Podvádzanie a rozvod
Ahojte, asi 2,5 roka som podvádzala manžela s kolegom, jednalo sa o občasné stretnutia 1-2x do mesiaca za účelom sexu a porozprávania sa a obaja sme to chceli cca o mesiac z rôznych príčin ukončiť. Manžel ma však pred pár dňami načapal s kolegom ako sa na ulici objímame a bozkávame a nafotil si nás. On tvrdí, že to bolo náhodou, ja si myslím, že mal tušenie, ale to je úplne jedno.
Ja som sa manželovi so všetkým priznala, povedala som mu úplnú pravdu, ospravedlnila som sa mu a že to okamžite ukončím. No on chce rozvod, ja rozvod nechcem, je mi to celé ľúto, manžela potrebujem a chcem aby mi dal druhú šancu.
Moja otázka znie, že či nás súd rozvedie v takomto prípade, teda že manžel podá návrh a chce sa rozviesť, lebo som ho podvádzala, čo priznávam, ale ja sa rozviesť vyslovene nechcem a chcem, aby naše manželsvo pokračovalo a chcem manželovi dokázať, že nie som taká "sviňa" a už to nikdy v živote neurobím. Ďakujem.
@tosomja alebo to je opisane inak, každy sa rad opeknuje, aby nebol odsudeny Malokto je tak uprimny, aby realne zvažil svoje chyby.Vsak sami muži dokonali tu pišu, bezuhonni, starostlivi, pracujuc, verni a obetaví, už len svätožiara a všetkych do jedneho podvadza manželka, ta mrcha hm..realita može byt celkom inde
@zuzanockamt Nevera je dosledok nedostatocnej moralnej urovne nevernika. Vztah ani druhy clovek nemoze za to, ze sa niekto rozhodne investovat city, pozornost, fyzicnost mimo vztah. Zijeme v spolocnosti, kde nikto nikoho do vztahov nenuti, ma moznost zo vztahu odist, ma moznost to riesit - ale nevera? wtf?
@dadis Nevera je dôsledok nefunkčného vzťahu. Vzťah tvoria dvaja a za jeho nefungovanie, tiež môžu dvaja. To, že ty to nechápeš, je tvoj problém.
@zuzanockamt Ty si nechapava. Ty keby si bola v pozicii, ze 2 roky z teba niekto robi stazistu a potom hovor o vine podvedeneho. Ano, laska, chemia, vsetko beriem. Stane sa. Slusne zo vztahu odidem. Ale 2 roky niekoho tahat za nos?
@zuzanockamt ale súhlasím. Za neveru sú zodpovední obaja, ale ten podvedený má právo rozhodnúť o Tom, či chce zostať s takou ženou, čo nepatrí už len jemu, alebo zostať a zabudnúť a hlavne odpustiť. A to sa dá len veľmi ťažko a výnimočne. Dnes už nežijeme dávno v dobe, kedy manželstvo je posvätné, kedykoľvek z neho môže jeden odísť. Tu chce odísť on a ona ho nemôže držať. A chudák deti, na nich nikto nepozerá. Tri deti, budú pozerať na falošnú "lásku" svojich rodičov, ktorí zostali spolu len aby sa nepovedalo, aby ich mama nebola sama, a otec podpapučník. 🙄 Aj deti si zaslúžia šťastných rodičov.
@dadis Asi by som sa zamyslela nad tým, či som partnerovi dávala všetko a prečo to urobil. Nechápavá si ty.
@karolinakr no veď ja píšem z vlastnej skúsenosti. Nepoznám detaily ich vzťahu. Len tie svoje.
@zuzanockamt Ano, u nas sme nemali dobry vztah, davala som mu mu prilis a nevazil si ma, resp. ja som si nevazila seba. Ale to sa tebe, pani dokonalej, stat nemoze. Ani ti to nezelam.
@tosomja Ano, suhlasim, kazdemu sa moze stat, ze nie je spokojny vo vztahu, ale ta nespokojnost nie je taka, ze na rozchod a potom pride niekto, kde vsetko funguje, chemia, porozumenie, zalubi sa. Ta hranica nevery je velmi tenka. Neverim, ze niekomu by sa to nemohlo stat, verim, ze 99% by do nevery za tejto situacie islo, ja asi rovnako by som podlahla. Ale tahat to 2 roky a po prevaleni usudit, ze s povodnym muzom ti chcem este skusit je hrot.
Ak manžel nechce, čokoľvek súd nariadi, nepomôže. Žiadna poradna/psychológ. Rozvedu vas
dlhotrvajuca nevera je zavazny dovod na rozvod, rozvedu vas zacni riesit svoje veci byvanie pracu ak nemas a tak postav sa tomu celom nesies dosledky za svoje ciny
@zuzanockamt Nemáš pravdu. Niekedy na neveru stačí jeden, bez toho, aby ten druhý spravil nieco zle, napríklad sa len začne nudiť, alebo si niečo začať domýšľať.
@toskanka Áno, sú rôzne prípady, no to neznamená,že nemám pravdu. Ani tvoje tvrdenie neplatí pre 100% prípadov.
@zuzanockamt Ja som sa vyjadrila len k tomu, že za neveru môžu vždy obaja. Nie, nie vždy.
Teraz sa bojíš rozvodu? Bozkávať a objímať sa na ulici s milencom si sa nebala? Mala si mať v hlave svoje tri deti a manžela. Neverím, že človek, ktorý dlhodobo podvádza má na prvom mieste svoju rodinu.
@toskanka To mas pravdu.Mam kolegov co chodia na tyzdnovky z vychodu A fakt nekecam pocas tyzdna ich tuna cakaju baby ked idu z prace a doma maju deti a zeny.Je mi to proti srsti a vedia to no vraj ,,co oci nevidia,,...a vacsina bab vedia ze maju zavazky.Niektore su rozvedene,niektore vydate dokonca som stretla susedu...
Aby som odpovedala na to, čo sa pýtaš, áno, môže vas súd rozviesť aj keď ty nesúhlasíš
2,5 roka? Si robíš kozy nie? Ako fakt no chudák, ochladnutý vzťah alebo nie s takým človekom by som nebola čo miesto pracovania na lepšom vzťahu hľadá inde..ak sa on bude chcieť rozviesť (nečudujem sa mu) tak ty s tým nič nespravíš, rozvedú Vás..mala si skor rozmyslat si dospelá mala si byť zodpovedná hlavne voči deťom, keď Ti nerobil
Zo života peklo a je dobrý otec..aj keby Vám vzťah nefunguje tak do šľaka najprv sa porozprávam riešim a keď chcem ukončím vzťah a začnem ďalší nie podvádzať poza chrbát a ešte sa vyhovárať na to že ste boli ako spolubývajúci a nemali ste fungujúci vzťah 🙈ako decko, strácam slová
Na to si mala myslieť skôr ze ho potrebuješ. Chudák chlap, dúfam ze vás rozvedu
Aj ty by si lahko odpustila takuto neveru??? 2,5 rocnu? Chudak deti, zase si to oni odskacu...nato si mala mysliet skor, ze sa nechces rozvadzat. Porusila si manzelsky slub.
@zuzanockamt nazor, ze nevera sa vyskytuje len v nefunkcnych vzahoch, je uz davno prekonany. V kazdom (aj funcknom) vztahu sa moze stat, ze sa jeden z partnerov zapozera do niekoho ineho, pri ktorom zrazu citi naklonnost, az tzv motyle v bruchu (rovnake, ake citil na zaciatku sucasneho vztahu s manzelom/manzelkou). A je len na sile osobnosti a charaktere jedinca, ci tejto naklonnosti podlahne alebo nie. Zrely clovek vie, ze kazda zamilovanost po case vyprcha a rozum mu kaze, aby sa nevrhal do paralelneho vztahu. Osoba, ktora sa v zivote neriadi raciom, lahko podlahne volaniu po dobrodruzstve a neuvedomuje si dosledky az do momentu, ked sa to prevali. Potom zacne lutovat, no casto je neskoro. Nevera vacsinou nie je planovana, je to o prilezitosti, nahode a hlavne u muzov nie je nastrojom na riesenie nefunkcneho vzahu. U nich je to casto len unik z reality vsednych dni, ci masirovanie si ega. To len my zeny za vsetkym hladame pricinu.
Dúfam, že vás rozvedú hneď.
Ano rozvedie, pretoze ste porusili, to co sa pri uzatvarani manzelstva slubuje, a to vernost jeden druhemu a byt spolu aj v dobrom aj v zlom, v zdravi aj v chorobe.... Čiže si toto porusila a 1,5 roka je dost dlha doba, to uz nie je len taky jednorazovy ulet a manzel ma dokonca aj fotky ako dokaz, cize vas rozvedu na jednom sedeni... Moj nazor
Tak vidíš. Tvoj manžel ťa nepodviedol, ani sa nechcel rozviesť, aj keď ste mali podľa teba nefungujúci vzťah. Keby to bolo opačne? Tiež by si sa otrepala a žila s ním ako by sa nič nestalo len preto, že on sa milenky nasýtil a uvažoval, že sa s ňou niekedy v budúcnosti možno rozíde? Pochop, že nevera je pre niekoho hnus, zrada s veľky zásah do súkromia rodiny. Ked ti je ľúto, povedz mu to. Ale nevydieraj ho psychicky plačom a cez deti. Nechaj ho, nech sa konečne rozhodne sám, nech sa už necíti ako zneužitá handra.
Nemáš šancu, rozvedú vás. Podvádzala si 2,5 roka, toto nebolo jednorazové zlyhanie ani že si udržiavala vzťah mesiac a potom si precitla. Pravdepodobne keby ti na to neprišiel pokračuješ ďalej. Za 2,5 roka sú mala veľa času ukončiť to a chcieť si nájsť cestu opäť k manželovi. Neurobila si to, vyhovovalo ti to. Nemá cenu muža nasilu pri sebe držať. Ubližujes tým len sebe aj muzovi. Nefungujúci vzťah sa rieši poradňou, rozvodom a nie neverou. Nechaj muža ísť už ti nikdy nebude veriť a ak by vás nejakým zázrakom nerozviedli, budeš len kontrolovaná a konfrontovaná výčitkami. Nechcem si ani len predstaviť čo prežíva zatvorený v izbe.
Áno rozvedu. Stačí, že muž povie, že k tebe za to čo si urobila cíti neprekonateľný odpor a nepomôžu ti ani tvoje fejkove slzy. Zoznes čo si zasiala.
@zuzanockamt Keby sem napísala žena, že ju muž 2 a pol roka podvádza s kolegyňou, tiež by si jej radila, aby mu dala ešte šancu, lebo za jeho neveru nesie zodpovednosť?
@h2 Áno, aj v prípade neverníka - muža nesie časť viny jeho manželka. Veď už som to tu xkrát napísala, že zodpovední za funkčnosť/nefunkčnosť vzťahu a z toho vyplývajúce dôsledky sú dvaja. Áno, mám názory, ktoré sa nenosia, no skúsenosti hovoria v prospech tých názorov. To, čo sa prezentuje na tejto sieti je len ideálny svet a mnohé si len nahovárajú,že v ňom žijú. Realita je na míle vzdialená od sociálnych sietí.
Manželovi držím silno palce,nech je cim skor rozvedeny 👍

@dadis Nevera je dôsledok nefunkčnosti. A za tú môžu obaja partneri.