Cukor z kokosových kvetov dmBio

Cukor z kokosových kvetov od dmBio, 250g je vysokokvalitný prírodný produkt s jedinečnou chuťou pripomínajúcou karamel. Získava sa z nektáru kokosovej palmy. Počas procesu sa cukor oddeľuje od sirupu a dodáva mu jemnú chuť. Prírodné sladidlo sa hodí predovšetkým na dochutenie šalátových dresingov a wok pokrmov. Je tradičnou súčasťou ázijskej kuchyne. Toto prírodné sladidlo je tiež exotickou alternatívou k bežnému cukru, a preto má v domácnosti mnohostranné využitie.

Kde kúpim cukor z kokosových kvetov dmBio

Hodnotenia a skúsenosti s cukrom z kokosových kvetov dmBio

Máš skúsenosť s cukrom z kokosových kvetov dmBio?
tinibini  12. dec 2022

Veľmi chutný cukor

Cukor z kokosových kvetov chutí aj vonia veľmi príjemne. Je menej sladký ako biely, alebo trstinový cukor. Balenie sa otvára úplne príšerne, skoro som to celé rozsypala ešte pred ochutnaním.
  • Bio kvalita
  • Balenie
  • Cena
wudz  10. dec 2022

Cukor z kokosových kvetov

Cukor je oproti klasickému trstinovému cukru menej sladký, no vyváži to karamelovou príchuťou. Skvele sa rozpúšťa, je taký polopráškový. Vzhľadom na cenu by som ho však do pečenia nedávala, využijem ho skôr do drinkov či ako posýpku. Čo sa balenia týka, je veľmi zvláštne,vnútorný papier som musela rozrezať. Istotne sa dá vymyslieť niečo lepšie 😏.
  • Výborná chuť
  • Rozpustnosť
  • Aróma
  • Drahý
  • Balenie sa ťažko otvára
domini29  9. dec 2022

Cukor z kvetov kokosu

Z cukrom z kokosových kvetov som sa stretla po prvý krát. Mňa očarila jeho karamelová chuť a príjemná vôňa. Vyskúšali sme ho pri pečení koláčikov, ktorým dodal nezamemiteľnú chuť. A moja ranná káva, ktorá je zvyčajne doladená obyčajným bielym cukrom, sa zmenila na niečo neskutočne lahodné. Pridávam ho na zoznam svojich top produktov z DM.
  • Karamelová chuť
  • Rozpustnosť
  • Ťažké odstraňovanie bieleho papierového obalu
veroena  8. dec 2022

Cukor z kokosových kvetov

S cukrom som sa stretla teraz 1x. A to v dm nakupujem ćasto. Veľmi ma prekvapil textúrou aj vônou karamelu.
Krásne nám osladil koláčik, bábovku a bol vynikajúci aj do tiramisu :). Koláčik mal úplne inú chuť, som spokojná :).
  • Textúra
  • Malé balenie
cinlin  8. dec 2022

Cukor z kvetov kokosu

S týmto alternatívnym cukrom som sa stretla vďaka testovaniu dmBio po prvý raz. Zvyčajne používam pri sladení trstinový cukor, prípadne med. Cukor z kvetov kokosu príjemne prekvapil svojou vôňou a jemne karamelovou chuťou. Použila som ho namiesto bežného cukru pri pečení vianočných sušienok, ako aj pri sladení čaju či kávy.
  • Príjemná vôňa i chuť
  • Pekný a praktický obal
  • Vyššia cena
xxyy  7. dec 2022

Kokosová rozprávka prenesená z bio kvetov až do kuchyne

Krásna vôňa a nečakaná karamelová chuť isto prekvapí, keďže človek skôr očakáva podľa názvu kokosovú príchuť :). Nenechajte sa tým zaskočiť, ale práve naopak, tento cukor vás prenesie do rozprávky. Je naozaj dosť sladký, podľa môjho názoru, takže stačí použiť menšie množstvo. Ako jeho veľkú výhodu vnímam to, že ak nemáte doma karamelovú príchuť, týmto cukrom to ľahko zamaskujete, ako som to urobila aj ja pri svojich pokusoch otestovať ho, čo najlepšie.
Napríklad som uvarila obyčajný zlatý klas, ktorý som osladila týmto kokosovým cukrom a bol vynikajúci, jemná karamelová chuť a príjemná vôňa. Takto si poputoval do krémeša :).
Dobrý je v kombinácii s jablkami. Svoje miesto dostal aj pri pečení bábovky, perníčkov a lievancov. Ryžový nákyp je s ním famózny. Je to lepšia voľba, ako používať obyčajný rafinovaný cukor. Pre niekoho môže byť pridrahý, ale idú Vianoce a doproručila by som ho ako zmenu do každej domácnosti. Ranná káva s týmto sladidlom je prudko návyková. Nemusíte mať pri ňom veľké výčitky nakoľko ide prírodné zdravé sladidlo, ktoré sa dá využiť aj na dochutenie šalátových dresingov a rôznych ázijských wokov.
  • Atraktívne eko balenie
  • Príjemná karamelová chuť
  • Dobrá rozpustnosť
  • Krásna vôňa
  • Nerafinovaný cukor
  • Jemné kryštáliky
  • Pre niekoho môže byť drahý
jarusia17  5. dec 2022

Nečakane príjemná chuť

Cukor je veľmi jemný s jemnou karamelovou chuťou. Ja som ho zatiaľ použila do klasického orechového závinu a vanilkových rožkov a tá chuť je neskutočná. Vrelo odporúčam aj do kávy. Príjemne dochutí a hneď mám lepší pocit, že robím niečo pre svoje zdravie.
  • Príjemná karamelová chuť
  • Rýchlo sa rozpúšťa
  • Úplne sa dá nahradiť bežný cukor
oxiba  5. dec 2022

Zaujímavá vôňa a chuť, skvelá rozpustnosť

Cukor z kokosových kvetov bio má príjemnú vôňu a jemnú, sladkú, kvetovo-karamelovú chuť. Výborne sa rozpúšťa.
Použila som ho na sladenie kávy, využila som výbornú rozpustnosť a pridala ho do domácej nutely. Dodal jej naozaj výbornú chuť.
Vzhľadom na nižšiu sladivosť a zaujímavú chuť je vhodný na dochutenie ázijských pokrmov, pridala som ho na finálne osladenie bolonskej omáčky, dusených jabĺk.
Vzhľadom na vyššiu cenu a nižšiu sladivosť je vhodný skôr na dochutenie než sladenie, super chutí s dusenými jablkami.
(5 fotiek)
  • Výborná rozpustnosť
  • Jemná štruktúra
  • Atraktívne eko balenie s ktorým sa dobre manipuluje
  • Horšie sa odstraňovalo vnútorné papierové viečko - bol na to potrebný nôž.
nikam  4. dec 2022

Cukor, ktorý sa záhadne míňa

„Do Vianoc času dosť“, si vravím (ako každý rok). A preto ☝🏻 sme cukor z kokosových kvetov dali do HUHU, poznáte? Citrón, voda, med a cukor. Slamka, parazólik, no nápoj na parádu, človek by povedal, že vitamínová bomba. Nepomohlo, viď foto č. 2 🤷🏻‍♀️.
Tento cukor má úžasnú chuť, pekne karamelovo farbí, odporúča sa hlavne do slaných jedál (dala som do sviečkovej, nerobila som karamel).
Potajomky si ho dávam aj do espressa.
  • Výborná plná chuť.
  • Pekná vôňa bez aromatických látok.
  • Nerafinovaný.
  • Nehrudkovie (zatiaľ).
  • Cena, pri viac ako 17€ za kg u nás nebude náhradou pri pečení.
  • Vnútrajšok dózy sa pri otváraní natrhol.
mystisch  26. nov 2022

Zdravá a chutná náhrada rafinovaného cukru

Takto pred sviatkami gazdinky vypekajú. Ja som vsadila na tradičný recept perníčkov, ale čo som mohla, to som nahradila zdravšou alternatívou. Perníčky su extrémne voňavé, výraznejšie ochutené a nádherne mäkkučké.

Nahradiť cukor za cukor z kokosových kvetov bola najlepšia voľba. To, akú chuť dostal perník sa ani nedá opísať! Tá jemná karamelová bodka je neuveriteľná.
  • Zdravšia alternatíva
  • Úžasná karamelová chuť
  • Kvalita
  • Super balenie
marcelv  7. nov 2022

Super

Má veľmi príjemnú karamelovú chuť, používame vždy do pečenia pre naše deti, výborný produkt, odporúčam.
  • Kvalita
  • Praktické balenie