Detské tábory za 500 € – čistý biznis
Som mama troch detí. Dvaja chalani sú už na strednej, dcérka je tretička. Robím ako predavačka, na zmeny, 900 eur v čistom. Otec sa o ne nezaujíma, vyzivne minimalne.
A tak tu teraz sedím, pozerám tie „letné ponuky“ táborov a mám chuť plakať. Za jeden turnus 450, niekde 520. Čo je tam? Ubytovanie, nejaký bazén a „zážitkový program“. Super. Len ja by som na to musela robiť celý mesiac. A to len pre jedno dieťa. Čo tie ostatné dve? Tie sú už „veľké“, tak majú byť doma a nudiť sa? A merkovať súrodenca????
Denné tábory okolo 200 eur od 8 do 16tej. To kam sme sa dostali?
Inak tie cirkevne tabory su len preto lacnejsie, lebo cast nakladov prebera cirkev... je to ako subvencia, nie, ze sa to da spravit za menej penazi...
@anjelicek26 a este by som dodala, ze tam bezne neberu platy za to, deti starsie robia veducich atd...
prispevok od zamestnavatela nevyuzivate?
@simca06022011 ....píše,ževraj nemajú,lebo ich je len 8 v práci.Co je samozrejme blbost
@simca06022011 ....píše,ževraj nemajú,lebo ich je len 8 v práci.Co je samozrejme blbost
@doriiis prečo by to mala byt blbosť?
Pozrela som ponuku nášho CVČ. Denné tábory po 150 €.
tak letné tábory zvyčajne organizujú podnikateľské subjekty , ktoré fungujú na princípe ponuky a dopytu a ich cieľom je zarobiť, nie robiť charitu a dotovať slobodné matky , rozvedené matky alebo nízkopríjmové skupiny. Žijeme v tržnom hospodárstve. S tým sa treba zmieriť a netreba to hejtovať , mnoho vecí nie je pre všetkých . A ani pre mňa , hoci nepatrím do nízkopríjmovej skupiny obyvateľstva.
Dcéra môže absolvovať ak sa dá školský denný tábor , cirkevné tábory alebo môže byť s bratmi a v čase tvojho voľna budeš s ňou niekam chodiť. Moje mladšie deti aj tak strávia polku leta vonku s kamarátmi na ihrisku , na korčuliach , na bicykloch , opekačkách .
@doriiis nie je to blbosť, rekreačné poukazy je zamestnávateľ povinný preplácať ak má viac ako 49 zamestnancov. Takže ak pracuje v malej firme, v ktorej je 49 a menej zamestnancov, tak na rekreačný poukaz zo zákona nárok nemá.
Autorka, nie čistý biznis. To ubytovanie niečo stojí, aj strava. Dokonca aj kuchárky, animátori chcú mať plat, nerobia to zadarmo. A sú tam ľudia, ktorí tam sú s deťmi stále, nielen 8 hodín v práci. Nikto to nebude robiť pre pekné modré oči.
Samozrejme, je fakt, že pomerovo k tvojmu príjmu je to neúnosné. Letný tábor nie je nejaká povinnosť, ktorú dieťa musí absolvovať. Keď na to nie sú financie, tak hold, nepôjde. A starší? Stredoškoláci? Čo keby sa poobzerali po nejakej brigáde?
U nás denný tábor 170 €,140 € a 80 €
@mamaaja82 si si ulavila hej? Mam pravdu a plati to aj pre Slovensko. Tabor za 450-520e bohuzial ked zratas stravu, ubytko, dozor (platy) tak proste to lacnejsie nejde... ze je to pri jej prijme drahe resp. neuplatitelne pre viac deti je mi jasne. Preto by sa mal na takychto mimoriadnych vydavkoch podielat aj muz.
@anjelicek26 moja dcera ide na tabor kde za 8 dni sme zaplatili 185€,tam chodil aj moj syn dlhe roky,takze to ide aj za menej so stravou 5x denne a programom pre deti.Mne neslo o to si ulavit ale niekedy by si si mohla uvedomit,ze v Nemecku to funguje uplne inak ako na sk.Tu polovicu vydavkov od otca dietata len tak nedostanes,pridavky 60€ ci kolko su takze tak.Ak zije niekde na dedine kde maju kednu jednotu je rada,ze ma pracu a nemusi nikde dochadzat a minat tretinu vyplaty na cestovne a ,ze tie platy na Sk su ubohe to vieme vsetci.Moj muz menil robotu a na papier mu kazdy daval minimalku a do ruky zvysok,8 mesiacov trvalo kym nasiel poctiveho zamestnavatela.Bohuzial takto to na sk (ne)funguje.Preto som ti pisala,ze niekedy mlcat je fakt lepsie.
Ja by som skúsila tie cirkevné, u nás stojí 90€. Ale súhlasím, že niekde chcú 170-200€ za denný tábor 8-16 a este mu mám baliť desiatu atd lebo okrem obeda nič nedostane 🙈 a program je prechádzka po lese, prechádzka po meste, kreslenie a podobne 😃 a náš školský tábor je drahší ako súkromné..
@doriiis nie je to blbost ak pracuje v malom podniku tak narok nema.jedine ze by bol super ludsky zlaty sef co pride zaciatkom jula s obalkou a povie tu mas Anicka 300e pre malu na tabor.ja som pracovala v malej kaviarni kde som bola prakticky jediny zamestnanec na rannej smene na tpp a kazdy den ma vymenil nejaky brigadnik. Takze ano ak existuje aj podnik kde je iba jediny zamestnanec tak existuje taky kde su iba dvaja alebo 8.nie kazdy chodi do zavodu s 2000 ludmi..
@doriiis preco by to bola blbost? ved na rekreacny je narok od 50 zamestnancov, inak je dobrovolny. Nas je v praci 48-49 takze viem o com pisem :p
@mamaaja82 si si ulavila hej? Mam pravdu a plati to aj pre Slovensko. Tabor za 450-520e bohuzial ked zratas stravu, ubytko, dozor (platy) tak proste to lacnejsie nejde... ze je to pri jej prijme drahe resp. neuplatitelne pre viac deti je mi jasne. Preto by sa mal na takychto mimoriadnych vydavkoch podielat aj muz.
@anjelicek26 ide. Syn ide na pobytový tabor za 350 eur
Záleži od miesta ubytovania, jasne, že Tatry budú drahšie ako napr ubytko na Orave, detto doprava.
Ak majú v programe návšteva aquaparku tak aj to spraví vyššiu sumu ako obyčajne kupko s 2 tobogánmi, ak majú v programe jazda na motokárach tak to bude drahšie ako keď v programe bude nočná túra a schovávačka
Rozdiel či mi na tabor príde zdravotník, ale študent medik.
A xxxx dalších faktorov ktoré má dopad na konečnú sumu
Tie ceny, hlavne za denne tabory su uplne sialene a premrstene, a kazdy rok viac a viac... U nas na ZS robia aj "zbernu druzinu", sice len na jeden tyzden, ale zadarmo, skus sa popytat.
neviem odkial si, ale dcerka ide na tyzdenny tabor (od soboty do soboty) a cena 250€ na zapadnom Slovensku. Dalsi z atletiky, cca 300€. Normalne celodenna strava, vsetko. Bola aj minuly rok a pacilo sa jej velmi. Takze mozno zalezi aj od lokality. Oba tieto tabory su na SK, Chorvatsko a pod. tie su samozrejme drahsie. Ale ma 11r., tak zahranicie by sme ju nepustili
To je krasne ako jej tu zrazu pisete,ze 500e/dieta za tyzden v tabore je v uplnom poriadku. Hlavne,ze ked je rec o dovolenkach,tak tu vypisujete,ze za 1500e idete cela rodina,letecky k moru, vratane stravy a vyletov. Ale zrazu je 5-6 dni v tabore 500e super cena🙈 A ano aj 200e/tyzden za denny tabor je viac deti je sialena suma vzhladom k dnesnym platom. Uz len pri 2 detoch je to 400e a vykryty len 1 tyzden! Kde je zvysok prazdnin a nebodaj este spolocna dovolenka.Ja ta chapem,hlavne kvoli tej malej. Chalani si uz sice spravia program,ale zas taki teenageri nebudu robit malej sestre animatorov.
Cirkevne tabory si pozerala? Ked boli moji mali, boli bud uplne zdarma, alebo za smiesnu sumu.
@simsalabim skvelý nápad ale nie pre ateistov napríklad. To nemyslím v zlom len škoda že za dobrú cenu nerobia tábory bez týchto náboženských veci. Opäť nemyslím to v zlom. je to len povzdych.
Tak ono keď si to rozratas, od ubytovania, cez stravu, animátorov, program atď, tak na 5 dní to nie je veľa.. tu ide skôr o to, kto si to môže/nemôže dovoliť. ...
@dm1 aj nás je presne 49 a teraz mi nastupuje nový chalan, ale jeden mi odíde a zas som tam kde predtým 😀
@kalifka u nas sme nedavno tych 50 dosiahli, ale potom som sa dozvedela ze to sa rata priemerny pocet zamestnancov rok predtym takze zase nic :D
Myslela som si ze ked dosiahneme 50 mozem to hned vyuzit.
To je krasne ako jej tu zrazu pisete,ze 500e/dieta za tyzden v tabore je v uplnom poriadku. Hlavne,ze ked je rec o dovolenkach,tak tu vypisujete,ze za 1500e idete cela rodina,letecky k moru, vratane stravy a vyletov. Ale zrazu je 5-6 dni v tabore 500e super cena🙈 A ano aj 200e/tyzden za denny tabor je viac deti je sialena suma vzhladom k dnesnym platom. Uz len pri 2 detoch je to 400e a vykryty len 1 tyzden! Kde je zvysok prazdnin a nebodaj este spolocna dovolenka.Ja ta chapem,hlavne kvoli tej malej. Chalani si uz sice spravia program,ale zas taki teenageri nebudu robit malej sestre animatorov.
@iwesska lenže cenu tábora nemôžeš porovnávať k platu, ale pozeraj na náklady. Ja som párkrát robila vedúcu v tábore, vždy ako dobrovoľník a je to rozhodne 'nezaplatena' robota.
@kalifka u nas sme nedavno tych 50 dosiahli, ale potom som sa dozvedela ze to sa rata priemerny pocet zamestnancov rok predtym takze zase nic :D
Myslela som si ze ked dosiahneme 50 mozem to hned vyuzit.
@dm1 ja si tiež hovorím, že nikdy to nedosiahneme 😀 nabudúci rok ide jeden do dôchodku a o rok ďalší.
@iwesska lenže cenu tábora nemôžeš porovnávať k platu, ale pozeraj na náklady. Ja som párkrát robila vedúcu v tábore, vždy ako dobrovoľník a je to rozhodne 'nezaplatena' robota.
Ano, tie cenu su mozno na pohlad vysoke, ale:
- ubytovanie v najlepsom pripade 50€ noc
- strava pri vsetkej skromnosti 15€ den
- plat vsetkych animatorov sa musi rozpocitat na deti
Okrem toho este vsetky mozne a nemozne dane a odvody, ktore musi zaplati t zriadovatel. Aky ma z toho zisk? Skus si spravit kalkulaciu a uvidis, ze este stale to je cena, na ktorej malokto zarobi statisice.
Pozri denne tabory, nie pobytove. Co by si dala za pobytovy, tak dcera moze mat aj 3 a viac denne. Vsak moze prespavat doma. Nemate nejaky tabor zo skoly? My mame pravidelne letne SKD za 50 eur a 2.50/strava na den. Cize naozaj super cena. Skus polustrovat vo svojom okoli. A par tyzdnov mozu aj bratia pomoct, ak nemaju ziadnu brigadu na leto.
vezmite radsej deti na dovolenku do Egypta za tie peniaze 😂.

@anjelicek26 nie sú v poriadku. Tie ceny sú premrštené. Nemôžeš porovnávať Slovensko a Nemecko, príjmovo sú tu ľudia úplne inde ako v Nemecku
Mam jedno dieťa a taký drahý tabor nie som ochotná zaplatiť
Autorka musí hľadať lacnejšie tábory, napr cez cirkev, skautov, CVC
@pribinak ....myslím,že v Nemecku sú drahšie tábory.