icon

Máte dojem, že dnešné ženy sú až priveľmi schopné?

19. sep 2024

Dobrý deň ,nemáte niekedy pocit ,že dnes sú ženy až priveľmi schopné ? Myslím tak ,že máte kopu žien,ktoré zvládajú kopu činnosti ,nie sú lenivé,varia ,zdravo sa stravujú,starajú sa stále o deti ak majú ,chodia cvičiť behať atď,neboja sa šoférovať a dokonca majú aj dobrú prácu a pritom ta žena nemusí byť s nejakým extra partnerom,ale napríklad pri priemerných ,ja som typ ženy že mňa varenie veľmi nebaví ,šoférovať sa bojím a celkovo mám pocit ako keby som bola neschopná oproti väčšine žien a po druhé sa mi ani nechce cvičiť ani nič ale keď fakt pozriem aj v meste napríklad niektore neviem ako upravené a pritom sú len na káve s kamarátkou tak nechápem,lebo mne sa nechce a neviem ale mám proste strašný pocit neschopnosti keď si predstavím ako fungujú iné ženy a ako ja ,vnímate to niekto podobne alebo len ja som divná keď sa mi zdá že dnes už je každý schopný ?

liusa82
19. sep 2024

ja sa hlásim do klubu teda asi neschopných či lenivcov😀 ja mám iba vzdelanie a robotku ktorá má baví.Deti nemám, lebo sa na to necítim.Asi by som pri nich upadla do komy😀 variť varím, ked sa mi chce, ked nie varí polovička alebo ak som doma varí mamča , sem tam ja.Cvičiť nechodím.Načo.Postavu mám chudú,dobrú.Ja sa proste nepretrhnem a aj to priznám.Nezvládala by som rýchle životné tempo a nával všetkého.Nepotrebujem si privodiť psychické problémy.Mám rada pohodu a klud.Všetko bez nervov atd.A to neverím, že sa dá pri strese a rýchlom životnom tempe.Kto to tak má,hold klobúk dole.Ale ja v okolí nikoho takého nepoznám.Všetci sú v jednom kolobehu s vrtulou v zadku.Rýchlo pre deti,do roboty, zas ich zobrať,krúžky,navariť,učiť sa.Preto som si to zvolila ako mám

nyusika
19. sep 2024

ked citam statusy a forum tu na koniku, rozhodne ten pocit nemam 😀

k47
19. sep 2024

Seba súdiš podľa svojich najhorších chvíľ a druhé podľa najlepších (lebo tie najhoršie ti neukážu).
A snažíš sa sama seba motivovať kritizovaním a porovnávaním, čo skrátka dlhodobo nefunguje.

maranta_leuconeura
19. sep 2024

Vola sa to emancipacia. Mas MOZNOST mat karieru, mat deti, chodit upravena, starat sa o svoje zdravie, soferovat, cvicit, chodit von. Niektore si tie privilegia uvedomujeme, niektore nie. Preto sa niekro rozhodne robit vsetko, niekto len cast z toho a niekto nic. Kto z nich prezije spokojnejsi zivot? Ten co to bude robit tak, ako to sam citi, nech uz je to cokolvek z moznosti

lusyf
19. sep 2024

@reanda made my day😃🧡

lujza123
19. sep 2024

Lenivosť a prokrastinacia sú bežne ľudské vlastnosti. Máme ich úplne všetci, to je normálne. Záleží len na človeku čo s tým spraví …
Z toho co píšeš mi pride, že so svojim životom moc spokojna niesi, ale všetko ide zmeniť. Vytvoriť si akýkoľvek zvyk trvá mesiac, zotačiatku sa musíš donútiť ale potom to už ide same.

Robím skoro všetko co si napísala ze schopné ženy robia 😂 pritom si nemyslím ze som bohvie ako schopná 🤷🏼‍♀️
Len proste viem ze k šťastnému životu sú niektoré veci potrebné, zdravá strava, šport, spokojnosť v práci, sebestačnosť. Jasne že to nieje zdarma, treba na tom zamakať, premôcť sa a ono to už potom ide automaticky. Ako s tým behom napríklad, ja v lete nebeham lebo he na mňa príliš teplo a skoro rano naozaj niesom schopná pohybu. Jasne ze po 2 mesačnej prestávke sa ťažko rozbieha, ale stačí ist zopar krát aj s odporom a rýchlo sa to stane príjemnou rutinou. Po behu sa vyplavia endorfíny ktoré robia človeka šťastným, plným energie a psychicky si oddýchne, naopak hnitie je depresívne a prináša pocity márnosti, únavu psychickú aj fyzickú
Šoférovania sa boji každý jeden kto to ešte nevie. Opäť je to len zvyk, rutina, opakovanie. Zozaciatku sa k tomu musíš donútiť aj ked si pokakaná, ale potom to ide same

Podľa mňa k šťastnému životu schopnej ženy nepotrebuješ veľa. Po malých krôčikoch zmeniť co ti vadí, vytrvať pri tom co chceš a tak isto ten prístup co napísala Reanda je skvelý … proste sa mať rada taká aká si

zafir01
19. sep 2024

Áno som schopná ..mám dve práce na čiastočné úväzky, tri deti (13,6 a 2,5 r ) som má rodicaku ešte ,rodinný dom so záhradou a psami a králikmi , mám otca ktorému päť krát týždenne donesiem na veď ,či pomôžem mu keď treba . Cvičím 1-2x do týždňa
Som v rade rodičov v škole ,čo vyžaduje určité aktivity , pomáham otcovi s chovnou stanicou jeho psíka, som aktívna šoférka ( vozenie detí po krúžkoch ,doktoroch , šoférovanie na dovolenku ) .
1-2x týždenne doma niečo upečiem ( pokiaľ zrovna nie sú horúčavy) .a varím 5 x do týždňa doma.
Keď bolo nutné ,vymenila som si rezervu na aute , idem s autom na STK ,či do servisu .
Nánosim a nastiepim si drevo do krbu a aktuálne popri varení na zajtra si píšem úlohy s mojím erstvym prvakom .
Teda ešte raz, áno ,myslím si ,že som schopná manželka , matka ,žena , nie som lenivá ,ani pohodlná . Hoci vždy je priestor na zlepšovanie sa , nebudem má seba extra prísna . Vyhovuje mi to . To ,že tebe nie ,je úplne v poriadku ,ak to vyhovuje aj tvojej rodine

jankafresova
19. sep 2024

nie,
mám pocit že ženy boli vždy schopné, ale dnes majú pravo voliť, šoferovať, mať vlastný bankový učet a pracovať.
tieto práva ženy vždy nemali.

že ťa varenie veľmi nebaví je v poriadku. Mnohých mužov baví, a mnohých ľudí nebaví.

Anna zo zeleného domu bola vydaná v 1910,
odohráva sa v 1880,
a nebaví ju ako postavu ani variť, ani šiť,
baví ju písať rozprávky,
čítať knižky, a študovať, ale neskôr aj byť mamičkou. (spisovateľka ju asi popísala podľa seba)

Šoférovať sa mnohí bojíme mnohí. Je to vec zvyku.
Ak si na to nechceš zvykať, tak okej. máš právo si vybrať. Daj si hodiny šoférovania ak chceš. Ak nechceš, nedaj.

Narozdiel od žien kedysi, dnes máš dovolené vybrať si čo chceš.
Nemusíš byť karieristka,ale možeš.
Nemusíš športovať ani variť, ale môžeš.

Cvičiť nemusíš ale o zdravie sa starať treba ❤️❤️❤️.... tak aspon nejaké prechádzky so psom, isť raz do týždna zatancovať si, alebo na zumbu, zaplávať si, na kopec vyliezť.. je zdravé, nech má telo trošku pohyb...

ženy ktoré sú na káve s kamarátkou nepoznáš.
Nevieš čo robia alebo nerobia a ako často, a čo ich trápi, s čím dlhodobo zápasia.

Ty sa porovnávať s inými ženami vôbec nemusíš.
Každý je v niečom jedinečný.
Je na tebe, čo ťa baví a čo nie.
Ak máš voľný čas, tak si ho vychutnávaj,
nemusíš sa nikam naháňať len preto, že druhí ľudia musia alebo chcú.

čo takto aj pomáhať, zanechať svet lepším?
Raz do týždňa pomôcť v útulku pre zvieratká, a dosť. Zvyšok týždňa si vychutnávať dobrú hudbu, pekné knižky, prechádzky, kto povedal, že musíš robiť viac?

Je to tvoja vec, čo robíš.
Ja si občas zaplatím úvodnú hodinu do nejakého adrenalínového športu, lebo chcem. Bola som skákať z lietadla 2x, z mostu na lane párkrát,
hodiny surfu a vodných lyží som skúsila.

a inokedy nerobím nič moc, len sa pomaly učím cudzie jazyky a učím sa relaxovať a robiť dychové protistresové cvičenia.
💗💗💗

kiki68
19. sep 2024

Pretoze chcu, kazdy mame na vyber, tak to je, mame ine moznosti ako nase babicky a toto je uz na nas,ze ktorou cestou pojdeme.

i_vu_li_cek
19. sep 2024

To, že nerada varíš, bojíš sa šoférovať a nie si typ na cvičenie, neznamená, že si neschopná. Určite máš plno iných kvalít - zisti, ktoré to sú, ešte viac ich rozviň a odprezentuj tak, ako ostatné prezentujú svoje kuchynské výtvory. ;)

jajanka31
19. sep 2024

Ja to vidim tak ze den ma 24 hodin.. niekto venuje cas soferovaniu, cviceniu, malovaniu sa, a ty venujes cas tomu comu venujes. Je to tvoja volba.. mozno mas doma vacsi poriadok, mozno citas viac knih a mozno to len presedis pred tv. Je to tvoja volba.

hederamonstera
19. sep 2024

@zafir01 kolko ma tvoj den hodin preboha?

janickacrazy
19. sep 2024

@zafir01 nechcem rýpať, ale čo robí potom tvoj manžel?

zafir01
19. sep 2024

@janickacrazy čakala som túto otázku .😂 . Je mimo sk tak 4 dní v týždni . Na kamióne . Tie 3 dni ( zvyčajne od štvrtka obeda ,ako aj dnes do pondelkového rána ) sa stará aj on . Teraz vyskúšal najstaršieho z dejepisu , odrezal z dreva ( plyn v obci nie je u nás ) , a bol môjmu otcovi zaniesť nákup . Veľa robí okolo domu , a tiež má svojho koníčka ,ktorý mám aj ja rada a tak trávime spolu čas .
V čase keď je muž doma ,mňa posiela si zabehať , ísť cvičiť , idem s kamoškami na babsku jazdu do kina a pod ,kým on ma veľmi dobre zastúpi . Vela veci je doma na mne ,lebo on ich síce vie urobiť ,vybaviť ,aké výsledný efekt nie je taký ...hmm .. kvalitný ? 🫣😂 . Avšak stále napríklad nosí domov neporovnateľne viac peňazí ako ja . Nikdy ma do práce neposielal, vždy to bola moja aktivita ,aby som mala niečo " bokom " , či na horšie časy a pod . Je to výborný otec , manžel , len ma pomalšie životné tempo.

@hederamonstera vieš ako som si udržala 320 denne radu na duolingo v učení sa cudzieho jazyka ? , keď nestíham ,tak večer na wc 😂🫣 .
Vraj mám dobrý multitasking , veka aktivít som ešte nespomenula ,lebo by ma tu zožrali. Ale mňa ubíja stereotyp ,a cítim sa psychicky zle ,ak sa niekde v živote nehybem ( a nemusí to byť len kariérne ) .
Napríklad jednu prácu robím z domu , počas toho si v kľude navarím a 2,5 ročná sa motá pri mne sa ten čas . Do druhej práce na polovičný úväzok chodím fyzicky , je to úplne iný druh práce ,ktorý mi kompenzuje psychicky aj fyzicky tu prvú , takže som takto šťastná ,neprepracovana a mám vždy zmenu .
Potom príde napríklad piatok ,kedy je muž doma ,aj ja ,a zapneme poobede film ,a len tak lenivo oddychujeme . Snažíme sa nájsť balans ,hoci nie vždy to ide ,sú lepšie ,aj horšie obdobia ,nebudeme si predsa klamať

janickacrazy
19. sep 2024

@zafir01 a kde máš deti, keď si v práci či už mala chodí do škôlky?

zafir01
19. sep 2024

@janickacrazy nie nechodí .. keď som začala pracovať v novembri min.rok ,mala 1,5 roka . Strážila ju opatrovateľka ( pani z vedľajšej dediny) , občas mi dovolili HO .. tam som dala výpoveď ,chvíľku bola doma ,a začala inde ,kde hoci mám čiastočný úväzok rovnako , zmeny mám počas dní ,keď je muž doma ( pondelky ,víkendy ,piatky ) , plus otec mi ju napríklad minulý týždeň prvý krát strážil ,a zvládli to spolu . Starší vydržia byť doma v pohode , alebo sú v škole. Zatiaľ to vychádza dobre .ak príde situácia ,že otec nebude môcť ,a môj muž v práci ,stále mám pani ,čo opatrovala v minulej práci ,a keďže je doma ,je ochotná . A napríklad 13 ročný nemá problém na 3-4 hodiny s malou byť doma ( dlhšie som nemala potrebu skúšať , toto bol čas ,kedy som musela s ďalším dieťaťom k dr ).
A teda druhu prácu mám čisto len z domu ,a čas je flexi ,čiže tam je to bez starosti

michaela329
19. sep 2024

Waw... podľa Tvojho príspevku som priveľmi schopná 🤔 Nie, tieto ženy jednoducho majú taký štandard, čo sa seba týka. Ty máš iný, ak by si bola spokojná, neriešiš. Ak spokojná nie si, vyber si niečo jednoduché a skús na sebe pracovať.

janickacrazy
19. sep 2024

@zafir01 áno, tak to chápem, no pri deťoch je práca pre niektoré ženy skôr relax a trochu oddych od deti

jana_eyre_2
19. sep 2024

Neporovnavaj sa, nikto nie je dokonalý, ani tie čo zvládajú všetko... Každý má niečo, niekto viac, niekto menej, ale nedá sa nič porovnávať..

zafir01
19. sep 2024

@janickacrazy presne tak ..vždy keď prídem z práce sa tak teším na tie moje opice . Som omnoho kludnejsia a mám kontakt aj s inými ľuďmi . Zároveň myslím ,že som s deťmi dostatok času a vďaka financiám necítim ani taký tlak ,že všetko je na mužovi . Je to oslobodzujúce .no doma nemám vždy vyluxovane,a v záhrade často burina ,či nepokosena tráva , a o seba by som sa mohla viac starať ( myslím vlasy , vizáž) , končím pri špirále a balzame na pery a vlasy v cope či drdole

janickacrazy
19. sep 2024

@zafir01 no to je super, že nie si úplne dokonalá, lebo ešte by sme tu poniektoré mali traumu 😂

zafir01
19. sep 2024

@janickacrazy 😂 to ani zďaleka nie som .. som náladová , a nebaví ma žehliť . Okná mám aktuálne z vnútornej strany ucapane od dcéry a z vonkajšej špinavé od psov našich ,a už druhým týždňom si hovorím ,že by ich bolo treba umyť .potom zatiahnem záves ,a vybavené 😂 ..inak ešte chvíľku a budú ako originál tie mliečne nepriehľadné skla na kúpeľniach

katica06
19. sep 2024

Že ženy dnes, tvoj popis presne sedí na moju mamu aj krstnú, tá má už fest po sedemdesiatke, boli také aj pred 45rokmi
Problém bude asi niekde v tebe....

milos81
19. sep 2024

Podla mna aj ked nepohnes cely den ani prstom, aj tak budes vzdy pre niekoho dokonala a schopna, zatial co aj ked budes robit vsetky prace sveta, stale ta bude niekto vnimat ako neschopnu. Kasli na to a sustred sa na to, co ta bavi(len prosim nie cely den drtit telefon, fb, pinterest, tiktok, ig a podobne 🙈 ) si aka si, kazdy sme nejaky, nikto nie je bez chyb

jankafresova
19. sep 2024

AUTORKE:

vieš, ešte k tomu, čo som napísala vyššie: ženy a všetci ľudia majú aj rôzne povahy.
Typická ošetrovateľka, učiteľka, opatrovateľka.

Manažérka, vodkyňa.

Umelkyňa čo sedí doma, tvorí, spieva, chodí do galérií alebo píše.

Vedkyňa, čo pozoruje, študuje, vynalieza.

Mediátorka, čo má rada mier a pokoj.

Športovkyňa ktorá miluje pohyb aj adrenalín.

A rôzne kombinácie týchto a aj iných možností. A každý k tomu je ešte aj
buď extrovertný viac, a potrebuje okolo seba ľudí často, alebo
introvertný, a rád dobíja baterky skôr osamote alebo len s najbližšími.

ale málokto je všetko toto dohromady.

Ty vidíš raz jednu, raz druhú a možno sa ti zdá , že všetci robia všetko 😉

petronelag
19. sep 2024

Ženy majú tiež rozdielne záujmy, schopnosti a treba rozvíjať tie svoje. Záleží aj od toho akú prácu vykonáva, ale byť primerane upravená, mať vodičsky preukaz a ak si vie aj uvariť je plus aj pre ňu samú, aj muži a okolie to ocenia.

hankab
19. sep 2024

Nesuvisi to s tym, ze nemas vztah, ktory by ta naplnal? Bud nemas ziadny, alebo mas pocit ze pre tvojho chlapa nie si dostatocne dobre.
Vies, kazda minca ma 2 strany. Ja sice soferujem, vsade chodim upravena, dom stale upratany a pekna zahradka. Ale neznasam varenie a aj to upratovanie. Vdaka bohu za chlapa, ktory ma k tomu casto musi viest, inak by sme tu proste mali vybuch, lebo to proste nemam rada a strasne sa do toho musim nutit.
Kolegyna - krasna, vysportovana zenska, postavicka ako lusk, decka chodia na super skoly, muz je sportovec. Vari, pecie ako blazon aj do 2 v noci, novy dom, vsetko naoko dokonale. Ale kazdy chlap z prace za jej chrbtom povie, ze by taku furiu nechcel mat doma.
Dalsia je zlata, stale usmiata, miluje poriadok, ma zdrave a skvele vychovane deti, vsetci ju zboznujeme. Ale je az taka dobra, ze ma slabu psychiku a trpi uzkostami, kvoli comu sa ide pomaly rozvadzat.
Ziadna z nas ani tam vonku nema dokonaly zivot, bez ohladu na to ako sa vsetky prezentuju. Tym nechcem povedat, ze kazda je vadna. Ale to co maju ony nemas ty, a to co ty mas, zase ony nemaju. A to je na tom to pekne, ze kazda z nas je niecim vynimocna 🙂

andreatytler
20. sep 2024

Ja len zareagujem na nazov temy... Nie, zeny dnes urcite nie su prilis schopne. Je skvele ze robia vsetko to co robia a bodaj by robili este viac.
Nepaci sa mi ako uvazujes.... chces aby zeny okolo teba boli menej schopne, aby si sa necitila taka menejcenna v porovnani s nimi. Cele zle. Jednak sa porovnavas a za druhe zavidis.

alexis617
20. sep 2024

Dievča prestaň sa ľutovať a začni na sebe konečne veci meniť ja som po 2 cievnych mozgovich poražkach mala som ich 2× na začiatku tehotenstva nevladala som ani šialku vody udržať v ruke nehovorím ani o tom ,že som netrafila zo synom doškôlky sama a nevedela som kdo je môj bratranec nepamätala som si veci ,ľudí čo sa mi prihovárali radčej som sa ľuďom v tej dobe vyhibala spravila som si po pôrode ešte znovu opatrovateľský kurz lebo som si nič nepamätala čo som roky robila s lahkosťou prácu opatrovateľky čo som milovala ,sadla som si za.volant až po 2 porážke asi rok som netušila ako sa šoféruje až raz mi to samo naskočil spätne a.spravila som si školu popra práci a 4 deťoch teraz je to fajn mám dosť síl zas tvrdo pracovať a zvládať všetko rodinu ,4 deti domácnosť aj učenie sa s deťmi denne zas pracujem 11 hodín 5 dní v týždni všetko záleží len na tebe či sa spamätaš a začneš na sebe robiť ale nie a budeš sa len ľutovať

reanda
20. sep 2024

@alexis617 uff.. tvoj pribeh posobi skor ako odstrasujuci priklad, nez motivacia 😨