Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    januska131
    23. apr 2024    Čítané 1115x

    Ako na rozvoj reči hrou?

    Dlhšie sme sa neozvali a Vy ste mi písali viacero správ, ako sa nám darí s rozprávaním, tak sa pokúsim zhrnúť, čo nám pomáha.

    V prvom rade, sledujem záujem Hanky. Ak ju bavia rozprávkové princezné a zvieratá, snažím sa ich vniesť aj do hier.

    Momentálne sme vo fáze, že sa snažíme, aby sama rozprávala dlhšie príbehy, trénujem to pomocou rozprávkových kníh, kde je najprv prečítam nejakú krátku rozprávku a potom nechám Hanku, aby mi ju prerozprávala. 

    Tieto som dokupovala na odporúčanie logopedičky, pretože príbeh je rovnaký len napríklad pribúda zvieratko, takže sa ľahšie bude Hanke čítať.

    Výborné sú aj tieto hry, kde najprv zoradím príbeh, poviem ho a následne nechám ju ho správne zoradiť a zopakovať.

    Stále sme verné aj kartičkovému systému, lebo ten u nás funguje. Momentálne používame sadu na kladenie otázok a tým pádom ona povie pomocou kartičiek odpoveď a druhá sada je na rozvoj porozumenia, lebo bez toho sa naozaj ďalej v reči nepohnete. Ak dieťa ešte nerozpráva, tak začnite kartičkami so slabikami.

    Ak nerozumie, všetko zjednodušujem. Pani logopedička mi nedávno vravela, že už by mala vedieť rátať do 5 (nie, že vymenuje 1,2,3,4,5, ale rozumieť, koľko je 2). Pochopenie jej trvalo dlhšie a pomohli nám nasledovné pomôcky.

    Vyfarbila som tri guličky žltou farbičkou a ona počítala, koľko ich je. Potom sme sa hrali na obchod, čiže vždy niečo nakúpila a musela zaplatiť 2 korunky, 3 korunky a podobne. A úplne najlepšie nám to zafungovalo v kombinácii s touto knižkou. 

    Trvalo to asi 2 mesiace, ale teraz už pekne počíta (to len na objasnenie, že ani u nás to nefunguje na lusknutie prstom). 

    Pre deti, ktoré začínajú sa s takýmito hrami na počítania odporúčam Ovocný sad od Haby, kde je cieľom pozbierať ovocie zo stromov predtým, než dôjde havran na koniec cesty. Ja som cestu dala najprv iba z 5 častí, aby vedela napočítať a postupne som pridávala.

    Okrem toho cvičíme hravou formou oromotoriku, na to je výborná táto hra od Haby. Priznávam, nečítala som pravidlá, ale my to hráme tak, že ja ukážem grimasu a Hanka háda, ktorá to je a potom sa vymeníme.

    Najzábavanejšia hra, akú máme momentálne doma, je Hádaj kto som, kde si Hanka cvičí kladenie otázok. Som zvieratko? Som na jedenie? Som z rozprávky?

    Okrem tejto formy rozvoja, pravidelne pracujeme na jemnej motorike, lebo všetko so všetkým súvisí. Hanka teraz veľmi fíčí na takýchto kreatívných sadách. Oceníte ich hlavne na home office, keď Vám zabezpečia pol hodinu práce vkľude alebo na materskej teplú kávu.

    Ak ich Vaše deti ešte neskúšali, začnite určite s väčšími dielikmi ako má táto sada, aby sa s tým lepšie manipulovalo, Hanka má 4,5 roka, takže toto už vykamienkovala celé bez mojej pomoci. Výborne tým trénuje koordináciou ruky a očí aj sedenie na jednom mieste pri stolíku, lebo na začiatku od všetkého odbiehala po minúte aktivity, ale tréning robí majstrov 🙂.

    Ak máte milovníčku morského sveta, tak toto Hanča odporúča aj keď je to od 7 rokov, tak ona mám na to brutálnu trpezlivosť, čo sa aj ja sama čudujem, že po kom 🙂)). Najlepšie na tom je, že keď to celé vyzdobí, stáva sa z toho klúčenka/ prívesok, ktorý môže podarovať.

    A posledná u nás každý deň hraná hračka sú magnetické knihy. Momentálne najobľúbenejšie má povolania.

     A objednala som aj takéto ako leporelo na cestovanie do auta, doma ich využívame tak, že ich pospájame a vznikne z toho príbeh, že napr pani učiteľka mám narodeniny a pozvala na oslavu zvieratká.

    Aha, na hrubú motoriku a podporu socializáciu je Hanka už dlhšiu dobu na tanečnej, kde sa vždy veľmi teší, lebo pani učiteľka ich učí aj gymnastické prvky a ona chce byť baletkou 🙂.

    To je od nás všetko, ak máte otázky, kľudne píšte, skôr, či neskôr odpoviem🙂.

    Jana a hancazpomaranca 

    januska131
    12. nov 2023    Čítané 3414x

    ,,Už rozpráva?"

    Na začiatku tohto roka, keď ste sa ma spýtali túto vetu, bolelo ma to.

    Bol to čas, keď moja malá Hanča ešte len pomaly objavovala svet slov, vo februrári vedela povedať do 20 slov. Ja som zároveň začínala chápať, že cesta k reči nie je vždy hladká a rýchla. 

    Naša psychologička mi raz povedala vetu, ktorú si budem už navždy pamätať, že žiadne dve deti nemôžete porovnávať, lebo každé z nich malo úplne inú štartovaciu čiaru. Tohto sa odvtedy držím a sledujem len Hankin pokrok. A ten dovolím si hrdo napísať, že nastal.

    Dnes je komunikácia s malou Hančou je oveľa plynulejšia . Doma sa snažím vytvárať prostredie, kde sa na ňu hravou formou lepia nové slová.

    Mám od Vás viacero správ, čo nám pomáha, tak prispievam zopár tipmi od nás.

    Magnetická kniha 

    Ja tvrdím, že magnetickú knihu treba do každej rodiny. Máme ju vo viacerých motívoch. Táto   vianočná je ideálna na čas, kedy deti odratávajú každý jeden deň do Vianoc. Obsahuje magnetky aj predlohy, ale my staviame bez nich a vždy pomenuvávame každú vec, ktorú ukladáme a vysvetľujem vďaka nej vianočné zvyky.

    Puff Pastries

    Pani logopedička nám kázala trénovať ústne svaly a táto hra s koláčikmi hravým spôsobom podporuje. 

    Cieľom je fúknuť loptičku do niektorej z dierok, čím musíte súčasne ovládať dĺžku a silu svojho dychu. 

    HABA nakupovanie 

    Ako správne ženy nás s Hančou baví nakupovanie a Hanka tiež miluje rolové hry. 

    Pri tejto hre sa naučila názvy rôznych potravín, princíp nakupovania otázkami, koľko, čo stojí z nákupneho zoznamu a tiež farby. U nás doma máme veľmi radi spoločenské hry od Haby a v hľadáčiku mám ešte Nebojme sa lekára, aby som u nej odbúrala stres z náv- števy lekárov.

    Puzzle 

    Ak by som mala vybrať jednu hračku, ktorá u Hanči teraz vedie, tak sú to určite puzzle.

    Vďaka týmto dvom sa naučila farby. 

    Hanka má veľmi rada aj viacvrtvové puzzle. Postupným vkladaním puzzle dielikov sa úroveň po úrovni zostaví celé ľudské telo, čo jej pomohlo rozšíriť slovnú zásobu aj v tejto oblasti.

    Na rovnakom spôsobe vrstvenia fungujú aj tieto puzzle, vďaka ktorým sa učíme, čo sa deje v ktorom ročnom období. 

    Dôležitá poznámka, ak dieťa nerozpráva, nikdy sa nepýtajte a čo je toto a čo je toto. Vždy len komentujte, čo vidíte. To je snehuliak, snehuliak je biely, snehuliak sa stavia zo snehu, sneh padá v zime. Čím viac krát to slovo dieťa počuje, tým rýchlejšie to slovo pochopí a tým skôr ho povie. Môžete mi veriť, že som tomu tiež už prestávala veriť, že nonstop niečo komentujem a odozva žiadna. Ono to príde vždy vtedy, keď je na to sama pripravená.

    Vďaka Legu sme cvičili porozumenie, duplo postavičky sme priraďovali k zvieratkám v knižke, aby pochopila,čo je čo, na začiatku sme veľmi museli trénovať trpezlivosť,lebo keď sa jej nedarilo, okamžite sa vzdala, tak sme nestavali podľa návodov, ale nechala som jej voľnú hru s postavičkami a keď som postavila ZOO ,tak ona prišla so zvieratkami a trénovali sme,ako robia zvieratká.

    Ale akonáhle nám príšlo do života toto menšie lego, ktoré sa už oveľa viac vie priblížiť bežnému životu, tak to Vám je úplne iná hra. 

    A akonáhle u nás doma pribudli aj Lego rozprávkové postavičky, trávime pri lego stolíku pomerne veľa času a všetko si komentujeme a vytvárame množstvo príbehov.

    Ešte pridávam zopár vyslovene logopedických pomôcok, lebo nám veľmi pomohli.

    Povím Ti mami!

    Túto hru som kupovala na základe odporúčania od @lubiduch a využíva ju aj naša logopedička. Slúži na rozvoj chápanie časového sledu. Obsahuje kartičky, ktoré vždy v štvorici predstavujú nejaký príbeh. Ja ich najprv zoradím a malej tento príbeh poviem, následne ich zamiešam a ona ich má zoradiť a prerozprávať príbeh. Za odmenu dostáva gumových mackov, bez nich sa zatiaľ pri tejto hre nepohneme.

    Tieto komumikačné kartičky nám extrémne pomohli.

    V čase, keď nehovorila vôbec nič, sme začínali iba jednopísmenkovo a slabikami.

    Vyberala som obrázky, ktoré som mohla prehodiť do smiešnych situácii u nás doma, takže som utekala s kartičkou A a kričala AAAAAA, aby sa pridala. Na nášho psa sme robili NO,NO, NO a tak podobne sme pridávali, aktuálne sme vo fáze tvorby viet.

    A určite by sme neboli tam, kde sme bez terapii u našej psychologičky, ktorá ma to veľa naučila a môj pocit je, že Hančin stav sa zlepšil aj mojim nástupom do práce, lebo ako sa hovorí spokojná mama= štastné dieťa.

    Čo Hanča dostane od Ježiska?

    Adventný kalendár Haba

    Keď som zbadala vo výpredaji tento kalendár s týmito rozkošnými zvieratkami, hneď som ho musela objednať na Mikuláša. Čokolády a iných sladkostí ako jediné vnúča dostane kopec, takže som skôr za tento tip kalendárov, s ktorým sa budeme hrať celý rok. Už nech je 1.12 🙂. 

    Puzzle Princezné

    Aktuálne je u nás princeznovské obdobie, takže tieto puzzle boli jasná voľba. Píše sa na nich, že od rokov, ale čo má skúnosť v okolí aj menšie deti už dokážu poskladať 36 kusové puzzle.

    Lego Encanto

    Lego sa stáva povinnou vianočnou jazdou.

    Hanka má túto rozprávku rada a mne sa páči, že je to v kufríku a vie ho zobrať so sebou napríklad k babine. Kupované bolo ešte minulý rok, ale ešte bola na neho maličká, takže si ňu počkalo.

    Diamantové malovanie Princezné

    Po tejto aktivite som už dlhšie pokukovala, len treba na ňu božskú trpezlivosť a dobrú jemnú motoriku. Na vianoce sa dozvieme, či ju Hanča má 🙂 .

    Kniha nesmie chýbať. Táto bola tiež kupovaná minulý rok, ale manžel ju tak dobre schoval, že sme ju našli az tento rok 🙂.

    Verím, že sa Vám naše tipy páčili a budem rada, ak mi v komentári zanecháte tiež nejaký dobrý tip na darček.

    Majte peknú nedeľu.

    Jana a hancazpomaranca

    januska131
    30. jún 2023    Čítané 9043x

    Lúčim sa ... ♡

    Pred rokom, keď som sa hlásila na pozíciu ambasádorky, bolo mojim cieľom nájsť si spôsob psychohygieny, pri ktorej sa budem môcť venovať niečomu, čo ma baví...

    Úprimne, celkom som sa bála, ako ma s portálom #plnapenazenka prijmete, keďže veľa ľudí v mojom okolí ho vôbec nepoznalo.

    Po roku Vám chcem napísať ĎAKUJEM, celé to malo zmysel ❤.

    ĎAKUJEM za všetky správy, ktoré od Vás dostávam, že vďaka nášmu tipu Vám pribudla nová hračka alebo ste si kúpili novú knižku.

    ĎAKUJEM,  že keď nás v meste stretnete ,spoznáte, prihovoríte sa, že vďaka nám už šetríte aj Vy s #plnapenazenka.

    ĎAKUJEM za všetky články, ktoré ste si prečítali. Ak pomohol, čo i len jednej mamine alebo dieťatku, som rada🙏.

    ĎAKUJEM za všetky rady (aj tie nevyžiadané😉) , veľa z nich mi pomohlo v našej ceste k rozmotaniu Hankinho jazyka.

    ĎAKUJEM @domichrumi za podporu 🤍.

    My aj Vy si ideme najbližšie mesiace užívať letnú pohodu, vodu a slnko, takže nás tu uvidíte pomenej.

    V septembri sa opäť s Plnou Peňaženkou vrátime. Verím, že sa budete tešiť rovnako ako my .

    Majte krásne leto ❤️.

    Jana a #hancazpomaranca

    januska131
    18. jún 2023    Čítané 1128x

    Čítate knihy o rodičovstve?

    Niekoľkokrát som sa zamyslela, či existuje spôsob, ako by som mohla byť lepším rodičom. Viem, že knihy nikdy neposkytnú úplné riešenie na všetky otázky rodičovstva, niekedy si predstavujem, aké by to bolo, keby som už vopred poznala tajomstvá fungovania detského mozgu  a vedela som presne, ako jej pomôcť s emóciami.

     Možno by sa potom moje dni na materskej dovolenke zdali o niečo jednoduchšie.  

    Vďaka  knihám získavam úplne nový uhol pohľadu na rodičovstvo, úplne odlišný od toho, aký som poznala zo svojho vlastného detstva. Často mi pomáhajú v situáciách, keď mám pochybnosti o svojich rodičovských schopnostiach. Vždy ma ubezpečia, že robím všetko, čo je v mojich silách a verím, že je to pre moje dieťa to najlepšie - presne tak, ako to robili aj moji rodičia a generácie pred nimi.

    Myslím si, že by niektorá z týchto kníh mala byť súčasťou darčekových balíkov, ktoré sa rozdávajú v pôrodnici. Vtedy  som si ich naozaj veľmi potrebovala, dalo by mi to väčšiu istotu v novej rodičovskej ceste, na ktorú som vykročila.

    Olivia (Čo vás o živote naučí iba dieťa)

    ,, Dieťa má právo nesúhlasiť. A má právo aj na spôsob. Nevie ešte spracovávať emócie, tak ako my. A že sa pri tom zle cítim? Nuž, to už je môj problém."

    Je to príbeh plný lásky, pochopenia a nevšedných zážitkov, ktoré nám môže priniesť rodičovstvo. Tých “aha-momentov”, ktoré počas čítania prichádzajú, sú tam desiatky.

    Táto kniha je osobným príbehom autorky o jej materskej ceste s malou dcérkou, pričom sa nebojí zdieľať svoje skúsenosti, pochybnosti a objavy a jej pravdivé slová sa dotknú každého rodiča. Olívia je malá učiteľka, ktorá nás učí radosti z jednoduchých vecí a dôležitosti prepojenia s prítomným okamihom.

     Autorka nám pripomína, že vďaka deťom sme schopní vidieť svet s novými očami a objaviť hlbšie významy v každom momente.

    Prečo sú dánske deti šťastné?

    ,, Keď zostanete v pokoji, urobia to aj Vaše deti" .

    Dáni sú považovaní za najšťastnejších ľudí na planéte... A z toho vyplýva veľmi jednoduchý a logický vzorec - zo šťastných detí rastú šťastní dospelí, ktorí vychovávajú šťastné deti. 

    Kniha ponúka zhrnutie problému nálepkovania aj negatívneho videnia sveta. Nájde sa tu aj zopár konkrétnych rád napr. ako chváliť úprimne alebo čo si na deťoch všímať.

    Dánske deti sú šťastné, lebo ich rodičia ich vypočujú, podporujú, motivujú k spolupráci s druhými už od škôlky a nájdu si na nich čas.

    Klub nerozbitných detí

    ,, Sú to deti, ktoré, keď zbadajú dážď, namiesto frflania v ňom začnú tancovať." 

    Po prečítaní prvej kapitoly o digitálnych technológiách na mňa prišla úzkosť... už len kvôli tejto kapitole je táto kniha úplný must have do každej domácnosti, kde sú deti a technológie. Deti nemôžu za to, do akej doby sa narodili, je zodpovednosťou nás dospelých, aby sme ich naučili, ako nájsť potrebný balans medzi realitou a virtuálnym svetom. Druhá polovica knihy Vám poradí, ako dieťa rozvíjať v oblasti vzťahov, voľnej hry, pohybu, kníh a tiež ukazuje rodičom, ako stanoviť dieťaťu hranice.  

    S niektorými tvrdeniami z knihy, ako je napr., že deti nepotrebujú žiadne hračky , nesúhlasím. Áno, deťom po materiálnej stránke toho veľa netreba, ale potrebujú náš spoločne strávený čas. Táto kniha Vám poskytne návody, kde a ako si ho vytvoriť.

    Efekt pripútania

    “ Keď pochopím, že súčasťou mojej reakcie je prejav mojej nestabilnej vzťahovej väzby, môžem si položiť racionálnu otázku, či fakty sú skutočne dôvodom na moju reakciu - často to tak nie je.

    Vďaka tejto knihe pochopíte, prečo sa niekedy ľudia správajú zvláštne, ako s tým súvisia ich prvé vzťahy s rodičmi, ich výchova v detstve a budete lepšie rozumieť aj sebe.  

    Keď detstvo bolí

    Táto kniha mi ponúkla retrospektívny pohľad do detstva, aby som pochopila, prečo sa moji rodičia správali tak, ako sa správali (a vôbec sa sa nemuseli správať zle) , aké to malo dôsledky na vnímanie seba a sveta okolo, ako to môžeme pochopiť a ako s tým ďalej pracovať.
    Po prečítaní tejto knihy zistíte, prečo niektorým ľuďom chýba sebareflexia, empatia, majú strach z emocionálnej blízkosti a nevedia sa ospravedlniť.

    Ako hovoriť, aby nás deti počúvali

    S čítaním tejto knihy som ešte len začala, ale už som vyskúšala pár rád, ktoré na moje prekvapenie naozaj fungovali a fungujú. Páči sa mi, že je okamžite aplikovateľná v praxi, pomohla mi otvoriť oči a uvedomiť si niektoré veci, ktoré inak nevnímam, ale pritom sú veľmi dôležité. Výborné stratégie, čo povedať a ako to povedať v konkrétných situáciach, aby dieťa samé CHCELO niečo urobiť, nie iba MUSELO.

    Verím, že sa Vám moje tipy páčili a budem rada, ak mi v komentári necháte aj Vy tip na Vašu obľubenú knihu o rodičovstve, ktorú sa oplatí prečítať.

    Všetky knihy z článku kúpite v eshopoch grada.sk, pantarhei.sk a gorila.sk.

    Vo všetkých môžete využiť aj cashback od #plnapenazenka a získate peniaze spať🙂.

    Využívate Plnú peňaženku? 

    Ak áno, budem Vám vďačná, ak zanecháte svoju recenziu.

    Majte krásny začiatok nového týždňa.

    Jana

    januska131
    31. máj 2023    Čítané 2372x

    „Stále nerozpráva?“

    Túto otázku dostávam pomerne často.

    Naposledy približne pred pol rokom mi spôsobila zrútenie s hodinovým plačom od zúfalstva.

    Vedela som, že spolu s Hančou makáme a reč sa hýbe extrémne pomaly. Psychologička mi radila, aby sme odstúpili a na malú netlačili, lebo je zjavné, že tým, že každý s ňou riešil, aby niečo povedala a prečo to nevie povedať, už jej to vadilo.

    Každý človek, ktorý bol v podobnej situácii vie, že odstúpiť od problému, ktorému čelí jeho vlastné dieťa, nie je také jednoduché. Mne sa to na krátky čas podarilo a naozaj to pomohlo, každý deň pribúda nové slovíčko.

    Ďalej pracujeme na terapiách so psychologičkou, ale aj doma formou hry.

    Prinášam zopár tipov na hračky, ktoré sú výborné na rozvoj slovnej zásoby.

    Prvých 100 zvierat

    Objavte stovku najrôznejších zvierat, ktoré sú v knihe sú rozdelené do tematických skupín, ako domáci miláčikovia, hospodárske zvieratá, morské tvory a podobne. Vďaka samolepkám, sa učenie o zvieratách s touto knihou stáva interaktívnym. Knižka tak rozvíja niekoľkými spôsobmi: učí ich spoznávať zvieratá, rozširuje im slovnú zásobu a rozvíja schopnosti koordinácie oko – ruka.

    Nákupný zoznam

    Radi nakupujete? Nakupujte podľa 4 nákupných zoznamov , na každom je osem položiek, ktoré treba kúpiť. Všetky položky sú znázornené obrázkom a doplnené anglickým textom.

    Hra je výborná na rozvoj pasívnej slovnej zásoby, ale aj nácvik rozhovoru v obchode.

    Goula domov

    Ak chcete pomôcť dieťaťu objaviť nové slová v oblasti DOMOV, toto je výborný hravý spôsob. Sada obsahuje 4 izby, kde dieťa môže pripínať až 38 rôznych dielikov.

    Najideálnejšie je dieťaťu iba hovoriť, čo drží v ruke. Nepýtať sa, že čo je to, iba za neho povedať, že je to napr. chlieb. Chlieb sa papá. Chlieb patrí do kuchyne. Čím častejšie to slovo dieťa počuje, tým rýchlejšie sa na neho nalepí.

    Kubko

    Veľmi veľa logopedičiek odporúča túto sériu kníh. Táto kniha je plná príbehových cvičení a hier, ktoré podporujú komunikáciu, slovnú zásobu, gramatiku a rozvoj reči u detí. Vyskúšajte, ale za nás im hovorím NIE. Máme doma už tretiu takúto knižku doma a Hanča o ne vôbec nejaví záujem a pritom knižky má veľmi rada.

    Učím sa farby

    Drevená magnetická vkladačka, vďaka ktorej sa učíme farby a to doplnením kresby pomocou viacfarebných magnetických guličiek.

    Tých podkladov, z ktorých si vie dieťa vybrať je 10 kusov a je k nemu 42 guličiek. Magnetická tabuľka je v čiernej farbe a je možné ju používať aj na maľovanie kriedou.

    Magnetická kniha JANOD

    Už z predošlých článkov viete, že Hanča má tieto knihy veľmi rada.

    Sú dokonalou kombináciou zábavy a učenia, obsahujú širokú škálu magnetických obrázkov, ktoré deti môžu jednoducho pripevniť na strany knihy. Super rozvíjajú kreativitu, vždy vznikne iná princezná. Sú vyrobené z pevného a odolného materiálu, takže my ich často brávame na výlety do auta.

    Vetroň Haba Terra Kids

    Vedeli ste, že na rozvoj reči vplýva aj hrubá motorika?

    Ako sa hovorí, všetko so všetkým súvisí, takže ak dieťa zaostáva v reči treba podporiť aj jemnú a hrubú motoriku.

    Hanču veľmi odrážadlá a podobné vozidlá na von nebavia, za loptou sa jej tiež nechce naháňať, ale toto lietadielko, s tým je zábava. Nenaučili sme ho ešte správne púšťať, takže s nami zažilo viac pádov ako vzostupov, ale je veľmi odolné a stále je plne funkčné. Čaká, kým sa tatino vráti zo služobnej cesty a ako správny absolvent leteckej školy nám ukáže, ako na to.

    Verím, že sa Vám naše tipy páčili a budem rada, ak mi v komentári necháte aj nejaký nápad na rozvoj reči z Vašich skúseností.

    Všetky hračky z článku kúpite na eshopoch kidmania.sk a svojtka.sk. 

    Na oboch využite aj cashback od #plnapenazenka a získate peniaze spať🙂.

    Využívate Plnú peňaženku?

    Ak áno, budem Vám vďačná, ak zanecháte svoju recenziu .

    januska131
    4. apr 2023    Čítané 2952x

    Kam s deťmi za zážitkami?

    Veľkonočné prázdniny sú ideálny čas na načerpanie nových síl.  

    Už viete, kam vezmete deti?

    Mám tu pre vás tipy, kde sme s Hančou boli a určite sa tam ešte niekedy vrátime. Sú to primárne miesta so zvieratami, pretože ich má Hanka rada alebo priestor, kde sme sa skvele zabavili.

    EkoPark Pieštany

    EkoPark je miesto, kde sa k zvieratám môžete priblížiť. Nachádza sa pri Piešťanoch a najjednoduchšie sa sem dostanete autom, parkovanie je bezplatné.  V areáli parku sa nachádza reštaurácia, kontaktná ZOO a veľké detské ihrisko.

    Kontaktná ZOO dopraje deťom nezabudnuteľnú skúsenosť v podobe kŕmenia aj hladkania zvieratiek. Radosť budú mať nie len deti, ale aj dospelí. Môžete pohladkať alpaky, kozy aj morské prasiatka. 

    Ak máte radi papagáje a trošku odvahy, je to zážitok.  Pozor na náušnice a gombíky, v tejto klietke viete o ne prísť 🙂 .

    Zvieratá v areáli nie je možné kŕmiť vlastným krmivom, ale jedlo pre jednotlivé zvieratká si viete zakúpiť priamo v Ekoparku.

    Detské ihrisko je nové a veľké s množstvom prvkov, takže deti sa zabavia aj celý deň. Nachádzajú sa tu nafukovacie trampolíny, malé rozkošné detské domčeky, preliezky, šmykľavky, pieskovisko, domček s tobogánom, hojdačky aj skákací hrad. Jedno mínus pre maminy s malými deťmi, ihrisko je kamienkové, takže veľmi ťažko prejazdné s kočíkom. 

    Deti, ktorým sa nechce po celom areáli chodiť, sa môžu odviezť na vozíkoch. Sú dostupné bezplatne.

    MiniFARMA Lubina

    Areál MiniFARMY sa nachádza v obci Lubina v okrese Nové Mesto nad Váhom. Je to rodinná farma, kde stretnete veľmi ochotný personál, ktorý Vám s radosťou porozpráva o zvieratách. 

    Majú viac ako 100 rôznych priateľských zvieratiek (my sme mali najväčšiu radosť z kengúr), hospodárske aj lesné zvieratká, ale aj maličké mačiatka, morčiatka a kuriatka. Mnohé z nich majú výbehy, kde ich môžete nakŕmiť a pohladkať. Krmivo si kúpte rovno pri vstupe, aby ste sa nemuseli pre neho vracať. Súčasťou areálu je aj hladkací ZOO kútik, deti sa môžu voziť aj na koníkoch.

    Okrem zvieratiek je tu aj zábavné vodné ihrisko, takže berte so sebou aj náhradné oblečenie. A počas letných dní pribaľte pre deti aj plavky, pri vstupe do areálu je mini bazén, kde sa môžete osviežiť.

    Po dni plnom zážitkov si môžete oddýchnuť v relaxačných hojdacích sieťach alebo na tulivakoch.

    GAZDOVSKÝ DVOR „NÁŠ SEN“ Pusté Úľany

    Rodinnú farmu, ktorej cieľom bolo vybudovať miesto, kde sa budú cítiť zvieratká príjemne, nájdete v okrese Galanta. Zvieratká ako sú zajace, lama, somárik si môžete opäť pohladkať a aj nakŕmiť. 

    Menšie deti sa môžu po celom areáli voziť na vozíkoch. 

    Parkovanie je bezplatné, v areáli nájdete bufet.

    Donovalkovo

    Toto miesto je čarovné pre všetky deti. 

    Donovalkovo je interaktívny park, kde sa nachádza 23 mini domčekov ako v skutočnom meste. Dieťatko sa tak môže stať predavačkou, poštárkou, princeznou, malým hasičom alebo ísť do banky, obchodu. 

    V celom mestečku sú cesty, ktoré tvoria veľké dopravné ihrisko, na ktorom si môže dieťa zajazdiť na bicykloch, kolobežkách, ktoré si viete požičať bezplatne alebo na elektrických autíčkach, ktoré sú za poplatok. 

    V Donovalkove nájdete aj zvieratká ako sú lamy, alpaky, ale aj hospodárske zvieratá ako koníky, somáriky, kozičky, ovečky či králiky. Je možné ich aj kŕmiť spolu s animátormi, ktorí sú súčasťou areálu. Parkovanie je bezplatné, pri areáli nájdete aj reštauráciu.

    Rozprávkový les 

    Z rozprávky do rozprávky. Toto najlepšie vystihuje 1 km dlhú cestu pomedzi rozprávkové postavičky.  Niektoré dokonca ožívajú a zaspievajú Vám pesničky. 

    Pre deti, ktoré milujú rozprávky, môžete ich čaro zažiť naživo. Okrem rozprávkových postavičiek tu nájdete aj živé zvieratká ako psi, somára alebo kravu. Postavičky Pa a Pi, Deduško Večerníček a Krtko Vás okamžite prenesú do Vášho detstva. Je len na vás, koľko času v lese strávite, odporúčam vyhradiť si na samotný les aspoň hodinku.

    Na konci prehliadky sa nachádza ihrisko a kolotoče, takže pridajte ďalšiu hodinu.

    Parkovanie je bezplatné, pri areáli nájdete aj reštauráciu a vstup je povolený aj so psíkom.

    Galéria Dobrá hračka 

    Tento úžasný hrací priestor sa nachádza v Tatranskej Lomnici.

    Byť hasičom, byť námorníkom, byť zubárkou, byť princezná. Čímkoľvek chceš, tu môžeš byť. 

    Miesto, kam by som chcela ísť, keby som bola dieťa. Ešte, že mám Hanču a zobrala ma na výlet.

    Ak do Tatier, tak určite s deťmi túto zastávku nevynechajte.

    Ešte pridávam jeden tip od nás, kam sa najbližšie chystáme.

    Family park Neusiedler see  

    Zábavný park v Rakúsku. Chceli sme ísť už minulý rok, ale Hanka ešte nebolo veľmi kolotočový tip, ale tento rok sa karta obrátila a už sa teším, ako sa tam vybláznime. Na veľkej ploche je množstvo zábavy. Výhodou je, že všetky hlavné atrakcie sú v cene jednorazovej vstupenky.

    Podľa recenzií by sa tu malo vyblázniť dieťa každého veku. Preháňať sa v člnoch vo vode alebo horská dráha? To je dilema. Celý park je vyzdobený rozprávkovými postavičkami a vedie ním lesný expres. Je tu aj hrad, ktorého výťah Vás vyvezie do výšky 17 metrov, odkiaľ bude letieť dole rovno do obrovského bazénu. Plavky v lete a náhradné oblečenie v každom ročnom období sú povinnou súčasťou Vašej výbavy.

    Parkovanie je bezplatné, deti do 3 rokov majú vstup zadarmo a v areáli sa nachádza viacero reštaurácii. 

    V prípade, že ideme na vzdialenejšie miesto, zvykneme niekde v okolí aj prespať.

    Ubytovanie zvyčajne hľadáme cez booking.com alebo travelking.sk, kde môžete tiež využiť cashback od #plnapenazenka.

    Budem rada, ak sa aj Vy v komentári podelíte o svoje nápady, kam s deťmi zájsť. 

    Pekný večer.

    Jana

    januska131
    31. mar 2023    Čítané 826x

    “Veď počkaj, ešte Ťa budú uši bolieť“.

    “Vieš, ale dieťaťu sa musíš venovať”. 

    “V škôlke sa rozrozpráva”.

    “Je maličká, daj jej čas”.

    Verím, že všetky tieto rady boli myslené v dobrom a ich cieľom malo byť povzbudenie.

     A však, ja ako rodič som zodpovedná za to, ako pomôžem svojej dcére. Nie okolie.

    Rozumiem, že žiadne dve deti nemajú rovnaký vývoj, ale ani rovnakú štartovaciu čiaru.

    Neplytvám energiu tým, že budem niekomu vysvetľovať, že mám odpredu dozadu načítané komunikačné stratégie, že na dieťa hovorím pomaly a v krátkych vetách, že všetko pomenovávam ako opakovací papagáj...

    To je presne to, čo rodič “bežného” dieťaťa nepochopí, je to neprenosná skúsenosť, kým to nezažije. 

    Možno niečo naznačí príklad z posledných našich dní.

    Ráno,keď ideme do škôlky niektoré deti plačú a povedia rodičom dôvod. 

    Aj Hanka plače, dôvod nepoznám... Pani učitelky hovoria, že sa pekne celý čas hrá, keď odídem. Po škôlke deti hovoria rodičom, čo robili, čo jedli, s kým sa hrali.. Ja to neviem.

    Toto je len friendly reminder, že ak Vám ide hlava prasknúť z toho, že Vaše deti stále rozprávajú, poďakujte za to, lebo nie je to samozrejmosť...

    Hanka napreduje vďaka terapii hrou s našou psychologičkou a tiež doma hráme hry na zlepšenie porozumenia a rozvoj reči a motoriky.

    Uprednostňujem hračky, ktoré od dieťaťa vyžadujú, aby s nimi aktívne pracovalo.

    Tu je opäť pár tipov na hračky, ktoré pomáhajú u nás.

    Puzzle Priraďovanie farieb Triocolor

    Výborná hračka na učenie sa farieb.

    Vyberte si farbu, nájdite zvieratko tejto farby a potom vec. Vytvoríte si trojpuzzle a môžete si porozprávať príbeh s použitím obrázkov.

    Djeco puzzle vlak

    Puzzle, s ktorými bude počítanie zábava. Úlohou je spočítať zvieratká a dať ich do správne očíslovaného vagónika. My to hrávame zatiaľ tak, že ja pospájam vagóny a Hanča správne umiestni zvieratá.

    Djeco zamykanie

    Keď mačke, líške a medveďovi pomôžete otvoriť zámku, zistíte, čo sa skrýva za vrátkami, za dverami auta a v kufri. Každé zvieratko má na dverách  inú zámku: závoru, zámku na kľúčik a západku. Hračka pomáha rozvíjať koordináciu, logiku a trénuje trpezlivosť.

    Magnetické knihy Janod

    Jedna z najobľúbenejších Hankiných hračiek. Je veľmi variabilná. Cieľom je poskladať obrázok z magnetických dielikov podľa predlohy. Hanča skladá väčšinou podľa vlastnej predstavivosti. Má praktické balenie, takže sa dá pohodlne prenášať, my ju používame na dlhšie cesty autom. 

    Vyrába sa vo viacerých motívoch, my máme 4 ročné obdobia, zvieratá a rozprávky.

    Djeco tvary

    Táto hračka je vhodná od 18 mesiacov, máme ju už veľmi dlho a Hanka ju má stále rada. Naučila sa podľa nej vnímať tvary podľa veľkosti.  Úlohou detí je vložiť dieliky na dosku v správnom poradí do príslušných otvorov, takže super aj na tréning logiky.

    Hmataj a nájdi

    V tejto hre ide zjednodušene o hľadanie predmetov podľa hmatu. My s Hančou máme túto hru na rozvoj slovnej zásoby a priraďovanie hračky ku kartičkám.

    Verím, že sa Vám naše tipy páčili a budem rada, ak mi v komentári necháte aj nejaký nápad na rozvoj reči z Vašich skúseností.

    Všetky hračky z článku kúpite na eshopoch kidmania.sk a agatinsvet.sk. 

    Na oboch využite aj cashback od #plnapenazenka a získate peniaze spať🙂.

    Využívate Plnú peňaženku?

    Ak áno, budem Vám vďačná, ak zanecháte svoju recenziu .

    https://www.modrykonik.sk/recenzie/plna-penazenka-peniaze-spat-z-nakupov/3

    Majte krásny víkend.

    Jana 

    januska131
    28. feb 2023    Čítané 3195x

    ,,Teba baví sa s ňou stále hrať?"

    ,,Lebo mňa nie".

    Spýtala sa ma nedávno kamarátka.

    Milujem čas s Hančou. Je pravda, že občas by som potrebovala čas len pre seba, aby som si prečítala knihu alebo si len dopila kávu z rána... Čas, kedy by neočakávala, že sa s ňou budem nonstop hrať.

    V čase,keď som bola tehotná som si sľúbila, že budem mamou, ktorú si bude Hanča pamätať ako mamu, s ktorou sa veĺa smiala, spievala, tancovala, hrala sa..

    A aj keď je to často náročné, snažím sa byť pre ňu tu a teraz. O to viac, že viem, že ona teraz tú pozornosť naozaj potrebuje. Rozprávala som sa o tom aj s našou psychologičkou a ona mi vysvetlila, že dieťa potrebuje nejaký vzor v hre - potrebuje ukázať, ako sa hrať s tými bábikami, ako skladať puzzle... Dieťa sa učí pozorovaním a napodobňovaním.

    Malý tip od nás: U nás veľmi pomáha, ak začnem hru ja. Ak sa jej intenzívne venujem nejaký čas, nasýti sa mojej prítomnosti a nechá ma ísť robiť, čo potrebujem a ona sa dokáže potom chvíľku hrať sama bez neustáleho ,,Mamiií" .

    Aby nás hra obe bavila, úprimne priznávam, vyberám Hanke hračky, ktoré bavia aj mňa. Ukážem Vám opäť pár z nich.

    Loto od Djeco

    Hra obsahuje 5 tabuliek a 30 obrázkov s motívom vecí, ktoré máme doma na priradenie. Po tejto hre som siahla kvôli rozvoju slovnej zásoby.

    Djeco puzzle Macko - ročné obdobia

    Tieto puzzle sú ideálne na učenie ročných období. Dieťa jednoduchšie pochopí, kedy sa stavia vianočný stromček a kedy sa zbiera ovocie. Ročné obdobia sú farebne odlíšené.

    Detské fixky Djeco

    Máme ich doma už cca 1,5 roka a stále su funkčné a obe si s nimi rady ďobkáme obrázky. Hrot je guľatý, nezničí sa ani keď Hanča viac zatlačí. A sú umývateľné.

    Djeco puzzle obliekanie

    Obliekanie býva u nás býva boj a tak som si na pomoc objednala tieto puzzle, ktoré výborne rozvíjajú pozorovacie schopnosti.

    Strom Janod

    Tento drevenný strom s Hančou doslova rastie, máme ho doma už vyše roka a stále ho vyťahuje. Najprv sme sa vďaka nemu učili zvuky zvierat a teraz sa s ním hráva na les. Je magnetický, takže zvieratká sa tak ľahko nestratia.

    Vkladačka Djeco

    Drevenné vkladacie puzzle sú skvelou pomôckou, ako dieťa naučiť rozlišovať pojmy malý/väčší/najväčší .

    Znovupoužiteľné samolepky

    Sú ľahko odlepiteľné a znovu nalepiteľné na iné pozadie. Sada obsahuje nálepky a 5 scenérií, ale my ich s Hančou oveľa radšej lepíme po oknách. Nezanechávaju fľaky. A ak ste dočítali až sem, ďakujem.

    A najdôležitejšia vec na záver, pri hre s deťmi nezabudnime odložiť mobil a buďme prítomní.

    Buďme tu a teraz. 

    Pretože ten vzácny čas s malými deťmi sa už nikdy sa nezopakuje.

    Všetky hračky z článku kúpite na eshopoch kidmania.sk a agatinsvet.sk. 

    Na oboch využite cashback od #plnapenazenka a získate peniaze spať🙂.

    Využívate #plnapenazenka ?

    Ak áno, budem Vám vďačná, ak zanecháte svoju recenziu .

    https://www.modrykonik.sk/recenzie/plna-penazenka-peniaze-spat-z-nakupov/3

    Jana 

    januska131
    28. jan 2023    Čítané 12624x

    „Taká veľká a ešte nerozpráva?“

    Neviete si predstaviť, koľkokrát som si vypočula, prečo moje dieťa nerozpráva ako susedovie Mara a že Jožko už ako 1,5 ročný bľabotal básničky.

    Problém je, že aj dieťa vie, že má problém. A Vy musíte dať veľký pozor, aby ste ochránili jeho sebavedomie.

    Detskej duši môže poškodiť akákoľvek dobre mienená rada aj tlačenie do aktivít, ktoré dieťa ešte nedokáže . Nie,nemusí isť o premotivovanú mamu, ale iba o mamu, ktorá neskoro zistí, že dieťa má problém s porozumením. Je to beh na dlhú trať pretkaný občas pocitom vlastného zlyhania, občas sú to depky.

    A potom príde situácia, keď Hanča povie úplne zrozumiteľne „Aj ja Teba!“ , keď jej poviem, že ju ľúbim.

    A ja vtedy viem, že SME na dobrej ceste.

    Ja by som Vás chcela povzbudiť, že porozumenie je niečo, čo sa dá natrénovať a ukážem Vám zopár pomôcok, ktorými si pomáham.

    Úplne najobľúbenejšia hračka je momentálne u nás doma táto Zmrzlináreň od Djeco.

    „Ahoj, na akú zmrzlinu máš chuť? Čokoládovú? Jahodovú?

    Vyber si z menu a povedz to pani zmrzlinárke.

    „Páči a ďakujem.“

    To sú presne tie slová, ktoré sa Hanča naučila vďaka tejto hračke a tento týždeň pribudol aj ajs krím 🙂 .

    Táto rolová hra je balená v pevnej drevennej krabici, ktorá je plná drevených zmrzliniek a zároveň slúži ako stojan na kornútky.

    Knižku Zverolekárka Katka a jej zázračný kufrík dostala Hanča na 2.narodeniny a vtedy ju vôbec nezaujala. Odložila som ju a po roku som ju opäť vytiahla a teraz zabodovala.

    Hanča sa veľmi rada hrá na povolania. Táto knižka jej umožnila stať sa zverolekárkou. Dokonca má aj zverolekárky kufrík .

    Najviac sa jej páči , že aj ona môže vstupovať do príbehu a aktívne "liečiť".

    Na konci knižky, keď sú všetky zvieratá vyliečené, robia si spoločnú oslavu a Hanča im rozdá koláče a dajú si „džuuu.“

    Áno, aj táto knižka vyprovokovala Hanču k ďalšiemu slovu.

    Ak sa ma ktokoľvek spýta, čo má Hanke kúpiť ako darček, vždy odpovedám nálepkový zošit.

    Keď Hanča minulý týždeň ochorela, hneď som doplnila zásoby, aby sme si vyplnili spoločný čas doma.

    Tento zošit obsahuje obrázky na dolepenie i vyfarbenie vrátane nálepiek plných šiat, topánok a ďalších doplnkov.... Pri nalepovaní treba všetko jednoducho pomenovávať, aby si dieťa slovíčka ukladalo do pasívnej slovnej zásoby.

    Nálepky sú výborné na rozvoj fantázie aj jemnej motoriky.

    Plastelína. Kto by ju nepoznal a nemal rád. Naša dcéra ju miluje a dokáže sa s ňou zahrať veľmi dlho. Bavila som sa s našou psychologičkou, že ako toto využiť v prospech naštartovania reči a poradila mi učenie farieb cez plastelínu. A funguje to. Tým, že s ňou hráme každý deň, stala sa rutinou, počas ktorej sa dieťa najrýchlejšie učí.

    Prvé puzzle pre najmenších od Djeco boli prvé puzzle, ktoré zobrala Hanča na milosť a pokúsila sa o ich skladanie. Dovtedy všetky ostatné odmietala. Táto puzzle sada obsahuje 3 zvieratká, každé zvieratko sa skladá z iného počtu dielikov. Rozvíjajú u detičiek myslenie, pamäť a predstavivosť.

    Ak máte tip, ako pomôcť dieťatku naštartovať reč,budem vďačná,ak mi napíšte do komentárov❤️.

    Všetky hračky z článku kúpite na eshope agatinsvet.sk až s 5,8% cashbackom od #plnapenazenka .

    Tip: Ak na eshope agatinsvet.sk ešte nie ste zaregistrované, eshop Vám ponúka až 5 eurovú zľavu na prvý nákup nad 20 eur.

    Nálepkové zošity a knižky objednávam z eshopu Knihyprekazdeho.sk s 2% cashbackom od #plnapenazenka .

    Tento článok vznikol vďaka spolupráci s #plnapenazenka .

    Ak ju využívate, budem Vám vďačná, ak zanecháte svoju recenziu 🙂.

    null

    Jana

    januska131
    17. dec 2022    Čítané 1599x

    Ešte Vám chýba nejaký darček?🎁🎄

    Zostáva už iba pár dní a v niektorých prípadoch hodín, kedy môžete objednať darčeky až k Vám domov.

    Podelím sa o zopár tipov na hračky, ktoré Hanča už má doma a hráme sa s nimi každý deň a tiež prezradím, čo Hanča dostane pod stromček.

    Ak by som mala napísať, ktorá hračka u nás v posledných dňoch vedie, tak je to jednoznačne Pán perníček. Chcela som ho kúpiť už minulý rok, ale bála som sa malých prvkov. Je to perfektný darček pre deti od 3 rokov a je ideálny pre rozvoj jemnej motoriky aj sústredenia. Musím povedať, že u nás doma sa s ňou hrajú aj dospeláci.

    Obliekanie Jim a Rosa som kúpila na podnet našej psychologičky, ktorá mi po prvom vyšetrení vysvetlila, že Hanča má problém s porozumením.
    Vtedy som pochopila, prečo nereaguje na požiadavku typu: Podaj mi ponožky.
    Už viem, že najjednoduchší spôsob, ako naštartovať porozumenie je stále pomenovávať predmety ideálne hravou formou.

    Táto hračka je na to ako stvorená. Každý deň sme vymýšľali, čo obliecť panáčikom a ono to prišlo. Zrazu vedela, čo sú topánky, šaty a že okuliare patria na oči.

    Maľujeme stále dookola je hračka, ktorú som hodila do košíka kvôli zlepšeniu grafomotoriky, lebo aj to súvisí s rečou.

    V balení sú tri tabuľky v tvare medvedíkov s predkreslenými čiarami a tri kriedové fixky (tie sme už minuli, pretože slečna Picassová kreslí každý deň a používa miesto nich umývateľné fixky z Tedi).

    Tieto magnetické puzzle so zvieratkami Djeco zmenili Hančinu nevôľu stavať puzzle. Sada obsahuje 12 rôznych zvieratiek. Každé treba poskladať z 3 prvkov. Na začiatku Hanča skladala iba hlava a nohy, trup vynechávala. Neskôr pochopila, že aj tá tretia časť k nim patrí a odkedy ich máme, začala stavať aj iné puzzle.

    To boli 4 hračky, ktoré máme doma a teraz 4, ktoré si Hanča nájde pod stromčekom.

    Priznám sa, že Melissa & Doug Drevenú stajňu som odpozerala na terapii s našou psychologičkou. Má 6 otváracích dvierok so skutočnými kovovými zámkami. Na terapii hrajú hru, že Hanča zaklope na dvierka. Sama otvorí zámok, čím sa cibrí v motorike a po otvorení je na dverách zvieratko. Povie zvuk, ako robí dané zvieratko a z krabice vyberie správne zvieratko, ktoré patrí do daných dverí a zavrie.

    Dá sa s ňou trénovať aj porozumenie a pamäť v hre ako napríklad: Podaj mi prasa, kravu a kozu. Vačšina detí Vám podá iba kozu ako posledné slovo, lebo pamäť ešte nie je na takej úrovni, aby si dokázali zapamätať všetko. Tréningom sa to samozrejme zlepšuje.

    Ktoré dieťa by nemalo rado zmrzlinu?

    Som presvedčená, že naša Hanča bude z tejto Zmrzlinárne od Djeco nadšená, pretože teraz u nej vedú rolové hry, ktoré dieťa povzbudzujú k rozprávaniu a Vám ako rodičovi vytvárajú veľa možností na vytvorenie komunikačnej príležitosti. V zmrzlinárni je 6 drevených kopčekov zmrzliny, 1 drevená naberačka, menu a 2 plstené kornúty. Vnútro škatule sa dá použiť ako stojan na kornúty.

    Od značky Vilac máme doma hru Hmataj a nájdi a hráme ju s Hančou veľmi často.

    Toto pexeso Outekache tiež od Vilac bude ešte lepšie, pretože obsahuje až 100 ks dielikov, takže má veľký potenciál na rozšírenie slovnej zásoby.

    A ktorá hračka nesmie chýbať u malej parádnice? Predsa kozmetický stolík. Tento bol kúpený z bazáru, pretože obsahoval najviac produktov a bol za super cenu.

    Všetky ostatné hračky zoženiete ešte s dodaním do Vianoc na eshope agatinsvet.sk až s 5,8% cashbackom od #plnapenazenka .

    Tip: Ak na eshope agatinsvet.sk ešte nie ste zaregistrované, eshop Vám ponúka až 5 eurovú zľavu na prvý nákup nad 20 eur.

    Tento článok vznikol vďaka spolupráci s #plnapenazenka

    Ak ju využívate, budem Vám vďačná, ak zanecháte svoju recenziu 🙂.

    null
    januska131
    9. nov 2022    Čítané 2192x

    Tipy na darčeky pre malé slečny🎀.

    Vianoce začínajú klopať na dvere a Ty  hľadáš darčeky? Ak Ti dochádzajú nápady, nie si v tom sama milá mama.  

    Na Aliexpresse som našla nejaké inšpirácie, tak poď pozrieť.

    Ešte poznámka: fotky sú z recenzií na Aliexpresse, aby bolo vidno reálne fotky, nie len katalógové.

    Macko ruksak

    Dokonalý detský macko ruksak, ktorý nie je gýčový. Môžete si vybrať farbu vaku, aké meno bude vyšité aj druh písma. Má mäkké ramenné popruhy a vnútro je vodeodolné. Rozmery sú 27*27cm.

    Hanča teraz oveľa radšej ako vak nosí detské kabelky. Tu je zopár z tých, ktoré mi padli do oka, sú mini a ich cena je maximálne 3 eurá.

    Sponky

    Potešia každú malú slečnu. Ľahko s nimi vytvoríte rozkošný účes a skrotíte nezbedné vlásky. Na Aliexpresse nájdete nespočetné množstvo vzorov. Tieto som objednala pre Hanču.

    Princeznovské šaty 

    Nie len na oslavy, ale u nás aj na bežné dni, lebo každé dievčatko chce byť princezná a naša Hanča nie je výnimkou.

    Detský fotoaparát

    Hračka, ktoré kombinuje zábavu aj technológiu, to majú deti radi. Podľa recenzií robí fajn fotky, videá a obsahuje aj zopár hier pre menšie deti. Nabíja sa cez USB a mal by byť vodeodolný.

    Plyšová myška

    Kúpe plyšových hračiek sa snažím vyhýbať, ale dá sa odolať tejto myške? Viete si vybrať jej veľkosť, tak aby pre dieťatko bola akurát do ruky.

    Táto bábika by sa Hanči tiež určite páčila. Má výšku 50 cm.

    Maľovanie vodou

    Na vyfarbovanie stačí štetec, voda a biele obrázky sa menia na farebné. Žiadny bordel a keď knižka uschne, môžete malovať opäť.

    Na záver som si nechala Cocomelon . Momentálne u Hanči veľmi obľúbená rozprávka a tieto figúrky do ruky má na hranie najradšej. Na Aliexpresse nájdete postavičky z viacerých rozprávok, stačí zadať názov rozprávky do vyhľadávača.

    Verím, že Vám moje tipy pomohli (poteším sa aj tým Vašim 🙂) a pripomínam, že už 11. novembra bude AliExpress Day so  zľavami vo výške až -90 %.

    Nakupovať so zľavami môžete už aj teraz a nezabudnite využiť aj cashback od #plnapenazenka .

    Príjemné nakupovanie praje 

    #hancazpomaranca a mamča

    januska131
    31. okt 2022    Čítané 1378x

    Aký darček? Knižku.

    Knihy mala Hanča v rukách už ako malé batoľa a vďaka tomu si k nim vybudovala taký vzťah, že každá naša návšteva v obchodnom centre vedie do kníhkupectva🙂.

    Prinášam tipy z našej knižnice a verím, že niekomu pomôžu pri výbere možno už aj vianočného darčeku.

    Úplne na začiatku pri malých bábätkách sa odporúča začínať s kontrastnými čiernobielymi knižkami pre ich jednoduchosť, ale musím povedať, že našu Hanču vôbec neoslovili.

    Našťastie som objavila sériu knižiek Kde je.

    Knižky majú tvrdé strany a obrázky sú prikryté filcovými stranami. My sme hrávali schovávačku, aby si Hanča natrénovala schopnosť, že aj keď predmet nevidíš, existuje. Na konci týchto knižiek je zrkadielko, z ktorého mala vždy najväčšiu radosť. My sme mali Kde je pán jednorožec.

    Na podobnom princípe funguje aj knižka Farma.

    Zvieratiek sa dá dotknúť a tak dieťa spoznáva, ktoré je huňaté, chlpaté alebo hebké.

    Neskôr Hanču najviac zaujali knižky, ktoré sú nejakým spôsobom interaktívne. Takým základom u nás boli a stále aj sú Minipédie.

    Majú posuvné okienka a hrubé strany, ktoré Hanča nikdy neroztrhla. Zoženiete ich na rôzne témy: jedlo, farby, zvieratká, bývanie...

    U nás je veľmi dlho obľúbená aj knižka Poznávame 100 vecí okolo nás: Slová.

    Nenápadným a hlavne zábavným spôsobom pomocou otváracích okienok rozširuje deťom slovnú zásobu až o 100 nových slov.

    Táto knižka okrem vykukovacích prekvapení obsahuje aj 3D scény, vďaka ktorým s dieťaťom môžete vymýšľať nové príbehy. Neodporúčam ju pre menšie deti, lebo sa veľmi ľahko zničí.

    Vždy, keď riešime nejakú tému, ktorú potrebuje detská hlavička dlhšie spracovať, pomáham si knižkami.

    Nebudeme si klamať aj hovienka aj škôlka sú v detskom svete veľká veda a tieto knižky deťom dokážu túto záhadu jednoduchšie rozlúsknuť.

    Knižka Zvieratká z Abecedy sa u nás udomácnila, keď mala naša Hanča približne 2,5 roka a chodili sme na Múdre hranie. Vtedy začala prejavovať záujem o písmenká.

    V knižke ku každému písmenku prislúcha jednoduchá básnička a je ilustrovaná tak krásne, že ju odložím aj pre moje vnúčatá.

    Lesné dobrodružstvo s Hankou dala spraviť v Empikfoto naša babka a je to personalizovaná kniha s našimi menami aj fotkami, takže Hanča sa vďaka nej učila, kto je baba, dede alebo starká.

    Priznám sa, že keď Hanča dostala knižku Objavovanie s baterkou chvíľku mi trvalo, kým som prišla na princíp.

    Každý obrázok stačí podsvietiť s priloženou baterkou a zrazu sa objaví zvieratko.

    Momentálne u Hanči vedie spolu so Spievankovom, ktoré dostala nedávno.

    Ak je Vaše dieťa milovníkom zvukov a hudby a vôbec nemusí byť fanušíkom Spievankova, toto je ten najlepší tip na vianočný darček. Knižka obsahuje viac ako 2600 zvukov. Naozaj je parádna.

    Všetky knižky viete kúpiť na eshopoch svojtka.sk, pantarhei.sk, knihyprekazdeho.sk alebo na empikfoto.sk. Nezabudnite využiť aj preklik cez #plnapenazenka, lebo každé euro späť do Vašej peňaženky sa počíta.

    A ak Plnú peňaženku využívate, budem rada, ak zanecháte svoju recenziu , odmena vo forme srdiečok Vás neminie 🙂

    Pekný večer želá Hanča a mamča.

    januska131
    30. sep 2022    Čítané 1276x

    Hračky, ktoré rastú s deťmi?🚙🐻

    Hračka, ktorú ste kúpili nedávno, už leží zabudnutá pod posteľou?

    Ukážem Vám Hančine najobľúbenejšie, s ktorými sa hrá každý deň už približne dva roky, rastú doslova s ňou.

    JULIA & VIEDEŇ - Mesto plné samolepiek

    Naša milovníčka samolepiek túto edíciu zbožňuje. Podkladom sú scenérie daného mesta a deti ich môžu dopĺňať množstvom znovuodlepiteľných samolepiek. Hanča má najradšej obliekanie dievčat v zmysle 2 sukne, 3 klobúky a hore bez. Fantázii sa medze nekladú 🙂 .

    Vyfarbi ma Farma od Svojtky 

    Táto knižka s nami toho už zažila. Našťastie má pevné strany a veľa toho zvládne. Biele časti možno veľmi ľahko vyfarbiť – stačí štetec, voda a biele obrázky sa menia na farebné. Žiadny bordel a navyše vyfarbenie zmizne, keď knižka uschne a tak ho dieťa môže maľovať stále dokola.

    Melissa&doug domček 

    Tento domček patril medzi Hančiných favoritov. Má 4 dvere, každé majú vlastný zvonček a aj vlastný kľúč. Pri každých dverách nájdete postavu, ktorá tam žije a kľúč, ktorý otvára dvere. Výborne rozvíja jemnú motoriku, koordináciu oko-ruka a schopnosť riešiť problémy. (pozn. tento domček už aktuálne doma nemáme, posunuli sme ho autistickému dievčatku, jeho mamina mi písala, že dcérka je z neho nadšená a nonstop sa s ním hrá) .

    Táto značka má v ponuke aj dosky so zámkami, ktoré u nás doma tiež dlho viedli. Dieťa si tým, že musí otvárať okienka veľmi dobre precvičuje jemnú motoriku, ale aj trpezlivosť.

    Janod vkladacie puzzle a čísla

    V momente, keď začala Hanča prejavovať záujem o čísla, hľadala som hračku, ktorou jej ich budem vedieť viac priblížiť. Táto je perfektná, lebo aktuálne má #puzzleobdobie. Najprv poskladá puzzle a následne počítame spolu a dopĺňa čísla.

    Haba prvé počítanie a farby

    Na učenie, vyhľadávanie, triedenie a podľa farieb som vybrala túto hračku. A dobrý výber to bol, Hanča si ju vždy sama vyberie, priradí a zatlieska si.

    Samozrejme najlepšie hračky sú nehračky, nebudeme si klamať, ale ak by som nejakú hračku mala opäť kúpiť, tak by to bola jedna z týchto. Aká je u Vás top?

    Väčšinu z vyššie spomenutých nájdete na eshope Agátin svet a v spolupráci s #plnapenazenka ich viete získať so zľavou 5,8% z Vášho nákupu.

    Klikni sem a získaj zľavu.

    Ak využívate cashback od Plná Peňaženka, budem rada, ak zanecháte svoju recenziu 🙂.

    null
    januska131
    30. nov 2020    Čítané 199x

    Ži,ako vieš a dieťa sa pridá💛.

    V poslednom čase obkukáva všetko. Keď mamina niečo papá, aj Hanči si prosí. Toto je jedným z dôvodov, prečo si dávam pozor na stravu, ktorú kupujeme. Snažím sa vyhľadávať výrobky #vyrobenenaslovsku #lokalnepotraviny. 

    Pred 2 týždňami nás obe veľmi potešila zásielka od malého gazdu. 

    S Hanči sme obe #jogurtovopozitivne a #malygazda bol jedným z prvých jogurtov, ktoré Hanči vyskúšala, pretože je #bezecok #bezfarbiv #mliekooddomacichkraviciek. Na ochutnávku sme dostali biely, bezlaktózový, ale aj ovocné jogurty.

    Hovorí sa, že poctivý jogurt je taký, keď v ňom lyžica stojí. A to u malého gazdu platí úplne na 100%. A ty mami, stoj, ani sa nehýb, ten jogurt je môj🙋‍♀️. 

    Tak presne takéto boje sme každé ráno zvádzali o jogurty. Obom nám najviac chutí banánový, čo je pre mňa záhadou, lebo Hanči banány bežne nezje. 

    Ňuňu je chuťovo veľmi jemný, keď som ho otvorila, mal na vrchu bublinky, čo je dôkazom, že postupne #zrejevskle. A papá sa výlučne prstami😅,ale nepovedzte to tatinkovi🤫. 

    Nezabúdajme chutné a zdravé raňajky sú základ dňa, takže záverom testovania sa náš príbeh s ňuňu nekončí, ale pokračuje... A #hanciodporuca. Doňuňkania kamoši😘. 

    Hanči a mamina🙋‍♀️. 

    #test_nunu #recenzia #nunu_jogurt_skusenosti

    januska131
    5. júl 2020    Čítané 3210x

    A kojíš?

    Kojenie je super, len niekedy sa to jednoducho nepodarí...

    V pôrodnici som čakala na rozbehnutie mlieka, dopovala sa vitamínmi, vypila litre Viney, odsávala som mlieko, ale nešlo to... Hanči bola čoraz hladnejšia, na novorodeneckom oddelení nebolo jednoduché dostať sa k umelému mlieku pre bábätko, keďže podpora dojčenia spočívala vo vete: Mamička, málo sa snažíte. Určite mliečko máte.

    A ja som sa musela pozerať na to, ako moje párdňové bábätko plače, lebo ja ako matka som zlyhala a neviem ju zasýtiť.

    A do toho otázka.

    A kojíš? 

    Otázka, ktorú mi kládol fakt, že každý ako prvú, a zvyšoval sa mi pri nej tlak na 200.

    Nemala som ani potrebu obhajovať sa, prečo nekojím, pretože to bolo moje rozhodnutie.

    Viem, že materské mlieko je to najlepšie, čo Hanči mohla dostať z viacerých aspektov, ale zároveň potrebovala pokojnú mamu a nie klbko nervov.

    Z pôrodnice sme odchádzali s odporúčaním na Bebu, lebo tá vraj sadne všetkým bábätkám. Našu Hanu tak zapekala, že ukrutne plakala pri každom kakaní. A ja s ňou. Dostala som výbornú radu.Vydrž, to chce čas‍. No, nebudem sa ja pozerať, ako sa mi dieťa trápi a na odporúčanie som objednala Kendamil. Konečne bolesti ustúpili, mliečko bolo veľmi chutné a ja som si vydýchla. Po pár dňoch začala po jeho vypití vracať, najprv menej a keď je mlieko striekalo cez nos (doktorka nám neskôr hovorila, že to plnotučné mlieko v Kendamile niektorým deťom takto nesedí‍), volala som s plačom mužovi, nech beží do dmky a prinesie Babylove a Hipp a rozhodnem sa, čo dám. Riešila som dilemu, lebo Babylove dávajú kamarátky a je lacnejšie ako Hipp, Hipp mi odporúčili moje októbrovky️. Išla som do Hippu a do dnešného dňa neľutujem ani jedno euro. Odkedy sme na Hippe, Hanča je jedno usmiate, spokojné bábätko.

    Testovanie spočívalo vo vyskúšaní mliečka Hipp Combiotik 2, čo pre nás znamenalo prechod z 1ky na 2ku. Bála som sa, že sa jej vrátia všetky tie tráviace ťažkosti.

    Moje obavy boli úplne zbytočné. Hanči ani jej bruško si prechod vôbec nevšimli. Zvládla to bez koliky, prdíkov či hnačiek.

    Čo sa týka prípravy, stačí nasypať do zohriatej vody, zahrkať a utekať s flašou k plačúcemu bábätku. Áno, Hanča vie plakať aj zazerať 🙂, keď mešká jej dávka mlieka. 

    Stále jej dávame len 120 ml na jednu dávku, aj keď podľa obalu na krabici by mala zjesť oveľa viac. Aj napriek tomu super priberá, takže pani doktorka povedala, že viac netreba dávať.

    Mliečko jej chutí, mne sa zdá byť konzistencia 2ky hustejšia ako pri 1ke, pri príprave nepení. 

    A teda najlepšia vec, ktorá sa nám stala pri tomto prechode, toto mlieko ju asi oveľa viac zasýti, lebo už niekoľko nocí po sebe spala až do rána. Predtým vstávala 1-2 krát za noc.

    Záverom, nedojčím, ale som presvedčená, že Hanči dávam pre ňu to najlepšie mlieko.

    A áno, sú aj lacnejšie alternatívy, ale obsahuje to Vaše umelé mlieko aj probiotiká a prebiotiká? Sú veľmi doležité, pretože až 80 % buniek imunitného systému sa nachádza práve v črevách.

    Dôležitý je aj spokojný spánok a bruško Hanči a mamči, takže my Hipp odporúčame ❤ 

    januska131
    3. máj 2020    Čítané 1908x

    Počkaj, keď jej pôjdu zuby!

    Veď to poznáte. Upozornenia ako: „Pospi si, lebo po pôrode sa už nevyspíš!"

    „Knižky? Pri dieťati už nebude na záľuby čas!"

    „Počkaj, keď jej pôjdu zuby!"

    Tak presne tento komentár som nedávno dostala na sociálnej sieti pod Hančinou usmiatou fotkou. 

    Hlásim, že už Hanči zuby idú, teda snaží sa prvý vykuknúť.

    Hneď som teda od kamošiek zisťovala, ako jej pomôcť. Okrem tipov na hryzadlá (u Hanči sa osvedčila žirafa Sophie), som dostala odporúčanie na Camiliu. 

    Vyskúšala som šťastie v testovaní a pred 2 týždňami sme dostali balík.

    Balenie je vymyslené, pre mňa, super, keďže v krabičke je 6 sáčkov, každý s 5 ampulkami, čiže spolu 30 dávok. Sáčok sa bez problémov zmestí do vrecka, do kabelky, čiže stále ho nosím pri sebe.

    Celkom som sa obávala aplikácie, keďže Hanča nechce nič okrem mlieka.

    Komplet všetko vypľúva. :(

    Odtrhla som teda jednu ampulku, vyumývala ju a podala jej ju do rúčky.

    A ona si z toho spravila hryzadlo 🙂.

    Potom už len stačilo odtrhnúť vrchnú časť a vytlačiť tekutinu do úst.

    A čuduj sa svetu, Hanči to zjedla a na každú ďalšiu dávku sa teší.

    Normálne som jednu dávku ochutnala, lebo som chcela vedieť, čo jej na tom tak šmakuje.

    Necítila som žiadnu výraznú chuť.

    Predpokladám však, že jej to vyhovuje práve kvôli kamilkám, na ktoré je zvyknutá od narodenia. Kamilkový čaj jej pomáhal s boľavým bruškom.

    A teraz jej kamilky tlmia bolesť pri prerezávaní zúbkov. 

    Camiliu jej momentálne nedávam každý deň. Vyťahujem ju v situáciách, kedy vidím, že je veľmi nervózna a snaží sa žuť všetko, čo jej príde pod ruku. A vtedy vždy zafungovala. Slintá ako bernardín aj po podaní naďalej, ale zjavne sa jej uľaví a vráti sa jej úsmev na tvár. Zatiaľ dávam iba jednu ampulku, môže sa maximálne 6 za deň. 

    A ešte jeden postreh: Tým, že obsahuje kamilky, Hanči veľmi pomáha s trávením. To je u nás veľké plus, keďže mala prvé mesiace koliky.

    My určite budeme využívať Camiliu aj ďalej a všetkým maminkám, ktorých deti trpia kvôli zúbkom, odporúčame vyskúšať.

    Zúbkom zdar!

    Hanči a mamči ❤ 

    januska131
    30. sep 2019    Čítané 2501x

    Zazvonil zvonec a ja sa lúčim ♡

    Kde bolo, tam bolo...

    Bolo jedno malé dievčatko, ktoré snívalo od detstva svoj veľký sen, že raz bude súčasťou televízneho sveta. Rodičia ma vždy učili, že sny si treba plniť.

    A preto som bola "milenkou" v Súdnej sieni a pár mesiacov dozadu som seba a partiu kamarátov namočila do súťaže Pošli ďalej v televízii JOJ.

    Takto začínal môj prvý článok presne pred rokom, keď som začínala ako ambasádorka pre JOJku. Dnes sa táto etapa končí ja Vám chcem napísať ĎAKUJEM ❤.

    Ďakujem, že ste ma prijali aj ako neMAMU medzi seba, za každý like, komentár a radu.

    Ďakujem JOJkárom a Vivi @gradan za príležitosť, veľmi si to vážim .

    Petra @nugat , Mirka @miriammiroslava a najmä Dominika @dominika_c  za to, že ste tu vždy boli, keď som potrebovala pomoc.

    A ostatným ambasadorkám za to, že ste boli inšpiráciou, ste skvelé.

    Tak sa teda lúčim.

    Ale len ako "ambasádorka".

    Už o pár dní sa narodí náš malý zázrak a ja verím, že vždy sa tu nájdu maminy, ktoré poradia vždy, keď to budem potrebovať. Lebo o tom je koník. O silných, statočných a dobrých mamách.

    Ďakujem, že ste.

    Vaša Ambasádorka, Jana

    januska131
    25. sep 2019    Čítané 947x

    Súťaž o vak ♡

    Ahojte,

    ako sa pomaly balím do pôrodnice, tak som si pre Vás vymyslela ešte poslednú súťaž pred pôrodom o tento vak s nažehľovačkami od Lukáša Kimličku.

    Stačí, ak mi do komentára napíšete, ako by ste vak využili a kam by ste si ho so sebou zobrali.

    Víťazku  vyberiem 29.9.2019. (ak by som v tom čase porodila,tak súťaž vyhodnotím hneď,ako sa mi bude dať, ďakujem za pochopenie🙂)

    Budem sa tešiť na Vaše odpovede a držím Vám palce.

    Jana 

    januska131
    23. sep 2019    Čítané 513x

    Moja premena s Annemarie Börlind ♡

    Och, tvoja pleť žiari. Nie! Toto som počas tehotenstva nepočúvala ako ostatné maminky.

    Moja, do otehotnenia bezproblémová pleť, sa zmenila na mastnú t-zónu a miestami suché miesta.

    Na Instagrame Katky Jakeš som čítala o #annemarieborlind, ktorá tvrdila, že jej pleť je vďaka tejto kozmetike hydratovaná a keďže mám už od nej viac odskúšaných tipov, neváhala som sa zapojiť do testovania.

    Už prešli 3 týždne, odkedy mi dorazil balík, a ja neľutujem, že som vyskúšala, lebo je to pecka.

    Ale poďme postupne.

    Aquanature system hydro - osviežujúca čistiaca pena 

    Touto vecičkou začínam každé ráno môj rituál.

    Nikdy som nebola fanúšik peny na tvár, lebo čo taká pena môže vyčistiť, no nie?

    Zistila som, že dokáže zázraky. Pleť mám po nej čistú, nevysušenú, ako je to po niektorých odličovacích vodách, ktoré som doteraz vyskúšala, a pleť mám hladkú ako bábätko. Čestne vyhlasujem, že ničím lepším som si doteraz pleť nečistila a budem si ju kupovať bežne✔️.

    Beauty Shot Vitamin Energizer 

    Vitamínová bomba, ktorú balím so sebou do pôrodnice.

    Nesrandujem.

    Síce, keď som ju vytiahla z obalu, celkom ma vystrašil obal v tvare injekcie, ale tento koncentrát dokáže rovnaké rozžiarenie ako moja kozmetička po hodinovej procedúre v salóne alebo dobrých 10 hodín spánku. Nevyspaté mamky určite oceníte. 

     A krásne ovocne vonia. Odporúčam ✔️.

    Hyalurónovy Shake  

    Na tento shake som sa tešila špeciálne, pretože som ho poznala z recenzií z Instagramu.

    Ako hovorí názov, v prvom rade ho treba pred použitím najprv zahrkať, čo mi ako blondínu, priznávam, nenapadlo a prvá dávka sa mi vyliala na stôl.

    No nevadí, prišla som na to 🙂 a po shakeovaní ma toto sérum ľahučkú a jemnú štruktúru.

    Milo som prekvapená zo vstrebávania do pleti. Nanesieš, napočítáš do 10 sekund a je to! Pleť krásne vypne a vydrží hydratovaná.

    Porovnať ho viem s Hydra Geniusom od Lorealu, okolo ktorého bol boom, a teda, mne spôsobil akurát lepivý maglajz na tvári a letel preč, vyhodené peniaze. Kúpu tohto shakeu určite ľutovať nebudete ✔️.

    Aquanature System Hydro Vyhladzujuci Denný Krém 

    Keď mám byť úprimná, tento krém mi vôbec nesadol. Už keď som ho otvorila, prišiel mi strašne hustý oproti krémom, ktoré používam z Havlíkovej apotéky.

    Ale povedala som si, dám ti šancu. Ukáž, čo dokážeš. Prekvapilo ma, že po nanesení neostala pleť aj napriek štruktúre mastná, pekne sa vsiakol, ale čo bol problém, mne vytváral žmolky na tvári. 

    Takže som ho odložila na poličku a počká, čo na neho povie moja tvár, keď porodím.

    Súčasťou testovacieho balíka bola aj čierna maska a z nej si teda objednám celé balenie, pretože tieto čierne masky mám veľmi rada. A táto tak krásne vonia, že aj keby nič nespravila, budem sa ňou natierať. Ale ona niečo robí, krásne stiahla póry, yes ✔️✔️✔️.

    A posledná vec, ktorú som otestovala, bola vzorka Anti-aging Make-upu, ktorý som chcela podarovať ďalej, keďže ja som Estee Lauder Double wear X rokov verná.

    A musím povedať, že tento make up mi sadol, ako viete čo na šerbel 🙂. Je o niečo menej hutnejší ako Double wear, ale zakryje, čo má. Pleť robí skutočne peknú - sviežu a prirodzenú a má perfektnú výdrž, mne vydržal celé poobedie bez prepúdrovania. A je lacnejší ako Double wear, takže ešte aj ušetrím ✔️.

    A keď sa ma teraz kamošky pýtajú, čo je za zlepšením mojej pleti. 

    Je to jednoduché, moje tajomstvo je #annemarieborlind.

    Ďakujem @annemarieborlind a @modrykonik_testuje, že vďaka vám je moja mastná T-zóna minulosťou a do pôrodnice pôjdem krásna ♡.

    Krásny začiatok týždňa dievčatá 😊 .

    januska131
    5. sep 2019    Čítané 598x

    Súťaž o knižku ♡

    Ahojte,

    moje tehotenstvo sa blíži do finále a ja tu mám pre Vás súťaž o knižku Mama, nebo a ja.

    Je to skutočný príbeh, plný emócií, spomienok na tehotenstvo a úprimnosti. Mňa oslovila, verím, že sa bude páčiť aj výherkyni ♡ .

    Ak by ste ju chceli vyhrať, napíšte mi do komentára tip na nejakú dobrú knihu, ktorú sa mi oplatí prečítať počas čakania na náš malý zázrak.

    Vaše tipy píšte do komentára.

    Víťazku knižky vyberiem v pondelok 9.9.2019.

    Budem sa tešiť na Vaše tipy a držím Vám palce.

    Jana 

    januska131
    18. aug 2019    Čítané 539x

    Súťaž o knižku ♥

    Ahojte,

    leto sa nám blíži k záveru a ja tu mám pre Vás súťaž o ďalšiu knižku.

    O pár dní sa mi začína materská DOVOLENKA a  preto by som Vás chcela poprosiť o tip na nejaký dobrý film, prípadne seriál, ktorým si vyplním čas čakania na bábätko. 

    Vaše tipy píšte do komentára.

    Víťazku knižky vyberiem v stredu 21.8.

    Budem sa tešiť na Vaše tipy a držím Vám palce.

    Jana 

    januska131
    21. júl 2019    Čítané 453x

    Súťaž o knižku ♥

    Ahojte,

    leto je v plnom prúde a tak pokračujeme ďalšou súťažou o knižku.

    Otázka je jednoduchá.

    Stačí, ak mi napíšete, ktorá knižka, z tých ktoré ste prečítali je Vaša srdcovka?

    Víťazku knižky Chcem takého ako ty vyberiem v stredu 24.7.

    Budem sa tešiť na Vaše odpovede a držím Vám palce.

    Jana 

    januska131
    14. júl 2019    Čítané 542x

    Súťaž o knižku ♥

    Ahojte,

    začalo nám leto, ideálny čas na oddych a čítanie kníh, preto som si pripravila pre Vás súťaž o knižku.

    Stačí, ak mi napíšete, kde by ste si knižku prečítali?

    Išla by s Vami k moru, do hôr, či sa s ňou zababušíte do svojej postele?

    Víťazku knižky vyberiem v stredu 17.7.

    Budem sa tešiť na Vaše odpovede a držím Vám palce.

    Jana 

    januska131
    12. jún 2019    Čítané 216x

    Súťaž o knižku

    Ahojte,

    keďže sa nám blíži dovolenkové obdobie ako stvorené na čítanie kníh, pripravila som si pre Vás súťaž o knižku.

    Súťažná otázka nie je  vôbec zložitá.

    Ktorá ženská JOJkárska osobnosť je Vám najsympatickejšia (taká tá žena Vášho rodu) a prečo?

    Víťazku knižky vyberiem v nedeľu 16.6 .

    Budem sa tešiť na Vaše odpovede a držím Vám palce.

    Jana 

    januska131
    20. máj 2019    Čítané 3014x

    Keď slová nestačia...♡

    Sedím na záchode, ocikávam tehotenský test a čakám, lebo presne tak to písali v letáčiku.

    Uvádzajú tiež, že výsledok sa objaví do 1 minúty.

    Nestihlo preblesknúť ani 10 sekúnd a na teste boli dva ružové pásiky!

    Dva!

    Šok a plač. Srdce mi bilo ako zvon, myslela som, že odpadnem.

    Nemôžem odpadnúť, lebo som mama. Teda budem. Naozaj? Naozaj dokáže  jeden pásik takto zmeniť život?

    Sediac na zemi v kúpeľni som rozmýšľala, čo sa v tejto situácii robí.

    Hlavne sa musím upokojiť a dýchať. Veď už nemám dvadsať ani tridsať, nech ma neporazí.

    Keď som si predstavovala, že tento moment raz nastane, mala som naplánované, ako kreatívne tento zázrak oznámim manželovi.

    V tej eufórii som iba prišla do spálne a plakala vo dverách. A plakala a plakala , čím sa mi podarilo zobudiť manžela. 

    ,,Miláčik, čo sa Ti stalo?"spýtal sa.

    Ja som stála na opačnej strane postele ukazujúc mu test.

    ,,Ja nevidím, čo mi ukazuješ."

    Akože to si ozaj robí zo mňa v tejto situácii srandu? Alebo len rozdýchava a získava čas na reakciu?

    To fakt nemôže myslieť vážne.

    A tak sa ho opäť pýtam. ,,Ty vtipkuješ, však?"

    ,,Ja naozaj nevidím, čo máš v ruke, nemám oči."

    Ooo, blondínke konečne docvaklo.

    Nemá šošovky, takže naozaj nevidí, že bude ocko.

    Ten najlepší, ktorý sa stará o to, aby mala budúca mamina stále plné bruško a úsmev na tvári.

    A poviem Vám, že pri žene v prvom trimestri to nie je vždy jednoduché...

    Ale o tom niekedy neskôr...

    Dievčatá, a tie otázky ,,Koľko si pribrala? Čo to bude? Už máte vymyslené meno?" aj niekedy skončia alebo ma čakajú ešte nejaké ďalšie? 

    Aj napriek náročným chvíľkam v tehotenstve každý jeden deň ďakujem za tento náš malý zázrak v brušku a Vám snažilkám prajem veľa síl, trpezlivosti, lebo raz to príde❤.

    Krásny večer.

    Jana

    januska131
    12. apr 2019    Čítané 613x

    Súťaž o knižku Tučibomba ♡

    Zajtra nás čaká obľubená relácia Supermama na tému Sexuálne zneužitie nesmie byť tabu!

    Vysielame vo vynovenom čase  a pri tejto príležitosti sme si s JOJkou pripravili pre Vás súťaž o knižku Tučibomba od moderátorky Renátky Názlerovej.

    Súťažná otázka nie je  vôbec zložitá.

    Kedy si budeme môcť zajtra reláciu Supermama pozrieť?

    Nápovedu nájdete na stránke JOJky:

    https://www.joj.sk/tv-program/den-12-4-2019

    Víťazku knižky budem žrebovať v nedeľu 14.4. 

    Budem sa tešiť na Vaše odpovede a držím Vám palce.

    A nezabudnite už zajtra Supermama.

    Jana 

    januska131
    5. apr 2019    Čítané 836x

    Súťaž o knižku Tučibomba ♡

    Už zajtra štartuje mimoriadne obľubená relácia Supermama  v novom čase o 13:30  a pri tejto príležitosti sme si s JOJkou pripravili pre Vás súťaž o knižku Tučibomba.

    Pre milovníčky tejto relácie bude súťažná otázka veľmi jednoduchá.

    Ako sa volá moderátorka relácie a zároveň autorka tejto knižky?

    Víťazku knižky budem žrebovať v nedeľu 7.4. vzhľadom na krátkodobý výpadok koníka,aby ste mali čas sa zapojiť.

    Budem sa tešiť na Vaše odpovede a držím Vám palce.

    A nezabudnite Supermama zajtra 13:30.

    Jana 

    januska131
    26. mar 2019    Čítané 408x

    Súťaž o Evitovku ♡

    Už dnes nás čaká ďalšia časť obľubeného seriálu Prázdniny .

    🐝Včely na chalupe 🐝? To môže byť riadny problém, ale taký výlet spojený s novozélandskou farmou bude skvelým zážitkom ♡. 

    A mňa by zaujímalo, aké najkrajšie/najdobrodružnejšie/najromantickejšie prázdniny ste zažili?

    Ktoré boli Vaše NAJ, kde boli a prečo boli NAJ? 

    Tentokrát je v hre Evitovka V lete Ti poviem,ako sa mám ♡.

    Budem sa tešiť na Vaše príspevky a držím Vám palce. Výherkyňu vyberiem 26.3.2019 po skončení ďalšej časti Prázdnin.

    Ak máte chuť, pridajte sa k nám do skupiny, blížime sa k 600 členom♡.

    https://www.modrykonik.sk/group/10879/

    Jana 

    januska131
    30. jan 2019    Čítané 331x

    Súťaž o kávový peeling ♡

    Aj dnes nás čakajú ďalšie dve časti obľubeného seriálu Som mama.

    Budeme riešiť záhadu zmiznutého zaja, Agátin náhly odchod do pôrodnice,ale aj prázdnu chladničku.

    Ako to tak vyzerá materská dovolenka nie je dovolenka, ale občas riadna fuška.

    A mňa by zaujímalo, akú najlepšiu radu ste v tehotenstve alebo počas materstva dostali, prípadne, čo by ste odkázali svojmu JA, aby robilo inak?

    Tentokrát je v hre 30 g MARK Coffee kávový peeling Peppermint , aby ste mohli rozmaznať svoju pokožku ♡.

    Budem sa tešiť na Vaše príspevky a držím Vám palce. Výherkyňu vyberiem v  nedeľu 3.2.2019.

    Ak máte chuť, pridajte sa k nám do skupiny, už je nás viac ako 500♡.

    https://www.modrykonik.sk/group/10879/

    Jana 

    januska131
    14. jan 2019    Čítané 851x

    Súťaž o kávový peeling ♡

    Už 16.1 štartuje druhá séria obľubeného seriálu Som mama  a Tina s Robom sa budú snažiť vyrovnať s nedostatkom spánku pri dvojičkách.

    Určite to pozná každá z Vás, ale čo si budeme navrávať, šťastná mama je oddýchnutá mama a preto mi napíšte do komentára, čo je pre Vás absolútny relax a jednu z Vás odmením.

    Tentokrát to bude 30 g MARK Coffee Original kávový peeling , pretože aj Vaša pokožka zaslúži rozmaznávanie ♡.

    Budem sa tešiť na Vaše príspevky a držím Vám palce. Výherkyňu vyberiem v stredu 16.1.2019 po skončení seriálu Som mama.

    Ak máte chuť, pridajte sa k nám do skupiny, už je nás viac skoro 500♡.

    https://www.modrykonik.sk/group/10879/

    Jana