ivankagemini
    20. jún 2017    Čítané 158x

    Kvalita a zdravie

    Kvalita a zdravie – to sú jediné dôvody prečo som sa zapojila do testovania so značkou ALNAVIT a ALNATURA.

    Snažím sa kupovať a vyberať potraviny, ktoré mne, mojim dvom chalanom v brušku a môjmu veľkému chlapovi doma doprajú nie len pocit sýtosti a naplnenia spokojnosti z dobrého jedla ale aj pridajú na hodnote a kvalite zdravíčka a života celkovo. Chceme žiť zdravo, preto treba aj potravu prispôsobiť životnému štýlu.

    Ako prvé som testovala:

    1. ALNAVIT BIO CELOZRNNÉ PENNE
    Na rozdiel od iných celozrnných cestovín ma prekvapil fakt, že po vyvarení nepustili farbu do vody ako iné. Chuť bola jemná a i cez to výrazná. Penne so zeleninou vám poskytne možnosť vychutnať si chuť každej ingediencie, preto cestoviny môžem ohodnotiť ako samotné, tak aj s prílohou za veľmi dobré. Chutili aj priateľovi a to samé ženy vieme, že chlapi a bio nie vždy idú dokopy (dobrovoľne  ). Môj budúci manžel si rovnako ako ja, vychutnával cestoviny, nakoľko by ich jedol na kilá.


    Naviac sú bez umelých farbív, aróm a konzervačných látok, neobsahujú glutén, laktózu, mlieko, arašidy, mandle orechy, sezam, vlčí bôb. Čo je výhoda aj pre alergikov. Mnohí z nás študujú zloženie výrobkov, preto bude pre Vás prínosná určite aj informácia, že na 100g výrobku je zo 73g sacharidov iba 1,1g cukru  z čoho som sa aj ja veľmi potešila, pri tom mojom zvýšenom cukre! Odporúčam tento výrobok 10-timi prstami! ;)


    2. BIO KAŠA ALNAVIT SUPEROVOCIE CHIA KAKAO
    Kaše na raňajky všeobecne obľubujeme doma, chia semiačka rovnako, kakao zas mám rada hlavne ja. Spojením týchto dobrých ingrediencií vám nemôže vyjsť nič iné len chutné jedlo. Keďže ja miešam všetky ingrediencie samostatne uľahčilo mi prácu, že to bolo už všetko pokope. Ako celok to chutilo jemne a ľahko ale podľa mňa málo výrazne. Zároveň na porciu aká je napísaná v návode na prípravu sa mi to zdá málo ale každý má ten svoj limit koľko čoho vládze zjesť. Takže ďalšie porcie tohto prípravku už boli trocha dochutené podľa nášho gusta a zväčšený objem surovín. 

    3. BIO CHLIEB

    Odporúčam. Chlebík je veľmi chutný, nie je suchý a dobre nasýti. Ja som si ho pripravovala ku všetkému. Je super so zeleninou, maslom, hummusom, paštétou, syrčekom. Naozaj, naozaj veľmi chutný produkt. Určite si ho budem kupovať vďaka tomuto testovaniu. 

    4. BIO ZMES MÚKY
    Celozrnná ryžová múka bola počas testovania použitá na prípravu cviklových halušiek. Je potrebné sem-tam aj experimentovať, preto som neváhala, a keďže si budúci manžel vypýtal halušky, urobila som ich na zdravší spôsob a nevedel sa dojesť, tak isto ako aj ja. S ryžovou múkou som pracovala prvýkrát ale keďže ja rada vylepšujem receptíky, podľa žiadnych gramáží som nešla. Tie, ktoré varia – vedia akú má mať zmes na halušky zhruba konzistenciu a podľa tohto hesla som pridávala ingrediencie. Bolo to troška iné ako pri klasickej múke, klasickej celozrnnej múke, špaldovej múke ale ako tvrdím ja, z dobrých surovín vyjde len dobré jedlo  V každom prípade je táto múka veľmi vďačná a zdraviu prospešná. Ďakujem aj za tento produkt na testovanie. 

    5. MALINY GUMENNÉ
    Pršalo. Tak som si zakryla nožičky na gauči a oddychovala pri telke. Osladili mi chvíľky, boli dobré a veľmi rýchlo padli za obeť.  Chuť bola výrazná, sladká, rozhýbala moje chuťové bunky a hlavne nebolo v nich toľko cukru ako v ostatných gumenných cukríkoch čo oceňujem.

    6. SUŠENÉ MANGO KÚSKY
    Ako som zmienila vyššie v recenczii, kaše obľubujeme doma, preto som na raňajky pripravila aj ovsennú kašu, do ktorej som nakrájala sušené mango ALNATURA plus som ho dala aj mimo na tanierik. Osviežilo to celý recept, keďže som teraz nesladila.  Veľmi dobrý produkt, odporúčam k raňajkám, samostatne na dlhé chvíľky.

    7. ČAJ FENIKEL, ANÍZ, RASCA
    Vôňa prerážala aj cez zatvorenú krabičku, presne som si vedela predstaviť aj chuť. A veru tá nesklamala! Čaj je kombináciou fenikla, rasce, anízu a či už pre detičky, chlapov, ženy odporúčam. Netreba ho sladiť, nič iné pridávať. Plus naozaj tá vôňa, ktorá rozvoniava po celom byte, hmmm.

    8. RYŽOVÉ VLOČKY

    Kaša, kaša, kaša. Veľmi jemná chuť, vločky som však neskúšala robiť podľa návodu na prípravu ale opať odhadom. Prevarila som ich v mlieku s trochou medu a po ich zmäknutí servírovala s ovocím. Tento produkt mi úprimne? Chutili mi viac ako moje osvedčené ovsené vločky. Budem si ich kupovať !!! 

    Ďakujem veľmi pekne za možnosť otestovať tieto produkty!

    dominikabizi
    18. jún 2017    Čítané 161x

    Naše testovanie výrobkov ALNATURA a ALNAVIT 🙂

    Na úvod by som sa veľmi pekne chcela poďakovať, že práve ja som sa mohla zúčastniť tohto super testovania. Volám sa Dominika a mám 22 rokov. Keď som mala 19 rokov, začali mi zdravotné problémy. Po rôznych vyšetreniach sa zistilo, že mám CELIAKIU. Som veľmi rada, že som mohla testovať  tieto produkty, keďže sú bezlepkové. ĎAKUJEM 🙂 

    Dodanie balíčka bolo veľmi rýchle. Hneď sme sa so synovcom pustili do rozbaľovania. 

    ALNATURA Malinové gumenné želatínky

    Hneď ako prvé sme otvorili tieto cukríky. Vrhli sme sa na balíček a za 10 minút bolo po ňom 🙂 Výborná vôňa a chuť. Určite si ho ešte kúpime.

    ALNAVIT BIO kaša chia a kakao

    Doteraz som mala na raňajky stále len chlebík s masielkom, chlebík so šunkou, chlebík so syrom, párky a podobne. Stále dookola to isté. Veľmi som sa potešila tejto kaši, aj keď som nevedela, či mi bude chutiť. 

    Recept na kašu: 

    5 polievkových lyžíc rozmixujeme v 100 ml horúceho mlieka a dochutíme podľa chuti.

    Ja osobne som si musela pridať lyžičku medu, inak tejto kaši  naozaj nemám čo vytknúť, je skvelá a konečne raňajkujem aj niečo iné 🙂 

    Ryžové vločky ALNATURA

    Doteraz som s vločkami nemala žiadne skúsenosti. Testovala som ich až nakoniec, kedže som nevedela čo s nimi. Oceňujem, že na obale je návod na kašu, s malou dušičkou som sa do toho pustila 🙂 

    Recept:

    5 lyžíc vločiek som nechala 30 minút zaliate vodou. Po tridsiatich minútach som ich 10 minút varila v mlieku. Potom som ich odstavila a nechala ešte 10 minút stáť. Dochutila som si ich trošku cukrom a banánom. 

    Sušené mango ALNATURA

    S mangom nie som veľmi spokojná. Je tvrdé a nedalo sa žuť. Viac k nemu napísať neviem, keďže nám nechutilo. Za nás NIE.

    ALNAVIT bio zmes múky

    Na túto múku som bola veľmi zvedavá, keďže pri bezlepkovej diéte som už čo-to vyskúšala. Múka sa mi už na pohľad pozdávala. Vyskúšala som z nej upiecť muffinky s jahodami. 

    Muffinky z tejto múky sa mi páčili viac ako z múky inej značky, ktorú používam pravidelne. Za mňa ÁNO 🙂 

    ALNATURA čaj fenikel, aníz a rasca

    Hneď po otvorení balíčka ma ovanula príjemná vôňa tohto čajíka. Nevedela som si predstaviť, ako asi môže táto kombinácia fenikla anízu a rasce chutiť, no bola som veľmi milo prekvapená. V sáčku je 50 ks vrecúšiek, čo je veľké plus. Veľmi mi chutí 🙂

    ALNAVIT penne celozrnné

    Cestoviny sú po uvarení chutné, neboli rozvarené, varili sa asi 10-12 minút. Som s nimi spokojná, určite ešte kúpim. 

    Penne s paradajkovou omáčkou:

    Cestovinky uvaríme v osolenej vode.  Medzitým si na oleji opražíme cibuľku, vylejeme sterilizované paradajky vo vlastnej štave a privedieme do varu. Pridáme 2 balíky olív, nastrúhame syr, podľa potreby hustoty a množstva omáčky pridáme paradajkový pretlak a podľa chuti sa môže pridať tuniak vo vlastnej šťave ( ja som zabudla kúpiť, boli bez tuniaka). Dochutíme podľa chuti, do omáčky pridáme scedené cestoviny všetko dokopy premiešame a rýchlovka cestoviny sú na svete.

    ALNAVIT bio pohánkový chlieb 

    Na chlebík som sa tiež veľmi tešila, kedže stále papám iba jeden bezlepkový druh.

    Chuť je iná, nezvyčajná na aký som zvyknutá, no musím povedať, že je chutný. Hneď sa spapal, žiaľ som ho nestihla ani odfotiť na tanieri, iba v obale. Určite ešte kúpim. 🙂 

    Tak a naše testovanie sa skončilo. Určite sa pôjdem popozerať aj po ďaľších výrobkoch týchto značiek.  

    ĎAKUJEME  

    pifina
    17. jún 2017    Čítané 267x

    Naše prvé testovanie alebo Alnatura a Alnavit u nas doma

    Doteraz som sa nezapojila do žiadneho testovania. Nie že by som sa tomu vyslovene bránila, ale žiadna kampaň ma neoslovila natoľko, aby som to chcela vyskúšať.

    Až keď som zbadala ponuku lekárne Benu na testovanie výrobkov značky Alnatura a Alnavit, rozsvietili sa mi oči a s roztrasenými prstami som napísala do fóra, prečo by mali vybrať na testovanie práve mňa  

    Ďalej som to nesledovala, myslela som, že tým moja aktivita na túto tému končí.

    Keď mi o pár dní prišla správa, že ma vybrali, rozklepali sa mi prsty aj kolená druhý krát. Po piatich rokoch na materskej prvá "naozajstná" práca, dokonca hned pre celé koníkovske Slovensko. Pánečku, taká pocta, až som začala pochybovať, či som to so svojou aktivitou neprehnala  No ale prvotná tréma rýchlo prešla a spolu s rodinou sme sa tešili na testovací balíček. Môžete sa pozrieť, ako som svoju úlohu testera zvládla.

    Značky Alnatura a Alnavit poznám a používam už dlho, vždy som bola s nimi veľmi spokojná a vôbec ma nepotešilo, keď ich začali sťahovať z obehu konkurenčnej predajne. Našťastie sa začali objavovať v lekárni Benu, verím, že postupne rozšíria ponuku na všetky výrobky Alnatura a Alnavit.

    Napriek tomu mi balíček priniesol plno prekvapení, až na pohánkový chlieb som žiadny z testovaných produktov nepoznala, o to viac som sa tešila na ochutnávku. Takže poďme pozrieť na to, čo nám priniesol kuriér.

    Alnatura malinové gumené želatinky

    Snažíme sa žiť zdravo a tak sa vyhýbam bežným cukríkom plným cukru a rôznych chemických farbív a príchutí. V prvom momente ma trochu sklamalo, keď som v zložení týchto želatiniek našla glukózový sirup a cukor na prvých dvoch miestach, ale po ochutnaní som bola príjemne prekvapená. Výrazne ovocná chuť, veľmi jemne sladené, pevnejšia konzistencia, dá sa použiť aj ako žuvačka pre menšie deti  U nás určite neboli posledný krát. Poznámka pre vegetariánov - obsahujú bravčovú želatínu.

    Alnatura ryžové vločky

    Doteraz som ryžovým vločkám nevedela prísť na chuť. Myslela som, ze sa používajú podobne ako napr. ovsené vločky, ale keď som ich zaliala vriacou vodou, tak sa vôbec nedali jesť. O to viac ma potešilo, keď som na balíčku našla aj návod na použitie  Zrazu to bolo úplne jednoduché. Samotná príprava je rýchla a jednoduchá, konzistencia hotovej zmesi nie je úplne kašovitá, skôr pripomína kašu s vločkami, ale nevadilo to ani deťom. Na ochutenie som použila kokos, maslo, škoricu a kokosový cukor a výborná "krupicová kaša" pre bezlepkáčov je hotová.

    Okrem kaše sa dajú vločky použiť na zahustenie cesta pri pečení alebo napr. pri príprave karbonátok.

    Alnavit bio zmes múky

    Konzistencia múky je jemná, pripomína klasickú hladkú múku, základ zmesi tvorí ryžova múka a kukuričný škrob, zmes výrazne vonia za pšenom, ale nemá jeho nahorklú chuť, po upečení som už pšeno necítila vôbec. Skúsila som chlieb podľa receptu, ktorý bežne pečiem z vlastnej zmesi, ale zabudla som dať do cesta rascu. Výsledkom bol bezlepkový chlieb priemernej chuti. Použila som 12 dkg kvasnic, 210 ml vody, 3 g soli, 18g olivoveho oleja, 300 g múčnej zmesi. Hotový bochník som pred pecením obalila v slnečnicových semienkach.

    Ako druhý recept som vyskúšala mramorový koláč podľa nemeckého receptu na múčnej zmesi. Zmiešame 200g múčnej zmesi, 180g trstinoveho cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček prášku so pečiva, štipku soli. Zvlášť vymiešame 4 vajíčka a 175g masla (izbovej teploty) na krémovú konzistenciu, potom primiešame sypkú časť. Cesto dosť rýchlo zhustlo, dala som tam nakoniec o 1 vajíčko navyše, aby sa mi s ním ľahšie pracovalo. Polovicu cesta dáme do vymastenej formy, druhú polovicu zafarbíme 3 PL kakaa, dame na svetlú časť a pomocou vidličky "omramorujeme". Pečieme cca 50 minút pri 180°C. 

    Výsledkom bol famózny koláčik, ktorý chutil aj "lepkáčom", nabuduce sa musím pohrať s tým mramorovaním, robila som to prvý krát, takže to nevyzera až tak úžasne, ale chuť bola naozaj fantastická, dokonca úplne stačilo použiť len 100 g cukru. 

    Alnavit bio celozrnné penne

    Názov ma trochu zmiatol, pod celozrnnými cestovinami som si automaticky predstavila pšeničné celozrnné cestoviny, ale našťastie som sa mýlila, ide o cestoviny z celozrnnej ryže a sú vhodné aj pre celiatikov. Doma používame prevažne kukuričné cestoviny, takže som bola veľmi zvedavá na tieto ryžové. Varila som ich podľa návodu vo väčšom množstve vody, samotná príprava trvala dlhšie ako odporúčaných 10-12 minút, inak im nemám čo vytknút, chutili výborne.

    K cestovinám som spravila bezlepkovú brokolicovú omáčku. Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme. Vývar si odložíme na riedenie omáčky, brokolicu nakrájame na dobno. Nastrúhame si cca 100g tvrdého syra. Rozpustíme 1-2 lyžice masla (oleja), pridáme 3-4 lyžice ryžovej múky, malo by to mať konzistenciu hustejšej kaše, podľa potreby pridáme maslo (olej) alebo múku, trochu popražíme. Za stáleho miešania pomaly prilievame vývar, množstvo podľa potreby, aby sme dostali omáčkovu konzistenciu. Nakoniec pridáme nastrúhany syr, rozmiešame, aby sa rozpustil, pridáme nakrájanu brokolicu, zamiešame a odstavíme.

    Ja neochucujem, keďže varím aj pre deti, stačí nám soľ zo syra, ale môžete dochutiť muškátovým orieškom, čiernym korením, vegetou, pre labužníkov sa dá časť vývaru nahradiť smotanou.

    Alnatura sušené mango

    Sušené ovocie je u nás vo všeobecnosti veľmi obľúbené, nebolo to inak ani v prípade tohto manga. Výborné, sladučké, trochu tvrdšie, ale neodmietol ani dvojročný s neúplným chrupom, stačí trochu trpezlivosti.

    Alnavit bio pohánkový chlieb

    Tento chlebík bol z balíčka jediný, ktorý poznám už dlho a často ho kupujem. Je to jeden z mála bezlepkových chlebov, ktoré mi chutia a nemám voči nemu žiadne výhrady. Ak nemáte v obľube pohánku, nemusíte sa obávať ochutnať tento chlebík, chuť je výraznejšia, ale skôr jemne oriešková, necítiť tam vyslovene pohánku, ako ju bežne ľudia poznaju (praženú). Chlieb je krájaný na tenké plátky. Dá sa použiť na všetky spôsoby ako bežný chlieb.

    Alnatura čaj z feniklu, anízu a rasce

    Zbožňujem vôňu a chuť feniklu a anízu, pripomína mi moju naojbľúbenejšiu sladkosť z detstva - pelendrek. Keďže už tri roky som na bezlepkovej diéte a zatiaľ sa mi nepodarilo zohnať bezlepkový pelendrek (raz si ho určite vyrobím), uvítala som možnosť aspoň takto oklamať svoje chuťové bunky.  U nás  sa čaje nesladia, špeciálne tento to vôbec nepotrebuje, chuť je jemne do sladka samotným zložením. Chutí teplý aj ľadovo vychladený, skúsila som z neho spraviť aj kombuchu, čo bola tiež chutná alternatíva. 

    Alnavit bio kaša superovocie chia a kakao

    Pri tejto kaši som bola trochu zmätená, pretože je uvedená ako bezlepková a v zložení sú uvedené ovsené vločky zvýrazneným písmom ako alergén. Až po podrobnom preštudovaní pôvodného nemeckého textu som sa dopátrala, že sú použité bezlepkové ovsené vločky.

    Túto skutočnosť by som doporučovala uviesť aj v slovenskom preklade. Samotná kaša chutí výrazne kakaovo, veľmi jemne sladká, deťom samotná nechutila, ale v kombinácii s jogurtom a banánom sa po nej len tak zaprášilo.

    Odporúčam zaliať horúcou až vriacou vodou/mliekom, pri nižšej teplote trochu cítiť chuť ryžového škrobu, čo môže niekomu vadiť. Dá sa použiť aj ako náhrada časti múky do piškótového cesta/bábovky. Aby nebol dezert príliš suchý, použila som mrazené ríbezle a sušené hrozienka, sladko-kyslá kombinácia mala u nás doma úspech.

    hviezdickamaria
    17. jún 2017    Čítané 264x

    Ako sme testovali naše chuťové poháriky 🙂

    Veľmi sa chceme poďakovať za ďalšiu možnosť testovať a tentokrát to boli zaujímave výrobky značky ALNAVIT a ALNATURA.

    Príchod kuriéra nás veľmi potešil ako vždy, a tak sme sa na to dali (ja a všetky dievčatá, ocka sme na zdravé potraviny zatiaľ nepresvedčili 😀) 

    1.  ALNATURA Malinové želatinky gumenné 

    Samozrejme prvou obeťou testovania sa stali cukríky 😀 výborná vôňa a skvelá chuť urýchlili zmiznutie celého balíka skôr, než by som si stihla vychutnať aspoň dve malinky 🙂 Dievčatá sa balíčka hneď ujali a už delili: "jeden jeden jeden, dva dva dva, tri tri tri, ..." 😀 Foto som pre rýchlosť mojich detí nestihla spraviť.

    2.  ALNAVIT BIO kaša chia a kakao

    Odkedy som, takmer pred troma rokmi, prešla na zdravý životný štýl, zamilovala som si sladké raňajky. Ráno bez mojej kašičky si už ani neviem predstaviť. A tak ma tento, pre mňa, nový druh raňajkovej kaše veľmi zaujal a potešil.

    Recept na raňajkovú kašu ala Mary 🙂:

    • 5 PL kaša chia a kakao
    • 1PL ovsených vločiek
    • trochu mlieka
    • 1 biely jogurt
    • 1PL arašidove maslo
    • med

    Všetko zmiešat a pridať  "zdobenie" (ovocie, orechy, semiačka, domáca granola). Kašu si robím stále večer pred spaním a ráno je pripravená na jedenie bez čakania 🙂 

    Kaši nemám čo vytknúť. Je naozaj vynikajúca.

    3. Ryžové vločky ALNATURA  a

    4.  Sušené mango ALNATURA

    Ryžové vločky som pridávala, kde sa dalo 😀 Všade tam, kde prihadzujem ovsené, som hodila aj pár ryžových. Okrem toho som skúsila aj mliečnu ryžu podľa návodu na obale. Bola výborná, rýchla a dokonca chutila aj deťom.

    A mango som doslova "zožrala" sama 🙂 Čo-to, som ale stihla ešte sfotiť, keď som si ho pridala nakrájané k rannej ovsenej kaši. Aj keď som nikdy ozajstné mango nejedla, toto chutilo výborne a jedine negatívum bolo, že som si riadne potrápila zuby, pretože niektoré kúsky boli tvrdšie ako by som chcela.

    5.  ALNAVIT BIO zmes múk

    Múka ma zaujala, no po pravde, bála som sa ju použiť, aby z toho nebolo "fó-pá", tak ako prvé som vyskúšala palacinky 🙂 Namiesto bielej múky som použila takmer celé množstvo múky ryžovej a palacinky boli výborné, jemné a aj s cestom sa pracovalo rovnako dobre ako s klasickým palacinkovým.

    Túto múku som vyskúšala ešte raz pri príprave mafiniek. Tentokrát som však dala múku ryžovú v celom množstve namiesto hladkej bielej. Mafinky boli chuťovo takmer na nerozoznanie (aspoň pre mňa) no deti sa o ne netrhali 😀 V deň upečenia boli mäkkučké, no na druhý deň už boli veľmi suché a aj tvrdé. 

    6. ALNATURA Čaj fenikel, aníz a rasca

    Naša rodina príliš čajová nie je a hlavne nie v lete. Ráno som ho však deťom spravila a už z detskej izby sa pýtali, čo tak dobre vonia. Voňal naozaj krásne a mne aj chutil, deťom až tak nie, ale vypili ho 😀

    7. ALNAVIT penne celozrnné

    Na cestoviny som sa tešila asi najviac, pretože cestoviny su u nás veľmi obľúbenou rýchlovkou. Chcela som si ich uvariť "al dente" no prišli mi ako gumené, tak som ich ešte nechala dovariť, a potom už boli naozaj výborné. Mojou obľúbenou kombináciou na cestoviny je pesto z medvedieho cesnaku a syr 🙂 Johanka si pochutila na čistých a ostatné deti samozrejme kečup a syr 😀 Táto kombinácia nikdy nesklame 😀 

    8.  ALNAVIT BIO Pohánkový chlieb

    Chuťovo výborný, ale opäť len pre moju osobu. Deťom stačila vôňa a ockovi pohľad naň 😀 Aspoň ostalo viac mne 😀 😀 Pečivo jedávam vždy iba na olovrant a zhodou okolností som nemala nič "vyhovujúce" napečené, tak padol chlebík vhod. 

    Natrela som si ho zdravou vajíčkovou nátierkou: 

    • 2 vajíčka natvrdo
    • 1 biely cottage cheese
    • pažítka

    A ešte mrkvovou nátierkou

    • 1 nastrúhaná mrkva
    • maslo
    • nastrúhaný syr
    • soľ, čierne mleté korenie

    Samozrejme zeleninka nesmie chýbať.

    Nielenže bolo toto testovanie mimoriadne chutné a zábavné, ale aj všetky výrobky značky ALNAVIT majú krásne obaly, ktoré v mojom špajzíku pekne ladili 😀 

    Zistila som, ze skúšať nové veci sa oplatí 😉 

    Rodinka dlugošovie 

    salwusa
    17. jún 2017    Čítané 299x

    Prečo sme sa rozhodli zúčastniť testovania, prečo žijeme zdravo ?

    Sme taká skoro normálna rodinka. Ja - maminka, nanynka - moja mama, môj syn Tadeáško a psík Honeymoon. Môj život bol boj. Dlhé roky som bojovala so škaredou ženskou chorobou - endometriozou. Tie, ktoré si to zažili vedia, ako bolesti znemožňujú normálny život. Sprievodným javom je aj neplodnosť. Keď uz nezaberali žiadne lieky a chémiou som bola plná...

    Rozhodla som sa svoj život zmeniť od základov. Zmena stravy, postoja voči životu, voči ľudskej hlúposti či závisti. K môjmu synovi mi okrem umelého oplodnenia dopomohol môj lekár ajurvédy a rovnako ako zmena môjho životného štýlu. Som si tým viac ako istá, keďže to nebol žiaľ prvý pokus. ALE BOL KONEČNE ÚSPEŠNÝ! A ja som sa po 7. rokoch konečne smela stať maminou.

    Môj syn prišiel na svet za veľmi dramatických okolností a neustále ďakujem lekárom, ktorí nás zachránili. Žiaľ príchod na svet o 2 mesiace skôr si vypýtal svoju daň. Prežívala som peklo, ktoré si dokážu predstaviť len tie, čo si to prežili na vlastnej koži. Materské mlieko sa mi v podstate nikdy nespustilo a ja som sa pasovala s kritikou okolia. Vtedy som už však vedela, že keď som svojmu synovi nemohla dať to, čo mohli dávať iné maminy... Musím sa o jeho zdravie postarať inak.

    Do dnešného dňa dávam pozor na to, čo nám príde na stôl a mám v pláne v tom pokračovať, kým budem môcť. Som nesmierne vďačná za možnosť otestovať zdravé produkty a vyskúšať všetko, čo sme dostali. Tieto produkty sa pre mňa spájajú iba a len s prírodou, preto su všetky fotky robené vonku a zväčša u nás na dvore. Milujeme prírodu, milujeme zdravé jedlo a kombinácia oboch je pre nás najlepšou kombináciou.

    Test č.1 Alnatura malinové gumené želatinky

    Piknik v tráve s malým malozubcom od teraz kľudne aj so želatinkami. Osobne som sa práve podobným sladkostiam dosť vyhýbala. Neobľubujem totiž gumené cukriky, ktoré sa ťažko žujú. Poznáte ten pocit, ked vás boli sánka z úporného prežuvania a na koniec s posledným vypätím síl pochutinu radšej vypľujete? Tak toto isto nie je ten prípad. Mäkká želatinka, príjemná a osviežujúca chuť. Úprimne mi teda veľa neostalo... No výborne sa v tieto horúce dni dopĺňajú s domácim mätovým sirupom.

    Mätový sirup:

    • 30 stoniek mäty
    • 2 L prevarenej studenej vody
    • Šťava z 2 ks citróna
    • 2 Kg hnedého cukru

    Mätu zaliať prevarenou vychladnutou vodou,doliať šťavu z citrónov,zakryté nechať 24 hod. Potom precediť, šťavu povariť s cukrom a uskladniť v chladničke.

    Sľubujem, že sa budete olizovať a isto zdravšie.

    Test č. 2 Alnavit bio celodenné penne

    Za nás veľké áno! Mali sme už mnoho druhov cestovín, ktoré síce patrili zložením k tým zdravším no o to menej chutili. Alnavit bio celozrnné penne sa všetky zjedli na obed. U nás dnes rýchlo, zdravo a farebne. Penne s cuketkou, paprikou, cibuľkou a tuniakovou omáčkou.

    Test č. 3 Alnavit bio kaša superovocie chia a kakao

    Pre mňa zatiaľ najlepšia položka v balíčku. Robila som síce kašu podľa návodu, no ja som musela dať kaše podstatne viac, aby mala hustejšiu konzistenciu. Chuťovo je top!!! Keďže môj syn odmieta čokoľvek, čo sa na kašu čo i len podobá, zostáva celá moja. Aby som nezabudla, ja som si kašu urobila s domácim kokosovym mliekom... A máme ju ešte zdravšiu.

    Domáce kokosové mlieko:

    • 2 hr. kokosovej múčky
    • 4 hr. vody
    • Zaliať, nechat odstáť pár hodín. Zmixovať, precediť, vychutnávať.

    Robím si ich ochutené, ale to už je na kazdej z vás. Tento recept už ostáva v domácej kuchárke.

    Test č. 4 Alnatura čaj z feniklu, anízu a rasce

    A sme doma. Môj najväčší strach pri testovaní balíčka za nami. Vôňa feniklového čaju mi nikdy extra nevyhovovala a tomuto čaju som sa vždy vyhýbala. Vďaka za skvelú kombináciu s anízom! Čaj je neskutočne chutný a ulahodil aj môjmu nosu. Toto bude jediný čaj s feniklom, ktorý si v našej domácnosti isto najde svoje stále miesto. Mňam. Vrelo odporúčam!!!

    Test č. 5 Alnatura ryžové vločky

    Keď som začala so zdravou stravou, narazila som v obchode aj na ryžové vločky. Ja neznalá som si myslela, že sa iba dajú do mlieka...Po minúte boli samozrejme tvrdé ako skala a ja som po ročnom dokonalom uskladnení našla pre vločky vhodný domov. Leteli do koša. Rozmýšľala som mooooooc dlho, čo z nich. Keď už ani google nepomôže. E vioalaaa!!! Chuť neskutočná!

    Dnes ryžové vločky trocha obvyklejšie. Uvarila som vločky v mlieku s kvalitným kakaom, pridala hrozienka, slnečnicové semienka, semienka chia. Na vrch stačí pridať kvalitnú horkú čokoládu a je to mňam.

    Test č. 6 Alnavit bio pohánkový chlieb

    S chlebíkom Alnavit sme naozaj spokojní. Sme zvyknutí na podobné chlebíky, takže si viem porovnať aj konzistenciu aj chuť. S chlebíka sa nám dali krásne vykrajovať srdiečka, čo nie je pri týchto chleboch bežné, keďže sa veľmi drolia. Chuť pohánky veľmi jemná a môj synátor si vypýtal aj ďalší kúsok. S masielkom z medvedieho cesnaku vrelo odporúčam.

    Maslo z medvedieho cesnaku:

    1. Obyčajné masielko
    2. Nadrobno medvedí cesnak
    3. Osoliť

    Zmiešame a papáme. My ich máme v mrazničke a vitamíny máme po celý rok.

    Test č. 7 Alnavit bio zmes múky

    Piekla som chlebík. Pečiem ho vždy zo špaldovej múky, a tak som trošku experimentovala. Múka Alnavit je krásne jemne zomletá, čistá. Môj chlebík mal síce príjemnú konzistenciu, no kôrka mi nestmavla a vyzeral ako nedopečený. Takže si na seba s múkou ešte budeme musieť asi zvyknúť a ja budem hľadať ďalšie využitie.

    Domáci zdravý chlebík:

    • Múka- najlepšie špaldová
    • Biely jogurt
    • Sóda bikarbóna
    • Trochu osoliť
    • Olivy

    Zámerne nepíšem gramáž. Začnem vždy jogurtom a pridávam múky koľko treba. Chlebík vypracujem do tvaru, ako ho chcem mať  - veľmi nenakysne. Pečieme na 180 stupňoch.

    Prvý pokus s chlebom žiaľ nevyšiel. Nedala som sa a zbuchla túto fantastickú bublaninu. Názor nemením, na môj chlieb teda nie je... Ale na koláče 10 palcov hore,

    Jahodová bublanina:

    • 2 hr. aAlnavit bio zmes múky
    • 2 vajíčka
    • 1 prášok do pečiva
    • 1 hr. hnedého cukru
    • 1 hr. mlieka
    • 1 vanilkový cukor

    Ovocie premiešame s polohrubou múkou, aby nepadalo na spodok koláčika.

    Test č. 8 Alnatura sušené mango

    Posledný kúsok z balíčka za nami. Mango som otvorila možno pred týždňom.. Chcela som ho najprv odskúšať. Veľmi mi teda nechutilo a myslela som si, že môj syn bude reagovať podobne. Po týždni som mango vytiahla opäť. Mango bolo celý týždeň otvorené - na moje obrovské prekvapenie nebolo obschnuté. Bolo presne ako týždeň vzad. Boli sme na dvore a v tom teple sa mi dieťa kúpalo... A tak sme prišli na pár skutočností:

    1. Mango ponorené do vody na kúpanie sa v koši na prádlo, vytisne vodu svojim objemom 100g.
    2. Mango ponorené vo vode chutí ešte lepšie.
    3. Aj pre detičky s malými zubami nie je problém zjesť ho - čoho som sa bála najviac.
    4. Kým sa potomok trápi žuvaním manga, mama stíha na pár minút vyložiť nohy... Alebo vytrhať burinu medzi mrkvou.
    5. A na rozdiel od maminy, synovi chutilo veľmi.

    Som veľmi vďačná za možnosť testovať tieto úžasné produkty. Za mňa a moju rodinu isto odporúčam.

    Ďakujem

    Silvi

    rameau1
    17. jún 2017    Čítané 225x

    Testovanie výrobkov Alnavit a Alnatura

    Jednoduchou odpoveďou na otázku "Prečo by som práve ja mala testovať tieto výrobky", som bola vybratá na testovanie a 1. júna nám kuriér priniesol takýto veľký voňavý balíček. Radosť bola naozaj preveľká, hlavne u mojej maličkej (polystyrén som zbierala po celej obývačke).

    Prvé testovanie máme za sebou... Obal to vydržal a tak nemusím zbierať aj jedlo 🙂 A tá vôňa, krabica môže poslúžiť ako osviežovač kým ju vyhodím 🙂

    Produkty značky Alnavit sú vysokokvalitné a šetrné k prírodným zdrojom našej planéty. Jednou z oblastí, na ktoré sa produkty Alnavit špecializujú, je pomoc ľuďom s alergiami na potraviny alebo neznášanlivosť niektorých zložiek potravín. Pri vývoji týchto neobvyklých a starostlivo zvolených receptúr dôveruje spoločnosť Alnavit sile prírody a kombinuje vysoko kvalitné výživové zložky, superpotraviny a mnoho ďalších prísad, aby vytvorilavynikajúcu kombináciu chutí.

    Premýšľala som, čo ochutnáme ako prvé, pretože všetko vyzeralo veľmi lákavo, a tak som začala čajíkom, keď tak krásne voňal už z krabice.

    ALNATURA čaj fenikel aníz rasca - jemná korenistá chuť a vôňa čaju nielenže krásne prevonia miestnosť, ale pomôže tiež od bolestí bruška vašich detí. Jednotlivé suroviny čaju sú organické a starostlivo vyberané a spracované.

    Tento čajík odporúčam všetkými desiatimi. Krásne vonia a je veľmi chutný. Keďže mám dve malé deti, feniklové čaje sme vyskúšali aj sáčkové aj granulované a musím skonštatovať, že granulované boli veľmi sladké a sáčkové nič moc. Čaj Alnatura bol naozaj veľmi dobrý a dcérkam chutil. Pridávala som iba trošililinku medu kvôli babám, ale mne chutil aj neouchutený... A ešte taký bonus, v krabičke je až 50 sáčkov!!! Ten nám vydrží dlho.

    ALNATURA mango sušené - nesírené kúsky manga sú konzervované len sušením, bez konzervačných látok.

    Sušené mango bolo super. Určite super alternatíva sladkostí, ktoré by som mala oželieť 😀 Nebolo úplne mäkké, bolo tak akurát, balíček "padol " veľmi rýchlo. Mango som použila aj v kombinácii s pohánkovým chlebíkom Alnavit. 

    ALNAVIT BIO chlieb pohánkový - plátkový bezlepkový chlebík, s plnou chuťou a veľmi jemnou textúrou. Navyše obsahuje chutné a zdravé sezamové semienka v BIO kvalite.

    Tento chlieb bol ťažký oriešok. Pravdupovediac, nevoňal mne ani môjmu partnerovi. Nie sme zvyknutí na tento druh chleba. Takže to bola pre nás novinka. Rozmýšľala som, či si ho dám nasladko alebo na slano s cottage, tak som najskôr skúsila na sladko. Mal zrnitú konzistenciu, ale nelámal sa, bol vláčny, akoby trochu navlhnutý. Ale to je asi normálne pri tomto chlebe. Chutil dobre. Nie je to hutná konzistencia ako pri klasickom chlebe, je to niečo iné, nové , zdravšie a zachutil nám.

    Recept:

    • Kokos
    • Med
    • Trochu vody
    • Bio chlebík pohánkový
    • Bio mango sušené

    ALNAVIT BIO zmes múky - organická zmes múky má univerzálne využitie, je chutná v sladkom či slanom pečení. Navyše je bezlepková s pridanou celorznnou ryžovou múkou, kukuričným škrobom a celozrnnými pšenovými vločkami, čím vám zaistí dobrý zdroj vlákniny.


    Ďalšie testovanie za nami a môžem povedať, že táto múka bude u nás vždy po ruke. Palacinky z nej boli úúúúžasnéééé, nadýchané, nelepili sa, krásne voňali. Maličká (1,5 roka) sa ich nevedela dojesť a čo je najhlavnejšie, prespala mi z nich celú noc, čo som veeeeľmi ocenila... Apropo, môžu jesť deti palacinky každý večer? Už samotná múka má zvláštnu konzistenciu, nedrží pokope, akoby v nej boli mini bublinky. Určite túto múku odporúčam a robila som z nej aj knedličky do zeleninovej polievky (žĺtko + múka, vypracovať cesto a po častiach vhadzovať do polievky) a boli fantastické a recept na palacinky - robila som od oka. Múka, vajíčko, mlieko, olej, vanilkový cukor. Dobrú chuť! 

    ALNAVIT BIO penne celozrnné - organické bezlepkové cestoviny zo 100% celozrnnej prírodnej ryže vyčarujú z každého vášho receptu lahodnú pochúťku.

    Toto je fakt ryža v tvare cestovín 😀 Naozaj veľká mňamka, vrelo odporúčam. Výborná chuť aj konzistencia a krásne voňajú. Cestoviny s omáčkou, syrom, mäsom atď ? 
    U nás sa tieto ujali iba tak nasucho 🙂

    ALNAVIT BIO kaša chia a kakao - bezlepková čokoládová kaša so semienkami konope, chia a lucumou vás zachráni každé rýchle ráno. Na stole budete mať raňajky do troch minút plné železa, zinku a horčíka.

    Táto kaša zachutila u nás všetkým. Bola výborná na raňajky a skvelo nás dokázala naštartovať. Je zrnitá a musela som dať viac kaše, pretože ju máme radi hustejšiu (Zvyk z krupicovej, ktorú varíme deťom 🙂 ) Trochu medu a ovocia a bola výborná.

    ALNATURA Želatínky malinové gumenné - chutné, organické ovocné želé s koncentrovanou ovocnou šťavou a malinovým ovocným práškom. Obsahujú 7,5% ovocia a ocení ich každý malý alebo veľký maškrtník vo vašej rodinke.

    Želatínky boli super. Niečo iné ako to, čo kúpime v obchode. Myslím tým gumených mackov. Hutné a šťavnaté, zjedli sa tak rýchlo, že som ich ani nestihla odfotiť 🙂)

    ALNATURA vločky ryžové - prirodzene bezlepkové organické vločky, s ktorými sa nedá nič pokaziť.

    Vločky sú super, veľké balenie, super cena, mnohostanné využitie. Urobila som z nich mliečnu ryžu a nám chutila. Dcérke sa zdala trochu lepkavá, ale zjedla 😀 Konzistenia bola podľa mňa taká akurát, chutili výborne, opäť tak ryžovo. S ovocím a medom to bola paráda.

    Recept:

    • 220 ml mlieka
    • 5 lyžíc vločiek
    • trošku medu
    • povarila 5 minut, potom pomixovala s jahodami a hotovo 🙂

    Tak a testovanie je za nami. Určite sa k výrobkom týchto značiek rada vrátim a opäť si na nich pochutí celá naša rodina a ešte raz ďakujem za možnosť vyskúšať ich a inšpirovať aj druhé mamičky.

    Ďakujem.

    salwusa
    17. jún 2017    Čítané 141x

    Alnavit bio zmes múky alebo môj druhý pokus

    test č.10

    Prvý pokus s chlebom žiaľ nevyšiel. Nedala som sa a zbuchla túto fantastickú bublaninu. Názor nemením, na môj chlieb teda nie je... Ale na koláče 10 palcov hore👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    Jahodová bublanina

    • 2 hr. Alnavit bio zmes múky
    • 2 vajíčka
    • 1 prášok do pečiva
    • 1 hr. hnedého cukru
    • 1 hr. mlieka
    • 1 vanilkový cukor

    Ovocie premiešame s polohrubou múkou, aby nepadalo na spodok koláčika.

    Dobrú chuť

    Silvi

    salwusa
    16. jún 2017    Čítané 136x

    Alnatura sušené mango

    Test č.9

    Posledný kúsok z balíčka za nami. Mango som otvorila možno pred týždňom.. Chcela som ho najprv odskúšať. Veľmi mi teda nechutilo a myslela som si, že môj syn bude reagovať podobne. Po týždni som mango vytiahla opäť. Mango bolo celý týždeň otvorené-na moje obrovské prekvapenie nebolo obschnuté. Bolo presne ako týždeň vzad. Boli sme na dvore av tom teple sa mi dieťa kúpalo... A tak sme prišli na pár skutočností 😄

    1. Mango ponorené do vody na kúpanie sa v koši na prádlo, vytisne vodu svojim objemom 100g.
    2. Mango ponorené vo vode chutí ešte lepšie.
    3. Aj pre detičky s malými zubami nie je problém zjesť ho -čoho som sa bála najviac.
    4. Kým sa potomok trápi žuvaním manga, mama stíha na pár minút vyložiť nohy...alebo vytrhať burinu medzi mrkvou.
    5. A na rozdiel od maminy, synovi chutilo veľmi

    Silvi

    salwusa
    16. jún 2017    Čítané 108x

    Alnatura ryžové vločky po druhé

    Test č.8

    Tak a my ešte stále testujeme. Dnes ryžové vločky trocha obvyklejšie. Uvarila som vločky v mlieku s kvalitným kakaom,pridala hrozienka, slnečnic.semienka, semienka chia.. Hore kvalitná horká čokoláda a mňam.

    Dobrú chuť.

    Silvi

    maryennn1
    16. jún 2017    Čítané 250x

    Ako sme výrobky Alnavit a Alnatura z lekárne Benu testovali

    S dvoma malými deťmi sa nakupuje celkom dosť obtiažne a tak som si zvykla dosť veľa vecí nakúpiť cez internet.  Práve preto ma absolutne neprekvapilo, Adamkovo vyhlásenie, že je náš ujo kuriér ako Ježiško 😀 Keď k nám zazvonil ujo kuriér minulý týždeň a v rukách držal tento veľký balík, zdieľala som s Adamkom rovnaký "vianočný" pocit. S deťmi sme sa vrhli krabicu hneď rozbaliť. Adamko povyberal výrobky, s ktorých ho najviac zaujalo sušené ovocie a želé cukríky a Tomáško sa zhostil krabice plnej penových kúsočkov.

    Adamko je od malička jedák, s ničím nemá problém a i na obyčajné ihrisko vláčim batoh plný ovocia a jedla, preto ho obsah krabice veľmi potešil. No a mňa taktiež. Jednak mám výrobky od oboch týchto firiem (Alnavit a Alnatura) veľmi rada a kupujeme ich domov už dlhšiu dobu, preto ma potešilo, že zas vyskúšame niečo nové a jednak momentálne uvítam každú zdravú potravinu, ktorá mi pomôže o ďalší krôčik priblížiť sa k svojmu cieľu a to zhodiť zopár tehotenstvom nabratých kíl. 

    Testovanie sme začali hneď v ten deň a to výrobkom, ktorý vybral Adamko Cestou v aute sme si pochutili na ALNATURA mango sušené. Musím povedať, že všetkým trom (Tomáškovi sme zatiaľ koštovať nedali v piatich mesiacoch totiž ešte nemá nárok 🙂 nám chutilo i keď konzistencia je trochu tvrdšia a ťažšie sa žuje. Niektoré kúsky mi chutili mrkvovo, ale boli príjemné kyslasté. Adamko prišiel na to, že je lepšie cmúľať ako kusať 😀 Na cestu autom sa ale hodili super, môj jedák bol spokojný, lebo niečo žul, manžel bol spokojný, lebo pri tom nenarobil omrvinky a ja som bola spokojná, že sú všetci spokojný. Tomáško to celé prespal.

    Druhým vyskúšaným výrobkom boli ALNATURA Želatínky malinové gumenné. Tu ovšem musím priznať, že nastala zrada. Ako inak si vysvetliť tú strašnú nespravodlivosť, keď sa na niečo človek (ja) teší a druhý človek (môj manžel) mu to tešenie, síce nie zákerne, ale neúmyselne prekazí? Ale aby som to vysvetlila. Deti spia. Jedno odfukuje v postieľke, druhé v izbičke a manžel je... no tam kde aj králi chodia pešo. A tak sa pod rúškou tmy veselo a plná očakávania zakrádam do kuchyne, zažínam svetlo, pristupujem k linke a chcem si vybrať želatínky, že ich teda otestujem a tu...... zrada... na linke leží PRÁZDNY!!!!!!! sáčok a nožnice... usvedčovací materiál onej nezbednej osoby (manžel), ktorá mi zmarila zámer koštovať a testovať o desiatej v noci. Každopádne vypočúvanie prebehlo a manžel odkazuje, že sú super, šťavnaté, kyslasté, proste chutné a že vraj kúpi zajtra dva sáčky, jeden pre seba a jeden pre mňa, tak som teda zvedavá 😀

    Do tretice sme skúsili ALNAVIT BIO kaša chia a kakao. Chcela som Adamkovi pripraviť veselú desiatu a tak som nám uvarila túto kašu. Páči sa mi na nej, že príprava netrvá dlho, nie je zbytočne sladká a komu málo, môže si spokojne pridať med. Adamkovi sa rátalo hlavne to ovocie, ktoré nám na mištičke vytvorilo zvieratko a tak kašu spráskal ani nevedel ako. Tento výrobok je pre mňa TOP, určite ho odporúčam a u nás doma bude mať svoje stále miesto.

    Na raňajky sme vyskúšali ALNAVIT BIO chlieb pohánkový. Pri tomto výrobku musím povedať, že komu vadí pohánka, spokojný s ním asi nebude. Manželovi ani Adamkovi chlebík nechutil. Je plný semienok a vôňa ani konzistencia ozaj nie je moc lákavá. Mne však pohánka v jedlách neprekáža a tak som ho zjedla, no kupovať ho domov pravdepodobne nebudeme.

    Čajíku  ALNATURA čaj fenikel aníz razca som sa veľmi potešila. Obsahuje zloženie byliniek, ktoré momentálne ako dojčiaca mamina veľmi oceňujem, pretože ich blahodárny účinok na malinké črievka nášho najmenšieho sú nepopierateľné. Okrem toho nádherne vonia. Už pri vybaľovaní z krabice sme jeho vôňu cítili a Adamko podotkol, že mu vonia ako pelendrek. Páči sa mi aj spôsob otvárania krabičky a značné množstvo kusov čajových vreciek, ktoré balenie obsahuje. 

    U nás doma milujeme cestoviny. Akékoľvek a na akýkoľvek spôsob. Varíme špenátové, špaldové, kukuričné, ryžové a práve tieto ryžové patria u nás medzi najobľúbenejšie. Preto bolo jasné, že jeden balíček ALNAVIT BIO penne celozrnné, ktorý nám prišiel v balíku nebude stačiť pre všetkých. Urobili sme si ich preto na obed s mojou maminou a nám dvom plus Adamkovi balenie bohate vystačilo. Manžel sa musel uspokojiť s obyčajnými 🙂 Cestoviny sa nevaria o veľa dlhšie ako obyčajné, zato ich chuť je výborná. So syrovo- šampiónovou omáčkou boli skvostné.

    Recept:

    Penne som uvarila podľa návodu v osolenej vode s kvapkou olivového olej. Na masle som spenila trošku cibuľky, šupla na to šampióny a orestovala som ich do mäkka, priliala som smotanu na varenie a po prevretí som do nej rozpustila tri črievkové syry a natrhala jednu mozzarelu. Nechala povariť a potom už len naaranžovala na tanier a posypala petržlenovou vňaťkou.

    Adamko mi odmalička moc kaše nemusí. Krupicovú spapá no kašu z ovsených vločiek nechcel ani vidieť. Povedala som si teda, že risk je zisk a skúsila urobiť kašu z týchto vločiek ALNATURA vločky ryžové. Pekne som to naaranžovala na tanier a? Nič, nechutilo. Myslím, ale že to nie je chuťou, ale konzistenciou kaše a tak som premýšľala, čo s tým ďalej, kaša navarená už bola a tak som zemnila konzistenciu kašovitú za konzistenciu koláčovú, resp. nákypovú a hneď tu bol úspech.

     Recept.

    Uvarila som klasicky ryžové vločky v mlieku a nechala trošku postáť (tu prieišl neúspech z konzistenciou) a tak som ju ešte za tepla  osladila medom, premiešala, nasypala do nej hrozienka, kokos a trošku vlašských orechov a kandizované ovocie, zamiešala a naliala do formy srnčieho chrbáta. Piekla som v rúre na 180 stupňov zhruba 35 minút.

    Moji dvaja chlapi (a predpokladám, že i ten tretí bude rovnakí) milujú sladkosti, preto často pečiem a hľadám rôzne možnosti ako koláčiky urobiť tak, aby boli zdravšie, ak je to možné tak bez cukru a bez múky s lepkom. Z tejto ALNAVIT BIO zmes múky sme toho vyskúšali viac, a zistila som, že 500g je málo 🙂 

    Recept č. 1- Palacinky

    Musím priznať, že cesto na palacinky robievam od oka, podľa jeho konzistencie a tak netuším koľko čoho som tam "sypla" ako si mi doma hovoríme. Vymiešala som ale spolu jedno vajíčko, mlieko, trochu oleja (ja dávam rozpustený kokosový- na ňom potom aj vyprážam, preto ho do palaciniek stačí naozaj máličko), trochu brezového cukru a múku ALNAVIT zmes múky.  Fotku som nestihla urobiť,lebo kým som vyprážala, tí moji dvaja hladoši vyjedali, ale boli naozaj lahodné.

     Recept č.2- Koláčiky do auta

    Dnes cestujeme za priateľmi na stredné Slovensko a tak som premýšľala čo zbaliť do auta pod zub. Niečo také čo netreba dlho žmoliť v ruke dlho a zje sa na dva tri hryzy. Vznikli z toho koláčiky do auta. 

    120 g rozdrvených kukuričných lupienkov, 100 g múky, 125 g masla, 100 g cukru, 1 vajce, 1 malú lyžičku bezfosfátového prášku do pečiva, hrozienka 

    Vyšľahala som maslo s medom, pridala som vajce, múky prášok do pečiva, premiešala, nakoniec primiešala hrozienka, vytvarovala guličky, ktoré som na plechu "spučila" na placky. Piekla som na 175 stupňoch, zhruba 20 minút.

     V konečnom dôsledku musím povedať, že som šťastná, že sme sa mohli do tohto testovania zapojiť. Vyskúšali sme nové výrobky s ktorých väčšina nám ako rodine vyhovuje a budeme ju naďalej u nás doma používať. Ďakujeme za možnosť testovania sa zúčastniť  

     
    Marianna s rodinkou

    bella2089
    15. jún 2017    Čítané 262x

    Testovanie produktov Alnatura a Alnavit

    Na úvod by som sa rada poďakovala Modrému koníku a Benu lekárne, že si ma vybrali na testovanie týchto úžastných zdravých produktov. Tú radosť, keď som sa dozvedela, že budem testovať si neviete ani predstaviť. Po mnohých neúspešných pokusoch o testovanie sa konečne usmialo šťastie aj na mňa. Do testovania som sa zapojila, pretože rada varím, pečiem a zaujímam sa o zdravý životný štýl. Netrpezlivo som čakala, kedy príde ten deň D a zazvoní mi kuriér s balíčkom.

    V testovacom balíčku sa nachádzalo:

    • ALNATURA čaj fenikel aníz rasca 
    • ALNATURA Želatínky malinové gumenné
    • ALNATURA vločky ryžové
    • ALNATURA mango sušené
    • ALNAVIT BIO zmes múky
    • ALNAVIT BIO chlieb pohánkový
    • ALNAVIT BIO penne celozrnné
    • ALNAVIT BIO kaša chia a kakao

    Produkty značky Alnatura patria k jedným z prvých, ktoré ponúkajú naozaj rozmanitú škálu biopotravín. Do receptúr výrobkov Alnatura sa dostanú iba starostlivo vybrané ingrediencie. Dôraz sa kladie na suroviny, ktoré sú čo najmenej priemyslovo spracované. Alnatura vo svojich produktoch nepoužíva biely cukor a všade tam, kde je to možné používa namiesto neho sirup, med alebo trstinový cukor. Všetky výrobky Alnatura sú bez umelých farbív a konzervačných látok, aróm z prírodných surovín a nemodifikovaného škrobu. 

    Produkty značky Alnavit sú vysokokvalitné a vyrobené v súlade s prírodou a šetriace prírodné zdroje našej planéty. Jednou z oblastí, na ktoré sa produkty Alnavit špecializujú, je pomoc ľuďom s alergiami na potraviny alebo neznášanlivosť niektorých zložiek potravín. 

    ALNATURA čaj fenikel aníz rasca - tento čaj je vyrobený z tých najkvalitnejších plodov. Má príjemnú sladko-korenistú chuť a vôňa čaju nielenže krásne prevonia miestnosť, ale má aj liečivé účinky. Jednotlivé suroviny čaju sú organické, starostlivo vyberané a spracované. 

    Veľmi ma potešilo, že sa v testovacom balíčku nachádza aj čaj, nakoľko som čajíčkar, rada pijem bylinkové čaje a zaujímam sa o liečivé účinky týchto čajov. Rovnako aj tentokrát som si prečítala zaujímavé informácie o týchto bylinkách. Pozitívne účinky feniklu, anízu a rasce na naše zdravie poznali už naši predkovia. Fenikel podporuje trávenie, odstraňuje plynatosť, eliminuje bolesti brucha (črevá, žalúdok),podporuje chuť do jedla, močopudný účinok, odstraňuje nadbytočnú vodu, afrodiziakálny účinok, podporuje tvorbu materského mlieka, znižovanie vysokého krvného tlaku a mnohé ďalšie. Takisto rasca a aníz účinne liečia zažívacie ťažkosti ako sú bolesti brucha, hnačka, nadúvanie, ťažoba či ranné nevoľnosti.

    Balenie čaju obsahuje 50 nálevových vreciek. Príprava čaju je veľmi jednoduchá. Jedno nálevové vrecúško zalejete vriacou vodou a necháte lúhovať 8 až 10 minút. Môžem zhodnotiť, že čaj chutil naozaj výborne a hlavne krásne vonia. 

    ALNATURA Želatínky malinové gumenné - chutné, organické ovocné želé s koncentrovanou ovocnou šťavou a malinovým ovocným práškom. Obsahujú 7,5% ovocia a ocení ich každý malý alebo veľký maškrtník vo vašej rodinke. Kedže ja deti ešte nemám tak som si na nich pomaškrtila ja s priateľom. Boli sladké a chutné. Zjedli sme ich veľmi rýchlo.

    ALNATURA vločky ryžové - prirodzene bezlepkové organické vločky, s ktorými sa nedá nič pokaziť, môžete si z nich spraviť ryžovú kašu alebo vyskúšať aj niečo iné netradičné. Ja som skúsila oboje.

    Najprv som dlho rozmýšľala čo netradičné iné skúsiť z rýžových vločiek. Nakoniec som sa rozhodla pre taký experiment a skúsila Rafaello guľky z ryžových vločiek.

    Rafaello guľky z ryžových vločiek Alnatura

    Potrebujeme:

    Ingrediencie sme dávali od oka aby nám vznikla hmota, ktorá sa dala tvarovať do tvaru guliek.

    • približne polovicu masla (125 g )
    • 3 polievkové lyžice práškového cukru
    • 3 polievkové lyžice sušeného mlieka
    • približne 100 g ryžových vločiek, (Alnatura ryžové vločky)
    • voda alebo mlieko na uvarenie vločiek
    • približne 100 g strúhaného kokosu
    • mandle, lieskovce

    Postup:

    Do jednej misky sme dali ryžové vločky, ktoré sme najprv nechali vo vode (môžte použiť aj mlieko) napúčať a neskôr dali pár minút povariť aby nám vznikla riedka kaša. V druhej miske sme zmiešali všetky ostatné suroviny ako maslo, práškový cukor, sušené mlieko a nakoniec pridali ryžovú hmotu. Premiešali sme a pridávali sme postupne strúhaný kokos, aby hmota mala vhodnú konzistenciu. 

    Hmotu sme dali do chladničky trochu stuhnúť a neskôr sme z nej tvarovali guľky. Do každej guľky môžte pridať mandľu alebo lieskový oriešok a vytvarovanú guľku obaliť v strúhanom kokose. Rafaello guľky z ryžových vločiek sme dali stuhnúť do chladničky

    Tento náš experiment bol veľmi chutný a hlavne rýchly dezert.

    Ryžová kaša z ryžových vločiek Alnatura

    Druhý krát sme si z ryžových vločiek spravili klasiku a to ryžovú kašu. Oceňujem, že na obale sa nachádzal postup ako ryžovú kašu pripraviť. Je to veľmi rýchle a jednoduché. Zhruba 5 lyžíc ryžových vločiek dáte na pol hodinu namočiť a následne povaríte cca 5 min vo vriacom mlieku. Po uvarení necháte ešte cca 10 min odstáť. Kašu si podľa chuti môžete dochutiť a pridať napríklad ovocie. Ja som kašu ešte počas varenia osladila asi 2 čajovými lyžičkami kryštálového cukru. Po naservírovaní na misku som si ryžovú kašu posypala strúhaným kokosom a ozdobila nakrájanými kúskami nektarinky a mätovým lístkom. Pre mňa bola ryžová kaša novinka, jedla som ju prvý krát a naozaj ma milo prekvapila. Chutila mi a určite aj v budúcnosti po týchto ryžových vločkách siahnem.

    ALNATURA mango sušené - nesírené kúsky manga sú konzervované len sušením, bez konzervačných látok. Kedže sme milovníci manga tak sme sa mu veľmi potešili, pretože v takejto forme sme ho ešte nejedli. Po prvom kúsku som chvíľu mala zmiešané pocity, nakoľko je toto mango tvrdé ale po ďalších kúskoch mi zachutilo. Má prijemnú sladko- kyselkavú chuť. Je to taká rýchla a zdravá maškrta. 

    ALNAVIT BIO zmes múky - organická zmes múky má univerzálne využitie, je chutná v sladkom či slanom pečení. Navyše je bezlepková s pridanou celorznnou ryžovou múkou, kukuričným škrobom a celozrnnými pšenovými vločkami, čím vám zaistí dobrý zdroj vlákniny. Ja som sa rozhodla z tejto múky upiecť zdravý mrkvový koláč.

    Mrkvový koláč

    Možno pre niekoho netradičné použiť mrkvu do koláča u nás bežná vec. Mrkva patrí medzi zeleninu, ktorú je vhodná aj do dezertov a pečenia,obsahuje vitamíny A, B, C, D a E. Je zdrojom magnézia, vápnika aj železa. Okrem toho obsahuje aj vlákninu a je plná antioxidantov. Má málo cukrov a minimum tukov. Koláč z mrkvy je veľmi chutný a zdravý.

    Potrebujeme:

    • 5 až 6 ks mrkvy
    • 2 šálky múky Bio Alnavit
    • 3/4 šálky až 1 šálka kryštálového cukru záleží na každého chuti ako má rád sladké
    • 1/2 šálky oleja
    • 4 ks vajcia
    • 1/2 balíčka prášku do pečiva
    • 1 škoricový cukor
    • 2 lyžičky perníkového korenia
    • nasekané orechy

    Postup:

    Najprv si do jednej misky nastrúhame očistenú mrkvu a pridáme k nej vajíčka a olej. Vypracujeme tekutú hmotu. V druhej miske si zmiešame ostatné suché ingrediencie ako cukor, múka, prášok do pečiva. škoricový cukor, perníkové korenie.

    Následne misku z tekutou hmotou prilejeme k suchým ingredienciám a premiešame. Pridáme ešte nasekané orechy.

    Keď máme cesto dobre premiešané vylejeme ho do vymastenej a pomúčenej formy/plechu. Pečieme cca 30 min na 180 °C. Každá rúra pečie inak tak to treba sledovať.

    Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a môžme sa pustiť do ochutnávania.

    Z Bio múky som piekla prvýkrat a bola som s ňou spokojná. Konzistenciou pripomína hladkú múku. Jedinou nevýhodou je len 500 g balenie.

    ALNAVIT BIO chlieb pohánkový - plátkový bezlepkový chlebík, s plnou chuťou a veľmi jemnou textúrou. Chlebík obsahuje chutné a zdravé sezamové semienka v BIO kvalite.

    Chlebík mi veľmi chutil. Chlebík sme ochutnali k zeleninovému šalátu s kúskami nivy. Je to veľmi dobrá kombinácia šalát + chlebík, telu dodáte všetky potrebné minerály a vitamíny.

    Náš zeleninový šalát sa skladal z listového šalátu, cherry rajčín, olív, avokáda, granátového jablka a z kúskov nivy. Samozrejme môžete zvoliť kombináciu zeleniny, ktorú máte radi. My sme si veľmi pochutnali.

    Druhý krát sme Bio pohánkový chlebík Alnavit ochutnali s avokádovou nátierkou.

    Avkádová nátierka

    Potrebujeme:

    • avokádo
    • 1 až 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti) alebo sušený cesnak
    • chilli
    • maslo
    • soľ
    • čierne korenie
    • citrónová šťava

    Postup:

    Avokádo rozkrojíme napoly, zbavíme ho kôstky, dužinu vydlabeme a roztlačíme vidličkou. Zjemníme maslom, pridáme roztlačené strúčiky cesnaku alebo sušený cesnak, soľ, mleté čierne korenie. Kto má rád štipľavé môže pridať trochu chilli. A dôležité je nátierku trošku pokvapkať citrónovou šťavou, aby avokádo nezhnedlo. Všetko poriadne premiešame a podávame.

    ALNAVIT BIO penne celozrnné - organické bezlepkové cestoviny zo 100% celozrnnej prírodnej ryže vyčarujú z každého vášho receptu lahodnú pochúťku. Ja som si uvarila tieto penne cestoviny s paradajkovou omáčkou a olivami.

    Alnavit Bio penne celozrnné  s paradajkovou omáčkou a olivami

    Potrebujeme:

    • Alnavit Bio celozrnné
    • 1 až 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti) alebo sušený cesnak
    • paradajky buď čerstvé alebo lúpané paradajky v konzerve
    • olivy
    • olivový olej
    • sušená alebo čerstvá bazalka
    • syr

    Postup:

    Do osolenej a vriacej vody dáme povariť na cca 10 až 12 minút penne. Vo woku alebo panvici pripravíme omáčku, ktorá sa skladá z paradajok, olív, cesnaku a bazalky. Všetko to trochu povaríme.

    Uvarené cestoviny scedíme a pridáme k omáčke a premiešame.

    Naservírujeme na tanier. Mne tieto celozrnné penne chutili, bolo cítiť chuťou, že sú iné. Určite je to dobrá zdravšia alternatíva ku klasickým cestovinám.

    ALNAVIT BIO kaša chia a kakao - je bezlepková čokoládová kaša so semienkami konope, chia a lucumou. Vďaka tejto kaši získate zdravé rýchle a chutné raňajky do 3 minút. Kaša je bohatá na látky ako železo, zinkok a horčík. Príprava kaše je rýchla cca 5 lyžíc zalejete 1 dcl mliekom. Kaša mi chutila ale je treba si to dochutit napr. medom. Do kaše som si pridala aj granátové jablko.

    Na záver by som zhrnula, že s výrobkami som bola spokojná, vyskúšala som zas niečo nové. Medzi výrobkami som si našla aj pár favoritov, ktorých si isto aj v budúcnosti zadovážim ako napríklad Ryžové vločky Alnatura, Bio chlebík Alnavit pohánkový a sušené Mango Alnatura. Tieto výrobky určite odporučujem pre ľudí ktorý sa chcú zdravo a chutne stravovať alebo sa potrebujú zdravo stravovať zo zdravotných dôvodov.

    Ešte raz sa chcem poďakovať Modrému koníku a Benu lekárne, že som mala príležitosť vyskúšať si tieto zdravé produkty.

    Ďakujem vám a prajem pekný deň

    Bella

    Všetky recepty nájdete aj na mojom blogu: http://bella-bloguje.blogspot.sk/

    tatianasevcikova
    15. jún 2017    Čítané 229x

    Zdravá kuchyňa s Benu

    Začiatok svojej recenzie by som rada venovala poďakovaniu Modrému koníku a lekárňam Benu, že mi dali možnosť testovať zdravé produkty Alnavit a Alnatura. Ďakujem im, že vniesli do našej kuchyne zdravie a povzbudili ma k zmene. Veľmi som sa tešila z balíčka a nevedela sa dočkať testovania.

    Voňavá krabica s produktami je doma. Testovanie môže začať.

    🍃Produkty ALNAVIT🍃

    *produkty sú vysokokvalitné a vyrobené v súlade s prírodou

    *FREE FROM – bez lepku a laktózy, PURE+ - rad produktov zahrňuje širokú škálu produktov pre každú príležitosť (smoothie, smoothie prášok na desiatu, chleby a cereálie)

    Alnavit celozrnné penne Bio

    Výborné!! Skvelá zmena. Cestoviny boli chutné, varila som ich okolo 10 minút nerozvarili sa a zjedli sa úplne všetky. Použila som ich do zeleninovo tuniakového šalátiku. Obaja sme si veľmi pochutili a najedli sa do sýta.

    Zeleninovo-tuniakový šalát:

    *Alnavit celozrnné penne Bio

    *kukurica, paradajka, olivy

    *biely jogurt

    *mozzarella a tvrdý syr-ementaler

    *tuniak v citrónovo-bylinkovom oleji

    Paradajky, olivy, tvrdý syr a mozzarellu nakrájame. Pridáme cestoviny, kukuricu, jogurt a na vrch posypeme tuniačika. 

    Alnavit bio kaša superovocie chia a kakao

    Tak na túto kašu som sa obzvlášť tešila. Kašu som si pripravila podľa návodu k raňajkám. Keďže som ju nechala odstáť, dosť mi zhustla. Chuťovo dobrá, avšak, kto má rád sladké touto kašou si neulahodí. Pridala som si do nej med, banán a kocku 70% čokolády. Kaša sa stala mojou raňajšou kamarátkou.

    Alnavit bio pohánkový chlieb

    Áno. Áno. Tento chlebík je naozaj chutný. Prestala som jesť pečivo a vyskúšala som už mnoho chlebíkov takéhoto druhu. Za mňa je naozaj výborný. Veľmi rada si ich dávam na raňajky s nátierkou a zeleninou.

    Tuniaková nátierka s olivami

    *2konzervy tuniaka vo vlastnej štave

    *čierne olivy

    * 2PL kečupu

    *soľ, korenie

    *originál maslo 

    *1/2 cibuľky

    Všetko spolu pomixujeme pridáme aj trošku šťavy z tuniaka. Necháme odstáť a môžeme podávať.

    Alnavit bio zmes múky

    Vôbec som netušila čo vymyslím z tohoto bieleho pokladu. Ale nakoniec som zvolila to najjednoduchšie a to čo každému chutí☺Bábovku☺

    http://www.receptymojejzdravejkuchyne.sk/single-post/2017/05/13/Čokoládová-bábovka-nielen-na-Deň-matiek-♥

    Bábovku som robila presne podľa receptu len som si pridala zmes orechov, hrozienka a mango želé z balíčka.

    Musím napísať, že múka mi pripomína konzistenciou hladkej múky. Od dňa kedy som múku použila, ju používam aj do varenia. Určite si ešte múku zadovážim a niečo napečiem. Jedinou nevýhodou je malé pol kilové balenie.

    🍃Produkty ALNATURA🍃

    *rozmanitá škála biopotravín

    *produkty neobsahujú biely cukor a všade tam, kde je to možné používa namiesto neho sirup, med alebo trstinový cukor

    *všetky výrobky Alnatura sú bez umelých farbív a konzervačných látok, aróm z prírodných surovín a nemodifikovaného škrobu

    Alnatura čaj z feniklu, anízu a rasce

    Lahodná vôňa anízu ma omámila už pri otvorení balíčka. Pomyslela som si to bude lahodný čajík🍵a tak aj bolo. Ešte prvé čo mi napadlo pri tejto krásnej vôni bol detský krém Pupik😊

    Krabička obsahuje 50 nálevových sáčkov🍵 čo je veľká výhoda, že sa tak rýchlo neminie. Blahodárne účinky týchto bylín, ktoré pomáhajú pri nadúvaní sa odzrkadlili aj na mne, kedže s týmto som mala veľký problém. Každodenne používanie zmenilo môj nepríjemný pocit nafúknutia a plnosti čriev. Pre mňa veľká pomoc.

    Preto čajík dostal čestné miesto v mojej skrinke čajíkov.

    Alnatura malinové gumené želatínkyAlnatura sušené mango

    Sušené ovocie je jednou z alternatív zdravých sladkostí. Vždy si pochutím a viem sa uspokojiť s hrsťou ovocia. Avšak toto mango ma veľmi sklamalo. Bolo veľmi tvrdé, nedalo sa užuvať, boleli ma až zuby. V bábovke mi príjemne zmäklo a dalo sa zjesť ale inak za mňa nie.

    Ooo a želatínky.... Milujem gumenné cukríky, milujem želé. Pre mňa zdravý variant sladkého. Chutili mi veľmi a boli aj výborné v bábovke. 

    Alnatura ryžové vločky♡ 

    Pre nás oboch TOP PRODUKT!!! Kaša z nich bola famózna... Už sme si kúpili aj ďalšie balenie... Nie je nič lepšie ako takáto kaša na večeru.  

    Pripravujem tak, že zohrejem mlieko, doň nasypem vločky tak od oka aby z toho vznikla kaša. Po prevreti odstavím a nechám postáť. Na vrch dám mletú škoricu a ovocie podľa chuti. VYNIKAJÚCA ZDRAVÁ POCHÚŤKA.

    Okrem toho, že vločky neobsahujú lepok, nenachádza sa v nich ani sodík, čo z nich robí skvelú potravinu pre tých, ktorých trápi vysoký krvný tlak. Obsahujú vitamíny skupiny B, E, magnézium, fosfor, selén, zinok a draslík.

    Tak a týmto uzatváram zdravý týždeň s produktami Alnavit a Alnatura. Určite som si z testovania odniesla svojich favoritou.

    Ďakujem ešte raz Modrému koníku a Lekárni Benu.

    Tatiana

    #test_benu_alnatura čaj o piatej, už o tretej? no a čo, hlavne, že mi chutí, mňam a tá vôňa, už cez krabičku rozvoniaval 🙂...

    #test_benu_alnatura veselá desiata 🙂

    (3 fotky)
    dominikabizi
    11. jún 2017    Čítané 130x

    Alnavit bio kaša superovocie chia a kakao

    Dnes ráno s touto kašou v pyžamku na slniečku. Chutná kaša, len som si musela pridať za lyžičku medu 🙂 

    #test_benu_alnatura

    Cheers, feniklovy cajik+aniz+rasca Alnatura. Ta vôňa je mnaaaaam 😂🙂☕

    dominikabizi
    10. jún 2017    Čítané 132x

    Alnatura čaj z feniklu, anízu a rasce

    test č. 3

    Už keď som otvorila výherný  balíček, ovanula ma veľmi príjemná vôňa. Popravde som si nevedela predstaviť ako tento čaj môže chutiť, no čajík  z feniklu, anízu a rasce ma veľmi milo prekvapil. V krabici je 50 ks sáčkov, čo je tiež veľké plus. Tak ja si bežím zaliať ďaľší hrnček. 🙂

    #test_benu_alnatura

    Ranajkyyyyy, sice trocha neskore. Sme si prispali este kym mozeme. 🤰 👶👶

    Mega porcia pre chlapa, ovsena kaša s ovocim, cerstvym, susenym 😉 aj mangove kusky od alnatura su tam 👏

    #test_benu_alnatura dnešná večera 🙂

    Rychly obed pre celu rodinu:
    Ryzove cestoviny (Alnavit bio celozrnne penne) s brokolicovou omackou (recept v komentari)
    #test_benu_alnatura

    salwusa
    9. jún 2017    Čítané 128x

    Alnavit bio celozrnné penne

    Test č. 7

    Za nás veľké áno! Mali sme už mnoho druhov cestovín, ktoré síce patrili zložením ku tým zdravším no o to menej chutili. Alnavit bio celozrnné penne sa všetky zjedli na obed. U nás dnes rýchlo, zdravo a farebne. Penne s cuketkou, paprikou, cibuľkou a tuniakovou omáčkou.

    Dobrú chuť.

    Silvi

    #test_benu_alnatura

    Dnešný obed! Mali sme CVIKLOVÉ HALUŠKY S BRYNDZOU A PAŽITKOU, poslúžila bio zmes múky 😀

    #mnam #zdrave_varenie ❤🤰👏

    (2 fotky)

    #test_benu_alnatura cestujeme a testujeme 😀

    Bezlepkovu dietu mam uz tri roky. Za ten cas som musela kompletne zmenit jedalnicek, co hlavne na zaciatku bolo dost narocne. Ale ako sa hovori, clovek si zvykne aj na sibenicu 😁 Najvacsou motivaciou bolo hlavne zlepsenie zdravotneho stavu. No aj napriek tomu sa mi este stale obcas stane, ze dostanem chut na nieco lepkove a napriek roznym nahradam neviem danu chut plnohodnotne nahradit. O to vacsia radost pride, ked sa mi podari napr. krupicova kasa ako dnes rano 😍
    Stacia Alnatura ryzove vlocky, kokos, maslo, skorica, kokosovy cukor a voda a maskrta je na svete 😛
    #test_benu_alnatura