atď. Tieto ľudské spojenia ma na živote najviac bavia, proste pomôžeme si, veď tie peniaze ušetrené na hotel sa dajú lepšie minúť.
Z tých všetkých návštev nemám jednu zlú skúsenosť, absolútne jediná nepríjemnosť bola, keď sa raz susedia sťažovali na hlasný sex a ani som to nebola ja 😂
Čo sa týka skríň, tak mi väčšinou kamoši povedia, ak hocičo potrebujem, nech si nájdem a kľudne si tak zoberiem tričko na yogu alebo niečo, čo sama so sebou nemám... Ja to beriem rovnako aj z opačnej strany

Nemame 2 ale troj ...... s tym ze by som spalnu zavrela a nechcem byt zla ale zamkla by som v nej veci o ktore nechvem prist alebo aby sa rozbili ...... ak by im to nevadilo pohode gauc a detska kuchyna velka chodba a kupelka by im bola k dispozicii
Kedysi by mi nenapadlo zamknut izbu ale po snorivej casti priatelovej rodiny ked som im nieco neukazala a nemali drzost vliest do skrine prehladat a odbalit si nie dakujem uz si vecistrazim ked nemam chut aby mi do nich niekto liezol