Pijú vaše trojročné deti kakao?
Mám 3r synčeka,nastúpil v septembri do škôlky.Doma cez deň nespal ,v škôlke musia nasilu spať.Vecer má samozrejme problém zaspať.Pred spanim pije kakao mlieko s grankom z fľašky 200ml.Kedze nevie zaspať tak si častejšie pýta kakao.Pokial zaspí vypije aj 4-5 krát.Potom sa budí v noci medzi 1-3 hodín,to tiež si pýta kakao.Neni to veľa čo vypije toho kakaa?Pijú ešte vaše 3r deti kakao?Cez víkendy a keď je doma zo škôlky,zaspáva normálne o 19tej a vtedy si vypije len za 1 fľašku 200ml.
Môj 3 ročný pije granko len výnimočne. Ja to beriem skôr ako sladkosť, než súčasť bežného jedálnička dieťaťa. Ja by som sa hlavne bála o zuby dieťaťa, keď v noci spí s neumytymi zúbkami po granku plnom cukru.
Môj má síce dva roky ale tiež pije kakao. Fľašku rano a večer pred spaním. ...Mne to príde celkom dosť, keď píšeš, že 200ml 4-5x po sebe 🧐. Takže večer pred spaním vypije liter kakaa? A v noci si pýta ešte ďalšie?
staci sa pozriet na zlozenie... tolko cukru pred spanim 👀 som prekvapena ze vobec zaspi.
moji maju 9 a 6 a doteraz piju vecer pohar mlieka alebo kakaa 😀 ja to kakao beriem tiez viac menej ako sladkost, ktora ich dokaze naspeedovat celkom dost, takze liter kakaa pred spanim sa mi zda celkom tazke aj na zaludok, aj na zaspatie. starsi bol ako 4rocny takyto milovnik kakaa a nebolo to vobec o hlade, ale o zvyku, ked bol schopny pytat kakao aj 5x, ak by sme dovolili. takze sme to stopli raz dva.
Liter kakaa, kym zaspi? 🤦♀️ Zuby ma v akom stave? A hmotnost? Ved tam su tony cukru 🙄 a jasne ze nevie zaspat, ked ho nadopujes cukrom a ma potom kupu energie.
Granko nie je kakao. Je to cukor. Tiez sa cudujem, ze zaspi. Zuby si ako po tej sladkosti cisti?
kakao nepije vobec. A od 2 rokov sme sa snazili vysadit mlieko na noc uplne. Od 2,5 roka nemal mlieko na noc vobec. Po umyti zubov uz len cistu vodu a aj v noci ak si pyta.
Pred spanim ti vypije skolo liter mlieka a este dalsi cukor v kakau. Je to vela aj objemovo na taky maly zaludok. Nabiehate aj na dalsi problem a to pokazene zuby. vyhovorka, ze su to mliecne zuby a vypadnu neobstoji. Ake su kvalitne mliecne zuby, take budu aj trvale.
V prvom rade žiadne dieťa nespí sa silu - to sa ani donútiť nedá....deti musia ticho ležať aby nerušili ostatné deti, ale spať nemusia🙂cez spánok tam ostáva 1učiteľka na 20detí, tá nemôže dávať pozor aj na deti v spálni aj na deti ktoré by nespali a hrať sa s nimi....okrem toho ak by sa išlo 1hrať , chceli by ísť hore všetky deti a tie deti jednoducho oddych v škôlke potrebujú, veľa ich vstáva o 6ráno, nechodia všetky deti na ôsmu....kakao pijú aj staršie deti, dokonca aj dospelí🙂problém je v množstve, treba zmeniť kakao za čaj alebo vodu.....
Daj mu pohár pred spaním a potom už len vodu, odhliadnuc od cukru je to veľa jedla na také staré dieťa. V noci má spať a nie jesť.
Skús ty vypiť na posedenie dva litre mlieka a potom choď spať.
ako pisu baby - tolko cukru pred spanim...a za mna aj prilis vela tekutin pred spanim....teraz ma asi plienku este,ale liter pred spanim je vela. Cisti si potom este zuby? podla mna to ma ako ukludnenie, ale zamenila by som to postupne za mlieko, redsie mlieko a casom vodu...a znizovat objem.
Moje deti pili / piju kakao iba ocas na ranajky, resp. prilezitostne v zime na olovrant...ked chcem aby mali teple,lebo teple mlieko nevypiju a caj velmi nemusia...
Zuby má v dobrom stave, nemá kazy.Kil má 15 a 105cm výšku.Nevie zaspať kvôli tomu že na obed spí v škôlke.Ked je doma a fungujeme normálne bez spánku.Vecer si dá 200ml kakaa a hneď zaspí.Nechce ďalšie a spí do rána.Ked je v škôlke budí sa v noci a aj v noci si pýta kakao.
Doma pijú ozaj mali možno 4krat do roka len v škôlke píl teraz dcéra pije pri posteli majú obaja fľašu s čistou vodou keď chcú sa napiju
@mila23 Nie nemá plienku,na cikanie sa pýta keď mu treba.
Ani sa nečudujem, že nespí, keď má toľko energie z toľkého cukru večer. Skús mu dať čajík, alebo čisté mlieko, nie cukor. Aj to sa mi zdá veľa, že vypije liter mlieka od večera do rána.
Liter mlieka a este kakaa je mega bomba pre travenie aj pre dospeleho,nie,ze este pre dieta. Preco mu ho 5x zarabas. Vsak daj raz,povedz staci a potom max vodu. Vsak nielen zaludok,ale aj oblicky musia pri takom objeme tekutiny a bielkovin trpiet.Skor ci neskor sa mu to ukaze aj na zuboch,aj na obezite.
A ešte, nie je povinnosť zaspať, to mu nedajú lieky na spanie, môže len ležať a nevyrušovať.
To mu naozaj das liter sladkeho mlieka pred spanim? Lebo on nevie zaspat? Uz tie dve deci mlieka je blby zvyk, nieto liter. Ja ked detom dam po 17tej sladke, su ako besne psy do 21 z cukru. Tvoj nemoze zaspat, lebo ma v sebe kopu cukru, nie z toho, ze v sklolle spi. Nehadz vinu na skolku, kde musi spat... nemusi 🙂
@elizabet173 Musím chodiť do roboty,tak v škôlke malý musí byť celý deň.Cestou domov chodíme na ihrisko aj na prechádzku,dve hodiny sme vonku.Potom ideme domov a aj tak nezaspí večer v normálnom čase
Nie, moje 3 rocne dieta nepije granko nikdy a ani mlieko pred spanim....medzi 6-7 ma veceru a okolo 8 ukladam....max si obcas vypita troska vody napit....a to ked sa v noci zobudi a pyta kakao, tak mu odes urobit? by som povedala, ze v noci sa kakao nepije, dostnaes ked tak rano a dobru noc
@tamvtme Áno idem mu v noci spraviť.Ked nedám tak reve a zobudí každého v dome.
Tak mu povedz, že není kakauko, mamka musí kúpiť. Dve tri noci takto a odvykne si. Tri dni aj vy môžete počúvať plač, veď aj tak nespíš, keď chodiš robiť kakao.
neda si to vysvetlit? ze ho bude napr boliet brusko, zle sa mu bude zle spat? alebo ponuknut najprv ciste mlieko a postupne zrusit aj to?
Syn si vecer umyje zuby a potom moze mat iba cistu vodu.
Poobede nedpi od 2 rokov. V skolke tiez nespaval.
Granko nie je kakao. Ked uz tak mu urob skutocne kakao s trochou cukru a cukor postupne uberaj. Bude horkejsie, odvykne si
Granko ma v zlozeni minimum kakaa, je to hnus.
A samozrejme nedat 4-5x po sebe. Jedna davka, umyt zuby a potom len voda. Ak je hladny, tak normalne jedlo, zas umyt zuby...
v troch rokoch už by som určite nedávala do fľaše. Je už na cucanie z fľaše veľký. A že zobudí celý dom? Trošku ťa vydiera, teraz povolíš s kakaom, potom si vymyslí niečo iné a zvykne si, že krikom dosiahne svoje.

Moje 1 a 8 ročné dcéry pijú kakao kedy chcú a koľko chcú. Spia v pohode. Dokopy za deň vypijú aj vyše litra.