Reagovala som prehnane vo vzťahu?
Ahojte.. randím už 2 mesiace s jedným mužom a včera večer sme telefonovali a jeho reakcia ma zamrzela.. Aby ste boli v obraze snažím sa zmeniť prácu, tá v ktorej momentálne som ma nijak neposúva ďalej a tým, že som mladá chcela by som niečo iné vyskúšať a naučiť sa niečo nové.. Chodím vyše roka na pohovory a zakaždým si vyberú niekoho iného. Som z toho celkom smutná. Včera mi dotyčný volal, ja som mu napísala, že mu zavolám neskôr pretože sa necítim dobre.. Zavolala som o necelé dve hodiny a povedala, že mi nová práca nevyšla a povedala som mu ako som z toho smutná a že som si aj poplakala kvôli tomu.. Jeho reakcia bola, že som labilná, prečo vôbec revem a ako budem riešiť iné problémy a že som ho sklamala.. Ja som argumentovala, že som z toho už frustrovaná, pretože sa snažím a nič.. Akože áno, nerúti sa svet a sú aj horšie veci, ale človeka to zamrzí.. Reagovala som prehnane ja či? Pretože v tejto práci som vyhovela do 2.kola a až po treťom mi napísali, že teda nič..
@anonym_autor aky empaticky typ :D nie, reagovala si uplne ok. Tiez som si presla dlhodobejsim hladanim prace, niekde aj viac kol a ked to nevyslo, vies co urobil moj partner? Objal ma a vzdy ma povzbudil.
Chce ženu, ktorá sa o všetko postará bez prejavenia emocii , nehľadá ženu čo si poplacče na ramene..
@anonym_autor Pride minto necitlive z jeho strany. Nerandila by som dalej s nim.
Nuž, ako sa to vezme. Ja som musel vydržať 20 rokov a prejsť viacerými zamestnaniami, kde mi nie vždy bolo príjemné všetko, čo som robil. Takže treba vydržať, bude horšie.
Záleží ako sa na to pozeráš. Áno, možno mohol byť viacej empatický a odpustiť si hlúpe reči o tom ako si ho sklamala. To mi príde z jeho strany zbytočne zdramatizované. Ale ak sa na to pozrieš z pohľadu človeka, ktorý si hľadá partnera do budúcna a do života, vypovedá to o tebe, že nezvládaš životné situácie. Ak by nastalo niečo vážnejšie ako by si sa s tým popasovala, ak už pri niečom takto "banálnom" plačeš a rúcaš sa?
@anonym_autor
No perfektne, aspom sa všetko ukázalo po 2 mesiacoch a nie rokoch už ako tehotnej. Buchni fľašu, správ si pekný víkend ale fakt nebaví kôli práci. V živote ozaj vedia prísť iné priekaky a potom sa z toho zrútis? SE... Na to, buď v kľude, hľadaj ďalej a ber to tak, že tými pohovormi aspom nevides z cviku 🤪.
Tiež som takto hľadala ale ja som bola úplne bez práce 3 mesiace. Hrozne, všetko na províziu a raz vyskočil z dverí taký šašo v krikľavo zelenej košeli, že či som v pohode s tancovanie v meste a rannou rozcvičku - lákať ľudí kúpiť si televíziu 🤯. Vtedy som čakala, že z dverí vedľa vijde skrytá kamera - nevišla. A chces ešte bonus ohľadom môjho priateľa? Ten mi držal životopis v šuflíku namiesto toho aby ho odniesol na personálne. Boli otvorené totiž pozície v mojom obore - zarábala by som o dosť viac než on s VŠ s mojou "len" maturitou. A to zase on nedokázal predýchať!
Úplne ťa chapem aj tu frustraciu a neboj, si mladá, hľadáš a určite aj nájdeš niečo lepšie. Hlavu hore 🙂
za mna ani jedna strana nereagovala dobre.
on sa nevie vcítit do tvojich pocitov (po 2 mesiacoch sa ani nedivim) a ty sa zlozis ked Ti nevyjde dalsi pohovor.
hlavne je to tvoj priatel? lebo po 2 mesiacoch niekoho nazvat "dotyčný", a randím s ním......
na druhej strane, ludia si musia uvedomit, ze momentalne vdaka tomu, co sa deje na SK tych pracovných prilezitosti je naozaj malo a su mizerne, za mizerny plat......
vsetci hladaju dlhsie pracu ako je zvycane (resp ako bolo v minulosti zvycajne).....
ak nemas nejaku naozaj špeci pracu (povolanie) tak pracu len tak najst je problem..... ak chodis uz rok na pohovory, prekpoklad male mesto, dedina a malo prilezitosti okolo, slabe vzdelanie, kratka prax, alebo hladas pracu typu administrativa, kde je tisic zaujemcov......
Nie, on reagoval prehnane. Asi nemal najlepšie detstvo.
Čím si ho akože sklamala? On by nebol nešťastný keď mu niečo nevyjde? Mal ťa podporiť, povedať, že to nabudúce vyjde a pozvať niekam von na iné myšlienky.
@anonym_autor priateľ je zrejme silná osobnosť, a akékoľvek zlyhanie, či strach, či smútok nebude akceptovať....tip - utekaj 👉
Nerozumiem, že čím si ho akože sklamala? Podľa všetkého nebude veľmi empatický...nevravím, že sa má s Tebou rozplakať, ale ak Tebe na tom záležalo, mal mať pre Teba milé slovo...a nie, že si ho sklamala...po dvoch mesiacoch!
Utekaj čo to dá od takého chlapa. Ja občas revem pre fakt úplné balanlity (nie som nijak labilná osoba, len filtrujem) a môj muž len príde obijme ma. V jeho hlave ide určite niečo v štýle “bože zas reve” 😅 ale nahlas mi to nikdy nepovie a keďže sa úplne nevie do mňa vcítiť, tak je len ticho, čo vlastne úplne stačí.
Nie ty si nebola ta co reagovala prehnane. Od svojho partnera ocakavam, ze ked sa mu zdoverim s niecim co ma trapi, tak ma "objime" a bude tu pre mna a nie ze ma zdrbe ako male decko aka som precitlivela a ze som ho sklamala. Akakolvek hovadina by to bola, tak takto sa fakt nereaguje a uz vobec nie, ked si v nejakej emocii, moze mi neskor povedat, Peti ale ono je to blbost netrap sa tym..
Akoze.. ja teda revem furt a za vsetko, ale moj muz mi este nikdy nepovedal, ze som labilna 😅 toho tvojho by som pri sebe nezniesla
Z napísaného ťažko súdiť. Pokiaľ takto zareagoval na t oj orvy/druhý citový výlev kvôli práci, sno, je neempaticý človek. Pokiaľ počúva takéto baterky pravidelne od teba, mohla mu proste dôjsť trpezlivosť.
Čiže my tu ťažko posúdime, aký je človek, aká si ty a aký je váš vzťah.
Nuž, tiež hľadám dlhšiu dobu lepšiu práca a nedarí sa, ale teda ešte som kvôli tomu neplakala....Ale, každý sme iný a každý z nás znáša takéto situácie inak.....v každom prípade tento partner ti teda oporou nebude....myslieť si o tvojom plači mohol čokolvek, ale povedať partnerke že je preto labilná - to je silná káva....
@anonym_autor ak prvy raz si mu spiminala ze si smutna z togo ze si nevies najst pracu bolo to prehnane ak ale za tie 2 mesiace to uz pocuval tak to nebolo prehnanane mns by tiez nebavilo to pocuvat opakovane. Navyse v dospelosti revat kvoli nevydarenemu pohovoru mi pride psychicky labilne ak mas pracu a z toho co pises mas ak by si nemala a nemala z coho zaplatit ucty, za ten rok hladania by si bola v dlhoch tak vtedy by to bolo o inom ale ved o nic vazne si neprisla.
zato pán je veľmi "milý". Priam vrúcny tip. Ten asi ani nevie čo je to povzbudenie.
Viac by som s ním nešla.
@anonym_autor tak ruku na srdce, kebyže vidíme svojho partnera, s ktorým sme 2 mesiace, je zamestnaný, má príjem, a chce lepšie zamestnanie, neprijmú ho, a on začne revať pre to tak úprimne čo si myslíte? Hm? Tiež by som si myslela, že je labilnejší, a čo bude keby náhodou sme spolu a niekto z nás dostane rakovinu, ťažký úraz, alebo nedajbože postihnuté dieťa. Čo by bolo potom? Tak áno, je to labilnejšie správanie. Asi to nemal nahlas hovoriť, ale tak, zase je úprimný. 🤷
Neviem či si reagovala prehnane, ale dosť to vypovedá o čom to bude asi v budúcnosti vo vzťahu. Keď už teraz na začiatku ťa nevie povzbudiť pár slovami.
@jblheart nebude ti psychickou oporou v problémoch. je neempatický
Obidvaja ste des, mali by ste si obidvaja nájsť niekoho iného.
za mna ani jedna strana nereagovala dobre.
on sa nevie vcítit do tvojich pocitov (po 2 mesiacoch sa ani nedivim) a ty sa zlozis ked Ti nevyjde dalsi pohovor.
hlavne je to tvoj priatel? lebo po 2 mesiacoch niekoho nazvat "dotyčný", a randím s ním......
na druhej strane, ludia si musia uvedomit, ze momentalne vdaka tomu, co sa deje na SK tych pracovných prilezitosti je naozaj malo a su mizerne, za mizerny plat......
vsetci hladaju dlhsie pracu ako je zvycane (resp ako bolo v minulosti zvycajne).....
ak nemas nejaku naozaj špeci pracu (povolanie) tak pracu len tak najst je problem..... ak chodis uz rok na pohovory, prekpoklad male mesto, dedina a malo prilezitosti okolo, slabe vzdelanie, kratka prax, alebo hladas pracu typu administrativa, kde je tisic zaujemcov......
@lucik194 skôr je problém, že som celkom mladá, 4 roky po vš a hlásim sa tam kde bude asi veľa záujemcov.
Čo sa týka mojej psychiky, ja som citlivá ale nie som nejaká bábovka, že sa zložím z hocičoho. Na veľa vecí mávnem rukou, poviem si nevadí, niekedy som taká flegmatickejšia a nie som nejaká že plačem za každú blbosť..
@anonym_autor tak ruku na srdce, kebyže vidíme svojho partnera, s ktorým sme 2 mesiace, je zamestnaný, má príjem, a chce lepšie zamestnanie, neprijmú ho, a on začne revať pre to tak úprimne čo si myslíte? Hm? Tiež by som si myslela, že je labilnejší, a čo bude keby náhodou sme spolu a niekto z nás dostane rakovinu, ťažký úraz, alebo nedajbože postihnuté dieťa. Čo by bolo potom? Tak áno, je to labilnejšie správanie. Asi to nemal nahlas hovoriť, ale tak, zase je úprimný. 🤷
@anonym_57982b áno mám prácu, ale nebaví ma, nemám v nej rozvoj nič.. a vadí mi, že stojím na mieste.. a to ma frustruje
Som so svojim muzom 20 rokov. Nikdy, naozaj nikdy v zivote mi nepovedal ani ze som labilna a ani ze som ho sklamala. Keby si nejako ublizila jemu, mal by to “pravo” pouzit. Ale takto mi to pride ze to ozaj nie je do vztahu a velmi ti odporucam ho poslat do kelu.
@anonym_autor emocionalny invalid, vlastne ta este zosmiesnil a zlahcil tvoje pocity. Dievca utekaj 🫣
@anonym_autor emocionalny invalid, vlastne ta este zosmiesnil a zlahcil tvoje pocity. Dievca utekaj 🫣
@anonym_822173 a čo jeho pocity?? To je taká doba, len ja, a ja a ja, ja mám nárok,ja mám právo. Veď aj on má právo na svoj pocit zo vzťahu a z nej. Tak prečo by mal byť emocionálny invalid? Povedal, čo cíti z jej správanie. Cíti sklamanie. Zato, že sa nespráva so si ona predstavuje? 😏
To su zial take typy chlapov, co nesznasaju slabosť u zien. Ked budes rodiť, tak ani nepride za tebou a povie, ze miliardy zien rodilo a ze co sa sťažuješ. Alebo budes mat chorobu, tak to bude tiez zľahčovať. Prec od takeho, nic ti nedáva a nevie ti byt oporou. Typicky narcis. Nestrácaj cas a chod dalej.
@lucik194 skôr je problém, že som celkom mladá, 4 roky po vš a hlásim sa tam kde bude asi veľa záujemcov.
Čo sa týka mojej psychiky, ja som citlivá ale nie som nejaká bábovka, že sa zložím z hocičoho. Na veľa vecí mávnem rukou, poviem si nevadí, niekedy som taká flegmatickejšia a nie som nejaká že plačem za každú blbosť..
@anonym_autor ono teraz najst slusnu poziciu je docela problem, je jedno ci si po VS alebo SŠ.
firma si radsej vyberie niekoho s praxou, dlhou praxou, aj ked chce obsadit len junior poziciu.....
je to zvratene ale je to tak, toto danove zatazenie firiem odnasaju zamestnanci, lebo aj ked maju znalosti, nikto im ich nezaplati..... lebo firma aj kebyze im da vysoky plat, sama musi ovela viac na to ich miesto penazi otocit..... tak je to kolecko.
kvoli praci sa netreba rutit a ani plakat, ked pride o 3 mesiace nova, tak pride o 3 mesiace nova, ak o 6 mesiacov , tak o 6 mesiacov.
na tvojom mieste by som sa vzdelavala dalej, a prehlbovala vedomosti....
to , že si niekto v súkromí poplače, neznamená, že to nezvláda. Tie negatívne pocity a frustrácia sú pochopiteľné. Plač je tvoj filter. Vstaneš, ideš ďalej.. nedvihla si telefon priateľovi, ale vysvetlila mu o čo ide, podľa mna si sa snažila normálne odkomunikovať svoju situáciu. Nie je on z niečoho frustrovaný a jeho filtrom je zhodiť pocity druhého človeka?

Neviem či si reagovala prehnane, ale dosť to vypovedá o čom to bude asi v budúcnosti vo vzťahu. Keď už teraz na začiatku ťa nevie povzbudiť pár slovami.