V piatok sa Tomica sťažoval, že ho akosi pichá pri srdci. Bola to posledná kvapka, čo preliala pohár. Ak to takto pôjde ďalej, za pár rokov budem vdova, alebo čo? Nie, nebudeme chudnúť od novembra, ani od zajtra, ale hneď!
    Zobrala som chladničku a špajzu útokom. Do veľkých tašiek som nabalila všetky čipsy, keksy, šľahačky, mlsnoty, údeniny (proste veci, ktoré by Mačingová neschválila) a odviezla som to do Zubovići tomu chudučkému ujovi, čo vždy hľadá v košoch, či hostia nenechali vratné fľašky. Ej, ale sa potešil.
    Cestou domov som nakúpila kopu dietnej hydiny, zeleniny, fancy korenín a idem variť jednu z tých zdravých polievok, čo na motivačných instagramoch vyzerá parádne, ale po mojom spracovaní pripomína vodu, v ktorej sa vymáčal špinavý mop (a aj tak chutí). Naservírujem to ...keď si všimnem, že mojim čistkám unikol polkilový bochník slaniny. Resp. mužík ho predo mnou schoval. Spustila som tyrádu, slaninu zhabala a odniesla susede.
    Svokor len nakúkal z izby sťa surikát, ale zdržal sa komentára a v tichosti zaliezol. S Tomicom sme sa zhodli, že mu neprezradíme, čo motivovalo túto náhlu zmenu stravovacích návykov. To posledné, čo by si človek chcel vyskúšať, je samoizolácia v rovnakom priestore ako svokor obávajúci sa o synáčika. Bolo mi jasné, že teraz ja budem za tú zlú, no s čím prišiel starý, to mi vyrazilo dekel 😀.
    Od incidentu so slaninou bol zvláštne mĺkvy. Premeriaval si ma čudnými pohľadmi a bolo mi jasné, že to v ňom klokoce. Keď som dnes varila obed, už to nevydržal.
    „Nevesta, nemusíš sa pretvarovať! Viem o čo ti ide!“
    „O čo mi ide?“
    „Potajomky si konvertovala na Islám a teraz sa snažíš prevrátiť aj Tomicu.“
    „ČOOOOO??“
    „Nehraj to na mňa. Dobre som si všimol, ako si si s Bosankami rozumela! Aj hudbu orientálnu počúvaš, aj bureky ľúbiš jesť!“
    „Lebo rozumieť si s kolegyňami, počúvať Boro boro a ľúbiť bureky sú všetko jasné znaky, že človek potajomky konvertoval na Islám... Hmm, to dá rozum! :D“
    Moja úprimne prekvapená reakcia vyviedla svokra z rovnováhy. Vrátil sa zmätený do izby, no neprešla pol hodina a skúsil to zas.
    „Už viem!!! Zavádzaš košér, lebo na tých testoch ti vyšli židovské precentá!“
    „Barba, 2% v génoch znamenajú, že predok, ktorý mi ich odovzdal bol súčasníkom Márie Terézie. Ja ani neviem, ako sa košér dodržiava..“
    „Takže nevnucuješ Tomici Judaizmus??“
    „...eh...nie...“
    (Svokor, znova zmätený, sa nachvíľku odmlčal a potom výhražne uzatvoril debatu.)
    „Ja teda neviem o čo ti ide, ale pamätaj si: Krista a slaninu môjmu synovi nikto brať nebude!“

    (Ten pocit, keď chceš byť veľký Kresťan, ale Krista a slaninu dáš na tú istú úroveň 😅😅 )

    1