icon

Ako zvládať silné úzkosti a strach?

Včera o 15:08

Čo by ste poradili na silné úzkosti tak silné že nezvládam isť ani na nechty a sedieť tam vyše hodiny, predtým som si to užívala teraz je to nočná mora pre mňa. Nemám ani že depresie ale silné úzkosti až ma trasie. Môže to byť z kofeínu? Mám obmedziť kávu? A piť len zelený čaj? Mám zo všetkého strach, obavy, búši mi srdce, potrebujem niečo na ukludnenie. Skúšam všetko magnerot, aschwagandu, lexaurin mi nič nerobí, a potom ešte guajacuran. Ako sa mám ukludniť? Vypnúť hlavu. Spím 8h+, zdravo sa stravujem, pijem veľa vody, veľa pohybu, cvičenie, príroda😭šport a stále nič. Čo vám pomohlo? Mám o 20 tej vypnuť telefon a čitať len knihy? Na krv som bola aj moč zajtra sa dozviem výsledky. Tlak mám veľmi nízky ale to máme aj v rodine. Nevládzem fungovať hlava sa mi točí, motá ma, unavená som. V kostole som skoro odpadla lebo som tam musela stáť prudko si klaknúť postaviť sa sadnúť a bolo teplo ešte dotoho aj silná menštruácia… Herpes mám vyčerpaná som. Čo by ste poradili? Ako sa mám ukludniť? Kofein pijem hlavne preto že mam nizky tlak a potrebujem fungovat, ked si nedam kofein boli ma hlava. Obvodná mi dala len magnerot a odporučenie k psychiatrovi. Psychiater hned AD. Poradte mi niečo na ukludnenie hocičo. Vitamíny potraviny,lieky. Kľudne aj obmedzím mobil a Tv, sladkosti, kofeín, len nech mi je lepšie..Su aj lieky priamo na uzkosti že nie antidepresiva?

Strana
z5
anonym_a26bee
Dnes o 08:43

Máš vážne psychiatrické ochorenia a odmietaš sa zverit do rúk odborníkom. Namiesto toho sa tu radiš s predavačkami a s manažérkami. Zapálený žalúdok má v dnešnej dobe každý druhý človek, očividne nevieš spracovať svoje úzkostné stavy a odmietaš liečbu. Tak choď za slnu na svateho Jana na lúku a tancuj tam s vilami, alebo si na hlavu nasyp kamilkový čaj, možno ti to pomôže. Na všetko máš milión výhovoriek, ako sa to nedá. Proste nechceš so sebou nič robiť, odmietaš lieky ktoré by ti pomohli.

selenka7
Dnes o 10:01
@anonym_f6e201

@anonym_autor Nuž tak to bohužiaľ je. Keď si psychicky chorá tak budeš psychicky chorá už navždy.
Niečo na štýl vysokého tlaku, cukrovky atd atd. Liečiš sa dokým žiješ. Nič špeciálne.

@anonym_f6e201 Toto je taka sprostost ze az! Preco ju strasis? Mam panicku poruchu 12 rokov. Strasne stavy uzkosti som zazivala. Ano, niekedy trosku trva, kym dr. trafi spravne AD, tie nevolnosti velmi dobre poznam. Ja som zazila 3 vzplanutia panickej poruchy. Prvykrat som lieky vysadila po 9 mesiacoch a mala som skoro 3 roky pokoj. Potom sa to vratilo, opat liecba trvala, vtedy tusim rok. No a poslednykrat sa to vratilo cez Covidove obdobie, vtedy to trvalo najdlhsie, plus tazka insomnia k tomu. Tretikrat som vysadila po cca 2 rokoch a uz vyse 3 roky som uplne bez liecby a uzkosti. Samozrejme na zaciatku liecby AD dr. predpisuje aj benzodiazepiny (napr. alprazolam - Neurol, Xanax, Frontin), lebo AD bezne zaberu az po 3 tyzdnoch a clovek vtedy kludne moze potrebovat PN, aby zvladol ten nabeh. Mne bolo tak zle, ze som sa nevladala ani osprchovat. Potrebujes ale zaroven chodit k dobremu psychologovi na terapie, naucit sa tie stavy do buducna spracovat aj bez liekov a hlavne prist na to, co ich vyvolava. Mne velmi velmi pomaha sport.

selenka7
Dnes o 10:03
@anonym_21baf4

@anonym_bb54b2 Jezis zase to strasenie Neurolom 😅. Ja beriem Neurol 27 rokov denne a nedavali ma dokopy psychiatri v nemocnici, ani som nikdy hospitalizovana nebola 😆

@anonym_21baf4 27 rokov denne neurol??? Vies co, skus vysadit, potom napis, ako si to zvladla 😂 Toto uz je zavislost jak vysita.

anonym_cd6e44
Dnes o 10:55
@luizina

@anonym_autor ja pracujem 12 hodín denne a ano, zvladam zivot konecne normalne, ked mam spravne nastavene AD a vobec ma netrapi, ak ich budem beat aj do konca zivota. Nie vsetky zatazuju zaludok, preto treba skúšať, hladat iné.

@luizina vieš niekomu záleží viac na zdraví ako na peniazoch. 12 hodín denne pracovať je veľa aj na koňa. Telo potrebuje čas na oddych, regeneráciu, keď nevládze treba zmeniť životný štýl a nie plátať zdravotné problémy antidepresívami.

anonym_f6e201
Dnes o 11:05
@selenka7

@anonym_f6e201 Toto je taka sprostost ze az! Preco ju strasis? Mam panicku poruchu 12 rokov. Strasne stavy uzkosti som zazivala. Ano, niekedy trosku trva, kym dr. trafi spravne AD, tie nevolnosti velmi dobre poznam. Ja som zazila 3 vzplanutia panickej poruchy. Prvykrat som lieky vysadila po 9 mesiacoch a mala som skoro 3 roky pokoj. Potom sa to vratilo, opat liecba trvala, vtedy tusim rok. No a poslednykrat sa to vratilo cez Covidove obdobie, vtedy to trvalo najdlhsie, plus tazka insomnia k tomu. Tretikrat som vysadila po cca 2 rokoch a uz vyse 3 roky som uplne bez liecby a uzkosti. Samozrejme na zaciatku liecby AD dr. predpisuje aj benzodiazepiny (napr. alprazolam - Neurol, Xanax, Frontin), lebo AD bezne zaberu az po 3 tyzdnoch a clovek vtedy kludne moze potrebovat PN, aby zvladol ten nabeh. Mne bolo tak zle, ze som sa nevladala ani osprchovat. Potrebujes ale zaroven chodit k dobremu psychologovi na terapie, naucit sa tie stavy do buducna spracovat aj bez liekov a hlavne prist na to, co ich vyvolava. Mne velmi velmi pomaha sport.

@selenka7 Však sama ukazuješ, že si stále chorá. Raz si hore, raz si dole ale jednoducho to tam stále máš... čiže je to " choroba navždy" .

selenka7
Dnes o 11:39
@anonym_f6e201

@selenka7 Však sama ukazuješ, že si stále chorá. Raz si hore, raz si dole ale jednoducho to tam stále máš... čiže je to " choroba navždy" .

@anonym_f6e201 Toto nie je choroba, ale porucha hladiny neurotransmiterov (a toto mi povedala moja dr. osobne, lebo som sa s tym zo zaciatku tazko vyrovnavala) a vyhlasit nieco take ako anonym, bez toho, aby si vobec tusila, co to u konkretneho cloveka spusta, vela napoveda o tom, ako velmi si mimo, ako malo o tom vies a aka si prizemna osoba. Ked si clovek zazije 5 spontannych potratov (ako je to napr. v mojom pripade), je pomerne logicke, ze to s nim nejako zamava. A ak s tebou tazke zivotne situacie nic nerobia, je to minimalne nejaky psychopaticky rys, spamataj sa. Okrem toho, to ze to mam diagnostikovane, neznamena, ze este niekedy budem lieky potrebovat. Mozno ano, mozno nie, ale tebe sa to moze stat kedykolvek tiez.

zebricka14
Dnes o 12:01
@anonym_3f45b0

@zebricka14 najnovsie vyskumy z us, boli publikovane v nejakom renomovam psychiatrickom casopise, preukazuju ze ludia s depresiami v porovnani s kontrolnou skupinou nemaju zmenene hladiny serotoninu. Som neurobiolog, dost ma to inak prekvapilo. Ale este sa robia dalsie vyskumy

Tak potom neviem už, ja len môžem potvrdiť, že mne zaberajú a dostali ma z toho najhoršieho.

anonym_f6e201
Dnes o 12:04
@selenka7

@anonym_f6e201 Toto nie je choroba, ale porucha hladiny neurotransmiterov (a toto mi povedala moja dr. osobne, lebo som sa s tym zo zaciatku tazko vyrovnavala) a vyhlasit nieco take ako anonym, bez toho, aby si vobec tusila, co to u konkretneho cloveka spusta, vela napoveda o tom, ako velmi si mimo, ako malo o tom vies a aka si prizemna osoba. Ked si clovek zazije 5 spontannych potratov (ako je to napr. v mojom pripade), je pomerne logicke, ze to s nim nejako zamava. A ak s tebou tazke zivotne situacie nic nerobia, je to minimalne nejaky psychopaticky rys, spamataj sa. Okrem toho, to ze to mam diagnostikovane, neznamena, ze este niekedy budem lieky potrebovat. Mozno ano, mozno nie, ale tebe sa to moze stat kedykolvek tiez.

@selenka7 Kľudni sa, nezabrali ti dnes tie lieky či čo? 😀

Strana
z5