Nemám koho pozvať na svadbu
Ahojte, môj priateľ začal hovoriť o svadbe a ja sa toho desím. On má väčšiu rodinu, chcú pozvať ujov, tety, sesternice, kamošov. Ja som už sirota, so sestrou nie som v kontakte už dlhšie roky, mám dve kamošky. Jedna ma 4 deti, pomerne malé za sebou a povedala, že by mi prišla max zagratulovať na obrad. Druhá kamoška by možno prišla s manželom, ale kvôli dlhodobým zdravotným problémom by tam bola max dve hodiny.Aj to závisí, aký bude mať deň. Moja širšia rodina, sestrenice, bratranci - nevidela som ich cez 30 rokov. De facto ja nemám koho pozvať. V práci mám jedného kolegu a jednu kolegyňu. Nie sme si nijako blízki, nekupujeme si ani darčeky, nestretávame sa v súkromí. Môj priateľ by tam pozval kolegov z práce, z minulej práce, kamošov z detstva, z klubu futbalového, no má toho kopec.
Ak by sa svadba konala pred 15 rokmi, bolo by to ešte inak.
Mal niekto z vás svadbu, kde nemal nikoho? Alebo že dvoch hostí?
@anonym_autor bude tam rodina zo strany muža, to stačí, ak ich tam teda vôbec všetkých chceš. Na svadbu na úrade stačia reálne len dvaja svedkovia na to, aby ste sa mohli zosobášiť a je jedno kto by to bol.
@anonym_autor ja som mala na obrade len starkú a brata a manžel celú rodinu. Bolo to úplne v pohode akurát na obrade sedeli všetci spolu a nie jedna polka rodiny na jednej strane a druhá zase na druhej lebo by to vyzeralo čudne.
Tak proste pozvi koho mozes a tie kamaratky maju situaciu ako maju, tak pridu len na obrad. Priatel nech sa skor zamysli nad tym, koho vsetkeho chce pozvat, pretoze ak mate mat aj nejake tradicie, tak 60 hosti on aj tak uvidi maximalne v lavici kostola a pri gratulacii, s kazdym ked si da panaka bude tiez KO o pol 5 😅 ze mas take nijake vztahy nie je jeho chyba zaroven z tej svadby netreba urobit madovku v kulturaku... pekny penzion s obmedzenou kapacitou by zoznam krasne preriedil 🤭
Ten den zbehne ani nevies ako. Ty mas vyber hosti jasny, sustred sa na krasne saty, najdi skvelu vizazistku a fotografa.
@stellarstar určite nie, jeho rodina chce normálnu svadbu. Je to ich jediný syn a chcú ho riadne oženiť...
@anonym_autor oni ho chcú riadne oženiť? Takže všetky tie gýčové zvyky, vývar, tri druhy mäsa, pol ryža, pol hranolky, kopec alkoholu a všetci sa strieskať ako divé svine? Či oni platia, tak oni rozhodujú? Osobne, buď by bola svadba akú chcem ja s mužom a ak by sa nenašiel rozumný kompromis, žiadna svadba nebude.
@anonym_autor urobila by som to v kruhu svedkov. dovi dopo.
@anonym_autor pozri jeho rodina je aj tvoja rodina. Vobec to neries. Ty nie si sama. Dostala si sa do velkej rodiny, tak sa s nimi zabavis. Nikto sa nebude pri dave ludi pytat, ze kde mas svojich ludi. Ved vedia, ze rodicov nemas. Netrap sa. Zabav sa.
@januska12323 svadbu bude platiť priateľova rodina.
@anonym_autor dievča zlaté, ja by som to nerobila
Ja by som odložila svadbu, kým si na to sami nenasetríte, nech vám nikto nič nerokazuje. A dovi dopo
To nemas v rodine nikoho normalneho,s kym by stalo za to obnovit vzťahy.? Mozno aj maš,ale ty nechceš,takze je to jasne. Budes na svadbe bez rodiny ,trochu sa o tom poklebeti a potom si zvyknu.Na tvojom mieste pozvem obe kamosky,kolegovcov a krstnych rodicov,uz pride kto bude chcieť.
Mali sme svadbu, kde bolo cca 40 ľudí. Z toho 8 bolo mojich, zvyšok mužova strana. Avšak so ženami jeho kamošov som si vždy dosť rozumela, tak som to nijak extra nevnímala zle. Ono to možno na prvý pohľad znie hrozne ale nebude. Pripadne, ak máš nejaké pekné spomienky z detstva na sesternice/bratrancov, tak sa im môžeš ozvať.
To nemas v rodine nikoho normalneho,s kym by stalo za to obnovit vzťahy.? Mozno aj maš,ale ty nechceš,takze je to jasne. Budes na svadbe bez rodiny ,trochu sa o tom poklebeti a potom si zvyknu.Na tvojom mieste pozvem obe kamosky,kolegovcov a krstnych rodicov,uz pride kto bude chcieť.
@janinah o mojej rodinnej situácii píšem v mojich komentároch.
Ja by som odložila svadbu, kým si na to sami nenasetríte, nech vám nikto nič nerokazuje. A dovi dopo
@katica06 my máme našetrené, aj ja mám svoje, aj priateľ má svoje, ale svadbu bude platiť jeho rodina. Ja si platím svoje šaty, líčenie a veci okolo mňa. Všetko ostatné, tým, že ja tam nebudem mať nikoho bude platiť priateľova rodina, priateľ je s tým úplne ok.
@anonym_autor nic sa nedeje, pozvite ludi, ktori su vam blizki. To je uplne jedno, z ktorej strany. Ak ty nemas koho pozvat, no a co. Tak nebudete mat svadbu s 80 hostami ale s 50. Za usetrene vam mozno vyjde este nejaka dovolenka. Ale tie 2 kamosky by som pozvala, aj ked by zostali len na chvilu.
@anonym_8ddeb3 priateľ chce normálnu veľkú svadbu. Ja v podstate takisto, len tam nemám koho pozvať.
@anonym_autor tak potom sa nič nedeje. Nie je povinnosť mať rovnaký počet hostí ako druhá strana. Dohodnite sa s priateľom koho pozvete z jeho strany a ty sa absolútne netráp, že tam nebudeš mať "300 ľudí".
@katica06 my máme našetrené, aj ja mám svoje, aj priateľ má svoje, ale svadbu bude platiť jeho rodina. Ja si platím svoje šaty, líčenie a veci okolo mňa. Všetko ostatné, tým, že ja tam nebudem mať nikoho bude platiť priateľova rodina, priateľ je s tým úplne ok.
@anonym_autor
@anonym_autor stojí ti to za to?
@anonym_autor
@anonym_autor stojí ti to za to?
@katica06 čo čo mi stojí za to? Vždy som chcela mať riadnu svadbu, takú poriadnu, ako sa patrí.
@stellarstar určite nie, jeho rodina chce normálnu svadbu. Je to ich jediný syn a chcú ho riadne oženiť...
@anonym_autor tieto kecy "riadne" ozenit.
Povedz mu svoju predstavu.
To ze tam nikoho mat nebudes zo svojej strany problem nieje, ale chces tam mat ludi, ktorych nepoznas a viacmenej to bude vsetko podla ich prefstav, ty budes bsábka ktora plni ich predstavy? Ak ti to vyhovuje smelo do toho.
@katica06 čo čo mi stojí za to? Vždy som chcela mať riadnu svadbu, takú poriadnu, ako sa patrí.
@marsmykkok
@anonym_autor keď mas takúto predstavu svadby, tak akceptuj že hostia budú iba zo strany ženícha. Iné riešenia odmietas, rodinu si dovtedy nenakloňuješ, kolegyne či kamošky ti zázračne nepribudne, tak potom bude svadba v réžii svokrovcov.
Chceš svadbu ako sa patrí? Roky rokuce vieš aký máš rodinný stav a teraz sa desíš ? Z čoho, veď dobre vieš ako to je. Buď sa zosobaste vy dvaja + svedkovia, prípadne jeho rodičia, alebo zahod des a spravte si svadbu " ako sa patrí" .. ach joooo
@anonym_autor ale veď si si odpovedala, tak v čom je problém, takých čo nemajú "žiadnu" rodinu je čím ďalej tým viac, aspoň tu na MK
@anonym_autor Ano, a je to uplne bezne.
Aspon sa spoznas s jeho stranou lepsie, mozno si aj s jeho kamosmi sadnete a budes ich mat casom aj ako svojich kamosov.
Pokial ti nevadia tetky a ujovia na svatbe z principu, a nebojis sa vacsej skupiny, tak sa vobec netrap tym, ze ty budes mat menej hosti.
Date okruhle stoly, bavit sa bude kazdy s kazdym a uzijete ai to. Naozaj sa tymto netrap.
@anonym_autor žiadny svadby by som s ním nerobila..
Úprimne taku svadbu by som ani nemala a ani nechcela, je to vaša svadba máte sa dohodnúť spolu, nie čo chce tetka, ujko, Jožko, Ferko, na všetkých by som sa vykašľala a spravila svadbu na urade alebo na dovolenke a hotovo je to tvoj život a tvoje rozhodnutia!!!
Úprimne taku svadbu by som ani nemala a ani nechcela, je to vaša svadba máte sa dohodnúť spolu, nie čo chce tetka, ujko, Jožko, Ferko, na všetkých by som sa vykašľala a spravila svadbu na urade alebo na dovolenke a hotovo je to tvoj život a tvoje rozhodnutia!!!
@zuzubb007 ale takú svadbu chce aj môj priateľ, a samozrejme, aj ja som o takej snívala, len som nerátala pred rokmi s tým, že tam nebudem mať nikoho.
My budeme mať svadbu tento rok a tiež je veľký nepomer v počte hosti 3:45 ale teda nijako to neriesim. Keby je na mne, stačia dvaja svedkovia a za 15min sme vybavení, ale tak z lásky k nemu budeme mať svadbu aj s publikom
@anonym_autor my sme takto mali tiež. Ja som si pozvala aj širšiu rodinu a manžel tam mal len sestru s partnerom a jedného kamaráta, ktorý mu šiel za svedka. Dokopy nás bolo 28 vrátane maličkých detí. Za mňa nič neobvyklé. Viac by som si dala pozor na to, aby to bolo podľa Vašich predstáv a nie podľa predstáv rodiny.
Akože ja si myslím že priateľ by to mohol brať do úvahy a nepozývať ľudí čo si pomaly nikdy nevidela. A hlavne nerozumiem prečo tam chce volať toľko ľudí mimo rodiny. Veď si zavolám dvoch,troch najbližších kamarátov.
Nieje na tom nič zlé nemať tam kopu ľudí z tvojej strany.Ja keby sa vydavam tiež by som tam mala možno len pár ľudí.Je to v prvom rade o vás nie len o hosťoch
@anonym_autor veď tam bude ten naj človek pre teba, v deň svadby už tvoj manžel, tvoja nová rodina. Uži si čo najkrajší deň. Veď v práci môžeš pozvať kolegu aj kolegyňu na svadbu. Možno sa tým aj vaše vzťahy zmenia a budete si bližší ako doteraz. Držím vám palceky, nech všetko dobre dopadne a želám veľa šťastia 😍.
Nedavno som bola na svadbe,kde zenich mal par najblizsich ludi. Rodicov,surodencov,krstnych rodicov a babku. To bolo vsetko. Nevesta mala celu siroku rodinu a kamaratov. Nie je to nic nezvycajne a hlavne v dnesnej dobe,ked kazdy normalny clovek vie,kolko svadba stoji a natriasat sa do rana so vzdialenymi pribuznyni je poriadne drahy spas.

@anonym_autor okej, takže zatiaľ sme sa dozvedeli iba, že ty nemáš rodinu a kamarátov a rodina tvojho snúbenca chce veľkú svadbu
A čo chcete vy dvaja?
@anonym_8ddeb3 priateľ chce normálnu veľkú svadbu. Ja v podstate takisto, len tam nemám koho pozvať.