Útulok nám chce odobrať psíka.
Psickarky potrebujem radu. Pred rokom aj pol sme si vzali hlavne kvoli detom z utulku krizenca huskyho a ovciaka. Psik mal za sebou tazky osud a ked sme boli v utulku padol nam do oka. Slecna alebo pni co s nami riesila adopciu nam vysvetlila,ze psik pojde na tyzden k nam na skusku a ak sa aklimatizuje dohodne sa ostatne. Bol u nas tyzden a pobyt zvladal perfektne. Nakoniec sme podpisali zmluvu kde bolo jasne napisane,ze psika treba dat zacipovat a,ze utulok si vyhradzuje pravo prist kedykolvek na navstevu aby zistilo ako sa psik ma. Zo vsefkym sme suhlasili a psika zobrali domov. Mame domcek s mensou farmou kde mal moznost ofvoreneho vybehu takze kazdy den bol vonku medzi zvieratami a na noc mal moznost ist dnu. Po roku prisla pani z utulku na kontrolu tak sme jej ukazali nasi farmu aj psika ktory ozaj bol tam stastny. Pani sa nas pytala ci pes byva vonku alebo vnutri tak sme jej vysvetlili,ze ma moznost byt vonku aj vnutri. Odisla prec mala som dost zmiesane pocity z toho pretoze si vsetko obzerala a robila si poznamky ale tak nehovorila nic. A dva dni pred vianocami nam napisala aby sme psa 30. nachystali,ze pride si ho zobrat. Nerozumela som preco. Vysvetlila,ze pes zije v nevyhocujucich podmienkach nema dostatok pohybu, psovi sa nik nevenuje,je divoky ( to usudila z toho ze lietal po celej zahrade), je tam nebezpecie urazu( casto pobehoval po vybehu s konmi ale ked ste ho zavolali pribehol) a jednoducho to neni pes pre nas a navyse ho krmime zbygkami z kuchyne ( co vobec nie je pravda preroze mu kupujeme kemivo ktore nam ona sama odporucala,to ze pes prehrabe zahradu a pozerie co vidi je normalne)
Ja som z toho hotova a s manzelom stale premyslame co dalej. Psik si u nas zvikol deti ho zboznuju miluje nasu farmu nikomu zo susedoc nevadi ved skodo vobec nesteka skor robi take pazvuky ako huskyovia zvyknu. Ak ho zoberie prec zlomi to psa aj nas. Neviege nam poradit ako sa mame branit? Osobne si myslim,ze je za tym nieco ine. Dakujem
@abbey1 to by aj mna zaujimalo lebo my sme vzali pred cosi vyše mesiacom krizenca alovenskeho cuvaca a tiez že pristup do vnútra takze mesiac bola vnútri ale rychlo rastie vonku má zateplenu budú do ktorej neciká vystlanu slamou a keď ju aj pustime na chvilu do vnútra tak jej je tu horko. Veď má poriadny kozuch dobre žrádlo no keby prisli k nám a že pes mal byt vnutry tak to by má riadne nasrali. Lebo veď to je velky pes to je trapenie toho psa urobit z neho kabelkoveho psa doma pod deckou🙈
chceš dam ti kontakt na jednu moju známu ta pozna útulky pravidelne sa stretava zo všetkymi čoútulky správuju napiš mi a skontaktujem vás.
S prepáčením je to p... niektoré si myslia že veľkému psovi je dobre v jednoizbovom byte na gauči. Išla by som do útulku na stôl by som hodila ockovaci preukaz psíka aj s potvrdením od veterinára že psík je zdravý a nič mu nechýba a poslala ich do teplých krajín. Na jednej strane nariekajú že majú plne koterce a že psom je tam zle a na druhej strane chcú zobrať psa z rodiny kde je šťastný.
Zviera zdochne.Teda aj pes zdochne.
Precitaj si co mate v adopcnej zmluve 😉
Podla paragrafu 135 obc.zakonnika sa po 1r z chovatela stava majitel psika. Takze ak ti ho chcu odobrat tak len pravnou cestou viac menej na zaklade zanedbania starostlivosti (strava, osetrenie, ubytovanie, vybeh,...). Ako majitelka si povinna dodrziavat zakony č.39/2007 paragraf 22 o chove a drzani, zakon c.115/95 par.35 o ochrane zvierat a VZN obce/mesta kde je psik chovany. Pokial je vsetko v sulade so zakonmi tak ti moze fukat do zadku.
Nedajte sa, drzim palce.
@danik1505 A keď prší a je búrka, tak sa klepe pred dverami, lebo chudák ani búdu nemá?
@nefertiti5843 áno, a vyženiem ju aj od tých dverí, aby mokla na daždi, pretože tak to je fajn 😁😁😁
Ty môžeš domov pustiť len políciu. Nikoho iného. Mohla by si zverejniť o aký útulok sa jedna?
Môžem sa opýtať cez aký útulok máte psíka?
@danik1505 No podľa všetkého je to tak...písala si, že dnu nesmie a búdu nemá :(
@jana_eyre_2 tak akurát prešľachtený jorkšír je stvorený na život vonku. Veď nemá podsadu preboha. Sa čudujem že to prežil v zdraví.
@zuzanaam čo prežil v zdraví, prechádzku? Yorksir nema chodiť von? Nebuď smiešna prosim..
@nefertiti5843 zle čítaš, budu má, ale v lete odmieta. Do sopy ju nezamykame, nie sme na hlavu a nemusíš nás kontrolovať, naša sučka je maximálne spokojná, môžeš kľudne spávať
@0silvia0 asi by som jej plienky mala kúpiť 😅 teraz ju berieme do lesa, dúfam že sa jej nič nestane z toho pohybu.. 😂
@jana_eyre_2 nejaky kocik pre psikov by sa hodil aj s nepremokavym krytom, aby ani kvapka vody na jej srst nekvapla a okrem toho treba setrit psikom klbiky😵
@0silvia0 jasné že jorkšír potrebuje ako teriér veľa pohybu vonku, ale keď je chladno alebo prší musí sa obliecť, pretože nemá na rozdiel od iných psov podsadu, ktorá by ho hriala, alebo zabránila premoknutiu na holú kožu. Takže keď som vonku a začne pršať, schovám pod bundu a nenechám premoknúť.
@jana_eyre_2 viete aj čítať? Písala som, že nie je určený na život vonku, nie že nemôže chodiť na prechádzky. Je to plemeno bez podsady, musí sa obliecť keď je chladno ako aj napr. naháč, tiež ho nemá čo hriať. A že prežil v zdraví premoknutie.
@zuzanaam ok, psa schovat pod bundu a nechat radsej zmoknut deti, dobra volba👍 Myslim, ze kazdy rodic v prvom rade ratuje deti, to je normalne. Nabuduce budu kvoli tvojej intervencii ratovat psa a deti nechaju bezat za nimi, len to zas budu skritizovani inymi dochodcami, asi sa nezavdacia nikomu....
A mozno to bola letna burka a ziadne bundy ani nemali...

@nelca84 a voči komu vieš byť zlá? Ak by si sa aj dozvedela o aký útulok ide, podľa tvojich slov by ti nedali meno, ani adresu, takže voči autorke by si nemala byť ako zlá.. a útulok tu predsa z týrania psa obvinený nie je, alebo sa mýlim? Takže voci komu a ako chces byť zlá?
Ešte raz pripomínam, ak má autorka farmu, je sledovaná veterinárnou správou, ti by na prípadné nevyhovujúce podmienky prišli.. ak má farmu, ktorá nie je sledovana veterinárom, tak by ju útulok mal nahlásit a potom to už je o úradoch, čo útulok nie je..