icon

Využívate samoobslužné pokladne a prečo?

24. júl 2024

ak nie, prečo?

lylyjana
29. júl 2024

Ked mam max 5poloziek. Aj by to vsetko bolo volnopredajne pecivo, v ziadnom pripade nejdem do samoobzluznej :D ak mam vacsi nakup, tak radsej vystojim rad ako sa potit pri vykladani a scanovani a nakladani a cakani na obsluhu

blackcat8885
29. júl 2024

Áno vždy keď sa dá a aj pri väčšom nákupe. Nechce sa mi čakať v rade pri klasickej pokladni čas je pre mňa vzácny. Nakupujem rýchlo. Najbližšie možno skúsim skenovať nákup

19zuzi67
29. júl 2024

Nie vôbec a ani nebudem

senta_sofia
29. júl 2024

Iba na maly nakup, ked robim velky, nemala by som sa na samoobsluznej kam vylozit. Ale pouzivam scan &shop v tescu a blokujem si sama.

kvetinka1918
29. júl 2024

Využívam ale neznasam keď spravím veľký nákup a musím si to blokovať sama a to mám ešte malé dieťa a to počas blokovania zabávať keď mám málo veci vyhovuje mi samoobslužnq

zuzana2910
29. júl 2024

Nie, keď nemusím, nebudem využívať túto službu.

raztovsetkozmizne
29. júl 2024

Odvtedy čo sú samoobslužky sa pre mňa komfort nakupovania rapídne zvýšil, v Lidli čo máme pri dome som sa vyhýbal lebo som vedel že budem v zápche pri pokladni, odvtedy ale čo si to viem zaplatiť sám, tam chodím s radosťou. Za mňa super že sú samooblusžky. je to win win situácia.

leidin
Odpoveď bola odstránená
basska_b
29. júl 2024

V Lidli ma vytočili, ked som prvykrat skusila a nablokovala obycajnu tycinku a zacalo to tam vykrikovat nejaku chybu. V Tescu vacsinou nemam na vyber, kedze okolo 11-12 idu len samoobsluzne. V Kraji sa tomu vyhybam, lebo ked treba volat obsluhu, tak nikto nechodi, ma to riesit pani na pokladni c. 1 a ta tam ma furt zakaznikov. V Bille rada vyuzijem, to je asi jedine, kde to funguje normalne. A v Kauflande vacsinou robime privelky nakup a to by sa tam asi ani nezmestilo navŕšiť. Takze zavisi od situacie.

zanet266
Autor odpoveď zmazal
x_mery_x
30. júl 2024

Nie, nemam ich rada, ale my aj tak chodime len na mega nakupi co nakupime na 3 tyzdne, ani by sa to tam nezmestilo. :D

xenia65
30. júl 2024

Veľa ľudí nepoužíva samoobslužné pokladne, lebo nechce brať prácu pokladnikom... A keď si kupujete nábytok v demonte vám nevadí, že beriete prácu stolarom? Doba ide dopredu, je to vývoj... Sú ľudia, ktorí sa v histórii bránili pokroku, ale bohužiaľ márne

jessicai
30. júl 2024

Väčšinou nepoužívam, radšej si postojím pri pokladni. Na samobslužnej mi všetko nejde bez toho aby som musela čakať na pracovníka/pracovníčku obchodu.

gerrwie_girl
30. júl 2024

Mne sa strašne páči ako si podaktore myslia, že keď si to dajú nablokovat predavačke tak ten obchod "vytrestaju" 😀. Lebo ze nebudú im to ulahcovat. Pochopte ze im je to úplne uprdele. Ide tu o VAS čas.

paulita
30. júl 2024

@julia_romeo Tak, že tam nedá predavačka namiesto 2ks -> 3ks 😉

zuzu1122
30. júl 2024

Pamätám si, keď predavačky/pokladníčky kedysi museli preratávať, koľko musia vydať zákaznikovi. Potom prišli pokladne, ktoré už ukazovali, aký má byť výdavok. Teraz sú tu samoobslužné pokladne. Všetko za nás robí počítač, umelá inteligencia... z roka na rok sú ľudia sprostejší a sprostejší. Česť výnimkám. Nevyužívam samoobslužné lebo:
1. nebudem ľuďom brať prácu
2. nie som za to platená, ako bolo už spomenuté, zaplatím si nablokovanie v cene tovaru (výnimkou je, keď ideme raz za 3-4 mesiace do Tesca keď využívame čítačku)
3. nepochopím ten otrávený ksicht predavačky, keď ju poprosím, aby mi to išla nablokovať. Akoby si neuvedomovali, že takýtmo prístupom sa z nich stanú obyčajné dokladačky čo sa určite odrazí aj na ich výplate. Opäť česť výnimkám, ktorých je ale veľmi málo
A čo sa týka toho argumentu že to "šetrí čas". No, na jednej strane nevydrží niekto stáť 5 -10 minút pri pokladni, ale na druhej strane sa prechádza pomedzi regále bez zjavného záujmu o kúpu a len tak bezcielne blúdi. A takých vídavam veľa. Hlavne, že pri pokladni stepuje a je nervózny. Buď nemám čas, viem čo chcem, prípadne si doma urobím zoznam a idem na istotu alebo sa nudím a prechádzam sa. Ale potom sa nesťažujem, že pri pokladni, že sa ponáhľam.

zuzu1122
30. júl 2024

@gerrwie_girl im to je jedno teraz, lebo si neuvedomjú, že keď obchodné reťazce ľudí na toto naučia, tak tie pokladníčky môžu prepustiť.

gerrwie_girl
30. júl 2024

@zuzu1122 ale to je normálna vec. Taka je proste doba. A bude to takto otravovať aj s inými profesiami.

salije
30. júl 2024

Nie ani nebudem. Vyuzila som minimum krat. Aj hotovost budem pouzivat stale

elisebah91
30. júl 2024

Nepoužívam, lebo ja robím veľký nákup na celý košík v Kaufe, Lidli a teda netrúfam ak, ak sa mi vo veľkom nákupe daco pokazí pár rožkov nezoberie či iné a odznova....nie veru nie. Ak by som mala tri veci áno, ale to sa nestáva.

petronela1985
30. júl 2024

Na malý nákup používam samoobslužné pokladne. Napriek tomu sa mi x-krát stane - asistent je na ceste, počkajte prosím na obsluhu, kontrola váhy tovaru, ani nevložím tovar do tašky, už načítajte ďalší tovar... Ako dnes v Coop Jednote. Je to otravné. V Kauflande mám s tým najlepšie skúsenosti.

zuzu1122
30. júl 2024

@gerrwie_girl ja tomu rozumiem. Problém je v tom že nie vždy je pokrok prínosný pre človeka. Konkrétne toto podľa mňa nejde správnym smerom a namiesto zjednodušenia práce človek om prácu príde úplne. Každopádne čas ukáže.

hiro
30. júl 2024

@zuzu1122 "1. nebudem ľuďom brať prácu 2. nie som za to platená"
Nikomu pracu neberies. To je taka hlupost ako ked prisla priemyselna revolucia, zacali existovat fabriky a ludia ich podpalovali aby neprisli o pracu. A? Roboty robia vo fabrikach daleko viac ako predtym, namiesto miliona ludi v polnohospodarstve mame traktory a robi tam par desiatok tisic - a mame miliony nezamestnanych? No veru nemame.
A ze nie si za to platena? Tak to nechapem ze si chodis sama vyberat veci do regalov ked ta za to neplatia. Nakupuj v obchodoch len ktore maju obsluhu. Ziadne samoobsluhy. Hadam nebudes podporovat taketo novodobe vydobytky kde musis behat po celom obchode a este aj tlacit ci sama si nosit veci k pokladni. Bud ti za to zaplatia alebo to nerob za nich, nie?

lucka_ke
30. júl 2024

@hiro taká služba už je, donáška až domov 🙂 ale v podstate s tebou súhlasím, odbremení to ženy od ťažkej a namáhavej jedntvárnej práce, ja sa tomu teším, je xy povolaní, kde sa ženy môžu uplatniť a tam chýbajú, tak by sa mohli rekvalifikovať alebo mladá generácia rovno aj vyštudovať... nemyslím si, že pokladníčka je práca snov pre mladé dievčatá

ikuska27
30. júl 2024

@suge no veď toto😄tiež túto vetu neznášam...a najviac nenávidím tú pokladňu keď idem z nočnej.... ťahám celú noc ako blb a ešte si aj celý nákup musím sama nablokovať...vtedy som fakt že strašne nervózna...a nehovorím, keď to nonstop chce nejakú obsluhu..vtedy by som do toho kopla 😡

daniela1911
30. júl 2024

Využívam, vždy a na každý nákup.
Prerože mi lezú na nervy predavačky z môjho okolia, ktoré keď mi nevysypú bobulové ovocie na pase, tak mi prebijú jogurt gélovými nechtami, obijú ovocie a pod len aby mala rýchlo rýchlo odpípnuté. A o tom, že keď im kasa nenapíše koľko majú vydať, nevedia ani dopočítať.. des.
Takto si to urobim sama, ukladám rovno do tašky, zaplatím kartou, mam prehľad.

julish
30. júl 2024

Nevyuzivam, beru ludom pracu

rusalinka
31. júl 2024

@julish môžeš mi, prosím, vysvetliť, ako berú ľuďom prácu? 🙂

dada0902
31. júl 2024

Používam keď nemám veľký nákup a hlavne keď neberiem rôzne druhy pečiva alebo koláčov inak v pohode alebo keď idem bez deti lebo keď si niečo vyberu tak hneď tu vec chcú a kým to zaplatím a vyde mi papier po platbe kartou co vždy trvá tak tam hucia
A za ďalšie je fajn tieto samoobslužné ale čo vidím v poslednom čase ze už nik nechce ísť do pokladne niekedy otvoria jednu je tam rada ako blázon a aj tak nikto iný tam nepríde na pomoc to už mi príde využívanie a donútenie ľudí nech idú iba na samoobslužne😏
Ešte aj raz som bola v lidli iba dve pokladne boli otvorené a s toho jeden stále odbiehal na samoobslužne a tam boli také rady a mali to tam na haku a ako vieme v lidli sa platí viac menej na samoobsluzniach kartou tak ľuďom nič neostáva len stat dlhé rady v tomto mi to príde už choré na hlavu

kristiii
31. júl 2024

@dada0902 toto sa inak ani mne nepáči, že niektoré reťazce vyslovene nútia ľudí ísť do SOP tým, že normálne ani neotvoria. U nás to robí Kaufland, naopak Lidl má už teraz vždy extra človeka pri samoobslužných, tak konečne neodbiehajú pokladnici.
Ale tie, ktoré píšete, že SOP berú ľuďom prácu...tiež som to tak zo začiatku vnímala, na druhej strane, asi tiež jazdíte autami a beriete tak prácu vodičom budov či vlakov, máte v mobile internet a krachli kvôli vám internetové kaviarne atď...