Mimomanželský vzťah
Chcem počuť názor viacerých ľudí na túto situáciu. Ona - 36r., 2 malé deti, skvelý manžel, zodpovedný, starostlivý, milujúci, spoločný dom, jednoducho na pohľad idylicke manželstvo. Ale…Stretla muža - 53r., manželka ( ale vzťah skutočne len formálny ako rodičia, žiadna intimita), 1 dospelé dieťa, spoločný byt. Zamilovali sa…on je ochotný odísť od rodiny ak by to urobila aj ona. Inak stále ostáva tam kde je, nehýbe sa nikam. Nemyslíte, že ako dospelý a už aj zrelý muž by mal vedieť riešiť svoj život inak, ak nemá problém od svojej ženy odísť? Nie je to od neho slabosť a zbabelosť, že jej dáva najavo že od ženy odíde len ak aj ona od muža a teda začnú všetko riešiť odznova- bývanie a pod. Ani raz jej nepovedal ako by sa o nu postaral. Nie je bohatý, že by ju zabezpečil, práveže by šla skôr do horsieho. Ona samozrejme vidí tieto veci reálne ale ako keby stále ten vzťah trvá a trápi sa v ňom. Trvá to už druhý rok, ako keby život v dvoch svetoch. On je určite zamilovaný, ani sa mu nečudujem, je pekná aj dobrá baba, navyše aj mladšia. Prečo jej ten muž nedá pokoj a ona sa stále vracia spät. Ako jej to dostať z hlavy, že láska a hlavne zakázaná je možno len oblbnutie aj ked sa cítia zamilovane.
mne sa ráta, ako nezúčastnený človek vie, že ona má idylické manželstvo a on má katastrofálne, lebo na pracovisku sa spolu ani nerozprávajú. Pokiaľ nežiješ v jednej alebo druhej domácnosti, neposudzuj, ako sa v nej žije a ako to tam funguje. A síce nepodporujem takéto úlety (nevery a pod.), ale asi sa im fakt do toho nemontuj, pokiaľ sa ťa nikto z nich na tvoj názor nepýta.
@stylever no keby mala idylické manželstvo, tak by sa do toho staršieho chlapa asi nezamilovala, logicky. Asi jej niečo chýba. Otázka je, čo sa stane, keď to manžel zistí. Možno ju vykopne a problém vyriešený. Ono tieto veci sú veľmi krehké. Poznám podobný prípad a tam to skončilo tak, že žena sa rozviedla kvôli milencovi, ktorý jej sľuboval ako sa rozvedie. No nakoniec sa nerozviedol, lebo tam sa vložili do toho rodičia a robili mu peklo. Takže ona zostala sama s deťmi a jej muž si našiel druhú a kašle na ňu.
@stylever pises o zene, ktora nema co na robote a nudi sa. Ludia maju vselijake chutky, ale ist umierat so starym chrenom, z ktoreho bude mat horsie...., este je aj hlupa teda, lačná po telenovelach. Nie je osoba na zavist a obdiv, je na smiech a myslienky typu 'prihlúplá'. Ale nech s takym ide, lebo nebude zaberat miesto svojmu lepdiemu a sikovnemu muzovi a ten ostane voľný - hurrá.
@stylever a co takto nechat si kazdeho robot tak ako uzna za vhodne? Je ubohe, ze klame manzela...a je ubohe ze ten dotycny klame zenu. Ale je toho plny svet, takze mozno zachvilu sa budu manzelstva podpisovat na 20 rokov a potom sa bude podavat ziadost o predlzenie....alebo aj nie.
Hmm, zamilovanosť je jedna vec, romantická,nepriznana láska, tajná, náboj túžby... ale,keby prišlo k rozvodom a zrazu sa ty dvaja ocitnú v bežnom sedom živote, ake to časom bude? Ona ma dve male deti...co to je malé? 3-6? 6-9 ročne? alebo na začiatku puberty? Žiaden vek dieťaťa nieje vhodný na to aby sa rodičia rozviedli, deťom zničili domov ( pokiaľ je tak ako sa píše,ze jej manželstvo je idylické,spokojne a deti maju láskyplný rodinný život)..on ma 53r. a uz dospelé dieta,cize nepamätá,pochybujem ze ked jeho dieťa bolo malé sa zapájal aktívne do starostlivosti (moj tip) a teraz ked ma uz svoje roky,sa bude podieľať na výchove cudzích dvoch deti, ktoré ho nepoznajú,pre ktorých bude príčina konca ich rodiny...."stary" lanári mladú aby odisla od manžela! Ale aj deti?! On je v mojich ociach vychcanec, pohodlný chlap co možno vyzerá dobre 50tnik vie byť stále sexi,ked sa o seba stará, nemá extra ťažký život (ťažká práca,malo peňazí, málo zubov)...
Poradila by som jej,nech si zakáže milenca, sústredí sa na seba,svojho manžela a deti...
Ja len neviem pochopiť, čo vedie 36 ženu v najlepšom veku, údajne v dobrom manželstve, s deťmi, pekným domom, všetkým idylickym, sa zamilovat do starého 53 capa, ktorý navyše je ženatý. Neviem si to ani predstavit,umarat sa kvôli tomu niekoľko rokov.
Bud t nie je až také idylické, alebo je proste rozmaznaná a nevie, čo od dobroty.
Keby fakt som mala poradiť takej hlupani, tak poviem, nech si dá par faciek, studenú sprchu a drží nohy pri sebe. Alebo keď je fakt blbá, nech si ide zničiť všetko a potom reve do vankúša, no vôbec by som ju neľutovala. Co iné poradiť?
@jaskolka presne toto...ja mam tiež 36, 2 malé deti...akoze mohla by som sa vžiť do jej situácie,ze ozaj teraz nastupim po rodicaku do práce,a bum stretnem kolegu 50tnika co dobre vyzerá, mozno preskočí iskra...ale určite by som si s nim nezacala,ani nepovedala,neprizanala sa mu ze aj on sa mi páči,toto dam ruku do ohna za seba, lebo len pohľad na moje deti, muža by mi dal cez pysky(horné aj dolné) ,ze co to vystrajam...neviem si toto predstaviť kde su deti? Ked ona sa pelesi??
Zmazala si účet 🤣
@stylever cize zena ma doma idylicke manzelstvo, vsetko v poradecku, vsetko klape ...a ona sa zamilovala do ineho. Tak srdcu nerozkazes ale...
...bud je to nestabilna osoba ktora si nevazi tu idylu, ktoru zije
...alebo ta idyla nie je pravda.
Zo skusenosti je pravda to "alebo". Takze chlape idyla to bola mozno pre teba, ked ju chces naspat tak otvor oci a zamakaj na tej "idyle".
Zrejme malokto z vas zazil partnersku krizu, ked jej radite nestarat sa do veci inych. Mne v najhorsom pomohla prave moja najblizsia kamaratka, ktora veci videla inym pohladom ako “zamilovany” clovek. Neustale rozhovory dokazu pomoct uvedomit si co je spravne a co nie…ja som jej dodnes vdacna, zachranila mi manzelstvo, rodinu…a kto je z tejto dvojice horsi? Logicky on ak aj chce odist od zeny za nou, uz ma dospele dieta, aj ked nema zrejme financie na samostatny zaciatok, tak az tak vela skody to nie je oproti nej. Male deti by mali byt prvorade. Ale deju sa aj take veci, len ta tretia osoba to moze vidiet triezvejsie ak vie aku ma ona rodinu a ze by to skoncilo katastrofou.
...chápem jedného aj druhého, obaja žijú v paralelných vzťahoch, trochu obaja slabosti, lebo zadné dvierka ostávajú otvorené, zrejmá aj ľútosť za všetkým dať bodku. Takýto vzťah môže trvať, roky, desaťročia, prečo by aj nie, stále je to ideálny vzťah navyše s príchuťou zakazaneho ovocia, reálnym starostiam a problémom čeliť nemusia, len zakrývať svoj vzťah. Zo začiatku isto výčitky svedomia, všetko je vyčerpávajúce, žiaľ pokiaľ to trvá dlhšie tak sa svedomie otupi natoľko, že sa budú stretávať už bez výčitiek. Kým to nepraskne, budú takto fungovať dlhodobo. Prípadne to trochu časom ochabi na intenzite, ale vo vzťahu budu. Čo jej chces poradiť? Srdcu nerozkazes, ľúbi oboch, tak trochu aj zodpovednosť tak trochu aj rozum hovorí svoje,... nechaj tak, nech si žiju, nie je to tvoj život.