icon

6 mesačné dieťa nechce piť žiadne mlieko

31majka12
6. feb 2012

Ahojte mamicky ktore mate s tymto skusenosti?
Od 5 mesiaca sme zacali prikrmami...zeleninka,masko,uz aj ovocie...
Obcas dostane pozuzlat aj rozok,kukuricnu chrumku.
Rano dostava kasu..uz 4 den.
Ale dnes mi uz mliecko nechcel,ani na obed,ani teraz na vecer..V noci este dostava materske,ale sa bojim ze uz ani to nebude chciet... ☹
Chce len jest...ked vidi ze mu nesiem obednajsi prikrm v jeho misticke...ide sa doslova potrhat...
Aj kasa je cislo 1.
lenze ja uz neviem co mu mam dat,kedze len jeden prikrm dennne sa ma davat.
Poradite?

brandinka00
22. jan 2016
Používateľ brandinka00 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od brandinka00.

@margaretka818 Skús kúpiť toto mlieko hipp.sk/mlieka/produkty/hipp-ha-combiotikR/hipp-ha-combiotikR/, nám sa osvedčilo ke´d bolo najhoršie, hlavne malú poňom nenadúvalo

margaretka
22. jan 2016

maminky, ak vam deti odmietaju mlieko, skuste posadit dieta do stolicky a dajte lyzickou mne to poradila znama, neverila som a ona to mlieko vypila po lyzicke !!

margaretka818
23. jan 2016
Používateľ margaretka818 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od margaretka818.

zienky, dakujem vsetkym za rada 😵 😉

kikiklop
19. feb 2016

Ahojte mame 5 mes .sme na um,a zacala som prikrmovat,mrkva a petrzlen ,brokolica ,vsedko mix davam mu raz denne na obed a podvecer , a mam pocit ze nechce mlieko papkal mi 180 ml 150 ml teraz vipije 90. 120 ako kedy a krmim kazde tri hod aj ked mu nedam zeleninu mlieko visc nevipije,neschudne? Alebo co mam robyt mam mu davat jedlo ak hej ake co ? Poradte

margaretka
19. feb 2016

@kikiklop myslim ze tak malemu urcite staci jedno jedlo na oved,na vecer ked tak kasu ak nechce mlieko,lebo zo zeleniny ti priberat nebude... Presli sme si tym

kikiklop
19. feb 2016

@margaretka a co my mam dat na obed?

margaretka
19. feb 2016

@kikiklop vsak prikrm

luboslavap
5. jún 2016

@bubakova85 ahoj, citam, ze ste mali to iste co teraz my..prosim ta porad..ja tiez prikrmujem od zacateho 5.mesiaca, maly mi doteraz popil trosku cajiku z flasky, mne trosku pocucka, ale to je fakt malo..a mlieko na flasku nechce..uz som skusila viac druhov..ale najviac ma trapi, ze zacal stracat na vahe..7 mesiacov a ma 6,5 kg..zajtra idem k lekarke, ale predpokladam, ze mi povie nieco vseobecne, nema nejak vela casu sa venovat, plna cakaren vzdy..uf..ak nieco pomohlo prosim porad, i ked viem na kazde plati nieco ine

margaretka
5. jún 2016

@luboslavap vyskusaj mu to mlieko dat lyzickou u nas to zabralo a uz ma 15mes. a mlieko inac nevypije ako po lyzickou, zda sa to prplacka ale aj to je utecha ako uplne nedavat mlieko. Normal posad do jedalenskej stolicky podbradnik,pevne nervy zo zaciatku 200ml 15 min, teraz to zvladame aj za 3-5min. k tomu detske pesnicky v krajnom pripade...vypil nutrilon uz vypije aj normal kravske...ale len takto.

fliacik
20. jún 2016

@vejuspd Ahoj, prosím Ťa, ako ste napokon dopadli, začal drobček piť aj mliečko? Náš malý má 8 mesiacov a zo dňa na deň začal odmietať materské mlieko. Umelé mi nevypije tiež. A keďže má alergiu na mliečnu bielkovinu, nemôžem mu dať ani jogurt či iný mliečny produkt. Chytá ma zúfalstvo, neviem, čo mu dávať papať a čo robiť, keď ho v noci budí hlad ☹

sandey
16. júl 2016

ahojte, prosim poradte, maly mi nechce pit mliecko, dokopy vypije cca 300ml za den + 100 ml cajiku... popritom mame 3 prikrmy - ovocie, obed a kasu, prikrmujem ho od 5. mesiaca, teraz ma 6,5 mesiaca, je to vela 3 prikrmy? je lepsie jeden den napr. ovocie a vecer kasa a druhy den zeleninka s maskom a vecer kasa?

kikiklop
11. aug 2016

@sandey moj maly prestal jeden cas pit mlieko ,tiez som nevedela preco ,nednoducho mu chuti jest ,tak sa netrapte mliecko ponuknite hlavne rano a pred spanim s davajte papat prikrmy ovocne ,obed ,a vecera a ono to same pojde vobec sa nemusite bat ak bude mat mliecne pol litrs to mu staci ,a to je jedno ci je to mlieko alebo jogutr vanilkovy zvolensky ten je dobry , postup rano mlieko kolko vipije tolko vipije,desiat ovocny prikrm, potom cajik, potom obed( ryza, mesko,mrkva) rozmyksovat a dat papat ,trpezvivost hlavne potom ,k veceru daku kasu hami vanilkovu ,, troska dobne a ,na veceru pred spanim mlieko, a ked vude smedny aj cajik ,takymto detom mozete davat to iste stale ,im nevadi stereotip v jedeni, mi mame uz 11 mesiacov a prekonali sme stereotip ,,dietatko vie kedy je hladne dodrzujte odstup 3 hod

vejuspd
15. aug 2016

@fliacik Ahoj vobec nie, uz ma skoro rok a pol a stale nepije ziadne mliecko ale sem tam ked si idem spravit kakao prevarim plnotuč.mlieko a davam aj jemu chlipkat a to uz pije po troske. Ale ked ti je alergicky netusim cim to nahradzat,alebo skusat osladit mlieko grankom alebo medom,deti su na sladke mozno by zacal po troske kazdy den aj pit mliecko.

tanny123
6. aug 2017

Ahojte, ozivujem tuto temu. Snad mi niekto poradi. Mala bude mat 6 mes. Mala reflux takze kym sme prisli na to co jej priberala tak kadejako. Ako sme dali spravne mlieko pribrala krasnych 700g za mes. Ako som ale zaviedla tuhu stravu odmieta mlieko. Prikrm spapa celych 200g ale s mliekom to je boj. Za 6tt pribrala len 150g. Dr vravi ze jej nic nechyba ale ja som znepokojena, ze pribrala len malo. Ako ju mam donutit pit mlieko? Ma 5 mes a 2tt a vazi 5790g. Ked sa narodila vazila 3410. Dakujem za rady.

margaretka
6. aug 2017

@tanny123 skus jej dávať mlieko lyžičkou...mozno také spapa,je to pracne,ale aspoň niečo,normal ako polievku...u nás jediná možnosť do dnes a už má vyše 2 rokov

tanja111
6. aug 2017

My sme mali taky isty problem...od pol roka odmietala...doktroka ze Musi musi musi no ale ho nechcela takze som ju nenutila...potom sa prislo nato ze ma neznasanlivost na bielkovinu kravskeho mlieka...mala rok a pol a vazila 12kg...pokial pribera a papa tak bud pokojna...

tanny123
6. aug 2017

@tanja111 ako ste prisli na tu kravsku bielkovinu? Je mozne ze do teraz jej nevadilo mlieko a zrazu teraz jej vadi ta bielkovina?

tanja111
6. aug 2017

@tanny123 ja som ju kojila len chvilku,potom zacala bebu ale kedze mala strasne kolily dr povedala nech jej davam nutrilon anticolic...no ale z nicoho nic uz nechcela ani to...tak som si vypytala listok na gastro a tam nam povedali ze ma neznasanlivost na bielkovinu...teraz vypije sem tam kakao,alebo brejky mliecko...

tanny123
6. aug 2017

@tanja111 aha. A na gastre ako prebiehalo to vysetrenie. Nasa do teraz pila normalne pribrala 700g za mesiac. Teraz od zaciatku leta strajkuje. Mozno ze jej v teple nechuti lebo v noci pije. Alebo mozno nechce flasu kvoli zubom. Alebo tym ze ma reflux jej viac chuti tuha strava. No kazdopadne o tyzden mam ist prevazit tak to budem s dr riesit. Dakujem

margaretka
6. aug 2017

@tanny123 v polospanku vždy aj náš vypil... Ale ináč nie iba lyžičkou...do dnes dávam Sunar 4 aj keď je veľký,nech ma viac vitamínov keď pije toho mlieka tak menej od malička... Ináč je zdravý gastro sme neriešili odbery mal ok.

margaretka
6. aug 2017

@tanny123
@tanny123 so staršou dcérou sme chodili na gastro koli malému priberaniu,nikdy na to nezabudnem... zbytočne trápenie ako do nej MUDr.szekyova z Kramárov nasilu pchala piť nutridrinky hnusne vanilkové chutiace ako smecta ...700ml hrrr rok trápenia a vlastne bola zdravá len nepribera tabuľkovo , mať ten rozum do teraz ...

tanny123
6. aug 2017

@margaretka boze to si neviem predstavit ako to na silu do nej pchali. 😔 Vsetci vravia, ze nasa vyzera zdrava len mna znepokojuje, ze vazi v 5,5 mes to co vazia 3 mesacne deti zhruba...z toho plynie aj moja dalsia obava, ci bude jej psychomotoricky vyvoj v poriadku. Ach . Pri synovi som taketo problemy nemala.

mattkapd
6. aug 2017

@tanny123 http://mamaaja.sk/kalkulacky/vaha-a-vyska-dieta... pokiaľ aspon volaco pribrala tak je to Okej tiež by som nasilu netlačila keď nechce..Keď tak vyskúšajte aspon redsiu mliečnu kašu to by jej mohlo chutit

katriona1
6. aug 2017

@tanny123 mam neter která vazi v roce 8kg. a merí 68cm., je to naprosto zdrava a moc sikovná holčička, narodila se mensí, ale pribirala tak 1kg. za mesíc az do 6-ti mesícu, kdy za mesíc zhubla 1,2kg. ( 6,5kg. mela v 5-ti mesících a v 6-ti jenom 5,3kg ) a od te doby pribirala pomaleji, ona taky od zacátku uprednostnovala prikrmy, je sice kojena, ale posledni 2 mesice už si jen trochu cucne a kdyz ji sestra i dva dny neda tak ani nechce, jinak jí jak kyselina a vypadá tak na pul roku, ale ona bude mala, mají to v rodine

tanny123
6. aug 2017

@mattkapd ved akurat zajtra sa chystam kupit kukuricnu kasu tak uvidim ci jej zachuti. Ale mohla by kedze zel prikrm pekne papa. Dakujem

tanja111
6. aug 2017

@tanny123 len na pytala na priebeh od narodenia...prezrela brusko,a odobrali krv..

sashabb1
20. okt 2017

Ahojte, som ďalšia nešťastná matka, ktorá obnovuje túto tému.... Malá má 6 mesiacov o tri dni a už asi 2 a pol mesiaca bojujeme s mliečkom, dovtedy pila krásne 900ml a zrazu začala plakať pred jedlom, ale napokon vypila celú dávku, po čase už odmietla úplne fľašu, a niektoré dni aj 12hodín nič nepila. Zmenili sme mlieka, cumle, polohu. Potom sa to trošku zlepšilo, ale teraz opäť štrajkuje, už máme príkrmy a ona úplne odmieta fľašu, vytláča jazykom, plačká, zúri sa.... inak je to šťastné bábo pokým nepríde narad fľaša. Kašu mi zatiaľ zjedla,ale neviem či je to dobrá cesta stále dávať kašu... Ako vidím asi budeme musieť aj my na gastro :( Maličká je predčasniatko (32tt) a máme tých doktorov naozaj veľa.

tata1401
20. okt 2017

@sashabb1 no neviem možno to nebude váš prípad ale mne toto malinká robila ked jej išli zúbky 😘

sashabb1
20. okt 2017

@tata1401 ale dva a pol mesiaca? Aj ja som si myslela, ale uz to trva dlho😒

tata1401
20. okt 2017

@sashabb1 ...je to dlho, možno to nebude zúbkami...ale nám bežne robia problém zúbky cez dva mesiace...a potom jej vybehnú aj 4 naraz 😲