icon

Ako zvládnuť vzťah s kontrolujúcimi rodičmi partnera?

21. jan 2025

Baby prosim poradte ...mam priatela s ktorym som uz par rokov a myslim ze ma jeho rodicia nikdy nemali radi lebo predpokladali ze priatel ich doopatruje a bude im robit full service atd...obaja rodicia su velmi panovacni, tazko sa s nimi vychadza...v poslednej dobe zacali robit cudnu vec a to ze chcu s nami vsade chodit...na dovolenky, do kina, na nakupy...proste ide mi to hore krkom...samozrejme musime program prisposobit im lebo uz su starsi a vlastne vsetko robit tak ako su...poslednou kvapkou bolo pre mna to ze sme mali ist na romanticky vikend do tatier k vyrociu a priatel mi povedal ze aj jeho rodicia chcu ist s nami...povedala som ze ja s nimi nejdem uz nikdy nikde a ze pokojne sa mozeme rozist a nech on si zije s rodicmi...velmi ho milujem ale toto proste vobec nedavam...viackrat som sa priatela pytala ze preco im vsetko vesia na nos alebo preco im hned nepovie ze xhceme byt len my sami ale vzdy povie ze on to len medzi recou vzdy povie a oni sa toho chytia...co by ste robili?

h2
21. jan 2025

Keď im nepovedal hneď, že nechce, aby išli s vami, tak keď im to povie teraz, vyjdeš z toho, ako najhoršia, ako tá, čo ich tam nechce, hoci ich syn ich tam chce. A možno aj on sám im to tak povie, že "Janka povedala, že chce, aby sme išli sami." a pritom sa ľútostivo zatvári, že on by ich tam aj chcel, ale čo má, chudák, robiť. Neviem, čo by som poradila, ale mne by takýto chlap veľmi vadil.

earlgrey
21. jan 2025

@autorka
Tak potom nechápem prečo o všetkom jeho rodičia vedia...o nákupoch, výletoch, dovolenkách...atď. akože fajn, spomenúť to môže, ale nech to spomenie pár hodín pred, kedy už nie je šanca, aby sa k vám, do vášho programu, natískali...

dadka1997
21. jan 2025

S takym by som nebola jednoducho nie, cim skor pdides tym lepsie pre teba

sense
21. jan 2025

Problém nie sú jeho rodičia ale tvoj partner...
A prioritou nie si ty ale oni ...takže máš na výber buď to akceptovať ale zísť z kratšej cesty

ahhola
21. jan 2025

autor

Dnes o 10:18
@unicornlady ano ma podla mna...hlavne si myslim ze oni mali plan ze si uz nikoho nenajde lebo mal jeden dlhsi vztah...ja mam 36 a on 38...

unicornlady

Dnes o 10:20
A keď ste spolu niekoľko rokov, toto mamičkovanie sa muselo už dávno prejavovať.

autor

Dnes o 10:23
@unicornlady zo zaciatku to take nebolo...len teraz rozmyslame nad rodinou a vtedy sa to nejak zacalo...podla mna to robia umyselne

🤔Teda oni uz maju vnucence, nechcu ich od syna, od teba?
Ty uz aj rozmyslas nad rodinou, v 36.rokoch.?teda dnes mate casu na vsetko. 🤕

crazy_cat_lady
21. jan 2025

autorka - hlavne si s nim prosim ta nerob dieta, lebo to bude este horsie..

ahhola
21. jan 2025

@crazy_cat_lady praveze nad tym ma rozmyslat, konat---teraz, alebo uz nikdy. Nie ze s nimi stari idu do kina, co si inak ani nedokazem predstavit.

stanulienkat
21. jan 2025

Preboha, ako ich vobec napadne ist s vami na romanticky pobyt? Co su senilni? Vypozoruj este jeho spravanie, ale myslim, ze toto sa bude len zhorsovat. Byvate vo svojom? Ty mas deti? Lebo s tymto cudom by som deti neplanovala.

lenkahvh
21. jan 2025

@ahhola tiež mi to hlava neberie - v 38 zacina rozmyslat o zalozeni rodiny, ale mentalne je to malý chlapček, jedináčik oplašený, čo sa drží za rúčku mamy a otca a že, či už môže 🙂

autor
21. jan 2025

@ahhola nie nemaju vnucata a myslim ze pre nich to nie je priorita alebo nejake pozitivum oni len chcu aby sa mali dobre a s vnucatom sa isto mat dobre nebudu...no bohuzial niekto ma dieta v 16, niekto v 25 a niekto po 30 ci 40...netreba odsudzovat kedze v mojom pripade boli za tym zdr problemy preco sa skor nedalo

vandica
21. jan 2025

Divná celá rodina 🙈 to koho napadne ísť na romantický víkend so svojim dieťaťom a jeho frajerkou 😀 a on je divný, že to dovolí. To aj s jeho rodičmi chodili všade ich rodičia??
Môj bože... 🤦

stanulienkat
21. jan 2025

@vandica treba si dat na pobyte izbu vedla rodicov a pri sexe ziapat ako sialena.😁😂

vandica
21. jan 2025

@stanulienkat tak možno by sa pridali, vôbec by som sa tomu nečudovala pri nich 😀 alebo by tlieskali do rytmu.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
natalka13
21. jan 2025

do kina? fuu ved dobre nech s nimi ide na velky nakup a pomoze im.
nechodim s rodicmi na dovolenky ani do kina.
oni su chorobne na neho naviazani

betulinka1
21. jan 2025

Ja by som si sadla so vsetkymi a narovinu, jedna dovolenka rocne predlzeny vikend s vami. Prideme raz za dva tyzdne na kavu. Hotovo. A rovno by som povedala, ze nie je normalne sa sackvoat detom na vylety a dovolenky. Ze vrcholom bola požiadavka na romanticky vikend s vami. Ze uz toho mas dost. Nech si najdu rovesníkov s ktorymi chodia na chaty a do kina. Toto nie je normalne. Ved uz len ten generačný rozdiel je otras. My mame super vztahy aj so svokrou aj s mojou rodinou. Aj ideme na chatu spolu. Ale oni maju svojich priatelov v ich veku, co chodia po dovolenkách, plesoch, turistika. Proste to nejako musis zastavit teraz, lebo sa tie naroky stupňujú a tvoj trulo nevie povedat dost. A aj tvoj trulo nech sa vyjadri, ci sa mu to zda normalne. Ak Ano, tak sa treba odstahovat aspon 100km alebo to ukonči. Lebo toto nie je v poriadku.

rivini
21. jan 2025

Ono 38-rocny muz, ktory sa nevie odstrihnut od rodicov moze byt naozaj celkom problemom pre vztah. Ja by som toto nedavala, byt v trojuholniku partner, jeho rodicia a ja…

zmrzlinka2021
21. jan 2025

Autorka,
S tou svadbou a deťmi sa neponahlaj. Toto čo píšeš, je veľmi vážna vec a aj keď budeš už jeho žena, nič sa nezmení

earlgrey
21. jan 2025

A koľko rokov ste spolu? pár = 2? či viac?

mila23
21. jan 2025

@autorka kolko rokov maju jeho rodicia? spolocne nakupy su v zmysle,ze ich syn zoberie autom do kauflandu na velky nakup aby to nemuseli vlacit alebo ze ide s nimi, resp. oni s vami na behanie po nakupnom centre,kde mu mamicka nakupuje spodne pradlo a odobruje ktore tricko si ma synacik kupit? ..lebo to je podstany rozdiel.
Ale inak mi pride chore aby nemohli ist sami do kina,ale tlacili sa k Vam.... aj dovolenka - nepoviem nejaky spolocny vylet/vikend raz za rok...ale aby sa stale tlacili s Vami to je chore. Zjavne nemaju ziadnych priatelov a len cakaju ze syn im bude robit animatora a zabavaca....cim dalej tym to bude horsie...
zacni aj Ty volat Tvojich rodicov s vami..raz Tvoji rodicia a raz jeho....skus chvilku vydrzat a uvidis ci to priatelovi nebude vadit..resp. jeho rodicom,ze nejdu s vami vzdy len oni...

mamutka
21. jan 2025

Navrhni mu, že na ten spoločný víkend môžete ísť pekne spolu a stačí vám jedna izba, aby im nič neuniklo. Predpokladám, že prikývne.
Toto sa nikdy nezmení, keď sú naňho tak veľmi naviazaní a on na nich. Myslím, že bud sa rozídete, alebo budeš akceptovať, že žiješ s unikátom a dostávaš tri kusy za cenu jedného. 👀

ahhola
21. jan 2025

Neidsudzujem, len prioritou by malo byt mimci, ak nad tym teda rozmyslate, na prahu 40.tky,ako tvrdis. Ti starki dnes su tu, zajtra nemusia, aj mladi odchadzaju... 🌥️Strpiet, tolerovat🌸

h2
21. jan 2025

@mamutka "tri kusy za cenu jedného" 😂 A to se vyplatí! 👍🤣

autor
21. jan 2025

@mila23 oni ziadnych kamaratov nemaju kvoli svojej povahe...takze stale sa len na priatela spoliehaju ze kde ich zoberie on...uvedomujem si ze to bude asi velmi zle aj do buducna a mozno nebudem mat inu moznost len sa rozist

hradnapani
21. jan 2025

ked budete mat deti, tak rodicia este pritvrdia a deti budes vychovat sama, lebo muz bude skakat okolo rodicov ( vnucata im budu robit konkurenciu, takze nepocitaj s pomocou). 38 rocny clovek by uz mal byt davno schopny puto pretrhnut a ist vlastnou cestou, ale asi ho tak viedli a maju ho tam, kde chceli. Zial, poznam taky pripad - ta "nestastnica" ma dnes 80 a je sama ako prst - rodicia (poznala som ich) tymto sposobom vstupovali do vztahov a ona predsa nechcela byt zla dcera... a oni to chceli len pre jej dobro, lebo su jej rodicia. cele zle.

earlgrey
21. jan 2025

@hradnapani Ja poznám muža, ktorý ma cez 40 a mama mu riadi celý život...akože ok, býva u rodičov, ale ona mu určuje aj kedy má byť doma..o 20tej už musí byť doma, lebo mamka sa bude hnevať 🤣 musí to a to urobiť, lebo mamka sa bude hnevať...a somariny

ahhola
21. jan 2025

@hradnapani to nemozes takto predpovedat, mozno by vnuca bolo pre nich tym chybajucim dielikom v puzzle. Preco si myslis, ze su celi vo vytrzeni, ze ako rodina idu vyhynut? Ostane po nich nejaky pribytok, 2 hroby - s bezdetnym synackom o par desatroci 3. a po case po nich nestekne pes... Urcite by vnuca radi, v tomto sa aj autorka myli, ale si ani netrufnu to predostriet synackovi... Poznam podobnu rodinku, chalanovi sa v 18.tke smykli nohy😂a 36 rocny bol uz dedo. To je uplne ina atmosfera v rodine, starki-mladi este... boli stale niecim zamestnany, rano babca ho chodila do bybu chystat, poobede dedo prenho plus na kruzok. Hento su take emocionalne pijavice z nudze, nudy, z vymretia.... Ale ved uz je potomok v "plane"🤔

janka27101988
21. jan 2025

Ja Ti napíšem moju osobnú skúsenosť. Moja ex svokra ani len nebývala takto často s nami a i napriek tomu, jej súťaživosť a exova nezrelosť dokázala zničiť naše manželstvo. Natlaky, manipulácie a citové vydieranie. Môj ex manzel samozrejme na to reagoval tak, že po každej jej výčitke sa na mňa urazil a prestal so mnou komunikovať. Všetko moja vina. Cele cele zle. Naše našich deťoch si chcela uplatňovať nejaké svoje pravidla, absolútne nerešpektovala nič a všetko kritizovala. Samozrejme mne do oči nie a synkovi vyplakavala.
Stanov si pevne hranice, milo, v klude, čo je pre teba akceptovateľné, 2 krát do mesiaca návšteva/výlet? Odkomunikuj mu to, a uvidíš. Hlavne ak bude súhlasiť, nikdy, nepopusť. Lebo keď sa bude báť že ta stratí, odsúhlasí ale urobia si po svojom. Musim byt láskavá ale pevná. A vopred sa spýtaj, ako si to predstavuje keď budete mať deti. Budeš mať svoj režim, 600nedelie, budeš potrebovať oddych a jeho pomoc. Či bude schopný odtrhnúť sa od rodičov. A uvidíš.

domkakvet
21. jan 2025

Tvoj priatel je mamickar a bude sa to prejavovat co raz viac, teraz to drzi este ako tak na uzde, lebo ste vo vztahu a mozes kedykolvek odist, ale ako nahle nebude cesty spat, vtedy sa to prejavi na plno a budes uz len zenou mamickara, to znamena budes, to neznamena ze budes druho rada, ale budes pre neho nikto.

letfenixa
21. jan 2025

Pozri si seriu I love mama's boy.