Natierate v týchto horúčavách deti ochranným krémom?
pytala som sa na to v lekarni, no povedali mi,ze to este nemusim 😒
dakujem za odpovede
Natieram. Včera som však zabudla na krk vzadu a synátor to má teda dosť červenšie. A to sme boli ráno vonku od 9.00 do 10.00 na ihrisku. Mal klobúčik, triko s dlhým rukávom, no ten krk mu chytilo. Takže dnes som ho natrela už komplet celého, ale on má strašne citlivú bledú pokožku - zdedenú po oboch rodičoch. 😵
..natierame a aj tak sme vyhádzaní..a to máme 50-ku,klobúk,okuliare,no parádička.. 😖
áno, treba určite 😉
Určite treba natierať. Nechápem ako ti mohli v lekárni povedať, že nie. Je už dosť silné slnko...
Nie, nenatieram, považujem to za prehnané a zbytočné. Dieťa je v kočiari, pod strieškou, šatôčky, klobúčik..ak dačo pobehá na slnku - nikdy nie tak dlho, aby sa spieklo.
Jediný čas, kedy budem natierať - je buď pri vode, alebo na dovči pri mori.
Nenatieram sa ani ja, ani manžel - a pokiaľ som sa nešla cielene opaľovať, nikdy v živote som sa pri bežnom pohybe vonku, či bežných hrách nespiekla.
momentálne dávam prednosť prirodzenej tvorbe vitamínu D takže nenatieram, ale zasa sa snažím aby dlho na slniečku nebola a behala aj po tieni
ja natieram.....a slnko je urcite riadne silne....vcera som seba, co sa zvycajne natieram 6 az 10 faktorom natrela dcerinou 30tkou (iny krem som nemala) a aj tak som ja, co sa hned opalujem do hneda, bola "kraaaasne" ruzovucka....
a to v lekarni nevedia, ze slnko svieti a opaluje aj ked je zamracene? 😲 urcite treba natriet, ale najma nevystavovat deticky slnku v kritickom case a chranit ich aj vhodnym oblecenim a pokryvkou hlavky 😉 a natriet aspon 20 min. pred pobytom na slnku
Ja maleho natieram 50+ od Eco Cosmetics. Seba som dnes nenatrela, boli sme v záhrade a už cítim, že mám spálené ruky. Takže od zajtra už natieram aj seba 🙂
Natírám. Nejde ani tak o to, zda se "akutně" spálí nebo nespálí. Zda kdysi se to dělalo nebo nedělalo. Zda se kdy kdo při hře spálil nebo ne, zda se teď věci více řeší či ne. Zda naše mámy nás natíraly či ne. Už jsme zase o kus dál a víme, že jde o to, že dětská kůže je velice citlivá a UV záření ji může poškodit tak, že jednou, až už děti nebudou dětmi, může se jim rozvinout v kůži rakovinné bujení se všemi svými fatálními důsledky. A příčina pak můžeme hledat v tom, že jsme je v dětství nedostatečně chránili...
ahojte žienky, ja som dnes kúpila malému opaľovacie mlieko (50 faktor)... v lekárni mi odporučili, že by to malo byť ok, len tá cena ma mierne šokla... 18€...
pardon ale takych otazok tu bolo uz asi x milionov...treba troska hladat.... 😉
Ak je dieta dlhsie vystavene priamemu slnku, urcite ano, toto "jarne" slnko moze byt ovela nebezpecnejsie ako v lete, aj preto, ze pokozka po zime este nie je pripravena na taku intenzitu slnecneho ziarenia...ja som sa raz na jar ako decko spalila v zahrade az do pluzgierov (a to som brunetka so snedou pokozkou) a bolo dokonca zamracene, takze toto nepodcenovat, hlavne na tvaricke, aby si deti neniesli nasledky cely zivot...
jasné, veď teraz je slnko ešte nebezpečnejšie ako v lete, stále hovoria v počasí, že je vysoký stupeň UV...
Natierame sa 30tkou.
Jasne ze natieram. Astrid 50 Mimochodom ja by som si v takej lekarni uz ani caj nekupila.Vyzera to ze su tam kvalifikovaní "odbornici" Ved uz len kvoli trzbe mali mat snahu nieco Ti ponuknut.
nepises, ake stare mas dieta. Pokial do roka, to by nemalo byt na priamom slnku dlho, az tak aby sa mohlo spalit.
Takze ked nanho nema prudko svietit slnko, asi ho netreba ani natriet, nie?
Klobucik, plienka cez kocik atd by malo stacit.
Medinila, ak je to tak ako pisem, tak je fajn ze len kvoli trzbe sa jej nesnazili natlacit tubu plnu svinstva, nie?
Ci ty uprednostnujes prevadzky, kde ti tlacia za kazdu cenu nieco, najlepsie dobre drahe?
pogooglite aspon par zloziek z tych vasich kremikov a potom radte inym....
ano, detskym
preboha to čo máte za lekáreň?? ja malej aj v zime dávam na tváričku krém s ochranným faktorom (používame minimálne 30 a v lete 50)
ked teraz niektore pouzivate tu na slovensku OF50, co by ste pouzivali pri mori? OF 150?????
chore otazky a chore odpovede.
ja natriem tvaricku a rucky, nenosime kratke rukavy, ani nohavice zatial, a chranim aj krk a hlavicku..,,, no ked chodite iba po tieni, tak netreba, ale to sa myslim, neda ist von a chodit iba po tieni,,, ja sa snazim maleho skryvat pred slnkom, je strasne agresivne, mame slnecnik na koci... a kocik si viem nastavit tak,ze mi do neho skoro vobec nesvieti, ale ked uz chce pobehat po vonku, tak do chladku ideme,...
.. tiez nechcem velmi natierat chemiou... ale ked aj slnko je uz jedovate....
JA oboch natieram 50tkou,ved teraz je slnko najagresivnejsie...tetu v lekarni by som nakopla niekam 😠
aj my natierame 50-kou a jedna kocka ma tu zdrbala ze preco takym vysokym OF 😠 🙄
ja natrieram 30, (a určite nekupujem najdrahšie krémy pretože si myslím že sa platí za značku a reklamu. a myslím si že aj lacnejšie značky splnia účel.)
solinkarka aj ja natieram malu 50 - kou, je absolutne bledučká, 4 roky som davala 50 a bola som spokojna, teraz som tieto dni dala 25 a je nam to malo, po hodinke mala rucky uz chytene od slniecka, nic strasne, ale naco riskovat, 50 je pre deti, ktore su naozaj ako "riaditelia vapenky" čo je nas pripad, natierame uz niekolko dni ako prisli tieto horučavy 😉
ano, aj my natierame OF 50 🙂
ahojte, ja mam 3 mesacneho chlapceka, vonku je v kociariku, len som niekde citala, ye aj tak treba natierat....natierali ste vy maminky take mainke babatka?
určite natierať!!! Nechápem prečo tu niektoré maminky riešia len to, či sa dieťa opáli prípadne spáli na slniečku alebo nie. Deti natierame aj preto, aby sme ich chránili pred rakovinou kože!
jasne, ze ano deti sa maju natierat len OF 50 vcera som bola v lekarni a ta pani mi vyslovene zakazala kupovat OF 30 pokial to chcem pre deti........a tak ako pise liliaan deti chranime OF taktiez pred rakovinou koze !!!

samozrejme ze ano! a seba tiez! skus vyjst na slnko ty nenatreta a pozri sa vecer na krasne spalenu pokozku, smoznou buducou rakovinou koze.. to neni sranda.. a toto jarne slnko je velmi nebezpecne!!!