Skúsenosti s nepriazňou priateľov pri životných úspechoch
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosť s niečím podobným ale posledné roky sa mi moc nedarilo, nebolo to moje najšťastnejšie obdobie tak som sa snažila robiť všetko preto aby sa to zmenilo, dorobila som si jazykový kurz, doštudovala vysokú školu a nakoniec si po čase našla aj lepšiu prácu, ktorá ma baví. Predtým som bola dlhodobo single, už aj nešťastná, pretože som 6 rokov hľadala muža, s ktorým by som si sadla a ktorý by mi vyhovoval a až po 6 rokoch sme sa našli za čo som vďačná a mám s ním presne taký život o akom som vždy snívala a nakoniec mi otec oznámil pred pár dňami, že mi kúpi byt, keďže v detstve sa moc nestaral, čo ma samozrejme veľmi potešilo. Čo ma avšak zarazilo je, že mám pocit, že sa so mnou moje dlhoročné kamarátky, ktoré veľmi dobre vedia, čím som si v živote prešla netešia a mám pocit že mi neprajú a dozvedela som sa, že ma začali aj ohovárať a to ma sklamalo.. Jedna mi povedala rovno do tváre, že ju to nebaví počúvať aké je všetko skvelé a aký mám dokonalý život, že ona žije realitu. Ďalšia mi na priateľa, ktorý sa ku mne fakt chová ako ku pri princeznej povedala, že je zvedavá, koľko nám to vydrží, druhá ho nazvala žgrlošom, pretože na začiatku vzťahu do mňa nejak extra neinvestoval, až po čase a keď zistila, že som na narodeniny dostala niekoľko tisícovú dovolenku tak ju to len nahnevalo mám pocit a celkovo som sklamaná, pretože som mala pocit, že sa budú so mnou ľudia tešiť a budú radi, že po x rokoch vyplakávania sa karta otočila. Čo ma trápi, je že my sme si x rokov zdieľali pomaly každý deň čo sa nám za ten deň stalo, buď do spoločnej skupiny alebo sme si zavolali komu sme to konkrétne chceli povedať a ja už sa bojím im čokoľvek pekné povedať ako budú reagovať a som z toho smutná, pretože ja som sa vždy tešila z ich úspechov...
Kamaratstvo na cely zivot je vysada,nie samozrejmost.Vacsina ludi nasim zivotom len prejde a ked nam daju do zivota co nam maju dat,zmenia sa priority,zaujmy,zazemie, tak odidu.Je to v poriadku,pusti to,pridu novy priatelia a z ltychto sa stanu len znamy.Presne taky je zivot.
Take kamarátky sú ti na nič..prerus kontakty
Mne mama asi 2 roky dozadu hovorila, ze ludia su naozaj taki, ze ked sa mas naprd, velmi radi pocuvaju tvoje starosti, lutuju ta, mozno podporia. Ale ked sa ti zacne darit, tak to uz vela ludi nevie prekusnut. Myslim si, ze je to naozaj tak. Ak si pisete v nejakom skupinovom chate, nepis sama od seba a o hocicom, proste nezdielaj svoje sukromie. Vidis, ze to nerobi dobrotu, nedokázu to prekusnut a nedopraju ti, hoci si evidentne nemala taketo stastie vzdy. Ak sa ta spytaju, kam idete na dovolenku, strucne odpovedz. Nie su to kamaratky do koca aj do voza. Skusila by som sa zamerat na nejaku dobru kamaratku, ktora sa s tebou naozaj uprimne potesi, aj keby si dostala sukromny tryskac a nebude ti zavidiet.
@anonym_autor mala som raz dve kamarátky, jedna bola so mnou ,, bff,, kým bol život gombicka . Veľa sme sa nasmiali, plánovali a bola sranda...ta sa na mňa vykašľala keď som mala zlé obdobie a nebavilo ju , že som si prechádzala negatívnymi vecami , nechcela o Tom počúvať lebo jej to kazilo náladu... Druhá presný opak, bola rada keď sa mi nedarilo, nikto ju totiž neohrozoval na jej piedestali. Odhovárala má od veľkých krokov životných od ktorých som sa chcela odraziť , zlepšiť si život splniť si sny... Keď som ju neposlúchla a krok sa mi vydaril, hodila ma cez palubu, začala ma ohovárať, urážať , ironicky sa so mnou bavila, ubližovala mi slovne...nevedela sa preniesť cez to že je mi lepšie a dokázala som to sama napriek jej sabotazam ... Obidve keď sa takto prejavili v sekunde som s ními skončila. Obe sa dnes biju do hrude že netušia prečo som s nimi prerušila kontakt...ale obe vedia .. a možno sa im to raz vráti a pochopia ake je to bolave ale že som sa od nich odstrihla bolo jedno z mojich najlepších rozhodnutí... Tá úľava ktorú som cítila sa nedá opísať cítila som sa ľahšia a šťastnejšia už len tým že som si ich zablokovala... Odporúčam to aj tebe...tak ako tie moje ani toto niesu tvoje kamošky... Tazite iba zo skutočnosti že sa tak dlhé roky nazývate ale už ste každá inde a charakterovo si nesedite , niekedy sa to stáva , že kamarátstva od škôlky sa udrzuju preto lebo sú od škôlky nie preto že si sedíte. Priateľov si treba vyberať , podľa preferencií, nie mať ich len preto že sú tu dlho...aj život aj ty aj priatelia sa menia a treba všetko aktualizovať...
Horsie nez zavist, je mysliet si, ako 'mi kazdy zavidi'
Naozaj nepoznate svet iny - bez neprajnosti a zavisti?
Mam malo kamaratok, ale uprimne jedna druhej uspechy prajeme (aj velke- ceo v zahranici, aj male - rekonstrukcia kupelne)
Ty dostanes od frajera dovolenku, inu manzel nevezme ani na jazero za mesto. Je zavistliva, neprajna? Asi jej je len jednoducho luto, ze ona take nepozna. Mozno sa nevedomky naparujes, tak ona vysplechne 'ktoviekolkovamtovydrzi' a hned je z toho storka na mk. Smutne.
Mam malo kamaratok, ale uprimne jedna druhej uspechy prajeme (aj velke- ceo v zahranici, aj male - rekonstrukcia kupelne)
Ty dostanes od frajera dovolenku, inu manzel nevezme ani na jazero za mesto. Je zavistliva, neprajna? Asi jej je len jednoducho luto, ze ona take nepozna. Mozno sa nevedomky naparujes, tak ona vysplechne 'ktoviekolkovamtovydrzi' a hned je z toho storka na mk. Smutne.
@dkethe ja si nemyslim že mi každý závidí ja som skôr čakala inú reakciu od nich - niečo v zmysle že teším sa s tebou alebo som rada že si šťastná užívaj si to že sa ti darí niečo takéto a nie podkopávanie a samé divné reakcie.
@dkethe ty si asi tiež ten typ pred ktorým aby sa človek bál čokoľvek povedať že ako to zoberieš a len sa ti niečo dobré stane podelíš sa o to a už sa naparuješ 🙂 ale to ako sa ti roky nedarilo na to sa druhým posmešne dobre pozerá a keď ťa od toho odhovárajú
@dkethe a to keď je jednej ľúto že ona také nemá tak sa musí správať hnusne a povýšenecky ? Čo sme v 5.B ? Veď tu nejde o to že sa naparuje ale chcela zdieľať s kamoškami že sa jej stalo aj niečo dobré, ty máš kamošky iba na to aby ste spolu bedakali, nič pozitívne nezdieľatr ? Lebo by to bolo naparovanie,? Divný usudok
Nezamyslela si sa, ze je to pre nich otravne? moja teenage dcera ma tiez taku kamaratku - chvalenkarku a je z toho nestastna. Rodicia jej kupili drahe botasky a vkuse o nich hovori, ze si ich nemoze zaspinit, lebo boli drahe a vypytuje sa dcery, ci sa aj jej tak pacia a o tom ako je stastna, ze jej ich rodicia kupili a vkuse dookola ☹ Moja dcera vie, ze jej take predrazene topanky nikdy nekupim a preto je z nej nestastna. bude to nieco podobne aj u teba.
@salome123 autorka sa nechváli, iba je spokojná a teší sa z toho.
To je veľký rozdiel
@dkethe a to keď je jednej ľúto že ona také nemá tak sa musí správať hnusne a povýšenecky ? Čo sme v 5.B ? Veď tu nejde o to že sa naparuje ale chcela zdieľať s kamoškami že sa jej stalo aj niečo dobré, ty máš kamošky iba na to aby ste spolu bedakali, nič pozitívne nezdieľatr ? Lebo by to bolo naparovanie,? Divný usudok
@miskakyblik toto si v mojom komentari citala? 😊 "Mam malo kamaratok, ale uprimne jedna druhej uspechy prajeme (aj velke- ceo v zahranici, aj male - rekonstrukcia kupelne)"
@anonym_autor nie je každý taký clovek. A každý ma svoje radosti a starosti. Frustrovaného človeka nebavi počúvať dobre veci, frustruje ho vlastná situácia. Ja už s nikým nezdieľam moje úspechy a neúspechy, naučila som sa robit všetko iba kvôli sebe samej a aj sa sama vyrovnať so všetkým. Sama sa živím, sama sa teším, aj plačem. Ver, že každý ma niečo. Je to tvoja skola, pre seba si ju spravila, teba živí, nikoho to nezaujíma. Ale teba to posúva dopredu, to je správne. Užívaj si to, dopraj si, vzdelávaj sa….vedomosti ti nikto nevezme, materiálno sa ti zíde. Buď šťastná, spokojná a užívaj si to. Jedine choroba a zlý partner ta vie dostať na kolena. Okolie separuj. 😉
Zažila som niečo podobné. Mala som blízku kolegyňu, denno.denne spolu niekoľko hodín. Keď som zistila, že ma podvádza manžel, bola som zlomená. Ona mala muža, ktorý trávil každý večer v krčme, zatiaľ čo ona sa starala o tri deti, jeho rodičov a gazdovstvo. Tak sme si obe z času na čas pofrfľali. Ja som podala návrh na rozvod, medzičasom nás rozviedli, on sa odsťahoval a mne vstúpil do života nový muž. Sadli sme si, začali sme spolu randiť. Jej reakcia - si normálna? len teraz si sa rozviedla (pred rokom). Po troch rokoch ma požiadal o ruku - si normálna? dúfam, že sa nebudeš vydávať! Vedela, ako túžim po dieťati, ťahalo mi na 40. Nedarilo sa nám, až raz. No začala som krvácať a skončila v nemocnici. Paradoxne v deň jej narodenín som o bábätko prišla. Ona o tom dodnes nevie, pretože sa urazila, že som jej poblahoželala až o deň neskôr, ešte stále v nemocnici. Naše kamarátstvo šlo dole vodou čoraz viac a ja som nechápala. O pár mesiacov som znovu otehotnela a keďže som opäť krvácala, ostala som hneď PN. Napísala som jej len že neviem kedy prídem, na čo ona zareagovala - len dúfam, že nie si tehotná! a toto ma zabolelo najviac. Medzitým som sa vydala, neprišla mi ani len poblahoželať, neprišla ma navštíviť ani keď sa narodil drobec, hoc som ju pozvala niekoľkokrát. Manžel mi vtedy povedal, že ju hnevá moje šťastie. Kým sme obe trpeli, boli sme nerozlučná dvojka. Keď som začínala byť šťastná, ju to štvalo. Nezaujímalo ju to, viditeľne ma nepočúvala. Keď som sa vrátilaz RD, už sme neboli spolu, požiadala som vedenie o zmenu. Prešlo už desať rokov. Ja som stále happy, ona sa stále trápi s ožranom a veľkou záhradou.
Tak doteraz im asi robilo dobre, keď si sa sťažovala a oni chválili a karta sa obrátila, tak sa im to nepáči. A možno to, čím sa chválili nebola až taká pravda a teraz, keď vidia u teba realitu, ktorú naozaj žiješ tak penia závisťou. Ak ti neprajú je to ich obraz kamarátstva, resp. priateľstva. A to teda asi ozajstné kamarátky či priateľky nie sú. Kašli na nich a nájdi si nové.
Baby mne sesternica v autobuse popriala v deň maturít, dúfam že nespravíš a povedala to presne dva krát keď som sa jej spýtala obarená čože? Dovtedy hihihaha každá cesta autobusom do školy. Spätne som si uvedomila, že mi závidela priateľa, lebo ona nemala a zobrali sme ju dva krát von s nami. Vždy bola taká a jej matka je taká istá zákerná. Druhá nevlastná sesternica mi poslala ozaj krásnu SMS, takže sa táto kliatba a neprajnosť v mojej hlave prelomila.
…ešte doplním, že druhá, ale nevlastná sesternica mi popriala úplne inak. Táto hore spomenutá sa tvári, že sa nič nestalo. Čiže vlastná sesternica mi želala nešťastie napriek pretvárke aká je za dobre so mnou a druhá sesternica hoci nevlastná mi priala? Spravila som si VŠ a matka tejto vlastnej sesternice sa so mnou prestala baviť z ničoho nič a neodzdraví ma. Nikdy sme nemali konflikt, stále sa tvária ako rodina. Nedávno som sesternicu stretla to bolo samé ňiňuňu z jej strany.

@anonym_autor Tak zjavne kamosky nie su so svojimi zivotmi spokojne a potrebovali hlavne niekoho, s kym by zdielali nespokojnost.