icon

Natierate v týchto horúčavách deti ochranným krémom?

lilla244
30. apr 2012

pytala som sa na to v lekarni, no povedali mi,ze to este nemusim 😒
dakujem za odpovede

Strana
z3
vejula
1. máj 2012

ja natieram 30tkou a malemu to stači. Natieram tie časti tela, ktore nema zakryte oblečenim, ja si tou 30tkou natieram plecia. LEbo nieje pravda že by človeka nemohlo spaliť pri bežnej činnosti len pri mori. Mna spieklo ked som bola s malym na ihrisku až ma plecia štipali. Takže už natieram aj seba

tehulka2011
1. máj 2012

ja zatial nie, vyhybam sa slnemu a priamemu slnku, chemickym opalovacim kremom velmi neverim

hori
1. máj 2012

nenatieram... ja sama by som sa vobec dacim natrela akurat tak pri mori alebo na kupku za upeku na prave poludnie bez moznosti tiena, co asi nikdy hrozit nebude toboz s dietatom... dieta natriem 50-kou pri mori o piatej popoludni, ked pojde na 15 minut do vody nahe... aj to si rozmyslim, ci nam nahodou nebude stacit 30-ka... dneska su ludia uz sialeni, nech vymysli dakto OF 150 a pojdeme sa pozabijat, aby sa nam uslo...

dankadina
1. máj 2012

ja natieram 5)0 tkou detskou vichy a som max spokojná, narozdiel od daylongu sa dobre rozotiera a nelepí na koži a ked ideme von natriem aj seba

adkoalauri
1. máj 2012

Ja malého natieram každý deň s OF 50 pre deti, aj keď o štvtej ideme na prechádzku.

usiko
1. máj 2012

ano, 50-kou....vzdy ked ideme von...seba som nikdy nenatierala,a tolkokrat som bola spalena, ze ak nebudem mat raakovinu koze, mozem byt niekomu do smrti vdacna.....takze ano, natieram malu a bola by som rada ak by si tento zvyk oblubila,respektive brala ho ako samozrejmost, takisto ako slnecne okuliare, ktore uz nosi......a nie, nie je to prehnane, pretoze slnko je teraz ine ako bolo pred 30 rokmi ked sme rastli my a okrem toho, vtedy, v obdobi komunizmu a cenzury sme boli vsetci sprosti pretoze k na informazcie zo zapadu nejako nechodili....teraz mame slobodny pristup k informaciam a preto vieme, ze sa treba chranit, vsakze...

lienka434
1. máj 2012

ja neviem kolko stupnov je na SR ale tu v CR je 26-28,slnko pecie nenormalne,ja som uz opalena,dcerku uz tiez chytilo,a behame stale po vonku takze SAMOZREJME ZE NATIERAT!!!! co mam cakat do augusta?slnko najme v tychto dnoch je agresivne!

beruska.zuzanka
1. máj 2012

Natieram jej hlavne ruky a nohy, ktoré má odkryté, na hlave nosí klobúčik, nepoužívam krém s chemickým filtrom, ale minerálnym, ktorý tak nenarúša pokožku, snažím sa hľadať krémy bez parabénov, čo sú chemické konzervanty, radšej kúpim menšie balenie a keď minieme, ďalšie.

Pokiaľ sa vozila v kočíku, používala som clonu s UV ochranou, neriešila som krémy... 😉

Koža má pamäť a ak sa dieťa spáli v tak mladom veku, nedaj Boh viackrát, je to nebezpečné, predčasne starne, vysúša sa a hrozia kožné choroby... takže nič netreba preháňať, ale ani podceňovať 🙂

nelinqua
1. máj 2012

pracujem v lekarni a casto ked maminy pridu kupovat opalovaky pre deticky zostavam uplne nechapavo pozerat po hlaske..ale s tou 50-kou ho vobec neopali!! deti do 1 roka nemaju co robit na priamom silnom slnku, opaluje aj v tieni a nemaju taku kozu ako my dospeli, preto ich treba chranit co najvyssim faktorom...deti do 3 rokov najvyssie faktory taktiez...

ikke
1. máj 2012

natieram, ak musime ist na slnko v najvacsom upeku, no moje dieta este nikdy nemalo na sebe faktor vyssi nez 30. nebyvame v tropoch a radsej ho natriem dvakrat nizsim faktorom, ako raz 50-tkou a potom cely den nic. okrem toho, telo potrebuje aj vitamin D, ktory ma okrem ineho aj protirakovinove ucinky atd. takze s vysokym faktorom a protirakovinovymi ucinkami to az tak jednoznacne nie je...
ale v zasade - deti do 3 rokov sa nemaju co grilovat na slnku...
inak my rodicia sme obaja svetli a aj na dovolenke v subtropoch sme sa natierali 1. tyzden 30-tkou, 2. tyzden 20-tkou a nespalili sme sa a to je mm priam "priesvitny" typ s blondavymi az rysavymi vlasmi 😉

babulina
2. máj 2012

kedze mame doma modrooku blondynku a maleho blondacika sice z hnedymi ocami, tak natieram ich poctivo 50+, kebyze boli tmavsie typy volila by som nizsi faktor ale urcite natierala by som ich

zuzin78
2. máj 2012

Ano natieram 🙂 😅

babulka1978
2. máj 2012

Ked som videla predpoved pocasia, hned sme kupili na tento prvy letny vikend kremik s faktorom 30...moja babula vseobecne neznasa ked na nu nieco natieram 😀 ale musi vydrzat aspon tu zelenu vodeodolnu emulziu. Vzhladom na potrebu vitaminu D je podla mna vyssi faktor zbytocny....radsej castejsie natriem.....tie krasne licka od slniecka a vesele ocka su na nezaplatenie 🙂 Ale hlavne je dodrziavat pitny rezim, vela ovocia, a neprazit sa vonku prilis dlho na slnku.

oskvarka
2. máj 2012

urcite ano... ved je brutalne slnko uz...

jasminet
2. máj 2012

natieram aj v mensich horucavach nez su teraz... 😉

ani2
2. máj 2012

samozrejme, ze ano. chodime sice von az okolo 17-tej,prsteky, kt. jej nenatieram ma opalene na hnedo, zvysok vdaka bioderme 50+ nie. aj tak neskoro poobede slnko ma slnko dost velku silu, takze nevaham ani na sekundu.

katy1979
2. máj 2012

Ja som si pytala v lekarni 30 a povedali mi ze detom by urcila brala 50. Minuly rok sme natierali len na dovolenke inac nie. Tento rok sme uz kupili krem kedze sme stravili pol dna vonku a ruky a krk uz mali chytene. Ak ideme cez to najvacsie slnko von natriem. Po tej stvrtej uz nenatieram

olivova
2. máj 2012

len ked tie ochranne kremy obsahuju niekedy viac bordelu ako samotne slnko...ja radsej od 11 - 15 len v tieni a pouzivam max. 8, odkedy som si sama natierala tvar OF 40 aj 50 a dostal sa mi ten krem do oci...Myslim, ze detske OF by v ociach stipat nemali.....Malu som spalenu este nemala.

sssimi
2. máj 2012

Natieram 50kou

jabera
2. máj 2012

rozhodne natieram, maly sa mi vyhadzal na uškách prvy den, co sme len na chvilku vysli von a svietilo slniecko. natieram len 50kou.

vcelickamaja
2. máj 2012

Preco pred niekolkymi 10rociami sa nepouzivali kremy s UVochranou? Lebo slnko bolo tiez ine, ochranne vrstvy v atmosfere su davno zmenene.. Kto zije v realite deti natiera.

katrenka111
2. máj 2012

Caute baby, ja chcem tiež kupiť nejaký krem, rozmýslam nad Daylongom,alebo Sebamedom, ktorý je lepsí??? A staci 30faktor pre 2mesacneho drobca???

katrinka8
2. máj 2012

Ja natieram tiez - slnko je naozaj agresivne a nedokazem ju donutit, aby ostala v tieni. Akurat cez obed cestujeme (inak sa, bohuzial, neda), snazim sa chodit po tieni - obvykle uspesne, ale nie cela cesta na zastavku je v tieni - a mame to trosku dalej. Pieskovisko jej v zahrade davame sice pod strom, ale hojdacka je obcas na slnku, cela zahrada tiez nie je v tieni a mala beha hore dole - takze natierame, napriek tomu, ze sa nechodime "vypekat" v case obeda 🙂 Pouzivame Niveu pre deti 50-ku, ostala nam este troska z minuleho leta. Ked dominame, kupime nieco ine, neviem co.
@katrenka111 - myslim, ze Tvoje dietatko by slnko nemalo "ani vidiet", ako sa hovori, je prilis malicke a dokazes ho pekne udrzat v tieni, resp. na mieste, kde nanho svietit nebude vobec - cize natierat podla mna netreba. Dcerka sa narodila v juni (uz bude mat sice 2 roky), ale to jej prve leto som ju vobec nenatierala a ani nedala na slnko. Ak mala byt na slniecku cca do 5 minutiek (ze preniest alebo podobne), tak to slniecko zase neublizi, vitamin D je dolezity pre deticky. V kociku som zdvihla budu a prevesila cez nu mokru plienku, ak sa muselo ist po slniecku. Cez obed sme von nechodili (ani mne sa nechcelo v takej horucave premavat von). Ked uz mala rok, bolo to ine, to sa nedalo udrzat dietatko stale v tieni, teraz ani nevravim. Ale take malilinke babatko pred slnieckom ochranis tak, aby si nemusela pouzivat krem.

slimstar
7. máj 2012

urcite treba natierat, aj ked je len maj a 30 stupnov. spomente si na pocit ked ste sa spalili, cervena koza je to velmi bolestive. a toto by som dietatu nespravila, radsej ho ponatieram! lebo koza si to bude niest cely zivot.

slnko je velmi silne, uz bola aj solarna burka, to nie je ako pred 20 rokmi. aj ja sa natieram 50 tkou a potom az 30 tkou.

Strana
z3